Kane pod palbou kritiky. Po zranění to pro něho bylo fyzicky náročné, brání kapitána Southgate

15.07., 21:36
Aktuality
Pro Harryho Kanea opět jen stříbro. (© Profimedia)

Kolísavé výkony anglického útočníka Harryho Kanea (30) na mistrovství Evropy znepokojují i odborníky. "V příštích několika týdnech budou ohledně jeho vystoupení kladeny otázky. Překvapilo by mě, kdyby neměl nějaké zranění a rychle se nedal do pořádku jen proto, aby se dostal na hřiště," řekl bývalý reprezentant Gary Neville (49) v televizi Sky UK. Smolař Kane musel spolknout nezdar už v šestém finále v kariéře.

Kane měl při nedělní porážce 1:2 se Španělskem ve finále v Berlíně špatný den. Kanonýr Bayernu Mnichov se pouze třináctkrát dotkl míče, jednou vystřelil a vyhrál pouze tři souboje z 16. V 61. minutě si sundal pásku, se smutným pohledem ji předal Kylu Walkerovi a běžel si vyměnit místo s Ollie Watkinsem. "Harry Kane se v pro Anglii pochmurném večeru moc nepředvedl. Kapitán se po svém vystřídání pohyboval na lavičce cílevědoměji, než kdykoli jindy během večera," zněl verdikt deníku Guardian.

Southgate kapitána brání

Anglický kouč kapitána týmu po závěrečném hvizdu obhajoval. "Harry nastoupil do turnaje po zranění, které si přivodil v závěru sezony, odehrál spoustu minut," okomentoval trenér Kaneovo znatelné vyčerpání a zranění zad. "Bylo to pro něj fyzicky náročné, nedosáhl takové úrovně, v jakou jsme všichni doufali," dodal.

"Skvěle ale vedl tým. Kvůli zranění jsme ve skupině přišli o spoustu lídrů, hodně toho spadlo na Harryho bedra a on si vedl výjimečně dobře." Přestože Kane vstřelil ve svých sedmi vystoupeních na Euru tři góly a zajistil si s dalšími pěti hráči společnou korunu pro nejlepšího střelce, je lákavé se ptát, jak by zápas dopadl, kdyby Southgate nestavěl svůj tým kolem zraněného nešťastníka, ale od úvodního písknutí nechal nastoupil Watkinse a Palmera.

Kane tak jen potvrdil roli velkého smolaře. Bayern vyhrál 11 bundesligových titulů v řadě a neočekávalo se, že by podpisem nejlepšího střelce Anglie nezískal i dvanáctý. Za německý velkoklub po svém přestupu nastřílel ve 45 zápasech 44 gólů, přesto se z ligového triumfu neradoval.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / SID

Komentáře (86)

Přidat komentář
FiX

Tak ať nehraje když neni fit, ne? Nevim co je jako horší, nehrát, protože jsi zraněnej a nebo hrát, ale nahovno, protože jsi zraněnej. Myslím, že Anglie dopředu tu kvalitu i bez něj měla.

Reagovat
Seydou Doumbia

Když si největší hvězda týmu na kterého spolehá celá podělaná země tak hraješ stůj co stůj na takové akci. A jako trenér svou největší hvězdu neposadíš jen proto že nebyl 100% fit kvůli nějakému Watkinsovi a Tonymu. Právo nej hvězdy.

Reagovat
milan78

to už i Standa Tecl něco vyhrál a taky si nebere právo první Hvězdy....

Reagovat
Rock

Ty máš v palici nasráno?

Reagovat
LyEX

Asi tak, nerozumiem argumentom, že si najväčšia hviezda a podobne, nie je to Messi, ktorý aj pod striekačkami urobí zápas za 5 minút aj keď je ďalšich 50,60 neviditeľný. Tréner mal k dispozícii 2 ďalších kvalitných útočníkov, ktorí sa aj za ten mizerný hrací čas, ktorý im ten "stratég" dal osvedčili, tak prečo ho stoj čo stoj dávať hrávať od začiatku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak píšu výše já. Fanoušek nikdy nepochopí přemýšlení trenéra, je to odlišný.

Reagovat
icka

Olie měl hrát, škoda.

Reagovat
Csaplárova past

Southgate je dobry mimon. Takze videl, ze se Kane trapi a nehraje co se od nej ocekava, no stejne ho nestridal v zapasech. Co se musi stat, aby ten mamlas zmenil yestavu, ktera 3x po sobe zahraje hovno

Reagovat
Txapeldun

Southgate udělal z Kanea portugalskýho Roncka, no...

Reagovat
Txapeldun

teda anglickýho

Reagovat
milan78

nesmysl

Reagovat
smazaný uživatel

Když nemáš taktické schopnosti jako trenér a manažerské schopnosti, tak co chceš dělat? Na klubové úrovni by tento kkt nemohl trénovat ani nějaký průměrný tým v Championship. Je to totální nymand, který takticky vůbec neví a personálně, čili manažersky má lepší schopnosti i kdejaký trenér v League One.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Txapeldun

Já prostě už nemůžu číst/slyšet Southgatea, Kanea, Gerrarda a další, bez toho, aniž bych si hned nevybavil FarleyTV https://www.youtube.com/watch?v=yinUJwuVVxE

Reagovat
SunFells

Southgate ho bránil? Southgate mu to způsobil, podělal ho nejlépe jak mohl.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Už bylo dost těchto dvou kktů.

Southgate + Kane = Pat a Mat. Neznám dvojku, která by byla víc k smíchu za posledních 15 let ve fotbale. A až někdo napíše, že byli dvakrát ve finále, mám jednoduchý vzkaz:Kolikrát ho vyhráli? Kolik trofejí vyhrál Southgate jako trenér a Kane jako hráč? Nula. Prostě jen debilove prohraji finále a při příští příležitosti ho prohraji opět. Aniž by se nějak poučili.

Takže nech jdou do prdele a už o nich nepište. Radši udělejte články o tom, jak de facto neznámý trenér si ze Southgata udělal totální srandu.

Reagovat
r.mrazik

Jižní brána je fakt blázen. Takový nesmyslný kroky.

Ten by měl letět hned po turnaji.

Reagovat
JeséRodriguez

Aspoň se Anglie vrátí tam, kam patří - tzn. někam do max čtvrtfinále. Na posledních dvou Eurech už to smrdělo zlatem

Reagovat
r.mrazik

A minulým ano. Letos to byla náhoda jak prase

Reagovat
JeséRodriguez

Byla, ale počítá se výsledek. A hráli prostě podruhé za sebou finále, což je velkej úspěch.

Reagovat
Seydou Doumbia

bez titulu to ale nikoho nezajímá. taková je realita

Reagovat
JeséRodriguez

Pořád nechápu, čím by měla být Anglie tak jasnej aspirant na titul, aby pro ni bylo stříbro neúspěch. Vždyť nikdy nic nevyhráli, individuality nejlepší neměli což se ruku v ruce váže s vyvážeností týmu...Taková Belgie měla pár let zpět mnohem větší potenciál a taky z toho nebylo vítězství, ti se do toho finále ani nedostali. Deschamps tam má jedno zlato z MS 2018 ok, ale jinak byla Francie brána jako top favorit na dalších třech turnajích a nevyšlo to, ale přesto si ho u repre podrží.

Reagovat
Seydou Doumbia

Především je třeba si uvědomit že všichni nesnasime Anglii a že 90% z nás jsme neobjektivní hovada. Za mě je bronz z MS více než stříbro z Eura. Hlavně ve fotbale neříkáš že cíl je medaile, tohle není individuální sport. Tu je ta propast mezi titulem a medaili úplně jinde než v individuálním sportu. Anglie měla ve svém týmu 6 hráčů co v sezoně dali 20+ gólů to taky nikdo jiný neměl. Proto ten hype, zbytek týmu taky dost silný. Rozdíl je v tom že Desamp mimo těch stříbře a bronzu má právě ten titul. To dělá podstatný rozdíl v tom porovnání. Má medaile z MŠ a ME + titul. Anglie má jen dva stříbra z Eura.

Reagovat
JeséRodriguez

Neobjektivní ano, a to v tom, že se Anglie pasuje do role jasného favorita. Že 6 hráčů těžilo v klubech ze spolupráce s cizinci neznamená, že má reprezentace ve svém sledu podobné hráče, kteří by jim poskytli servis. Navíc je to šest hráčů, kteří dohromady hrají na třech postech a většina tam před turnajem minimálně pět z nich cpala, ačkoliv to teď Southgateovi vyčítá. Jinak rozdíl v rychlosti práce s míčem a herní inteligenci byl v zápase se Španělskem jednoznačně ve prospěch hráčů vítězného týmu. Angličané zase mají lepší hráče do koncovky, ale nemají tam prostě nikoho, kdo by něco uměl vytvořit a držet celý zápas taktovku. Jak říkáš, je to jen mediální hype, reálně ta repre má poměrně dost slabin. Dvě stříbra jsou pro zemi, která ten turnaj nikdy nevyhrála, určitě úspěch. Když je před tebou v historických tabulkách i takové Řecko, Dánsko či Česko/Československo, pak asi nebudeš úplný top gigant, abys mohl pohrdat 2. místem.

Reagovat
El Cid z City

Deschamps měl stopery z Barcelony a Realu.Letos nejlepšího stopera ligy z Arsenalu,absolutně komplexního, a vedle mohl dát x dalších světových stoperů, Konaté je šílený zvíře, kdykoli ho vidím, no zvolil frajera Bayernu, to je výběr panečku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Fakt vidíš problém v obraně, kde do duelu se Španěly nedostali gol? Homo penaltu Lewy nepočítám. Upa 3,2 dlouháých přiihrávek na duel, 2,5 defenzivních akcí, 0,7 faulu, 63% vyhranych pozemních duelů a 76ˇ% vzdušných...Upa vedle Saliby hrál skvěle právě

Reagovat
El Cid z City

Špatně si mě pochopil, obrana Francie je top, vybíráš si mezi stopery Bayernu a Liverpoolu, Anglie takivé možnosti nemá.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pardon. To je pravda, Anglie takové možnosti neměla, na druhou stranu měli 6 ofenzivních hráčů kteří dali v sezoně 20+ golu a ta defenzíva taky žádná tragédie nebyla...holandsko s hvězdnější obranou hořelo podstatně více

Reagovat
verv

Reagovat
Talker

Vždyť Southgate se dostává do finále čistě díky individuální kvalitě, kdy ti hráči zapnou na pár minut, předvedou skvělou individuální akci a dají gol.

Reagovat
JeséRodriguez

Tu individuální kvalitu jsme viděli včera, kde byl rozdíl v práci s míčem zcela markantní. A to hlavně u středních záložníků. Když trochu otevřeli hru, tak mělo Španělsko hned 3-4 gólovky. Hrát víc otevřeněji, tak je možná vyřadí už Švýcarsko. Ale taky bych si přál, aby Southgate skončil. Aspoň by se časem ukázalo, že ty jeho úspěchy byly opravdu úspěchy.

Reagovat
JeséRodriguez

*rozdíl v rychlosti práce s míčem

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
JeséRodriguez

?

Reagovat
Dale89

Když je to tak jednoduché, proč i turnaje předtím Anglii neposunula dál čistě individuální kvalita? Na WC 2014 skončili poslední ve skupině a EURO 2016 hned ve čtvrtfinále s Islandem, wtf. Přitom Gerrard, Rooney, Kane, Alli, Sturridge, Sterling, Rashford. V té době kvalitní a rozdíloví hráči. O generace předtím ani nemluvě. Southgate s dost podobnou sestavou na svém prvním turnaji semifinále WC.

Hodně se tu na něj blije. Vždy to jde dělat lépe, ale je to neúspěšnější anglický trenér. Nikdo z nás tady si od Anglie nepamatuje úspěšnější turnaj, než každý jedinný turnaj pod Southgatem. Ze sedmi historicky nejlepších turnajů Anglie byly hned 3 pod Soughatem.

Stejně tak kritika, že nešel do ještě většího extrému a do ještě mladších hráčů. Přitom to je on, kdo pomohl nastartovat revoluci a protlačit víc mladých hráčů do Premier League. Byl to on, kdo jim věřil víc než kluboví trenéři. Všichni pamatují pár let před ním, jak zatuchlé nominace byly.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Talker

Turnaje předtím nepotkávali týmy jako Slovensko-Švýcarsko-Holandsko na cestě do finále, ale Francii, Německo, Portugalsko, Itálie - tj úplně stejné týmy, na kterých pravidelně vyhoří Southgate. Jen je potkávali v prvním vyřazovacím zápase, ne až ve finále

Southgate za těch 8 let potkal ve vyřazovací části asi 7 velkých týmů a prohrál 6x - jediný, koho porazil byli Němci z té špičky.

Reagovat
Dale89

A ten Island? A skupina Costa Rica, Uruguay, Itálie, kde získali jeden bod?

Reagovat
verv

Reagovat
pobody's nerfect

Fakt nevím, co měl vlastně kane hrát? Na hrotu moc často nebyl, když byl víc zatazeny, chyběl tam chlap na hrotu.

Reagovat
guestikor

To nevěděl ani Southgate

Reagovat
fenixLFC

na jednu stranu chapem preco stale hral, na druhu to ako ho southgate vyuzival bolo vyslovene na facku. jasne, stale je to jeden z dvoch najlepsich hrotakov na svete ktory ma za sebou individualne famoznu sezonu v bayerne. a je potreba aj priznat ze az do golu s holandanmi bol watkins v reprezentacii pomerne zufaly a so zvykom timu neladil. z tohto dovodu chapem ze kane bol stale jednotka. co ale nechapem preco hra southgate hraca ktory je nielen zraneny, ale ktoremu ani neprisposobi zvysok timu. aky zmysel ma preboha hrat kanea a chciet aby sa zapajal do rozohravky/hral hlbsie ked okolo neho postavi dalsich 3 hracov ktori nerobia nabehy ale chcu loptu do nohy. vo vysledku tak southgate odstrelil svoju jednotku na hrot a este ani nevyuzil jeho prednosti. to sa fakt podari malokomu. takze je pochopitelne ze southgate ho bude branit ked drvivu vacsinu problemov sposobil sam. cim samozjreme netvrdim ze kane bol skvely alebo nieco podobne, turnaj dobry nemal, ale robit z neho obetneho baranka proste nedava zmysel

Reagovat
Sandstorm

Southgate ho úplně utopil v tom svém antifotbale.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
bayern987

Reagovat
FUnk

Reagovat
GjøvikFF

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Talker

Vždyť je to chyba právě Southgatea, vinit Kanea nebo kohokoliv jiného je blbost.

On postaví sestavu, kde má 3 podhrotové hráče, kteří nenabíhají a potřebují náběhy od ostatních a před ně dá útočníka, který se stahuje do úplně stejného prostoru jako dva z nich a potřebuje hráče, aby mu nabíhali, aby byl užitečný.

K tomu ještě nevezme na turnaj zdravé LB, takže tu šířku/náběhy nedostane ani z této pozice a na druhou stranu dá Walkera, který taky není nějaký wingback, který by nabíhal a posílal tam centry.

Takže ne, Kane je z obliga. Southgate je neschopnej trenér.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kattos

Jako já bych souhlasil, ale prostě zastávat se chlapa co nikdy nic nevyhrál mi prostě nejde po chuti

Reagovat
Shevchenko

Tahle aura co se z něj udělala je taky dobrá šílenost on může za to že celou kariéru hrál za Tottenham / Anglii, kde by to nevyhráli ani bez něj? Jedna sezóna v Bayernu byla holt smolná.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
vladis271

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
SunFells

Až na toho Walkera, jednak tam byl Saka a jednak takhle odehrál minulou sezónu a sem tam i tu overlapoval a centroval (jen jedinkrát za celý turnaj ale přesně a stejně z toho ten šášula ve dvojce s Fodenem udělal ofsajd).

Což mi připomíná, že některé věci se Kaneovi vyčítat dají a klíčová je častá absence ve vápně.

Reagovat
j_mrazik

Já myslím, že Walker by nabíhal a rád, ale přišlo mi, že to má zakázaný. Fodena jsem ani jednou neviděl nabíhat na křídle. Pořád smrděl uprostřed. Grealish bez formy by to tam odehrál daleko líp.

Reagovat
LyEX

čo to bol za nezmysel, že nie je wing back, jasneže je v normálnom systéme, ktorý nie je sústredený len na obranu a Walkera využíva čisto na hasenie útokov súpera, Fodena prvé zápasy zabil na ľavom krídle, kde aj pod Guardiolom 2 sezóny späť ukazoval, že to nie je jeho pozícia a Saku, ktorého proti slabším tímom nechal hrať svoj typický post neuhral nič a proti len trochu lepším tímom ho postavil vedľa Walkera aby zdvojil krídlo súpera, to boli majstrovské ťahy fakt pre ten potenciál čo mali, jediný kto hral celý zápas svoju pozíciu bol Bellingham, ktorý toho viac nafilmoval a navaľal sa ako hral

Reagovat
FUnk

Reagovat
milan78

kane letos podělal, co mohl, čili klasika jeho kariéry..., viz, že zničil progress toho chlapce z judei pekharta

Reagovat
Zdechlina

Apes are coming home

Reagovat
hematop

Palte to do něj, palte to celého nároďáku, palte to do fanoušků!! Jebat Anglii, jebat Anglii

Reagovat
Jolly Roger

Lepší fotbal než Southgate by s Anglií hrály i koučky Houdová a Čejková.

Reagovat
Unique

Kane je vážně smolař

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Acrocephalus

Nechapu tu precenovanost Kanea, vzdyt v kazdem zapase byl spise jen pritezi, doklepavac, ktery ani neplnil svou funkci a Anglicane v nem vidi "superhvezdu", pritom je to jen Lafata v anglickem podani.

Reagovat
SunFells

Jste se s Bosákem a Poborským na té lobotomii potkali

Reagovat
Kucka

Ti dva ho taky natírali?

Reagovat
Acrocephalus

Pro lobotomaka kazdy po lobotomii.

Reagovat
Seydou Doumbia

v tom případě je southgate top trenér, protože když napíšeš že je neschopný tak si sám neschopný...tahle logika

Reagovat
Hlahart

lol

Reagovat
Jordi Alba

10 seasons wonder

Reagovat
verv

Reagovat
PP

jako, rád ho nemám, ale zpochybňovat útočné kvality Kanea je fakt blbost.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
John Obi Mikel

Spíš co měl za debilní taktické pokyny, že se stahoval až ke stoperům a nechodil do vápna na centry

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
sensei25

On bol ten najmensi problem.Problem bola nelreativna zaloha.Je az zarazajuce,ze v PL nemaju kretivneho anglicana.Ani nejlepsi utocnik v historii bez lopty gol neda.

Reagovat
SunFells

pepíčkovství 1.0.1.

Reagovat
JeséRodriguez

Chudák Harry. On jako kapitán nenese žádnou zodpovědnost, za všechno může trenér. To samé v klubu, kterej předtím dominoval asi 100 let německému fotbalu.

Reagovat
vladis271

Vsetci to hadzu na Harryho. Ale co hral Foden cely turnaj? Walker?

Reagovat
JeséRodriguez

Tak logicky je z kádru první na řadě kapitán a největší hvězda týmu. I když tu kritiku moc nechápu, herní projev sice skřípal, ale došli až do finále. O tom se dřívějším anglickým legendám může jenom zdát.

Reagovat
Pepe1911

Tyvole, nechápu co vám všem mrdá. V tom Southgate systému hrál Kane a Foden ještě božsky.

Reagovat
owny✨

Bayern ho zničil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele