Karabec chce s HSV postoupit. Vedení klubu o mě hodně stálo, řekl

07.07., 13:44
Aktuality
Adam Karabec (© Hamburger SV)

Adam Karabec (21) si připadá jako v pohádce. A taky v rychlíku. Ve středu odjel do Hamburku, ve čtvrtek tam absolvoval lékařskou prohlídku a podepsal smlouvu. V pátek pak už poprvé makal na tréninku s novými spoluhráči. Do Německa zamířil na hostování s opcí z mistrovské Sparty. Následně se podělil o své první dojmy v novém působišti. "Jsem šťastný, že dostávám tuhle šanci hrát za HSV," svěřil se talentovaný Čech.

"Někteří hráči potřebují čas, aby si v novém prostředí trochu zvykli. Ale ne Karabec, ten trénoval v plné intenzitě od první chvíle," stojí na klubovém webu HSV směrem k českému záložníkovi.

Je vidět, jak je mladý sparťan nažhavený, aby se ukázal. Zdůraznil také, jakou má radost, že angažmá ve slavném klubu získal. "Vedení HSV vynaložilo velké úsilí, aby mě podepsalo. Claus Costa mě navštívil v Praze a mluvil jsem se Stefanem Kuntzem v Hamburku. Podrobně mi vysvětlili ambice i klubový projekt a já se rozhodl, že je to něco, čeho chci být součástí. Jsem velmi šťastný, že jsem teď tady a mám šanci hrát za HSV," neskrýval šikovný záložník.

Angažmá v zahraničí pro něj znamená novinku. "Narodil jsem se v Praze, vyrostl jsem tam a vždy jsem tam hrál, takže je to poprvé, co jsem opravdu odešel z domova. To mi opravdu došlo, když jsem si balil věci," usmál se Karabec. "Ale je to součást práce a já se na tu výzvu opravdu těším. Měl jsem skvělé přivítání a je hezké, že mohu začít hned," konstatoval.

Ve Spartě nedostával tolik prostoru na hřišti, jak by si přál. Teď věří, že přijde šance, aby se ukázal. Jaká jsou jeho očekávání? "Sledoval jsem videa na YouTube z domácích zápasů HSV a musím říct, že jsem byl ohromen. Stadion, fanoušci, atmosféra - nemůžu se dočkat svého prvního domácího zápasu. Opravdu chci pomoci klubu dosáhnout jeho cílů. Vím, že HSV je obrovský klub s velkou historií," svěřil se Karabec.

S jakou rolí na hřišti případně počítá? "Vidím se jako všestranný útočný hráč. Můžu hrát na pravém křídle, ale preferuji být více ve středu, tedy na pozici ofenzivního záložníka. Tam mohu skutečně ukázat své schopnosti, vytvořit si šance a střílet na branku. Doufám, že se mi nějaké góly povede dát, abych pomohl týmu vyhrávat a také ke splnění našeho cíle," naznačil Karabec, že by byl rád, aby Hamburk na konci sezony slavil postup do nejvyšší německé soutěže.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (18)

Přidat komentář
insane

Archetypálně mi připomíná takovýho Baráka. A proto mu v tom Hamburku moc nevěřím, páč to sice v noze má, ale pokud se pořádně neprosadil do sestavy v naší lize, nemyslim si, že v mnohem rychlejším Německu mu to sedne. Ale rád se budu mýlit.

Reagovat
Uwe háže buly

Podle mě je na tom pohybově líp, než b

barák

Reagovat
insane

Taky je mu 21.

Reagovat
Losinho

A nemá v hajzlu záda.

Reagovat
kattos

Z Hamburku by se ve Spartě nikdo neprosadil

Reagovat
dave30

Vindahl a Sorensen byly samozřejmě vyjímky. Jinak Sparta skautuje daleko kvalitnější ligy. Třeba rumunskou, norskou či slovenskou.

Reagovat
Simas92

Nechtel jsi napsat spis ze zadny hrac ze Sparty be se v Hamburku neprosadil? Podle me par by sanci urcite melo.

Ale je fakt ze trba takovy Benes je natolik spatny ze musi jit za vystupni klauzuli Bundesligy, ale je jasne ze ve Sparte by si ani nesktrnul

Reagovat
Rudnevs

To víš že jo…

Reagovat
Me2win

Shoří jak papír

Reagovat
milan78

Za mě ideální experiment, uvidíme jestli u nás jen neumí pracovat s nadějnejma hráčema, nebo je ani nedokáží správně odhadnout, kdo je či není nadějnej..., viz poslední draft NHL a pozice 3 celkově (jen čas ukáže). Každopádně přeju a doufám, že se kluci prosadí, včetně 3 draftu.

Reagovat
kattos

Reagovat
Simas92

Navic Sevcik v Norimberku

Bohuzel asi oba shori, ale doufam v opak aby se prosadili alespon jako Kaloc

Reagovat
mayday

Těžko říct, ale mezi výbušné hráče, kterým vyhovuje hra nahoru dolů nepatří.

A v druhé německé se takový fotbal víceméně hraje.

Reagovat
Sigma Olomouc

Nevěřím mu.

Reagovat
Simas92

Ja taky ne, ale 2. BL je moje nejoblibenejsi liga tak si budu prat aby i po 10. kole hral zaklad a dalo se sledovat vic Cechu, ale davam tomu max 30%

Reagovat
didosh

2.Bundes

Reagovat
Rudnevs

2. BL on top

Reagovat
Sigma Olomouc

Však tam jsou Hamburger SV, 1. FC Kaiserslautern, Schalke 04

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele