Komise rozhodčích: Plzeň neměla kopat penaltu, gól Slavie platil správně

24.07.2023, 16:50
Aktuality

Sudí Dalibor Černý podle komise rozhodčích FAČR v sobotním zápase úvodního kola ligové sezony v Teplicích nepoškodil Plzeň, za přišlápnutí Lukáše Hejdy v první půli nenařídil penaltu pro hosty správně. Nechyboval ani Jan Všetečka, když uznal druhou branku Slavie proti Hradci Králové po souboji domácího Igoha Ogbua s Petrem Kodešem. Komise to uvedla v komuniké.

Plzeňský trenér Miroslav Koubek po zápase v Teplicích, který jeho svěřenci prohráli 0:1 gólem z penalty v 28. minutě, přemítal, zda pokutový kop neměli zahrávat i Západočeši. Ve 32. minutě domácí Štěpán Chaloupek necelou sekundu před rozehráním přímého kopu pro hosty šlápl na nohu Hejdovi. Kapitán Viktorie utrpěl zranění kotníku a musel střídat. Černý penaltu nenařídil a nezasáhl ani videorozhodčí.

"Rozhodčí nenařídil pokutový kop správně. Před rozehráním přímého kopu hostujícího družstva v pokutovém území došlo k nezaviněnému došlápnutí nohy hráče domácích na nohu hostujícího hráče. O přestupek by se nejednalo ani v případě, že by byl míč ve hře," uvedla komise.

K penaltě pro domácí za zákrok Hejdy na teplického Daniela Filu, z níž v 28. minutě rozhodl utkání Daniel Trubač, se komise nevyjádřila. Podle komunikačního manuálu pro novou sezonu bude hodnotit vždy čtyři situace z kola, které vyberou média.

Královéhradečtí se po druhém inkasovaném gólu na Slavii dožadovali odpískání faulu Ogbua na Kodeše, který po souboji a po zásahu do hlavy upadl. Podle komise ani v tomto případě sudí nechybovali a branku Mojmíra Chytila ze 70. minuty na konečných 2:0 uznali správně.

"Ve snaze zapojit se do útočné akce se domácí hráč snažil uvolnit z držení hostujícího hráče a přitom došlo k neúmyslnému kontaktu jeho ruky se zátylkem soupeře. Rozhodčí branku uznal správně," mínila komise.

Také v Liberci sudí Jan Petřík nechyboval, když v 46. minutě nařídil penaltu pro Baník za zákrok Matěje Chaluše na ostravského Abdullahiho Tanka. Slezané z pokutového kopu snížili, ale domácí Slovan nakonec zvítězil 3:1.

"Domácí hráč ve skluzu levým kolenem podrazil hostujícího hráče. Přestože kontakt mezi oběma hráči byl mírný, jednalo se jednoznačně o podražení," upozornila komise.

Chyby se podle ní nedopustili ani rozhodčí na Spartě, když ve 13. minutě po pádu olomouckého Jana Vodháněla ve vápně po souboji s letenským kapitánem Ladislavem Krejčím nenařídili pro Sigmu penaltu. Trenér Hanáků Václav Jílek považoval situaci za diskutabilní.

"Došlo k běžnému kontaktu tělem mezi hráčem hostujícího družstva a hráčem domácího družstva. Zcela jednoznačně se jednalo o dovolený způsob hry domácího hráče," podotkla komise.

Autor: ČTK

Komentáře (45)

Přidat komentář
monty25

Ale jak se Kobylík včera hezky rozohnil v Dohránu, že Plzeň měla kopat penaltu...

Reagovat
Skleepy

Reagovat
doshcz

Kobylík no

Reagovat
Harley111

úplně stejně klauní dnes v podcastu čt Jonáš Bartoš podle něj taky jasná penalta. Podle bych za tohle dával max. nepřímý volný kop

Reagovat
monty25

Bartoš je ze Sušice, ten určitě fandí Plzni.

Reagovat
db18

Kdyby Chaloupka do Hejdy nenatlačil Durosinmi, tak bych taky pískal penaltu, takhle ne no.

Reagovat
Skleepy

Vlastně se vším souhlas. Jen teda u té penalty Baníku nevidím i ten mírný kontakt, ale ten skluz byl nebezpečný a pokud by Tanko nenadskočil, tak to bude pěkné au. Každopádně David Kobylík byl včera v Dohráno geniální. Úplně se rozčílil u toho Hejdova zranění, že to nechápe a že je to jasné a hrubé ovlivnění zápasu a Plzeň měla bez debat zahrávat zcela zřejmý pokutový kop.

Reagovat
Salfovic

Já jen doufám, že jsi tu cca před rokem nebrečel spolu s dalšími sparťany, kteří chtěli penaltu potom, co někdo přišlápl jejich hráče

Reagovat
Skleepy

Jmenuj konkrétní situaci a můžeme se bavit.

Reagovat
Salfovic

Asi v Jablonci.

Reagovat
kilobyte

Není to až moc konkrétní.

Reagovat
Salfovic

Tak celou sezonu jste o tom psali jako o jednom z největších zářezů proti vám, tak předpokládám, že stačí jen lehce nasměrovat a hned vysypete sebemenší detaily, včetně síly větru a rosného bodu.

Reagovat
kilobyte

Tak nahoď nějaký odkaz, kde se o tom píše, protože se moc nechytám.

"Asi v Jablonci" není tak konkrétní, abych věděl o co jde.

Reagovat
monty25

Nemyslíš tohle? Taky přišlápnutí, ale za mě úplně jiná situace.

https://youtu.be/wemJnJUdXXA

Reagovat
Remt

To nedělej, nevyjmenovavej nic, jinak ti bude vysvětleno, že jsi úplný dement, pokud by jsi nepiskl byť jen jednu z extrémně rozporuplných penalt Sparty na konci ligy Tim už jsem si tu taky prošel. Jasně, všechny ty pády Kuchty ve vápně byly v pořádku, i ty penalty, který musel hledat rozhodčí ve videu několik minut, protože tam furt piču viděl i když to viděl čtyřikrát.

Reagovat
Skleepy

Který pády Kuchty ve vápně posoudil sudí jako penaltu po zkoumání videa?

Reagovat
Remt

ta věta byla myšlena tak, že šlo o různé případy

Reagovat
bobis21

Tak pokud byl skluz nebezpečný, kontakt tam vůbec nemusí a pořád je to faul. Dokonce ani na kartu není nutný kontakt v takovém případě.

Reagovat
Skleepy

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Salfovic

To vysvětlení slávistické branky je zajímavé. Takže když se bude hráč snažit uvolnit z držení protihráče, tak mu může dát klidně pěstí do držky ?

Reagovat
kilobyte

Naběhnout takhle 5 hráčů do souboje, rozdat lokty a můžou dávat míč do prázdné brány.

Reagovat
Mass

Vždyť vy už tahle hrajete půl roku

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Mass

Reagovat
Kucka

Podle komunikačního manuálu pro novou sezonu bude hodnotit vždy čtyři situace z kola, které vyberou média. // Cože?

Reagovat
Imos

Reagovat
John Obi Mikel

Podle komunikačního manuálu pro novou sezonu bude hodnotit vždy čtyři situace z kola, které vyberou média.

Děláte si srandu.

Reagovat
ratusek

oni to asi myslí vážně jako čumím. To snad není možné

Reagovat
Nuno čomes

Česká liga prostě, že to tady ještě někoho překvapuje

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
kilobyte

Ještě budeme vzpomínat na časy, kdy drželi hubu. Bylo to stejně na hovno, ale aspoň to mělo "úroveň".

Reagovat
Greny

Nechtěli jste Příhodu tak máte Kovaříka .. teď isport nevybere nic proti Spartě, seznam nevybere nic proti Slavii a je to

Reagovat
kilobyte

To si myslím, že bude naopak. Přesněji řečeno Sport bude vybírat proti Slavii a Seznam proti Spartě. A oba dohromady pak proti Plzni. Situace z ostatních zápasů se řešit nebudou.

Reagovat
Salfovic

Jako by tomu před tím bylo jinak.

Reagovat
kilobyte

Tak v médiích se nic jiného skoro neřeší, ale KR komentovala i rozhodnutí v jiných zápasech. To teď už asi nebude, když pojede podle médií.

Reagovat
Puskas

Po každém kole bude karlovarská losovačka.

Reagovat
Trand

Reagovat
naheCZ

Aneb když si myslíš, že tam nemůžou klesnout ještě níže Ale co si budeme, pokud se bude nadále vše chovávat do "šedé zóny", tak je to stejně jedno. Navíc se někdy ty momenty ignorovali už teď mi přišlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže i letos bude komise rozhodčích krýt neregulérní góly Slavie? (neviděl jsem to, jen se ptám)

Reagovat
Bakary3

Nesnaz se být vtipnej, nejsi.

Reagovat
r.mrazik

no ten gol slavie byl husty a to vysvetleni jeste debilnejsi

samozrejme jasny faul

Reagovat
r.mrazik

tak ne, debilni rozliseni na isportu zmatlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele