Kinský má radost ze vstupu do sezony, ocenil i výkon Liberce

03.08., 08:45
Aktuality
Antonín Kinský (© SK Slavia Praha)

Kdyby se v červnu na mistrovství Evropy v Německu nezranil Jindřich Staněk, možná by fotbalový brankář Antonín Kinský už vůbec nebyl ve Slavii. Jednadvacetiletý gólman nicméně při absenci jedničky Pražanů dostal v úvodu ligové sezony šanci mezi tyčemi a po výhře 1:0 v Liberci zůstává i po třech kolech jediným, kdo v soutěži ještě neinkasoval. Syn bývalého českého reprezentanta měl na tiskové konferenci ze tří nul obrovskou radost a už se těšil na středeční vstup do kvalifikace Ligy mistrů proti Unionu Saint-Gilloise.

Kinský v úvodu sezony postupně pomohl k bezbrankové remíze na Slovácku, k vítězství doma nad Českými Budějovicemi 4:0 a k dnešnímu triumfu v Liberci. Před startem ročníku přitom za A-tým Slavie neodchytal ani jeden ligový zápas.

"Mám z toho obrovskou radost, skvělý začátek. Jediné co, tak na Slovácku to mohlo být o dva body více. Ale jinak je vstup do sezony skvělý a všichni jsme spokojeni, že se nám to povedlo. Myslím, že teď už můžeme myšlenky směřovat ke středě," vyhlížel Kinský úvodní domácí duel 3. předkola Ligy mistrů.

V Liberci měl z dosavadních tří kol nejvíce práce. Blýskl se hlavně v 10. minutě, kdy zlikvidoval únik ze strany v podání Benjamina Nyarka. "Soupeř to dostal z levé strany a zkoušel to dávat křížem. Střela byla nepříjemná. Jak hodně pršelo a trávník byl mokrý, tak to zrychlilo. Na druhou stranu od toho tam jsem, abych tým podržel, když tyhle momenty přijdou," řekl Kinský, který před pár dny prodloužil smlouvu v Edenu.

Jeho tým měl nečekaně v Liberci menší procentuální držení míče i nižší číslo ve statistice očekávaných gólů. Přesto vydřel vítězství po brance El Hadjiho Malicka Dioufa z 39. minuty. "Bylo to velmi vyrovnané. Liberec hrál dobře kombinačně. Díky skvělému gólu Malicka jsme vyhráli, hrozně nám pomohl. Liberec byl po celý zápas nepříjemný, nebál se hrát. Nedělali nám to jednoduché," připustil Kinský.

Ve Slavii má o poznání méně práce než v minulé sezoně na hostování v Pardubicích, které většinou hrají o záchranu. "Je to tak. V lepších týmech, které jsou v zápasech většinou lepší, tolik té práce na řešení není. Na druhou stranu musíte být vždy připravený. Být schopný dobře reagovat a správně ty situace řešit, protože jich není tolik a není tam moc možnost je napravit. Důležité je být koncentrovaný. S tímhle gólman do zápasů v tomto týmu chodí," doplnil Kinský.

Autor: ČTK

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chudák Kovář, na Euru byl jednička Staněk a když ten se zrání, tak je tu Kinský a zase bude v reprezentaci sedět

Reagovat
kattos

Zase bych nepředbíhal, odchytal pár ligových zápasů, Kinský ještě bude muset prokázat že má na jedničku Slávie, natož repre.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Kucka

Reagovat
zorz767

Kup Staňka vypadá čím dál blbějc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kinský je mladý a má ambice jít ven a pokud se ukáže během podzimu v pohárech tak v lednu může odejít za slušný peníz a zároveň budou mít vyléčeného Staňka takže win win pro všechny strany

Reagovat
kattos

Hlavně pro něj teda

Ale dobře mu tak

Reagovat
ratusek

Reagovat
Losinho

Blbost, Kinský může klidně v zimě odejít.

Reagovat
Puskas

U Staňka se počítalo, že to už nějak doklepe, přece jen brankář v jeho věku není až tak žádané zboží. Kinský se prodá, on se uzdraví a bude chytat.

Reagovat
standa91

Co to povídáš? Nemáš covid?? Jak odejít to bychom si zle nasrali....

Reagovat
Losinho

Pro něj určitě není Slavie strop, aspoň on to tak bere.

Reagovat
mistr129

Reagovat
dinss

Luftjarda tvrdil, že na Staňka byla nabídka za 8 milionu eur z top 5 lig. Staněk měl říct jasné ne, že se mu ve Slavií líbí.

Reagovat
PL28

..Tvrdík taky říkal, jak skvěle vedl ČSA

Reagovat
Mr.Mike

pohadkovy dedecek Jarda

Reagovat
Gryphonheart

Staněk, Chorý, to jsou fakt choré nákupy od Slavie..

Reagovat
mrtvej ofsajd

Uvidíme

Reagovat
ratusek

Reagovat
standa91

Říkal jsem a psal jsem to snad stokrát... Kinský je budoucí nejlepší golman světa...

Reagovat
PL28

..ve vesmíru

Reagovat
Sosi

*budoucí nejlepší bývalý

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Witcher

Vůbec není podobnej tátovi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele