Juventus se dohodl na zaplacení pokuty a nepřijde o další body

30.05.2023, 16:36
Aktuality
Juventus Stadium (© AFP)

Juventus nepřijde v Serii A o další body, se Sportovním soudem Italské fotbalové federace (FIGC) se dohodl na zaplacení pokuty za nesrovnalosti v platech hráčů. Turínský klub zaplatí 718 tisíc eur (přes 17 milionů korun) a další proces uzavřel i slibem, že se v rámci dohody o vině a trestu neodvolá. Informují o tom agentury.

Juventus v minulém týdnu přišel o deset deset bodů v Serii A kvůli nesrovnalostem v účetnictví. Vedoucí funkcionáři včetně bývalého viceprezidenta klubu Pavla Nedvěda nicméně byli zproštěni viny. Původně měl někdejší kapitán české reprezentace osmiměsíční zákaz působení ve fotbale. A Juventusu hrozil až patnáctibodový odpočet.

Nejúspěšnější italský klub však čelil v jiném procesu další ztrátě bodů kvůli nesrovnalostem ve výplatách hráčům ve dvou "covidových" sezonách. Juventus tehdy oficiálně pozastavil fotbalistům mzdy, ale peníze jim údajně tajně nadále vyplácel. A utajené platby navíc zpětně nevyúčtoval.

Jako jediný dnes odmítl dohodu bývalý prezident Juventusu Andrea Agnelli, v polovině června ho proto čeká soud.

Kompletní vedení "Staré dámy" včetně Agnelliho či Nedvěda rezignovalo loni v listopadu, když se podezřením z falšování účetnictví začala zabývat turínská prokuratura. Podle úřadů několik let uměle nafukoval tržní hodnotu svých hráčů a zapisoval do účetnictví nadměrně vysoké přestupové částky. Předstíral tak, že má větší zisky, než ve skutečnosti měl.

Juventusu po bodovému odpočtu patří kolo před koncem ligové sezony sedmé místo, které zaručuje start v závěrečném předkole Evropské konferenční ligy. Prestižní Ligu mistrů si Turín v příští sezoně nezahraje, stále má šanci na účast v Evropské lize. Z evropských pohárů nicméně může Juventus kvůli finančním prohřeškům vyloučit UEFA.

Autor: ČTK

Komentáře (59)

Přidat komentář
Milan.B

Reagovat
Pinturicchio

Chudák Gianni Agnelli, ten v hrobě rotuje jak ... ani nevím k čemu to přirovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Hitler, když vidí současné Německo.

Reagovat
zurix_new

Reagovat
DelPiero137

On povedal ze musi chranit startu damu pred zlom a mafiou dokial bude zit...

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
noustres

Kdyby zaplatili víc, mají titul

Reagovat
Whitemedia

Juve chce Pulisice? Dobře jim tak..

Reagovat
Salfovic

Třeba je to součástí toho trestu.

Reagovat
Neutron

Reagovat
martin.b

Reagovat
Maximm9

Reagovat
JFT97

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
FuckT

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Ondatra6

Reagovat
zurix_new

Reagovat
TopinB

Reagovat
zoff

UEFA,koho ti chtějí vyšetřovat a trestat

Reagovat
Furia Ceca

"Juventus tehdy oficiálně pozastavil fotbalistům mzdy, ale peníze jim údajně tajně nadále vyplácel. A utajené platby navíc zpětně nevyúčtoval." Tak jsme trestaní za co? Za to, že jsme potají "údajně" dál vypláceli hráče, nebo za to, že jsme ty tajný výplaty nezanesly do účetnictví? Jako co to má za logiku – je asi jasný, že když se to dělá natajňačku, že se to asi zcela očekávaně nebude přiznávat

Bože... to je taková fraška. Jde prostě vidět, že nás chtějí trestat, ale nemají moc za co, protože to je celý postavený na vodě. I ta nabídka "zaplaťte nějakou pokutu a slibte, že se neodvoláte, a my vás necháme na pokoji" to de facto jenom potvrzuje Já bych je s tím poslal bez nádechu doprdele, ale zase se na druhou stranu nedivím, že naše prozatímní vedení už to chce mít definitivně z krku, kór když se chce očividně dostat aspoň do EL/EKL.

I když definitivně z krku... jsem zvědav, jak se k tomu zase postaví ta pokrytecká UEFA

Reagovat
LesyJePan

Čo ja viem, vedenie Juve je s dohodou asi spokojné keď ju vzalo.

Reagovat
Shevchenko

Ten první odstavec nemyslíš vážně, že ne

Reagovat
FuckT

Hej tiez mi to prislo ''zaujimave''. Ale byt tebou by som sa moc nesmial, kedze bez tejto situacie by ste pravdepodobne nedali top 4.

Reagovat
Shevchenko

To se říká několik týdnů, ale naštěstí Juve to začalo tak srát, že před posledním kole ta šance na top 4 i bez odpočtu je více než reálná

Reagovat
FuckT

Nebolo by to bez odpoctu bodov teraz tak, ze Juve by mali o 2 body viac a hrali s Udinese ktore aj tak moc nema o co hrat, a AC s Hellas ktore si nemoze dovolit zavahat?

Reagovat
Shevchenko

Matika ti ide no je pravda že nejpravděpodobněji bych to viděl že to posereme my ale Juve se svojí formou v Udine nevěřím. Teoreticky můžeme přeskočit Inter ještě. No uvidíme.

Reagovat
Kaka14

podla toho ako sme sa postavili k lige (aby sme boli v top4) a LM .... tak s touto situaciou sme uz pocitali dlhsie ...

Reagovat
Pettirosso

On podle mě nemyslí vážně tak 99% příspěvků. Teda doufám.

Reagovat
Furia Ceca

A ty seš kdo? Můj tiskovej mluvčí?

Reagovat
Lech

Reagovat
I*M

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Furia Ceca

Tak je to samozřejmě nadsázka Ale určitým způsobem to jenom dokresluje celkovou frašku. To je asi na stejný úrovni, jako by se u soudu řešilo, že lupič, co je stíhanej za loupež večerky, jel do toho obchodu tramvají načerno.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Kmonda7

Tento článek není oficiální, přečti si oficiálně ověřené informace případně rozsudek soudu, než začneš blekotat nesmysli.

Reagovat
Pharrell

Sevilla - Roma tipuji 2:1 3:1 ft

Reagovat
Csaplárova past

Takže Juve se provinilo, ale lidi za to zodpovědní jsou zproštěni viny. Dává to někomu smyl?

Reagovat
DelPiero137

Veru zvlastne.

Reagovat
FuckT

Chlapci pekne knihu historie do ruky, aspon 50 rokov do zadu nech mate hojne pripadov. Pozrite sa aj na statistiky ludi s rovnakymi ochoreniami a pozadie tych, co prezili a neprezili. Myslim si, ze zistite, ze v kazdom existujucom pripade v akejkolvek sfere peniaze odvratili tak ako vazenie, tak aj smrt. Vynimiek je, zial, alebo vdaka bohu, malo.

Reagovat
M11

Takze Tudor?

Reagovat
10

podle mě je to všechno dost předčasný, ještě nemáme ani DS a média už jedou jména trenérů...furt dávám minimálně 70% setrvání Maxe

Reagovat
10

jinak Tudor asi nejlepší jméno z těch spekulovaných, ale že bych z něj úplně skákal radostí se říct nedá...

Reagovat
Furia Ceca

Já bych to asi nehrotil. Když máme příští sezónu hrát EL nebo dokonce EKL (jestli nám to UEFA vůbec dovolí...), tak bych dal ještě rok s Allegrim s tím, že příští léto bych přivedl už nějakýho pořádnýho trenéra – ideálně Zidana.

Stejně očekávám, že příští sezóna bude stát za hovno Z hostovaček se nám vrátí hromada náplavy, kterou neudáme, což nám společně s absencí LM ztíží nákup nových hráčů.

Je třeba se smířit, že nás čeká (další) tranzitní sezóna

Reagovat
10

Juventus si rozhodně nemůže dovolit další podobnou sezonu, z toho týmu by po ní nezbylo nic a ZZ by tam určitě nešel.

Hráči podle všeho Maxe odepsali, stejně jako fanoušci, ta atmosféra podle lidí kolem klubu je šílená, to naznačují částečně i ty vyjádření hráčů v posledních týdnech. Já bych ještě měsíc zpátky o setrvání Maxe ze všech možných důvodů nepochyboval, teď tomu dávám čím dál větší šance.

Reagovat
10

resp. dávám čím dál větší šance jeho odchodu

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
stuff

jj, pre mna asi najsilnejsi(nie jediny) aby som sa priklonil k jeho odchodu.

Tam to strasne smrdi tym, ze ho kabina nechce

Reagovat
stuff

dajte uz pokoj s tym zz bazmeg

Reagovat
M11

Ja bych z nej taky neskakal.. ale ja uz jsem v takove letargii z Maxe, ze budu rad za jakoukoliv zmenu..

Reagovat
10

to já taky

Reagovat
Furia Ceca

Mě teda i strašně sere, jak se Allegri u nás chová... dělá, jako by pro nás snad neexistovala jiná varianta než on, ani v nejmenším neuvažuje o rezignaci a ještě si dovolí do médií kecat, že majitelé budou dávat dohromady nový vedení, aniž by to s nám konzultovali Já nechápu důvod, proč se na nás tak strašně přisál... Sám musí pochopit, že se z něho nikdy druhej Trapattoni nebo Lippi nestane. Přesto je u nás pořád nalezlej jako pijavice, vysírá a ještě má ambice ten klub řídit i z jiný než jen trenérský pozice

Reagovat
stuff

Tiez som nasraty, ale tu to mam naopak. Tuto zmenu by sme naozaj nemali posrat. Vidime trend v celej eu, ze je to cele len o spravnom manazerovi. Tu proste musime urobit dobry vyber a bez ohladu na budget. Alebo radsej cakat

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
stuff

maju nejake konkretne rysy jeho timy? Mate niekto sajn, co cca hraje?

Reagovat
Zark

Doufám, že se na to po čase nezapomene a nebudou chtít návrat Agnelliho a spol.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele