Klopp nechce Superligu, navzdory tomu ale přivítal verdikt soudu

22.12.2023, 23:52
Aktuality
Jürgen Klopp (© AFP)

Jürgen Klopp, manažer Liverpoolu, přivítal čtvrteční verdikt Soudního dvora Evropské unie, že UEFA a FIFA blokovaly vznik fotbalové Superligy v rozporu s evropským právem. Německý kouč přiznal, že ačkoli je proti myšlence Superligy, je rád za potvrzení, že si fotbalové federace "nemohou dělat, co chtějí".

Klopp často upozorňuje na zhuštěný soutěžní kalendář a zdravotní rizika, které z toho pro hráče plynou. UEFA například kritizoval za budoucí nový model Ligy mistrů s více zápasy a FIFA za podzimní termín loňského mistrovství světa v Kataru.

Liverpool dnes ještě před Kloppovou tiskovou konferencí uvedl, že ačkoli byl před dvěma lety jedním ze zakládajících klubů Superligy, nyní v odštěpené soutěži zaangažován není a chce hrát v soutěžích UEFA. "Stoprocentně s tímhle prohlášením souhlasím, ale stejně se mi ten verdikt (soudu) líbí. Konečně víme, že si FIFA, UEFA a další fotbalové asociace nemohou dělat, co chtějí," uvedl Klopp.

"Ve fotbale musíme mluvit o spoustě věcí, ale oni dělají jen to, že vymýšlejí soutěže se stále více zápasy a nikdo k tomu nemůže nic říct. Líbí se mi, že teď to jimi muselo trochu otřást: OK, už si nemůžete dělat, co chcete. Ale co se týče Superligy, mám stejný názor jako předtím," řekl Klopp, jenž se proti vzniku nové soutěže vyslovil už v roce 2021.

I po čtvrtečním verdiktu soudu většina klubů a federací vyslovila podporu stávajícímu systému fotbalových soutěží. Oficiálně Superligu podporují pouze španělské velkokluby Real Madrid a Barcelona.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
kilobyte

Akorát z vyjádření Čeferina si nejsem jistý, že jim to došlo.

Reagovat
John Obi Mikel

Vidím to podobně, Superligu nechci, ale UEFA už mne taky začíná štvát.

Reagovat
dreambox61

Tomu ze bude nikdo nezabrani,kolik stoji hraci a vyplaty to by museli vyhravat CHL kazdy tyden a porad je to malo.

Reagovat
r.mrazik

jde videt,ze me tady Klopp cte

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele