Komise rozhodčích: Gól Slavie byl v pořádku, Krejčí vyloučený správně

21.08.2023, 23:13
Aktuality
Rozhodčí se zápisníkem (© AFP)

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR uznali sudí branku slávisty Muhameda Tijaniho v nedělním šlágru 5. kola první ligy správně, o ofsajd ani faul se nejednalo. V souladu s pravidly také dostal sparťanský kapitán Ladislav Krejčí červenou kartu v sobotním utkání v Teplicích. Komise o tom informovala v komuniké.

Tijani ve 47. minutě vstřelil jedinou branku utkání v Edenu a zařídil slávistům vítězství 1:0. Po souboji s ním zůstal ve vápně ležet ostravský Michal Frydrych a v pokutovém území po kontaktu s domácím Janem Bořilem upadl i Jan Juroška. Na začátku akce Mojmír Chytil převzal míč na hranici ofsajdu.

"Byl centr před bránu, já jsem se tam dostal první před Tijim. Myslím, že jsem ten míč dokonce odehrál já. On byl v souboji se mnou a jeho noha mi dala šlapák na mojí. Prohnulo se mi dolů koleno, ucítil jsem bolest. Nezůstal jsem ležet jen tak. Jak to posoudili rozhodčí, je čistě na nich," řekl novinářům Frydrych.

Sudí Jan Všetečka po konzultaci s videorozhodčím branku uznal, podle komise učinil správně. "Stalo se tak poté, co hráč domácího družstva přijal přihrávku od spoluhráče v hraniční ofsajdové situaci, o ofsajd se nejednalo. Následně v pokutovém území hostů přihrál míč svému spoluhráči, který vstřelil branku. V souboji s hostujícím obráncem zahrál nejdříve míč a poté jej obránce zasáhl svou nohou. Jednalo se o dovolený způsob hry útočícího hráče," uvedla komise v komuniké.

Chyby se podle ní nedopustili sudí ani v Teplicích, kde hlavní Stanislav Volek po zásahu videorozhodčího Tomáše Kocourka a přezkoumání situace ze záznamu vyloučil sparťana Krejčího po faulu na unikajícího Daniela Filu. Původně letenskému kapitánovi udělil jen žlutou kartu. Pražané v oslabení neudrželi náskok a remizovali 1:1.

"Rozhodčí na základě intervence VAR (videorozhodčího) správně vyloučil hráče hostujícího družstva za zmaření zjevné brankové možnosti. Hráč podrazil zezadu svou pravou nohou hráče domácího družstva," podotkla komise.

K chybě nedošlo ani při remíze Karviné s Jabloncem 1:1. Domácí se v 16. minutě za bezbrankového stavu dožadovali penalty po ruce Filipa Součka ve vápně, sudí Vít Zaoral ale nechal pokračovat ve hře. Podle komise správně. "Hráč domácího družstva z bezprostřední blízkosti zasáhl míčem levou ruku hráče hostujícího družstva. Ruka hráče byla v momentě doteku míče u těla a v přirozené pozici vzhledem k pohybu jeho těla," uvedla komise.

Za pravdu dala i sudímu Karlu Roučkovi, jenž v nastavení zápasu mezi Slováckem a Mladou Boleslaví za ostrý zákrok na Vlastimila Daníčka vyloučil hostujícího Bensona Sakalu. "Hráč se dopustil surové hry, skokem ve vysoké intenzitě podrazil soupeře a tím ohrozil jeho zdraví," uvedla komise.

Už předtím dostal červenou kartu také Matěj Pulkrab, Mladoboleslavští ale dokázali i ve dvojnásobném oslabení uhrát remízu 2:2. Tento moment už komise veřejně nekomentovala. Podle manuálu hodnotí od nové sezony vždy jen čtyři situace z jednoho kola, které vyberou média.

Autor: ČTK

Komentáře (45)

Přidat komentář
PlackaSKS

Tady nebylo o čem...

Reagovat
wwwx

Kdybych měl citovat některé místní hysteriky, když se připískne Spartě: "Rovnou jim ten titul dejte!"

Reagovat
jackinho10

Ze tys necetl ani nadpis?

Reagovat
Stannis Baratheon

Ještě bych brzdil, zas tak dobře ještě nehrajeme.

Reagovat
Firkraag

A taky kopat Almasiho do hlavy se beztrestně může. Dobré vědět

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
bobis21

Podle vyjádření komise to vypadá, že ten zákrok na Jurošku fakt ani nekontrolovali

A kopačce na hlavě taky ani zmínka.

Ta liga se fakt snaží lidem maximálně znechutit.

Reagovat
Puskas

Tak asi jde o situace, které nevybrala média, tudíž se k nim nevyjadřovali... Teď stejně vše zastíní Paták, i na to se beztak spoléhají...

Reagovat
clinger

To fakt chcete za tu simulaci Jurošky, kterej jinak celý zápas po svých zákrocích na každýho startoval jako pískat faul a zrušit gol?vždyť se na to pořádně podívej. no a ta kopačka měla být za žlutou, žádný kop do hlavy ale jen líznutí

Reagovat
bobis21

Chci, aby se na to při posuzování gólů rozhodčí podívali. Což vypadá že ani neudělali.

Já vůbec neříkám jestli to byl nebo nebyl faul, protože ani O2 nebyla schopná se na to podívat a pořád řešili úplně jiný zákrok.

A na žlutou je to i pokud by to bylo úplně bez kontaktu. S kontaktem to úplně klidně červená být může. Úplně to přejít není slučitelné s jejích neustálým tvrzením, že mají "chránit zdraví hráčů".

Reagovat
naheCZ

Na O2 to analyzovali po zápase a dospěli k tomu, že prostě Juroška zkřížil cestu Bořilovi a ten se asi těžko teleportuje že. On si tam šel prostě naivně pro faul, někteří rozhodčí by to ale asi v pohodě pískali.

Jinak pochybuju, že by to u videa neřešili.

Reagovat
ratusek

Doufám, že toho šaška Hapal pořádně seřval. Už v žácích se učí, že se hraje do doby, než pískne rozhodčí a ne se naivně válet.

Reagovat
Papra

V západe Sparta-Kodaň neuznali ten první gól a to tam Krejčí taky jne "zkřížil cestu" tomu obránci...

Reagovat
jackinho10

Reagovat
naheCZ

To zatažení za dres je zkřížit cestu? Ok no...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Papra

to nebylo žádný zatažení za dres a i rozhodč podle mě pískal ten kontakt nohou... no nevadí

Reagovat
Papra

a zajímal by mě názor někoho jinýho než 3 zcela objektivních slávistů

Reagovat
naheCZ

Však to ve studiu rozebírali (už teda netuším, kdo tam byl). To zatažení tam jasně ukázali...stačilo to jenom sledovat nebo si to dohledej na O2 ze záznamu, pokud to tam je ještě nějak dostupné...

Reagovat
jackinho10
Reagovat
bobis21

Já tam vidím nohu jít dopředu směrem do běhu hráče soupeře. I kdyby to nebyl faul, je neakceptovatelné aby se to vůbec neřešilo.

Reagovat
jackinho10

Já tam nic takového nevidím, ale samozřejmě se na to můžeme dívat každý jinak. Navíc Juroška se chytal za hlavu, tak upřímně bych tomu moc nevěřil. Jinak já předpokládám (a chci jim věřit), že se to řešilo celé, jinak nemůžou uvést, že gol Slavie byl v pořádku.

Reagovat
bobis21

No podle vyjádření komise to právě vyznívá tak, že řešili pouze souboj s Tijanim, což je to s čím já mám problém.

V ideálním světě by se měly řešit 3 věci:

1. Ofsajd

2. Souboj Tijaniho

3. Souboj Jurošky

U nás se 1. neřeší, protože bez čáry nejsou schopní posoudit a 3. podle vyjádření komise vůbec neřešili. Takže jsme snížili k tomu, že z 3 věcí se díváme pouze na to, jestli se správně posoudila jedna z nich. To je za mě málo.

(sám bych z toho co jsem viděl gól uznal, než někdo vytáhne zase nějaké nesmysly o opaku, ale že jsem neviděl pořádný záběr na ten druhý souboj pořád platí)

Reagovat
jackinho10

Za mě osobně tady to video na webu je v pořádku a těch záběrů na tu situaci v něm je spoustu a opravdu jsem v žádném z nich faul neviděl.

Jinak chápu s čím máš problém a budu věřit, že komise tu situaci nezmínila z důvodu, že tam nebylo co k řešení.

Reagovat
bobis21

Mně komise zatím nedala důvod ji věřit, takže ani nebudu

Reagovat
jackinho10

Jo to dokážu taky pochopit

Reagovat
Pablos

V Ideálním světě zkoumat očividné nefauly Rozpitvejme celý zápasy kdy někdo upadne

Reagovat
bobis21

Tak pak můžeme celý VAR úplně zrušit ne, když se na nic stejně nebudeme dívat?

Reagovat
Posledni Kovboj

to je tak krasne absurdni proste si vyberou 4 situace ktery jsou nejvic jasny a okomentujou ty.

Reagovat
doshcz

dnes budou slaviste verit komisi

Reagovat
clinger

trapnej jako vždy. jen věříme vlastním očím

Reagovat
doshcz

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
verv

Klasika u všech táborů. Když je verdikt pozitivní pro ten tým, tak se tím každej ohání, že to řekla i komise, takže to tak je. Pokud to je naopak, tak tomu komise nerozumí a jsou ovlivnění a zaprodaní

Reagovat
doshcz

Reagovat
clinger

anebo mají oči a u vás v Liberci viděli simulaci Kuchty a tady u gólu Slávie prostě faul neviděli. komise nekomise

Reagovat
KingMaster13

Klasika

Reagovat
ratusek

to samozřejmě platí pro ostatní. My Baníci jsme výjimka

Reagovat
j_mrazik

Mrtki.

Reagovat
KingMaster13

Vždycky jsme věřili

Reagovat
Bakary3

Já ji sice obecně nevěřím, ale v tomhle případě vidíš důvod, proč nevěřit?

Reagovat
bobis21

To bude ten rozdíl. Někdo potřebuje důvod věřit, někdo potřebuje důvod nevěřit ...

Reagovat
John Obi Mikel

Na O2 řekli,že to bylo správně, komise taky, tak on asi Tvrdík ten omluvný post za sudí, jak mu radil Greny, psát nemusí.

Reagovat
Bakary3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele