Kalabiška se zotavuje podle plánu. Je na nejlepší cestě k brzkému návratu, zní z Pardubic

Dnes, 19:37
Aktuality
Jan Kalabiška se zranil v utkání s Libercem. (© FK Pardubice)

Zdravotní stav Jana Kalabišky z Pardubic je po srpnové zlomenině lýtkové kosti velmi dobrý. Východočeský klub to uvedl na sociální síti X. Sedmatřicetiletý obránce je podle sportovního manažera Pardubic Martina Shejbala na nejlepší cestě k tomu, aby se brzy vrátil na hřiště. Jak dlouho ale Kalabiška ještě bude chybět, není jasné.

Jeden ze dvou nejlepších střelců slovenské ligy v sezoně 2014/15 přišel do Pardubic v létě ze Slovácka. V novém působišti stihl vstřelit dvě ligové branky a jediný zápas mu chybí k dovršení mety 300 startů v nejvyšší soutěži. Kalabišku v utkání pátého kola v Liberci zranil v pádu domácí křídelník Ahmad Ghali, který uklouzl na mokrém terénu. Kalabiška se musel podrobit operaci.

"Stav Honzy Kalabišky po velké kontrole u lékaře je velmi dobrý. Všechno se hojí a srůstá podle plánu. Nic nesměřuje k jakýmkoliv komplikacím. Postupně by měl odhodit berle a zapojit se do lehké rehabilitace. Tím myslím plavání, jízdu na kole, fyzioléčbu a další aktivity. Všechno je na nejlepší cestě k tomu, aby se Honza brzy vrátil k fotbalu," prohlásil Shejbal.

Ghali dostal za zákrok dvouměsíční trest, disciplinární komise Ligové fotbalové asociace ale v září vyhověla jeho žádosti a druhou polovinu mu prominula. Přihlédla totiž k tomu, že šlo o neúmyslný zákrok zaviněný podklouznutím na mokrém terénu.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele