Klíčová byla defenzivní práce. Jsem šťastný, že tu mohu pracovat, rozplýval se Flick

Dnes, 11:53
Aktuality
Hansi Flick (© Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Hansi Flick byl hrdý na své hráče poté, co v sobotu dosáhli velkého vítězství 4:0 na půdě Realu Madrid. Svému úhlavnímu rivalovi uštědřili první porážku po 42 zápasech LaLigy, navíc to byla to jejich první výhra v El Clásiku od března 2023.

Německý trenér měl radost z triumfu, který završil pozoruhodný týden Barcelony, když porazila dva evropské velkokluby. Před triumfem na Santiago Bernabéu totiž ve středu v rámci Ligy mistrů pokořila i Bayern Mnichov (4:1).

"Jsem šťastný, že mohu pracovat a žít v tomto klubu. Je to fantastické, jsem velmi šťastný... Odehráli jsme výborný zápas a jsem na to velmi hrdý," řekl na tiskové konferenci Flick, který zažívá skvělý start u kormidla katalánského giganta, jenž má na kontě 10 výher z 11 duelů LaLigy.

Statistiky zápasu (©Opta by Stats Perform)

Přestože Real na začátku utkání dominoval, Robert Lewandowski vstřelil ve druhém poločase dva rychlé góly a nasměroval lídra k vítězství. Lamine Yamal a kapitán Raphinha pak v závěru na překvapeném stadionu Bernabéu završili pohodlné vítězství.

"Hráli jsme dobře s míčem i bez něj. Bylo to více v našem držení, proto se hra změnila. Klíčová byla defenzivní práce. Hodně jsme trénovali, jak bránit vysokou linii. Při hře s Realem Madrid je také důležité nenechávat volné prostory, protože mají neuvěřitelné hráče. Daří se nám to. Držíme se naší myšlenky, jsme plynulí a chceme jít dopředu," prohlásil spokojeně Flick.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (28)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

Největší chyba Bayernu za posledních 15 let, že tohohle trenéra neudržel..

Reagovat
Mönchengladbach

To je pravda. Od té doby můžeme také sledovat postupný úpadek Bayernu.

Mít možnost Flicka a pořídit Kompanyho, to je čiré idiotství a ubohost eg pánů ve vedení.

Reagovat
Hachim Mastour

flick do bayernu ajtak ist nechcel

Reagovat
Heresy

ne no .. nebyl pozvan ,.. jinak by sel vedeni je tupe u bayernu radsi berou hovna typu tuchl

Reagovat
20fredy20

Tuchel je inde ako Kompany. Boli sme 5 minut od finale LM

Reagovat
Heresy

Obetuju 5 minut od finale aby to prase nikdy netrenovalo bayern ..

Reagovat
kattos

Reagovat
rominhoFCB

Aj ja som stastny, ze si Hansi u nas.

Reagovat
Memento_Mori_86

Včera Barca zaslouženě, bohužel.

Reagovat
Mönchengladbach

Záloha Valverde, Camavinga, Tchouaméni by měla běhat někde v Seville, ne být řešením na 5-6 let pro Real.

Reagovat
LAM

Nádherná hra z naší strany tuto sezónu a to je to hlavní na čem záleží. Utrápené tituly opravdu nejsou tím, kvůli čemu člověk zapíná zápasy. Letos je to fotbal jak za MSN a 47 gólů za 14 zápasů Navíc se vrací Olmo a FDJ, což je paráda. Casado v první sezóně za áčko akový výkony proti Bayernu a Realu

Co by to do budoucna chtělo je přivést variantu na křídlo a na LB, kde nás trochu tlačí bota, což by se mělo byřešit v létě a 2026 určitě přivést Top hroťáka až skončí Lewa(kterej je mimochodem pod F

Reagovat
LAM

Flickem naprosto parádní )

Zálohu pokuď se vrátí Bernal nemusíme vůbec řešit. tam to vypadá hodně OP - Pedri,Olmo,FDJ,Casado,Fermín,Bernal,Torre a Gavi (pro kterého po tom návratu vlastně není místo- Jsem zvědavej jak často teď bude hrát)

Reagovat
Paganini

souhlas, utrápený Xaviho titul zapříčiněny poklesem motivace Reálu nikoho nemohl bavit...prakticky totéž se děje v této sezoně...Barcelona je o trochu hladovejsi no. Ale LM samozřejmě nevyhraje

Reagovat
Rizek

Nico Williams a na hrot Erling. Zbytek polepit z našich zdrojů.

Reagovat
Mönchengladbach

Německý trenér vrací Barceloně její DNA, německý trenér vede anglickou reprezentaci... Zajímavá doba.

Reagovat
kaja900

Včera zaslouženě za ten druhý poločas, Flick z Barci udělal úplně jiný tým.. těm normálním fans Barci to přeji my jsme včera asi chtěli udělat rekord v počtu ofsajdů, nechápu že jsme si to nehlídali když jsme věděli jak to vzadu hrají tuhle sezonu.. každopádně bych byl rád kdybychom se taky posunuli a budu doufat že vyjde ten Xabi po sezoně

Reagovat
PtákOhnívák

Jako počet těch ofsajdů je hrozivý... V kontextu toho že v Evropě v současnosti snad není klub. Co by vzadu hrál tak očividnou ofsajdovou past jako Barca. Ale tam tuším že to jde hlavně za Carlem. Přece to je jedna z prvních věcí co tomu týmu řeknu na přípravě. Že Barca hraje vzadu past...

Reagovat
Paganini

Předčasné hodnotit, soudit... dokážu si představit, že Barcelonu na jaře ve čtvrtfinále doma někdo ztrapní tak jako PSG minulý rok. Jak by řekl klasik, zajíci se počítají až po honu a Barcelona ještě nic nedokázala...ale nadšení jejich fanoušků momentálně chápu...jen aby nebyli na konci sezóny zase zklamání

Reagovat
EaP

Ak takto budu hrat 90% zapasov a nic nevyhrame , je mi to jedno. Lebo opat z nas pojde v Europe strach a miernou úpravou kadra k tym titulom raz doplavame. Ten futbal je boží a hráči tomu odovzdávajú naprosto vsetko. To mi bohate staci. Bez Lewu a Iniga by bol vekovy priemer 23 rokov. To je proste masaker. A neda sa vsetko hned. Ale aj tak si myslim, ze minimalne 1 trofej tuto sezonu bude.

Reagovat
Kluivert9

Pokud nás PSG ztrapnilo, tak netuším, co se včera stalo vám... znásilnění?

Reagovat
Hachim Mastour

Flick zavzpomínal na výhru Venablese

Barcelona smetla v sobotním El Clásiku svého úhlavního rivala Real Madrid o čtyři góly a do historických análů se zapsal katalánský kouč Hansi Flick. Stal se totiž dalším debutujícím trenérem na Estadio Santiago Bernabéu od září roku 1984, který při své premiéře zvládl vítězně tohle velké derby. Tehdy pod vedením dnes již zesnulého kouče Terryho Venablese vyhrála Barca vebku nad výběrem Bílého baletu o tři branky.

Guardiola 2:6???

Reagovat
Paganini

Hrál první Clasico na Nou Campu

Reagovat
Hachim Mastour

tiež som to tak pochopil

Reagovat
2miguel1

Flick je naprosto genialny

Reagovat
AliDží

Most offsides drawn by a club in Europe’s top 5 leagues this season:

1. Barcelona - 77

2. Brighton - 35

3. Fulham - 33

4. Parma - 31

5. Osasuna - 30

Reagovat
2miguel1

Reagovat
Crustyq

Reagovat
Rizek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele