Komise rozhodčích: Sparta v Olomouci správně nekopala penaltu

30.01.2023, 20:20
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (30)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Jurečka se radoval z gólu po dalším rohovém kopu v 27. minutě. Tentokrát však videorozhodčí jeho trefu kvůli postavení mimo hru správně odvolal. "Ofsajdová pozice byla prokázána pomocí čáry brankového území. Pokud by situace nastala na jiném místě hrací plochy, kde by nebylo možné využít čar, nedala by se zřejmě objektivně vyhodnotit," řekl předseda komise rozhodčích Radek Příhoda

Vole kupte tu čáru, tohle je komedie.

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
jackinho10

Jeste ze jsou ty lajny udelane podle pravitka

Reagovat
kilobyte

Je hezké, jak už Příhoda připravuje půdu, až to příště uznají.

Reagovat
ratusek

to jsou fakt idioti. Myslel jsem, že ty Příhodovy debilní vyjádření jsou už maximum, ale on to opět překonal

Reagovat
andrew96

Co je na tom jako špatně?

Reagovat
kilobyte

Řekl, že příště to vyhodnotí jinak.

Reagovat
andrew96

Řekl "zřejmě". A bohužel řekl pravdu. Situaci s Jurečkou ale vysvětlil uspokojivě.

Reagovat
kilobyte

A není zbytečné říkat, že příště to vyhodnotí "špatně".

Reagovat
andrew96

Na mě to působí transparentněji než kdyby to zamlčel. Zkrátka ať se někdy příště nedivíme. Ještě by teda mohl říct, že řešení by pomohla kalibrovaná čára, o kterou usilujeme.

Reagovat
kilobyte

Stačilo říct, že odvolání bylo správně. Případně dodat, že to bylo pomocí čáry.

Vůbec nemusel naznačovat, že příště přijde "chyba".

Reagovat
Lemond Laws

Václave, ty stejně lajnuješ ze všech nejlíp

Reagovat
dave30

Já pořád nechápu, proč na jednom pravidlu bazírujeme na 100% a na milimetry a jiná pochybení jsme ochotni tolerovat (mně třeba vadí dlouhé držení míče brankářem...). VAR byl dán do provozu, aby odstraňoval hrubé chyby rozhodčích. Je to hrubá chyba rozhodčího, když nemávne centimetrový ofsajd? Když toto nejsou schopni bez nějaké lajny posoudit VAR rozhodčí z několika zpomalených a zastavených záběrů? To přece není hrubá chyba. A pokud ano, tak vyžadujme 100% dodržování i ostatních pravidel....

Reagovat
smazaný uživatel

Píše se tam, jak odůvodnili tu zrušenou penaltu pro Spartu a nevyloučení Vraštila?

Reagovat
smazaný uživatel

1) Filmování

2) nezaviněný pád na hlavu soupeře

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
Batigol

Za co přesně by měl být vyloučený? Za to že se oba drželi a pak spadli ?

Reagovat
verv

Fakt výborně toho Čvančaru rozhodčí vyhodnotili Zranění asi nechtěný, ale předtím tam byl faul, pomezní stojí metr od toho a nic. Potom tam před ním leží evidentně vypnutej hráč, ale vesele se pokračuje dál. Ochrana zdraví hráčů v praxi

Reagovat
Lukáš_6

Posouzení faulu už je o úhlu pohledu , pokud myslíš to vzájemný držení než spadl . Tam jediný pochybení vidím od pomezního , že nekomunikoval s hlavním ,že mu tam zůstal ležet hráč .

Reagovat
verv

To držení šlo taky pískat, pak ale Čvančara vstal a Vraštil ho znova rukama poslal na zem, což byl jasnej faul. To jak na něj potom spadl spíš nešťastná náhoda, která ale vyplynula z toho faulu. A to že pomezní stojí metr od hráče, kterej se klepe na zemi a nedá hlavnímu okamžitě signál k přerušení hry, je naprosto trestuhodný.

Reagovat
Lukáš_6

To druhý poslání vraštilem na zem si nevybavuji , v televizi to šlo asi vidět lépe, než přímo na stadionu , ano , na tom pomezním se shodneme.

Reagovat
verv

Bylo tam nejdřív to držení, pak oba spadli na zem a potom co se zvedli ho Vraštil evidentně rukama žďuchnul a potom na něj spadl a dal mu tím kolenem do hlavy. Já jsem byl taky na stadionu a k čemu tam přesně došlo jsem zjistil až když jsem si to pouštěl znovu v TV. Ta situace byla dost nepřehledná.

Naopak to, že je to s Čvančarou blbý bylo vidět okamžitě (stalo se to přesně pod naším sektorem) a nevšimli si toho asi akorát Zelinka s tím asistentem. A ještě nakonec dostanou pochvalu za to jak to skvěle vyhodnotili

Reagovat
Lukáš_6

Tak proto jsi to viděl lépe , měl jsinto přímo před sebou .já seděl na stejné tribuně, ale na středové čáře, takže jsem to měl trochu dál, ale jak říkáš, tam bylo pochybení obou sudích . Spíš mě rozesmívá jak všude od zarytych sparťanu čtu, jak to byla jasná červená a podobný nesmysly

Reagovat
SIRBRANIKE

Nasrat. Hráč tě zezadu chytne oběma rukama kolem pasu a zvalí se na zem jak v MMA a je vzájemné držení? Jasný faul, písknu to a čvančara je ok bez zranení.

Reagovat
Lukáš_6

Počkej a útočník si rukama nepomáhá? Většinou je to vzájemný . Tady v tom případě nevím, na opakovačku jsem se nedíval , ale na stadionu mi to přišlo vzájemný

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
podnebný

To je v pořádku. Jen pořád nechápu, proč tak zkušený rozhodčí, jako je Zelinka, jí nejdřív odpískal a pak ji zas odvolával, dokonce až po intervenci VAR. Že udělal špatné rozhodnutí, bylo jasné na první pohled i z televizního přenosu. Pokud nebyl Zelinka schopen správně vyhodnotit situaci hned pak by se měl obhájit, zda mu mají být svěřovány ligové zápasy, protože každé špatné rozhodnutí samozřejmě ovlivňuje negativně i hráče.

Reagovat
dave30

V tomto bych se asi rozhodčích zastal. Kdyby toto písknul někde na půlce, tak se k tomu VAR nevyjádří a nikdo neřekne ani půl slova. Při rychlosti dnešního fotbalu... V podstatě na toto by tam ten VAR měl být. A ne na centimetrové posuzování ofsajdu, které bez ofsajdlajny ani nejde 100% posoudit.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mass

Máte někdo video střetu Vraštila s Čvančarou?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele