Kanál A 11 Sport se opozdí, vysílat by se mělo od ledna příštího roku

06.09.2023, 17:14
Aktuality

Spuštění sportovního televizního kanálu A 11 Sport plánované na podzim posunuly mediální skupina A 11 a společnost Perinvest na leden 2024. Důvodem zpoždění je mimo jiné avizovaný zájem televize Prima o zřízení vlastního sportovního kanálu. ČTK to při dnešním dnu otevřených dveří sdělil ředitel mediální skupiny A 11 Aleš Zavoral. Nástupem Primy by přibyl další hráč na trhu. Celoplošná televize A 11 by podle Zavorala měla zájem o vysílání prvoligového fotbalu, větší šance však vidí v získání vysílacích práv na druholigovou fotbalovou soutěž.

"Sportovní kanál je v tuto chvíli v běhu, jednáme o vysílacích právech s různými svazy a zahraničními společnostmi, abychom ho mohli v plnoformátovém rozsahu spustit od ledna," uvedl Zavoral.

Mediální skupina A11, která vydává lokální týdeníky Náš REGION a odborné a lifestylové časopisy, před časem oznámila v tiskové zprávě, že se bude ucházet o vysílací práva na první fotbalovou ligu. "Uvidíme, jak uspěje naše nabídka podaná včetně finančních záruk. Možná je pro nás reálnější druhá liga, kde jsou trochu mírnější podmínky a kde víme, že umíme všechny věci, které po nás chce Ligová fotbalová asociace (LFA)," sdělil dnes Zavoral.

Podle dřívějších informací deníku Sport se tendru zúčastní i O2 TV, která ligu aktuálně vysílá, možná ve spojení s Nova Sport. Obě televize mají stejného vlastníka, investiční skupinu PPF. Do tendru by se měla zapojit i Česká televize. Zájem projevila rovněž francouzská televize Canal Plus, která v Česku vysílá anglickou Premier League.

Audiovizuální práva na první ligu od února 2014 drží společnost Pragosport, s níž LFA dvakrát prodloužila smlouvu. Aktuální kontrakt vyprší na konci příštího ročníku, tedy 30. června 2024. Podle médií Pragosport platí za práva ročně zhruba 150 milionů korun. Společnost jako prostředník dále přeprodává práva O2 TV. Očekává se, že cena za práva se výrazně zvýší.

Televizní kanál A 11 Sport bude šířený prostřednictvím pozemních vysílačů v celoplošné DVB-T2 síti multiplexu 23. O licenci požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání společnost Perinvest. Vysílat bude A 11 Sport podle provozovatelů nejen živé přenosy z významných sportovních událostí a soutěží, ale také rozhovory se sportovními hvězdami, reportáže, zprávy a analýzy sportovních výsledků. Nabídnout plánuje také sportovní magazíny či dokumenty zaměřené na sport. "Společnost Perinvest v současné době intenzivně jedná o všech právech," podotkl Zavoral.

Vydavatelství regionálních novin A11 spustilo stejnojmenný vlastní celoplošný televizní kanál letos 27. dubna. Televize A 11, jejíž program je zaměřený na zábavu a regionální zpravodajství, sídlí v nových prostorách Košířské brány v Praze 5. Všechny prostory byly budovány pro společný chod vydavatelské a televizní části skupiny, spolu se zpravodajským sálem tak zahrnují i televizní studia.

Autor: ČTK

Komentáře (62)

Přidat komentář
kilobyte

Takže si dělají jen reklamu, ale ve skutečnosti budou vysílat maximálně druhou ligu.

Reagovat
srandamač

Taky to je v článku napsané. Každopádně čím větší konkurence, tím více peněz pro český fotbal.

Reagovat
kilobyte

Tak tohle zrovna moc konkurence není a s cenou asi nehnou. Ani nevysílají HD, takže jestli získají nějaké zápasy, tak to bude hrozná kvalita.

Takže cenu nezvednou a ještě hrozí, že se zhorší kvalita TV přenosu.

Reagovat
Greny

Jaka konkurence ? Vždyť to můžou reálné vysílat dva kanály (O2 nebo Canal plus..) Novasport je s O2 jedna ruka takže tak..

Ale prdel je že oni chtějí pálku za práva ale chtějí ať TV co to bude vysílat zařídí kalibrovanou caru

Reagovat
kilobyte

Podle mě to prodají za podobnou cenu jako teď a řeknou, že je to výhodné díky té kalibrované čáře.

Reagovat
fabec1222

Tipuju, že si to O2 rozdělí s někym 50/50. Možná to nějak pořeší přímo přes firmu s Novou, ale jestli budou chtít něco ušetřit, tak možná něco nechaj tomu Canal+.

Reagovat
Salfovic

By tam mohli přetáhnout Bosáka, aby už nežvanil píčoviny na Canal+

Reagovat
Mirek na tenisu

Přetáhnout leda býkovcem nebo golfovou holí. Aby to bylo stylové.

Reagovat
Pablos

Nový Prima sportovní kanál... v kvalitě Eliška a Damián, to chceš

Reagovat
fsada

Pane Bože , chraň nás

Reagovat
Pablos

https://www.csfd.cz/film/1371186-eliska-a-damian/1400588-epizoda-1/recenze/

ale docela se řežu... a i jsem si musel něco pustit... třeba bitka, ta by neměla zapadnout, to jednou bude kultovní podívaná

Reagovat
Mirek na tenisu

Prý to pustili Emiru Kusturicovi. Rozsekal se smíchy a potom prý do sebe obrátil na ex láhev rakije.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Salfovic

všechno přebíjí finální epická akční scéna, která vypadá jak když chlupatej Troška po obrně mozku nakládá zezadu nahýho kvadruplegika Magnuska bez lubrikantu na vozíčku

Tak na to si netroufnu.

Reagovat
Pablos

To je zase přehnanej koment… ale trošku jo no

Reagovat
fabec1222

Přitom Troška neni špatnej režisér Problém je zaměření těch jeho filmů, potažmo u některých přesah do fekálu a retro porna Ale Zdéňa prostě dokázal vyprodávat kina, o čemž se dneska našim tvůrcům vesměs může jen zdát.

Magnus je solidní producent a má ve svých filmech slušné náměty, ale bohužel je totálně marnej scénárista, ještě horší režisér a absolutně nejhorší herec (čest vyjímce v Shooky a Marty - kde se ale nerežíruje sám).

Zkus třeba filmy od Evy Toulové, to je absolutní amatérskej odpad.

Reagovat
kilobyte

Troškovi mám za zlé, kam posunul česko kinematografii a na co naučil chodit lidi.

A nemyslím si, že by byl dobrý režisér. Hlavně mi přijde, že je čím dál tím horší. Čím novější film od něj, tím víc herci přehrávaj. Dokonce i na divadlo by to bylo moc.

Reagovat
Pablos

jako televizní tvorba: Slunce seno a pak ještě Kameňák 1 ...tam to mělo všechno skončit a dál už raději nic

Reagovat
ratusek

Všechny 3 Kameňáky byly dobré, hlavně s tím fotbalem

Reagovat
kilobyte

Sice ty Kameňáky od něj taky nejsou nic extra a pořád se na to dá koukat a člověk se i pobaví. Ale to co přišlo po něm je na zvracení. Viděl jsem kousek toho vánočního a kousek seriálu a je to hnus. Nedalo se na to koukat. Jak by řekl klasik.

Reagovat
Pablos

To už šlo mimo mě ...stejně tak jako Babovřesky. A někde jsem četl, že točil skvělé pohádky... něják si nemůžu žádnou vybavit

Reagovat
monty25

Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí

Reagovat
Pablos

jo takže sračky ... i když je fakt, že oproti těm novodobým slátancům to nebylo tak hrozný.

Reagovat
monty25

Tak on jich natočil mnohem víc, ale jak říkáš, ty novější už mi nic neříkají.

Reagovat
Pablos

Nutno dodat, že jsem byl zrovna v pubertě na základce, kdy jsme šli se školou na Princeznu ze mlejna, takže pro nás kluky strašně vysmívaná sračka... ale s odstupem času, jak říkám, ještě to jde. Druhá taková (i když ta nebyla vysmívaná, jen šílená za trest nuda) z té doby byla Nesmrtelná teta a ta teda musím říct, že jsem jí nedavno viděl a kupodivu mě bavila, ta byla dobrá (ale ani nevím kdo jí natočil).

Reagovat
ratusek

jo v Shooky a Martym je geniální

Reagovat
kilobyte

Smetanová by si mohla do podprdy nacpat míče. Konečně by tam něco měla, teda kromě medailonu.

Ale jinak mě udivuje, kolik lidí je "překvapených" z toho, jaká je to sračka. To bylo jasné už od první reklamy. Navíc tyhle romantický seriály/filmy jsou snad takový skoro vždycky.

U těchto sraček je jediná výmluva, že to mají ženské k žehlení. Což mi přijde divné takový seriál nasadit v sobotu od 8.

Reagovat
Pablos

No těch 20-40 % (který jsem v životě neviděl) to aspoň většinou má… ale těch 7% a vtipných recenzí mě přesvědčilo, že to dnes zkouknu zpětně… takže nedokážu posoudit o kolik se to vymyká třeba od ZOO nebo něco takového, ale přišlo mi to až vtipně bizarně špatný, že jsem si to docela užil Tam není nic dobře

Reagovat
Salfovic

Že by to točil nějaký český Ed Wood

Reagovat
kilobyte

Je pravda, že tohle byla opravdu lahůdka. Kdyby to nedávali na primě s miliony reklam, které se na O2 nedají přetáčet, tak bych na to možná pro pobavení koukal.

Reagovat
Pablos

aha, já na skylinku bez reklamy... vidíš ted mi tak došlo, jsem je vlastně ani nepřetáčel, prostě tam nebyly... zajímavé, ke všemu u primy. Je fakt, že jsem předtím změnil balíček na lepší, kvůli EL pak ať tam je i Sport2... tak že by nějaké další výhody skrze reklamy, to mi zní divně, ale asi jo tedy.

Reagovat
kilobyte

Na ten první díl sem po očku taky koukal a zdálo se mi, že byl bez reklam. Možná dali první díl bez reklama, aby to lidi hned nevypli.

Reagovat
Pablos

Aha, já toho víc než ten první díl neviděl, tak to by sedělo Ale tak tedy taková upoutávková masáž celý léto, pak snad zaplacená Kazmova nějáká nápověda v něm, vysílání bez reklam... a stejně to skončí takovým fiaskem. Jestli fakt žili v nějákém kosmickém vákuu, že se jim to povedlo a bude to bomba, tak tomu říkám krásnej omyl roku

Reagovat
kilobyte

Mě na tom přijde nevtipnější, jak si Smetanová hraje na umělkyni a pak předvede takovou sračku.

Reagovat
Salfovic

Česká romantická komedie je to nejhorší na světě, co člověk může vidět v telvizi.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Pablos

*

Reagovat
fabec1222

Průser je jejich kvantita a taky určitá sterilita, kdy jsou vesměs všechny úplně stejný. Nevěrnej kokot (Langmajer) s nesympatickou manželkou (Polívková / Hřebíčková) jde za hezčí zlatokopkou (Vagnerová). Manželka tak začne nový - svobodný život a najde muže svého života, vesnického joudu (Vetchý). Manžel si následně uvědomí svůj omyl, ale manželka už mu pláchla on tak dostane životní kopanec...

Ale občas se pochopitelně najde vyjímka, třeba Láska hory přenáší je fajnová žánrovka.

Reagovat
ratusek

na Haničku mi nešahej

Reagovat
monty25

Deniska

Reagovat
ratusek

Nesvačilová?

Reagovat
monty25

Tys nekoukal na Lajnu?

Reagovat
ratusek

Ajo, nekoukal

Reagovat
monty25

Já od té doby neřeknu Haně jinak než Deniska.

Reagovat
Pablos

Jinak minule ten film, celkem se to dalo… ale závěr kdy už na útěku se rozhodnou vrátit se vyhrát 1:4 zápas radši, byl už moc hollywood A přišlo mi, že to skončilo 4:4, ale všichni křičeli vítězství… buď mi nějákej gól unikl nebo to byla ještě sladká tečka trapnosti na konec

Reagovat
kilobyte

Myslím, že to skončilo remízou.

Mě bavilo, jak tam do sebe zajížděli oboustranně a rozhodčí nic, i když měl být podplacený od Němců.

To mě vždycky štve, jak ve sportovních filmech ten záporák musí vždycky podvádět a stejně nevyhraje.

Reagovat
fabec1222

No oni na Primě totiž už několik let jen změní kulisy a natáčí to pořád ten samej tvůrčí tým, zpravidla i herci zůstavaj +- stejní, a hrají i vesměs stejné role, jen jim změní jméno.

Jinak tam jde opravdu krásně poznat, že je to pořád jeden a ten samej ateliér, akorát se trochu vymění pozadí.

Reagovat
kilobyte

Eva Burešová. Ta snad hraje v každém seriálu a co jsem zahlédl, tak i vždy úplně stejnou roli.

Reagovat
ratusek

Prima stojí za hovno. Nova na Voyo má ty seriály lepší. Primě strašně ujel vlak a snaží se to dohnat těmahle sračkama. I když prý taková ZOO má velkou sledovanost. Ale neviděl jsem ani minutu, tak nevím

Reagovat
fabec1222

Prima má primární zaměření na ženy středního věku a a rodinně laděné věci. Tomu přesně seriály typu Zoo odpovídají. Tady prostě nejsme cílovka.

Reagovat
ratusek

Jasně, ale když si pustím rodinný seriál Novy a Primy, tak mě vždy víc zaujme ten od Novy. Nevím proč

Reagovat
ratusek

Doufám, že angažují legendy Poulíčka a Tittlebacha

Reagovat
Mirek na tenisu

Stačili by Vlášek, Kalous a reportér Kozohorský.

Reagovat
Pablos

Jasnej Šeberle

Reagovat
lampas

Takže chystají nějaký shit jako je Sport5...

Reagovat
Mirek na tenisu

Ten snad už přestal vysílat. Ze dne na den zavřeli studio.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Freedo

Nebyl tam jen automobilový sport?

Reagovat
ratusek

a ještě bojové sporty

Reagovat
jsemdement

Cotoe ten Pragosport. Jak jako, že to vlastní voni a pak prodaj dál(o2). To jsou zas nějaký fígle, poslal bych tam kontrolu bez oznámení, by čuměli na drát.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Ahoso Widaho

A 11 Sport? To vymyslel nějakej génius. Co tím chtějí říct, že budou 11 nejlepší sportovní kanál na trhu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele