Karabec nahrál v poslední minutě na vyrovnávací gól Hamburku. Vlil nám krev do žil, chválil kouč

Dnes, 15:16
Aktuality
Adam Karabec v dresu Hamburku (© AFP)

Zatímco ve Spartě povětšinou vysedával na lavičce a na hřiště se mnohdy vůbec nedostal, v druholigovém Hamburgeru SV je to jiná. Adam Karabec (21) v jeho dresu opět zářil, i když v sobotním duelu na hřišti Kaiserslauternu přišel na hřiště až v 60. minutě.

V závěrečném náporu za stavu 1:2 připravil svým spoluhráčům několik gólových šancí, vyrovnání přinesla až závěrečná minuta, když posadil míč na hlavu střídajícímu útočníkovi s českými předky Davidu Selkemu (29).

"Vrátit se domů s bodem, i když prohráváte 0:2, je obrovský úspěch. Adam (Karabec) a David (Selke) nám vlili krev do žil," chválil svůj tým po zápase v rozhovoru pro Sky Sports trenér Hamburku Steffen Baumgart. "Celou dobu jsme v to věřili. Remíza získaná takovým způsobem je jako výhra," uvedl kapitán Hamburku Sebastian Schonlau.

"Umět skórovat poslední vteřinu před koncem, to je to, pro co jako útočník žijete. Je to prostě skvělé! Ukázali jsme charakter," doplnil jej střelec vyrovnávací branky Selke, o němž se v roce 2017 mluvilo, že by mohl kvůli českým předkům reprezentovat výběr Karla Jarolíma. Nikdy k tomu však nedošlo.

Hamburk se i díky získanému udržel v tabulce po neúplném šestém kole jen dva body za vedoucím Düsseldorfem. Jednadvacetiletý ofenzivní univerzál Karabec si i proto působení v Hamburku, kde je ze Sparty na roční hostování s následnou opcí, užívá. A to i kvůli skvělým fanouškům, kteří se výrazně činili i na druhém konci země v Kaiserslauternu.

"Když jsem do Hamburku v červenci odcházel, trochu jsem se té změny a přechodu bál. Přece jen jsem ve Spartě strávil spoustu let, v podstatě celý život jsem v Praze. Ale sedlo si to rychle, v Hamburku jsem si zvykl bez problémů, ostatně je to nádherné město. I fotbalově to zatím vypadá dobře, jsem za to rád. Zatím jsem v Hamburku moc spokojený," řekl před třemi týdny novinářům během reprezentační přestávky.

"Možná jsem ani nečekal, že to od začátku půjde takhle dobře. Protože adaptace na nové prostředí nemusí být jednoduchá. Zatím to jde ale dobře, trenér mi věří. Hraju velké části zápasů a dolů chodím až v závěrech, což je pro mě výborné. Abych byl upřímný, na začátku jednání s Hamburkem jsem si ani neuvědomoval, jak velký to je klub. Když jsem poznal, jakou mají historii, fanoušky i cíle, tak mě to nadchlo," podotkl Karabec.

"Atmosféra je jedním slovem neskutečná, pecka. V Kolíně nad Rýnem na nás bylo přes 50 tisíc lidí, plno je i na naše domácí zápasy. Užívám si atmosféru každou vteřinu. Nejde jen o zápasy, fanoušci ve velkém počtu chodí i na naše tréninky, podpora je obrovská," dodal Karabec.

Autor: eFotbal.cz / Jaroslav Šindelář

Komentáře (5)

Přidat komentář
DidusIneptus

Hamburáci, nechápu proč pořád tak pospícháte do tý první ligy Na Pauli a Kiel ste neměli a podívejte jak se tam ti dva plácají na posledním místě. A vůbec je to nebaví. I vy byste se tam takhle plácali jako otloukánci. Udělejte si pořádnej mančaft a vyhrajte Ligu mistrů!;Tak jako v 1982. HSV je značka která něco znamená a je zločin jak jste zn. HSV ponížili!!!

Reagovat
DidusIneptus

Divím se, že si to fanouškové HSV nechají takhle dlouhodobě líbit. Měli už dávno protestovat.

Reagovat
Rudnevs

A tú ligu majstrov by mali vyhrať z druhej ligy?

Reagovat
Uwe háže buly

Musí vyhrát pohár, pak vyhrát EL a jsou tam

Reagovat
Benjani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele