Kalabiška si v Liberci zlomil lýtkovou kost. Omlouvám se mu za zranění, řekl po nešťastném podklouznutí Ghali

19.08., 11:12, aktualizováno 19.08., 15:16
Aktuality
Jan Kalabiška se zranil v utkání s Libercem (© FK Pardubice)

Pardubický obránce Jan Kalabiška utrpěl v nedělním utkání 5. kola první ligy v Liberci zlomeninu lýtkové kosti. Sedmatřicetiletého obránce dnes čeká operace, po níž si několik měsíců nezahraje. Východočeši o tom informovali na svém webu.

Pro Kalabišku skončil zápas v 68. minutě. Za stavu 3:0 pro domácí, který vydržel až do konce, Ahmad Ghali uklouzl na mokrém terénu, v pádu pardubického beka zranil a po zásahu videorozhodčího byl rovnou vyloučen. Kalabiška putoval do nemocnice. Ghali se mu po zápase omluvil, uvedl nigerijský fotbalista na webu libereckého klubu.

"Vyšetření ukázala, že Honza má zlomenou lýtkovou kost. Zůstal v liberecké nemocnici, kde ho čeká operace. Přejeme mu, aby dopadla dobře, přesto je faktem, že jeho léčba a rekonvalescence se bude počítat v řádu měsíců," uvedl sportovní ředitel Pardubic Vít Zavřel.

Kalabiška přišel do východočeského klubu před sezonou ze Slovácka. V tomto ligovém ročníku vstřelil dvě branky a jediný start mu chybí k 300. odehranému duelu v nejvyšší soutěži.

"Chtěl bych se Janovi omluvit za zranění. V žádném případě jsem to neměl v úmyslu a je mi to opravdu líto. Byl to nešťastný moment způsobený špatným počasím. Doufám, že Jan bude brzy fit a dočká se svého 300. zápasu v české lize. Ještě jednou se mu omlouvám, což jsem po telefonu udělal hned po zápase," prohlásil Ghali.

"Je nám nesmírně líto, že k této nešťastné situaci došlo. Za celý klub přejeme Honzovi Kalabiškovi brzké uzdravení," uvedl sportovní ředitel Liberce Theodor Gebre Selassie. "I mně samotnému se stalo podobné zranění, kdy soupeř podklouznul a v souboji mi přilehnul nohu. Bohužel se tyto situace stávají a těžko u nich hledat viníka," konstatoval bývalý český reprezentant.

Autor: ČTK

Komentáře (58)

Přidat komentář
fabec1222

Konecna

Reagovat
vestinustarychdubu

Tohle je smolný takový následky Nedá se než popřát brzký uzdravení, ale taková zlomenina v tomhle věku... Snad se ještě vrátí na hřiště.

Reagovat
Kily

Plný kádr druholigových lenochodů a vážné zranění utrpí jeden z těch mála, kteří tomu týmu mají co dát. Tak snad na jaře

Reagovat
ratusek

jo on si ji zlomil sám

Reagovat
Puskas

O protihráčovu nohu.

Reagovat
GrimeBaller98

Hodne stesti, jedinej z Pardubic se Simonem, kterej ma na ligu.

Velka smula pro nej, mrzi me to, kazdopadne cervena nesmysl, Ghali na tom terenu smolne uklouzl

To co predvadel vcera pan Roucek, je na kriminal, horsi vykon od rozhdodciho jsem dlouho nevidel, uplne to zkazilo dobrej vykon Liberce. Nemluvim jen o ty CK, ale otaceni faulu ve prospech Pardubic, ruku Pardubic ve vapne ani nezkoumal, karty daval za stejny zakroky jen Liberci.

Tohle, ze ma byt ten chvaleny rozhodci?

Reagovat
Kily

Ještě Zlatohlávek, jen musí hrát hrot a mít podporu

Reagovat
mistr129

Červená nesmysl? Za zlomeni nohy úplně mimo míč?

Reagovat
FCSL

Jak mimo míč? Však Ghali si ho dokonce předkopnul a běžel za nim. Kalabiška ho chtěl zastavit, jenže Ghali podklouznul a přistál na jeho noze...

Reagovat
GrimeBaller98

ano, CK nesmysl, Ghali uklouzl na hodne mokrem terenu, vcera extremne prselo, hlavne na zacatku. A mimo mic taky neni pravda, sel do sprintu pro mic a Kalabiska se mu tam smolne primotal.

Pokud je tohle CK, tak budou CK v kazdym zapase

Reagovat
AjaxFans

Navrátil u nás dostal taky redku a trest za nešťastné ujetí.

Reagovat
Kily

Za mě jo, tohle prostě byla jen smolná situace, naprosto neúmyslný kontakt a z něj plynoucí nešťastné vážné zranění, navíc na podmáčeném terénu. Trestání podklouznutí na základě toho, jak dopadl protihráč, je blbost

Přitom reálný je i trest na čtyři zápasy, který před rokem dostal Kinský za něco mnohem horšího

Reagovat
kilobyte

Kdyby to byl normální střet a došlo by ke smolnému zranění, tak by to na červenou nebylo. Jenže tady bylo smolné podklouznutí, ale ten střed byl sám o sobě na červenou i kdyby se Kalabiška nezranil.

Reagovat
dave30

To myslíš vážně?

Reagovat
kilobyte

Ano, podle pravidel to byla červená.

Reagovat
mistr129

Tak nejde o to, jak dopadl, ale už o to samotné trefení ve vysoké rychlosti, které si proste o takové zranění říká. Ano, smolná situace, ale hráč je za sebe zodpovědný a tohle je za mě jasná červená, byť doufám, že trest bude mírný

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Greny

ty kráso my se na něčem shodneme

Reagovat
dave30

Takže pokud bude vlhký trávník (třeba pokropený domácím klubem), tak pouze poklusem...

Reagovat
Bakary3

Ne pouze poklusem, ale zápasy za deště asi nemůžou končit pěti zlomeninama, protože bylo prostě mokro, ne?

Nebo když je mokro a vybouras se v autě, řekneš sorry, pršelo?

Prostě musíš se přizpůsobit podmínkám a neseš odpovědnost za svoje počínání.

Ikdyz můžeš mít smůlu, má k tomu být přihlédnuto, ale nějak přeci musíš nést následky, pokud druhýho poškodis, ne?

Reagovat
dave30

To s tím autem je hodně ujeté. Hráči nejsou na hřišti od toho, aby korigovali rychlost. Ke kolika takovým smolným zraněním došlo, při daleko horších terénech? Jednou či dvakrát za sezónu? Možná ani to ne. A ty z toho děláš téměř exemplární případ. Prostě nešťastná náhoda. Teď aby se na mokru všichni báli rozběhnout...

Reagovat
Bakary3

Já z toho nedělám exemplární pripad, bylo to nešťastny, ať dostane minimální trest.

Ale není v pohodě, aby prostě nenesl žádný následky, ne ?

Stalo se, smůla, ale kalabiska si sám nohu nezlomil.

A faul platí, ať je úmyslný, nebo ne. Takový jsou pravidla.

Reagovat
dave30

Máme na to každý jiný názor (což je naprosto normální). Já si jen myslím, že tady byl potrestán pouze důsledek. Protože toto rozhodně nelze kvalifikovat jako surovou hru (za kterou se dává červená). Kdyby (a to opravdu nemám rád tyto spekulace) si v tomto kontaktu (podklouznutí) zlomil nohu Ghali o Kalabišku (ano, Kalabiška viděl, že Ghali vypíchl míč a šel by do otevřené obrany a chystal se Ghalího přerušit), dostal by červenou?

Reagovat
Bakary3

Hale, já nevím, jestli dostal nebo nedostal

Ale tady to bylo nějakým ghaliho přičiněním, ty se mě ptáš, jestli by dostal kalabiska CK, když by přitom si zranění zavinil ghali.

Auta - vedeš to do extrému. Princip je takový, že každý musí nějak přizpůsobit svou hru podmínkám.

Reagovat
dave30

Ty (a nejen ty) zase nepřipouštíš, že v každém sportu může nastat situace, kterou nemůžeš předvídat a dojde ke zranění a klidně i tragédii. Takovým případem je smrt hokejisty Čajky. Na kole může cyklista svým pádem zranit několik soupeřů jenom proto, že najede na kámen. V košíkové (ale i volejbalu) zranění způsobená došlápnutím po doskoku atd. A nikdo takové "hříšníky" nevylučuje. Připadá mi, že někteří fanoušci (ale i rozhodčí a komise rozhodčích) nikdy nesportovali. Kolik takových zranění (po uklouznutí) jsi v poslední době zaznamenal? Jsem již starší kousek, ale já si na nic podobného nepamatuji. Takže je jasné, že šlo o něco mimořádného. Nyní se z toho ovšem udělal takový případ, že se budou hráči na mokrém terénu bát rozběhnout. Toho se mělo dosáhnout? Kvůli jednomu náhodnému případu za x let?

Reagovat
Bakary3

Ale já to připouštím.

Mně to přijde, že to ode mě bereš moc extrémně, já říkám, že prostě bohužel, je to omyl, smůla, ale jak jsem psal výše, I NECHTENY FAUL JE FAUL.

Zranil ho tady jednoznačně ghali, nebo mohl za to někdo jiný?

Ne, jen Ghali, smůla, ale je to tak.

Nevolam po žádným exemplárním trestu, ale vyloučení podle mě nebyla chyba.

Nechtěl, ale co si za to kalabiska koupi, a proč by neměly být Pardubice zvýhodněny, když jim byl vyřazen hráč?

Kdyby vznikne z nezaviněného faulu penalta, taky říkáš, že se nemá pískat?

(Ne)Umysl je jen polehčující či přitěžující okolností, nic víc.

A právě jak píšeš, když se to děje tak výjimečně, proč by se měli rozhodčí vyhýbat trestu hráči, když se tu nebavíme o tom, že by každý zápas padaly 4 čk?

Když je to tak výjimečný, proč by se hráči měli bat rozběhnout?

A když dojde k tak vážnému zranění, není v poměru ke zničenými zdraví danyho hráče ta čk banalita a alespoň malá náplast?

Reagovat
dave30

Ok

Reagovat
Bakary3

já chci zároveň říct - chápu tvůj pohled, úplně.

Jen prostě nemám problém, když za to třeba přijde trest.

Ale tedy, teď třeba budu si protiřečit, co myslíš tady? Já bych tady třeba Marcela asi nevylučoval, protože v tomhle byl nevinné, ten druhej mu sel pod nohy...

https://m.youtube.com/watch?v=X_8MmSoHS8Q&pp=ygURTWFyY2VsbyBicm9rZSBsZWc%3D

Reagovat
dave30

Hrozné jenom se podívat. Ale není to stejné, i když to tak vypadá. Marcelo měl svůj pohyb (na rozdíl od podklouznuvšího Ghalího) pod kontrolou. Samozřejmě i pro Marcela velice smolná náhoda.

Reagovat
Bakary3

Měl, ale spíš to beru, že Marcelo ovládal balón a prováděl běžnou klíčku, právě jak píšeš, kontrolovaným pohybem a ten druhý hráč mu sel nízko pod nohu. Takže vlastně... Jsem se divil, že ho vyloučil.

Reagovat
dave30

Jo, je to také blbé...

Reagovat
dave30

Ještě jedno srovnání s těmi auty. Řidič musí také předvídat a dodržovat bezpečnou vzdálenost. Nedopustil se náhodou Kalabiška přestupku tím, že na mokrém terénu nedodržel bezpečnou vzdálenost od soupeře?

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
wwwx

Jo a čim mu ji zlomil? Bokem. Zakopl a spadl. Vždyť to ani neni žádnej zákrok a už vůbec to nesplňuje nic, co je popsáno v pravidlech jako surová hra. Je úplnej nesmysl posuzovat ty věci podle důsledků. Tohle nebyl žádnej surovej zákrok ani nic, co by mohl Ghali jakkoliv ovlivnit. Příště se bude dávat ČK za střet hráčů hlavama podle toho, kdo z nich bude mít větší následky? To se prostě v kontaktním sportu občas děje.

Reagovat
vestinustarychdubu

To taky nechápu, že to rozhodčí dal za surovou hru, komise to posvětila, ale parametry surové hry, tak, jak to popisujou pravidla, to rozhodně nemělo

Reagovat
Kily

Vida, se Saňákem to dost možná vezme rychlý konec

Reagovat
Nuno čomes

Přitom jak byl asistent ve Spartě, Sigmě, Slovácku, tak se všude psalo jak to bude skvělý hlavní kouč. Ale zatím se to nedaří.

Reagovat
Svářeč

Mě z rozhovorů přijde, že je takovej strašně hodnej.

Ale těžko ho soudit jako hlavního kouče podle angažmá v Pardubicích. Vždyť ten tým v posledních dvou sezónách hrál o záchranu, a pro letošek ještě velmi výrazně oslabil. Tam snad fakt kromě Kalabišky není jedinej fotbalista, co má na ligu. S tím prostě žádný kouč nic neudělá.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Sigma Olomouc

To nasere takhle smolně po uklouznutí Ghaliho je mi ho líto, mohl ty Pardubice troch táhnout, v tomto věku už je návrat těžký.

Reagovat
oli9

Achjo, chudák. Patřil k tomu nejlepšímu co měli v týmu

Reagovat
raduinho

Může chodit v klidu na hokej.

Reagovat
kilobyte

No, úplně v klidu chodit nebude.

Reagovat
Kily

Aby sehnal vstupenku, po dalším zdražení je tady o hokej takový zájem, že se za rok budou permanentky prodávat i do sektoru hostí

Reagovat
skat

Když jsem byl, šel jsem na Jižní, ale poslední dobou mám problém se vůbec dostat na staďák, jakožto občasný návštěvník. Na play off absolutně bez šance. A jak jsem jim byl dobrej, když byli na kometě gól od padáka.

Reagovat
Kily

Jiná doba a s tím spojené lepší roky na základě dohody nekvalifikovaného majitele s městem. Drazí hráči a zvyšující se rozpočet, který loni činil 300 milionů a letos to bude ještě víc, když jen Červus posbírá dva miliony za měsíc. K tomu nadšení z nové haly, která dost možná ani nebude...

Reagovat
hornito

Protože si to myslí expert Duda, tak to tak musí být :)

Reagovat
Kily

Dudu někdo bere vážně?

Reagovat
skat

Těžko...

Reagovat
hornito

No já v to doufám

Reagovat
papanegra

když si ji zlomil sám, tak jak za to mohla padnout červená karta pro protihráče?

Reagovat
Coutinho10

tyhle nadpisy mě neskutečně štvou

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
ratusek

Ještě by měl dostat trest Kalabiška

Reagovat
Kongo

Faul ano, ale na červenou ani náhodou. V případě zranění je to asi jedno. Ale nebyl v tom žádný úmysl do takového skluzu jít.

Reagovat
Witcher

Reagovat
Witcher

To je na civilní soud no

Reagovat
jenage

Sranda je, že kdyby Ghali neuklouzl, tak by to byl faul Kalabišky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele