KANONÝRŮM DOŠEL PRACH...?!

23.11.2004, 15:54
Aktuality
Higbury, Avanell Road, London N5 1BU, Anglie. Honosná adresa honosného FC Arsenal. Stadion v Higbury má kapacitu 38500 diváků a fotbal milující Angličané ho dokáží zápas co zápas naplnit do posledního místa. Minulou sezonu hráči Arsenalu nepoznali v lize porážku. Ale na blyštivém štítě londýnského klubu se začaly v poslední době objevovat skvrny...

Tou první, alespoň pro tradice milující Angličany byla ta, že vedení klubu se rozhodlo zbavit se starého a historií opředeného stadionu. Od roku 2006 budou fanoušci chodit povzbuzovat červenobílé barvy na Emirates Stadium. Zdá se vám na tom názvu něco povědomého? Ale samozřejmě. Emirates Airlines, firma, která přispěje penězi na stavbu stadionu a podle níž se bude stánek jmenovat, byla dlouhá léta generálním sponzorem konkurenční Chelsea! Teď bude až do roku 2021 sypat do pokladny Arsenalu. Celkem by to mělo být 100 milionů liber. Geniální tah managmentu, ale možná, že tradice a přízeň fanoušků jsou někdy skutečně k nezaplacení. Hlavním momentálním škraloupem Arsenalu jsou totiž výsledky. Ne snad výsledky v Premier league, konec konců, nikdo nemohl očekávat, že Arsene Wenger provede své hráče letošní sezonou tak hladce, jako tou minulou a oni jí opět zvládnou bez porážky. Taková představa by byla hodně naivní a i letošních devět výher, čtyři remízy , jedna prohra a celkové druhé místo je zatím výborný stav. Kde tedy vidím ten problém? Právě v té jedné prohře.

Premier league má v poslední době značně monotóní okupování vrchních příček tabulky. Už jsme si zvykli na trojici Manchester United, FC Arsenal a FC Liverpool. Třetí jmenováný letos hodně pokulhává, především vinou různých zranění klíčových hráčů, ale na jeho místo a spíš ještě výše se prodrala ruskými miliony podporovaná Chelsea. Tedy silná čtyřka. Ten zmiňovaný problém je v tom, že Arsenal z ní zatím v lize letos potkal jen Manchester. A prohrál 2:0. V dalším kole ho čeká teď už i o Milana Baroše oslabený Liverpool, ale pravý prubířský kámen kvality momentálního Arsenalu přijde 11. prosince, kdy narazí v londýnském derby na vedoucí tým tabulky Chelsea. Nutno pochybovat, zda tuto zkoušku tým zvládne, protože další skvrnou jsou jeho výkony v Champion League. V lize mistrů. Tedy v lize, kde se potkávají jen ti nejlepší…

Při rozlosování skupin se zdálo, že zrovna skupina "E", ve které Arsenal skončil, bude pro sázkaře učiněným požehnáním. V konkurenci PSV Eindhoven, Rosenborgu Trondheim a Panathinaikosu Athény budou Angličané jasným favoritem. Jenže už v prvním zápase se ukázalo, že to zas až tak horké nebude. Arsenal sice porazil Eidhoven, ale nejtěsnějším možným rozdílem, výkonem rozhodně nepřesvědčil a božský střelec Henry dokonce zahodil v zápase penaltu. Od té doby už Asenal v CHL zvítězit nedokázal. V následujících třech utkáních vybojoval jen tři remízy. Co se děje? Má to snad znamenat, že klub prostě na silnější soupeře nestačí? A nebo bude dál kralovat lize, ale Evropské poháry budou pro něj zakletým zámkem? Druhá možnost je pravděpodobně ta správná. Ale kde je potom problém? Jakto, že v utkáních, kde by právě naopak hráči neměli mít s motivací problémy, jim schází bojovnost? Nevím. Neptejte se mě, já to vážně nevím. Mohu mít spoustu teorií a analýz, ale kdybych opravdu znal odpověď a měl řešení, pravděpodobně bych byl ten pravý člověk na výměnu místa s arsenalskou modlou Arsene Wengerem. A to já tedy asi nejsem…

Autor: Petr Kozlíček

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*Dupu

Nema to byt nahodou airlines Take it easy

Reagovat
PJ

Malinkej překlep

Reagovat
HOST*Raven

Omlouvam se.Nejsme bezchybni....

Reagovat
Mr.Jindros

Poslední dvě věty . Jinak Arsenal sice s Manchesterem prohrál , ale jakým způsobem . Arsenal byl lepší, položila ho penalta která neměla být . Je to můj nejoblíbenější anglickej tým , věřím že se zase zvednou . V lize mistrů jako by měli hráči svázané nohy , je to divný , soupeři který maj ve skupině rozhodně ani zdaleka nejsou lepší než špička Premier league . To si nedokážu vysvětlit .

Reagovat
HOST*Raven

Jojo,tak to je.Uvidime co bude do budoucna.Ale jinak jsi na tom stejen jako ja...

Reagovat
HOST*Luis

Arsenal má už dlouhodobě dvě tváře. Výborné a řekl bych i dlouhodobé výkony v anglic. lize, ale v pohárech je to děs a bída, sem tam ukážou něco ze své fotbalové báječnosti (Inter může vyprávět), ale to jsou pouze záchvěvy. Je to vidět i na Henrym, který je výtečný pouze v anglické lize. V evropských pohárech a v reprezentaci to je pouze stín.

Reagovat
HOST*pipi

Dneska dá ARSIK na prdel těm Holikum že se z toho nevzpamatujou

Reagovat
smazaný uživatel

už se nemůžu dočkat Chelsea Arsenal tam nejspíš pude o všechno a já věřim že to chelsea s přehledem zvládne

Reagovat
PJ

Jo, půjde tam o druhý místo. Vyhraje totiž Manchester

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je samozrejme.... a Arsenal dnes asi na nic nikomu neda....

Reagovat
HOST*

Co pičo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele