Komplikace pro Arsenal: Merino se zraněným ramenem vynechá až dva měsíce

02.09., 17:48
Aktuality
Mikel Merino se zranil na tréninku Arsenalu. (© Arsenal FC)

Mikel Merino (28) si na debut za Arsenal počká minimálně do poloviny října. Španělský záložník si na tréninku Gunners poranil rameno a před sebou má až dvouměsíční pauzu.

Čerstvá posila z Realu Sociedad se zranila minulý týden na tréninku po souboji s Gabrielem Magalhãesem a podrobné vyšetření odhalilo minimálně šestitýdenní nucenou přestávku. Pokud se Merino bude zotavovat podle plánu, mohl by se vrátit po říjnové reprezentační přestávce.

Merino byl pro manažera Mikela Artetu očekávaným vyztužením středu zálohy, kde si v následujících týdnech musí vystačit s Declanem Ricem (25), Thomasem Parteyem (31) a Jorginhem (32). V případě potřeby tam může zastoupit i ofenzivněji laděný Martin Ödegaard (25).

Arsenal do říjnové reprezentační přestávky čeká severolondýnské derby s Tottenhamem, další těžký venkovní duel na Etihad Stadium s Manchesterem City a domácí souboje s Leicesterem a Southamptonem. Na programu budou také první dvě kola Ligy mistrů s Atalantou a PSG.

Autor: Jiří Vojík / dailymail.co.uk

Komentáře (155)

Přidat komentář
Nikikrew

Hmm tak to budu krusne 2 mesiace, este s tak narocnym losom. To sa este budeme musiet spoliehat na Jorginha

Reagovat
Kixi Syhimour

Ty vole, tak mi hrajeme ve středu doma s Boloňou a pak v sobotu od 13:30 v Londýně se CPU , proboha proč?

Reagovat
Kixi Syhimour

*my

Reagovat
SunFells

Bral bys radši hrát ve čtvrtek v Bergamu a v neděli doma s Man City?

Reagovat
M. Shinoda

Bohuzel, i s tim City je to venku

Reagovat
SunFells

Dokonce

Reagovat
Nikikrew

Fuu tak to bude pruser asi na tom City

Reagovat
Kixi Syhimour

Je libo středa s Realem a sobota se City ?

Reagovat
_Franklin_

To nevadí

Reagovat
avicii

Tak je fajn ze sme v stredu doma, odpadá dlhé cestovanie, pretocit zozostavu, v piatok smer Londýn..

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak hrát doma LM a pak doma PL je asi pohoda ne? Ano Palace beru jako doma, když to je Londýn.

Reagovat
John Obi Mikel

On je fanda Liverpoolu

Reagovat
Seydou Doumbia

ajo, to mi ušlo

Reagovat
dantetomas

Tak sa necpi. Vsetko je to len o voli a sebaovladani

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
LyEX

S tým asi nikto už nič nespraví, sťažnosti klubov, ktoré hrali viac súťaži súčasne neboli vzaté ani na vedomie vedením PL už niekoľko rokov, prioritné sú požiadavky tele spoločností a ich rozpis.

Reagovat
Mönchengladbach

Kim Källström #2

Reagovat
SunFells

Legenda ♥

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Pharrell

Ano. On pomohl Arsenalu získat trofej (FA Cup 2014).

Reagovat
SunFells

Veni, vidi, vici ...nějak po 9 letech bez trofeje.

Reagovat
Seydou Doumbia

Mistr z Lyonkuuuu

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
herbage

John Terry: Worst decision ever

Micah Richards: I think that was one of the worst decisions I have ever seen. Letter of the law? First point, Joao Pedro kicked the ball away. He kicked the ball away! He didn’t get a yellow card.’

‘I cannot get on board with that. If that’s a yellow card, football has officially gone. It was one of them moments when Brighton needed a breather. They weren’t wanting to take a quick free-kick anyway. If the referee had an ounce of common sense, he wouldn’t have given a yellow card for that.

Martin Keown: I know Declan knocks the ball away but why is Veltman knocking the ball into Rice’s path and where’s he supposed to go by the way? It’s almost like a free punt, I’ll do somebody at the same time, so the referee, I know the principle of this new law, they want to move people away from the ball, but there’s also a responsibility to keep both sets of 11 players on the pitch. I don’t really feel that that is a sending off offence.

Peter Crouch: I don’t think there’s anyone in football that will tell you that he (Veltman) has genuinely tried to play a pass there. He’s tried to put the ball there [in Rice’s path] in the hope that he kicks it away and then he’s bringing it to the referee’s attention that he has kicked the ball away. And then he’s been sent off.

Ally McCoist: I don’t know what Declan Rice is meant to do. It looked like it was a kick-out at him! I think Joel Veltman is lucky to stay on the pitch with his kick out.

Mark Halsey (bývalý rozhodčí PL): The ball was rolling when Brighton’s Joel Veltman took the free-kick, so the restart would not have taken place as it would have been wrong in Law.

"Therefore, the delaying a restart does not apply. Kavanagh went looking for trouble and he found it. A referee of his calibre at this level should not be sending players off for this. He should have managed the situation better by speaking to both players."

Reagovat
herbage

Můj komentář:

V době, kdy o ligovém titulu rozhodne klidně jeden neproměněný nájezd nebo jedna hloupá domácí ztráta po neuhlídané standardce, tak není nárok ze strany rozhodčích na takovédle zářezy a PL by měla z toho vyvodit jasné důsledky. Sice tady fanoušci klubů druhého sledu (MU a Tottenhamu) furt píšou, že Klopp nebo Arteta furt brečí, ale jim jen vadí ta naprostá bezmoc, když všichni dělají svojí práci na 120 % a pak nějakej strejda si řekne, že bude hvězda večera a provede takovej zářez. Tady prostě musí přijít tlak od všech klubů a fanoušků, že takhle to dále nejde a ne se smát poškozeným klubům, že zase brečí. Chápu, že týmům ze středu tabulky je to fuk, ale právě nejvyšší možná profesionalita rozhodčích je jedinou cestou k nápravě

Reagovat
bbbauch

Ty ses bezedna studnice bizarnosti. Po te tvoji teorii, jak Real Madrid zmenil svoji taktiku na zaklade zajmu Arsenalu o Tchouameniho bych si myslel, ze uz nic podobne bizarniho neprijde.. a hele

Reagovat
Pigeon

Breč víc, je to zábavné

Reagovat
herbage

Oprava, fanoušci klubů třetího sledu

Reagovat
Blbos_Dlaha

Reagovat
Swarley

Zajimavy, ze kdyz SAF tlacil, tak to bylo taky blbe

Reagovat
r.mrazik

Druhý sled máš teď mezi ušima

Reagovat
LyEX

Tak ono vidíš kto ich tu obhajuje najviac, fans United, ktorí si túto protekciu užívajú už vyše 30 rokov, taký Maguire to posunul teraz asi na tu najvyššiu úroveň, pri všetkých futbalistoch platí, že sa snažia získať loptu a keď faulujú protihráča, tak sa píska, ale u neho je to tak, že nikdy v živote nehral čisto, v každom jednom súbojí používa ruky bez nich nevie hrať, tak sa len čaká kedy konečne sudí pískne aspoň jeden z toho sledu faulov od neho

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Miguel19

Tak se ozývejte pravidelně, jak jsou rozhodčí na hovno a ne jenom, když vás náhodou "zařízne"...

Třeba v loňské sezoně, když Arsenalu a City bylo odpouštěno tolik žlutých karet za komunikaci s rozhodčími, které jiné týmy dostávaly.

Reagovat
Golasso

Hele já na PL rozhodčí "jedu hate" konstantně, i třeba v rámci Eura, ale logicky člověk kouká hlavně na zápasy svého týmu, takže má z toho největší vzorek a nejvíc ho naštve poškození jeho týmu. Možná by spíš bylo fajn, kdyby se diskuze o úrovni rozhodčích nerozmělňovala v žabomyších válkách mezi fandy. Rozhodčí někoho poškodí a zbytek se mu vysměje, ať nebrečí a že chyby se stávají. Si to představ v jiném odvětví . Když ti lempl elektrikář udělá blbě elektriku a ty kvůli tomu vyhoříš, tak se ti sousedi taky pravděpodobně nebudou smát, ať nebrečíš. Obzvlášť, když jim ten samej lempl dělal elektriku taky a je otázka času, než i oni vyhoří. Tímhle příkladem samozřejmě přeháním, ale snažím se poukázat na ten bizár.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
pa3ce

Reagovat
SunFells

https://x.com/m1nuyln/status/1830559335220408498

Havertz tu představuje celý svět

Reagovat
Nizzie

Reagovat
jk

Crouch to řekl přesně. A Rice na to Veltmanovi skočil…

O ligovém titulu ještě furt rozhodujou výsledky na hřišti, určitě ne Ricův zkrat

Reagovat
Front hell

tak snad si z toho vezme ponaučení pro příště.

Reagovat
Golasso

Se na mě asi sesypou moralisti, ale dokud jsou rozhodčí na hovno, tak se musíme přizpůsobit. My se prostě musíme naučit vytěžit ty zmrdy s píšťalkou a jejich nekonzistenci na max. Brighton nám včera ukázal jak. Ti vocasové nepísknou nic, co jim projde pod radarem a je pro ně alibisticky lepší to nechat (třeba škrcení Havertze), ale když člověk udělá trochu show a zatlačí na ně, tak je slušná šance, že zazmatkují. Arteta může zase trochu přiložit do médií, loni jsme po těch jeho vyjádřenich měli chvilku klid

Reagovat
mistr129

Reagovat
Talker

Souhlas s Crouchem.

Veltman hodil udičku a Rice mu ji sežral i s navijákem. Ten míč neměl v cestě, šel kolem něj a kopnul do něj.

Ještě bych dodal, že Rice klidně mohl dostat žlutou už za rozhazování rukama směrem k rozhodčímu.

Reagovat
Golasso

Rice byl naivní, ale sežral to hlavně rozhodčí, protože v tom zápase žluté za odkopnutí nedával a nechal se do toho dotlačit hráči Brightonu, kteří šikovně zatlačili. Btw oni měli mít žlutou taky, když už teda rozvádíme debatu o tom, za co vše měla být žlutá

Reagovat
Talker

Hele jak říkám, za mě to dost možná bylo za tu trojici - faul, rozhazování rukama, odkopnutí míče.

Reagovat
Golasso

A ještě určitě blbě čuměl.

Reagovat
Golasso

Spíš to byl prostě jen 1568787897845421231. fuck up rozhodčích v PL

Reagovat
Kiss Me Polka!

to je fakt hnis ten fotbal nenapravitelný s takovýmto debilnim přístupem, že je naprosto v pohodě blokovat rozehrávkou (ať už veltman chtěl nebo nechtěl - mohl nebo nemohl rozehrát, tak už jen fakt, že tam rice cíleně jde s tím, aby blokoval a překážel rychlé rozehrávce a protiútoku (to je snad očividně úplně každému) by mělo být za kartu. V házené by dostal vyloučení a nikdo by se s tím nesral a nebrecel kvůli tomu. "worst decision ever seen" dopici

Reagovat
Nizzie

Jako jo, ty reakce jsou přehnané, ale ty to taky slušně nedáváš (no offense). Ale jinak jo, kdyby jenom Rice šel a Veltman mu hodil balón pod nohy a napral ho do něj, neřeknu ani popel, ale proč na ten balon Rice vůbec reagoval. Stejně by rozehrát Veltman dle pravidel nemohl, řešil tím doslova ušetření dvou sekund max. Naprostá hloupost z jeho strany, obzvláště na žluté kartě.

Fotbal je sport, kde díky nastaveným pravidlům, které jsou značně subjektivní, dochází často k tomu, že se toho hráči snaží využít. Samozřejmě z morálního hlediska to může být "hnis", ale pořád je to jenom sport.

Reagovat
Bakary3

Ale třeba v tomhle případě pravidla nejsou subjektivní, jen jsou ne vždy dodržována rozhodčími.

A když je pak někdo potrestán dle pravidel, diví se.

(Teď tu neřeším, jak byl rozhodčí konzistentní v rámci toho zápasu nebo celkově v ramci jeho kariéry, jen obecně)

Reagovat
Nizzie

Já si tedy myslím, že i tyto situace jsou subjektivní v tom posouzení, zda se už jedná o zdržování hry a kdy ne. Vezmu příklad hokeje a vyhození puku obráncem z obranného pásma mimo hru. Neřeší se vůbec nic, jen to, zda obránce odehrál puk od své hokejky mimo mantinely z vlastní obranné třetiny a neřeší se zda vědomě, omylem, nešikovností, nic. Automaticky trest. Toto je jasné a objektivní, nemůže tam nikdy rozhodčí nic jiného vymyslet. U fotbalu by to pravidlo muselo být nějak "v přerušené hře se hráč bránícího se týmu v následující hře nesmí vlastním úmyslem dotknout míče", třeba. V tu chvíli by to pravidlo bylo dejme tomu objektivní (je to jen návrh z patra, určitě ne dokonalý), ale takhle to pravidlo nezní. Pořád je tam rozhodčímu dán prostor si zdržování hry vyložit "dle sebe", subjektivně.

Co se týče druhé věty, rozhodně mě irituje, že se někdo diví, že je potrestán dle pravidel. Spíš bych řešil, proč někdo dle pravidel potrestán není.

Reagovat
Bakary3

Ale jo, beru.

Jinak pro mě je to tedy čirý nesmysl ta redka.

Nejdříve se dotkl balónu snad nevědomky pátou a pak krokem odcházel, žádnou divočinu jsem tam neviděl, abych dával ŽK.

To už bych spíš dal redku tomu sraci Veltmanovi, kterej ho jen tak přepálí.

Reagovat
Nizzie

Pro mě je ta redka necitlivá v kontextu celého zápasu, ale pravidlově je naprosto ok. Promiň, ale určitě nesouhlasím, že to Rice udělal nevědomky. Naopak v tom vidím jasný úmysl. On se na ten balon podíval a záměrně jej posunul. Tím naplnil podstatu toho přestupku proti pravidlům zdržování hry a dal rozhodčímu tu možnost mu tu žlutou říznout.

Redka pro Veltmana je za mě jednou z chyb, na které bych se zaměřil, ale o tom píšu jinde. Tam to taky nevidím, jak to tu někteří prezentují, že "chtěl kopnout do míče a Rice mu ho odpálil, proto ho napálil".

Reagovat
Bakary3

Já nevím, vždyť se toho balónu sotva dotknul, žádný zakopnutí, nic. Mně to přijde ujetý

Reagovat
Nizzie

Neměl se ho vůbec dotýkat dle pravidel. Tečka. Navíc dost podstatné je, že se na něj podíval a pak jej posunul. Kdyby mu ho hodil Veltman do kroku, není možné udělit kartu. Tam je podstatný ten úmysl, který nelze rozporovat. Je to ujetý, ale tak jsou nastavená pravidla a je to správně. Druhá věc je, že na to rozhodčí v 99 % případů serou a to je to špatné na celé situaci. Za mě prostě pískne se, nebo přeruší hra a bránící hráč má jít od balonu, hotovo. Dotkne se vědomě balonu nebo vědomě zamezí rozehrávce = karta.

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Kiss Me Polka!

protože mě to sere. místo aby se řešilo, že v ostatních případech se to nepíská a je tu nesmyslná benevolence, která vede k neférovosti, zdržování hry a tedy nemožnosti dávat více gólů z brejků.

tak tady punditi vytváří tlak, že je to nejhorší rozhodnutí na světě, že ve fotbale je tohle zmrdstvi součást hry a nemělo by se s tím nic dělat. očekávám že teď už diky tomu kolotoči

brekotu ty karty přestanou padat úplně, jen se to bude alibisticky řešit domluvou, které se každý fotbalista vysměje.

Reagovat
mistr129

No ale to je přeci taky problém ne? že se za to jednou dá karta, když v 80 % procentech případů ne.

Když bude hrát Arsenal finále Ligy mistrů 1:1 třeba s Bayernem, bude 8. minuta nastavení a rozhodčí pískne nepřímý kop pro Bayern, protože Raya držel míč v ruce 7 sekund, tak to asi taky nebude v pohodě přece

Reagovat
Kiss Me Polka!

problém jsou ta špatná rozhodnutí ne to dobré, které se kritizuje, vždyť je to absurdní.

7s netresta bohužel nikdy, tohle tak neobvyklé není.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Podle pravidel to ale bude správně. Nebude to samozřejmě v pohodě proto, že v průběhu zápasu to posoudil x krát špatně, ale tohle prostě bude správně dle pravidel. Proč řešíme stále to, že rozhodčí jednu věc posoudí správně, a neřešíme, že deset dalších posoudil špatně?

Reagovat
Nizzie

No mě taky sere to, jak rozhodčí některá pravidla, nejen toto, nejsou ochotni vymáhat a jsou alibističtí. Ale fotbal je takovým sportem. S tím nic neuděláš. Neférovost, zdržování hry a podobně jsou ve fotbale zakořeněné hluboko a můžou za to především benevolentní rozhodčí. Což vlastně potvrzuješ tou svou poslední větou. I komunikace s rozhodčím po každém jeho rozhodnutí je pro mě věc naprosto nepochopitelná (samozřejmě s výjimkou zainteresovaných hráčů a případně kapitánů). A nikdo nemá koule to trestat. Pravidla ve fotbale jsou jen v podstatě nějaký návod, hrubý nástin, jak hru vést, ale jediná pravidla, která skutečně při daném zápase platí jsou ta, která uzná za vhodná rozhodčí.

Reagovat
Golasso

Tak to pravidlo nemají v tom samém zápase i roky předtím ignorovat . Když chceš rozhodovat situace nebo spory, musíš mít a) nastavena jasná pravidla a za b) konzistentně a transparentně je vymáhat. Když jedno z toho nemáš, vznikají kontroverze a zmatky. V ping-pongu by je diskvalifikovali, protože ani jeden neměl pálku ani stůl.

Reagovat
Kiss Me Polka!

ignoruje se to kvůli té ridignosti a tlaku, kterou předvádí micah a spol. "za nás se to nepiskalo, tak proč najednou teď ano. je to součást fotbalu."

jednou se rozhodne správné a je z toho zločin proti smyslu fotbalu

stejná sracka jako netrestaní simulování nebo diskuzi s rozhodčími. kdykoli se o něco pokusí, ozvou se hromady keců ( i mezi rozhodčími), jak tohle ne a vše se vrací do stejných kolejí..

v házené se jedná o úplně stejnou situaci jako ve fotbale, takže to jde porovnávat.

Reagovat
Nizzie

Máš pravdu, pak se brečí, jak se z fotbalu stává jiný sport a takové. Světe div se, že chce někdo fotbal zlepšit a vymáhat dodržování pravidel, když je teď fotbal považován za sport baletek, zákeřných lidí a podvodníků, protože to přesně jsou tím, že jsou proti pískání dle nastavených pravidel.

Reagovat
Golasso

Tak ať pískají podle pravidel proboha, ale ať to dělají konzistentně. Však to je jediné, co většina lidí chce.

Reagovat
Nizzie

To sice ano, ale brečí nad tím, co odpiskal správně a nekritizuji to, co posoudil špatně no.

Reagovat
Golasso

Jenže on se nemůže jednou rozhodnout správně a ve zbytku případů na to srát, aniž by to vyvolalo spor a kontroverzi. A je úplně jedno, co k tomu říká Micah . Tobě uniká pointa toho, jak mají fungovat pravidla. Klidně si to vnímej jako nějakou cestu k lepšímu fotbalu či co, ale realita je taková, že jde o obyčejnou nekonzistenci.

Reagovat
Nizzie

Však v pořádku, jenomže je zarážející, že největší kontroverzi způsobí situace vyhodnocená správně namísto situací, kterých bylo více a vyhodnotil je špatně, nemyslíš?

Reagovat
Golasso

Ne, největší kontroverzi vyvolala situace, která byla vyhodnocena nekonzistentně a tím přinesla jedné straně relativní nevýhodu, proto je to kontroverzní.

Tohle je přesně ukázka toho, jak pravidla fungovat nemají a je to v podstatě nejhorší, co z pohledu logiky rozhodování mohlo nastat. Podle mě je zjednodušeně vhodnost variant posouzení jakékoliv situace ve fotbale taková (od nejlepší po nejhorší):

1. Pravidla jsou jasně daná a v souladu s pravidly je konzistentně rozhodováno.

2. Pravidla jsou jasně daná, ale z nějakého důvodu se dané pravidlo konzistentně ignoruje. Tzn. situace jsou vyhodnocovány "špatně". Do ideálu to má daleko, ale hráči a trenéři alespoň ví, s čím mají počítat a nikomu ten přístup nepřináší relativní výhodu nebo nevýhodu.

3. Pravidla buď nejsou jasně daná nebo se v souladu s nimi postupuje jen nárazově. Hráči a trenéři v podstatě neví, co čekat a vznikají zmatky, které v podstatě nepředvídatelně přináší výhodu nebo postih soupeřícím stranám.

Jako teoreticky se můžeme bavit o tom, že tohle byla první vlaštovka a odteď se vesele pojede ve variantě jedna, ale oba víme, že tomu tak nebude

Reagovat
Golasso

Jako samozřejmě by se ta úvaha dala dál rozvést. Třeba u varianty 1 může nastat nějaká !!!přijatelná!!! chybovost. U varianty dva bys zase neměl ignorovat např. to, že někdo chce někoho záměrně zranit. Princip ale zůstává.

Reagovat
Nizzie

To se ale nevylučuje s tím, že to byla jediná situace, která byla vyhodnocena správně. Pravidla tak fungovat nemají, na tom se shodneme, ale já bych se jak sám píšeš zaměřil, proč se nejede konzistentně dle pravidel a místo toho se jede konzistentně mimo rámec vymezený pravidly. Pak, když jednou to rozhodčí vyhodnotí dle pravidel, pochopitelně to vzbudí kontroverzi.

Pro mě osobně je jediná přijatelná cesta z Tvého výčtu bod 1., a ten byl dodržen (a i to dle mého názoru jen částečně) v nejkontroverznější situaci. K bodu 2. Pokud se pravidlo konzistentně ignoruje, nevidím jediný důvod v jeho dalším aplikování či minimálně vidím důvod dané pravidlo upravit. A další věc, hráči a trenéři ví, nikomu to nepřináší relativní výhodu nebo nevýhodu. S tím úplně nesouhlasím, protože přesně takhle nějak to funguje v současném fotbale a jak vidíš, tak to úplně nefunguje. Resp. tou benevolencí v "nedodržování" některých pravidel vzniká šedá zóna pro kontroverzi. 3. bod je úplná anarchie, tam doufám nikdy nedospějeme.

Zkrátka asi se shodneme, že se nacházíme někde v bodě 2. a cílem by mělo být se dostat do bodu 1. Jakékoliv rozhodování "špatně" je špatně. Pak vzniká prostor na "Já myslel, že ještě můžu.." nebo "Tohle ještě nebylo za hranou přeci..." ... druhá otázka však je, a na tu asi nikdo odpověď ještě nenašel, jak se do toho bodu 1. dostat.

Reagovat
Golasso

No však o tom jsem psal, že to pochopitelně vzbudí kontroverzi, když je najednou něco jinak. Pravidla mohou vznikat různě. Můžou být někde napsaná, můžou být zvyková apod. Pokud je něco někde napsané, ale nedodržuje se to na bázi nějakého zvyku, tak to není ideální, ale aspoň je to konzistentní. A konzistence nastavení a vymáhání je extrémně důležitá. S tím, že to byla jediná situace posouzená správně se to nemusí vylučovat, pointa je úplně jinde.

Trošku jsi dezinterpretoval to, co jsem napsal. My se nenacházíme v bodě dva, my se u většiny věcí v PL nacházíme hluboko v bodě 3, protože rozhodčí jsou nekonzistentní . Dokud to pravidlo ignorovali, nacházeli jsme se v bodě dva, ale pokud ho hodlají aplikovat nárazově, tak se nacházíme v tom stavu, který si nazval "úplnou anarchií". A já děkuji, že jsi to uznal. Sám bych to nenazval líp . Samozřejmě může nastat varianta, jak jsem psal, že by tohle byl začátek toho, že se vše začne pískat řádně, ale nevěřím tomu ani náhodou.

Reagovat
Nizzie

To já nevím, já to zase tak špatně s tím bodováním nevidím, jak jsem uvedl, a jako úplnou anarchii v rozhodování sudích neregistruju. Ale záleží samozřejmě na tom, co si jak člověk vyloží v takové chvíli. A nemění to ani jedno špatně utkání, ve kterém byl rozhodčí hrubě nekonzistentní. Určitě nesouhlasím s tím, že rozhodčí, dle tvé definice bodu 3 "postupují dle pravidel nárazově". Souhlasím v souladu s tímto bodem, že pravidla nejsou jasně dána, ale takový je fotbal sport a nemyslím si, že existuje cesta pravidla vymezit úplně jasně. Nicméně pořád si myslím, že v naprosté většině případů rozhodčí postupují dle pravidel, ale z nějakého důvodu jsou jistá pravidla (zdržování hry např.), která jsou ignorována tzn. situace jsou vyhodnocovány "špatně". To je podle mě bod, ve kterém se nacházíme. To, že nějaký Kavanagh udělá co udělal a že to řekněme "je odskočené" od standardu rozhodování neznamená, že jsme v anarchii. Nebo alespoň já to tak necítím. To, že fanoušci ječí v každém kole nad chybami neznamená, že to chyby skutečně jsou. Především ty reakce jsou zabarvená fanouškovstvím a sympatiemi k jednotlivým klubům. Sám píšeš "Dokud to pravidlo ignorovali, nacházeli jsme se v bodě dva, ale pokud ho hodlají aplikovat nárazově, tak se nacházíme v tom stavu, který si nazval "úplnou anarchií", ale oni to pravidlo budou dále ignorovat, za poslední dvě sezóny si vzpomenu jen na dva případy, kdy správně posoudili situaci, kterou jinak (i během toho zápasu) ignorovali - Riceův případ a Dalotova červená proti Poolu. Takže ve vymáhání jsou konzistentní poměrně a toho se budou držet, jeden extrémní případ ke změně fakt nezadá pokud se toho nechytne PL jako celek.

Reagovat
Kiss Me Polka!

ale tady se nekritizuje ta nekonzistence, ale žlutá pro rice. to je tady v těch komentech označováno za to nejhorší, co se stalo tom zápase.

a ještě se to omlouvá tak směšně, že míč nestal, takže se nic nestalo, že jen odbíhal a jen tak nějak náhodou blokoval rozehrávkou a kopl do míče, že je vlastně oběť a vyloučen měl být veltman za to že se snažil rychle rozehrát...

Reagovat
Nizzie

Crouch to řekl přesně dle mě. Veltman to udělal "chytře" a Rice mu to sežral jak žáček. Prvotně bych se zaměřil na to, proč se žlutou kartou Rice dělá takovou hloupost, až poté bych řešil, že rozhodčí byl nekonzistentní před i po tom zákroku. Ale Rice mu možnost udělit žlutou dal a je to především jeho chyba. Tuším bylo i dost jasně sdělováno, že toto se bude trestat přísněji. Hloupost od Declana. Jede se dál.

Reagovat
aragorn

Reagovat
Busby babes

nebrec

Reagovat
Busby babes

nejlepsi je teda McCoist: I think Joel Veltman is lucky to stay on the pitch with his kick out.

to je uplny dada. jako klidne at si mysli,z e Rice nemel dostat druhou zlutou, ale za co mel jako byt vylouceny Vetlman?

Reagovat
Mastný Chobot

asi za nakopnutie Ricea

Reagovat
Golasso

Žejo, normální lowkick. Člověk by mohl namítnout, že se měl hrát fotbal, ale kdo by se v tom rejpal.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
mistr129

? Však za mě je tada mnohem větší problém, že Veltman zůstal na hřišti, než že Rice dostal žlutou.

Nebo už je ve fotbale v pohodě kopat mimo hru do protihráče?

Reagovat
papos182

Neni to v pohode. Ale kdyby Rice neporusil pravidla, tak se to nestane.

Reagovat
mistr129

To je hezký, takže když protihráče fauluju a on mi potom dá pěstí, tak nemá být vyloučen, protože kdybych ho nefauloval, nestane se to?

Reagovat
Miguel19

Tvl to jsou přirovnání tady od tebe

Reagovat
mistr129

A jako jaká je teda jiná obhajoba Veltmana než "Rice si začal tím že zakopnul balón"?

Reagovat
vitasrp

Obhajoba je ta, že pokud chceš kopnout do míče, ale někdo jej vteřinu před momentem kontaktu tvojí kopačky s ním posune, tak asi netrefíš balón a promáchneš. A pokud je v místě toho balónu noha protihráče, tak je vysoce pravděpodobný, že naopak trefíš nohu protihráče.

Ta situace nebyla - Rice posunul balón, Veltmana to nasralo, tak ho na oplátku nahulil, žejo. Veltman velmi pravděpodobně chtěl Rice napálit balónem jak řepa, Declan do toho míče šťouchnul a celý to dopadlo úplně jinak.

Silnej rozhodčí by si oba zavolal, Riceovi řekl, že ještě jedna blbost a má druhou žlutou, Veltmanovi, že moc dobře ví, o co se pokoušel (nahrát to tak, aby šel soupeř ven) a příště mu za to třeba dá taky kartu. A hotovo, jede se dál.

Pravidlově určitě Rice žlutou dostat mohl, ale nepřijde mi to jako ideální řešení té situace.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Golasso

Veltman chtěl Rice kopnout nohou, ten pohyb je úplně jasný. Jestli jeho úplně původní záměr byl kopnout do balonu, tak to někde v průběhu solidně přehodnotil

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
bbbauch

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
herbage

Reagovat
Miguel19

Hele já nechci Veltmana nijak obhajovat.

Ale je vidět, že on se napřahuje k nákupu, už je v pohybu a Rice prostě ten míč odkopne. Mohl ten pohyb zastavit? Možná jo, možná ne.

Není to situace, kdy Rice míč odkopne a Veltman se najednou rozhodne ho nakopnout.

Reagovat
mistr129

No ale problém je ten, že k nákopu se napřahoval jen proto aby trefil Rice. Ten míč byl v době a v místě, kdy a kde ho Rice posunul, ještě v pohybu, takže Veltman by v tomhle místě rozehrávat stejně nemohl - kdyby byl Rice na druhé straně hřiště u rohového praporku, tak ten míč ještě minimálně 20-30 čísel popojede a Veltmanův přirozený pohyb by tak určitě nebyl takový, že by vší silou kopnul do balónu zrovna v tom místě, kde trefil Rice.

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Busby babes

Reagovat
papos182

Ted nevim, jestli to myslis vazne nebo ne

Reagovat
mistr129

A v čem je tedy rozdíl? Proč jako Riceovo zakopnutí (proti pravidlům) obhajuje to, že ho Veltman nakopl?

Reagovat
papos182

Vyse uz to nekdo popsal ten rozdil. Veltman chtel rychle rozehrat, Rice mu ukop ten balon a tim dostal nohu do mista toho balonu, a tak to schytal.

Muzeme se dohadovat, jestli Veltman mel v mysli nejaky takticky plan, ktery pocital s Ricovym chovanim, a ze si Veltman uvedomil, ze mel uz Rice zlutou a timhle ho chytre nechat vyloucit. Ale to uz zni az moc pretaktizovane.

Nejjednodussi vysvetleni je, ze Veltman chtel rychle rozehrat, i s vedomim ze Rice nakopne, coz neni ani poprve ani naposled.

Reagovat
mistr129

Jenže jak taky výše píšu, v místě, kde Veltman kopal a kopnul Rice, by rozhodně balón rozehrávat nemohl, protože ten se tam ještě kutálel.

Nejjednodušší vysvětlení je, že Veltman je frustrát, Rice ho tím faulem a ukopnutím nasral, tak mu chtěl dát co proto

Reagovat
papos182

To, jestli mohl nebo ne, je diskutabilni. Zamer Veltmana bylo rozehrat rychle, je mozny, ze by se v dobe rozehravky balon nestihl zastavit a rozehravka by se vratila. Ale to se kvuli Ricovi nedozvime.

Reagovat
Nizzie

Jako dle mě měl jít taky ven. Nakopnutí soupeře při přerušené hře je za mě straight red kdykoliv. On měl koneckonců dát Riceovi prostor k odchodu od místa přestupku, což Rice dělal, následně si míč posunul, aby jej snáze trefil míčem (což byl jeho úmysl, na tom se asi shodneme) a trefil ho nohou. Pro mě je toto problém, protože jakkoliv Rice svou reakcí tomu pomohl, dost tomu šel naproti i Veltman.

Reagovat
Bakary3

Takže úmyslný nakopnutí protihráče, jakože tady o úmyslu není o čem, není redka?

Reagovat
Čenda

Reagovat
SunFells
Reagovat
Ondiis

Fúha, fakt nechápu že někdo dokáže i po takovém záběru obhajovat, že "Veltman chtěl jenom odehrát míč". Rice nerice, dostal žlutou, dá se s tím žít .. ale že se nad tímhle nakopnutím nikdo ani nepozastaví

Reagovat
SunFells

Všichni se pozastavují, neber matláky z eurofotbalu jako dobrý vzorek.

Reagovat
Gunner14

plus teda ještě komentátoři během toho zápasu, ti museli dostat slušný noty aby nekritizovali rozhodčí v PL

Reagovat
Gunner14

plus teda ještě komentátoři během toho zápasu, ti museli dostat slušný noty aby nekritizovali rozhodčí v PL

Reagovat
lofin9

za mňa absolutne škandalózne rozhodnutie a to, že Veltman dohral celý zápas bez žltej je na odobranie rozhodcovskej licencie

Reagovat
Greaber

V 5. kole dostanou bura od City a bude hotovo

Reagovat
kitas

Ako minulú sezónu?

Reagovat
Gunner14

Bura jste dostali minulou sezonu od nas

Reagovat
avicii

Preco zrušili Premier Club na Canal + ??

Reagovat
VTID94

Nieje miesto toho Extra time ktorý bol aj včera zo Svitkovou?

Reagovat
avicii

Hej repríza.. ale to je úplne iný formát

Reagovat
Papra

Taky mi to chybi

Reagovat
Remt

Přišlo mi to super občas když jsem si to pustil

Reagovat
avicii

Nerozumiem tomu vôbec prečo, ešte pred sezónou to bolo, neviem ci aj po prvom kole ..ale už minule som na istotu zapinal o 8 a nič nešlo a dnes znova...bez vysvetlenia

Reagovat
Horcmen

Vysvětloval to Hošek mj. ve VAR podcastu. Premier Club bude, není zrušený, ale ne pravidelně každé pondělí.

Reagovat
kitas

Ešte sa vrátim k tomu Riceovi. Fakt nerozumiem ako niektorí mohli obhajovať tu červenú kartu len preto lebo fandia konkurentovi...

Micah Richards: I think that was one of the worst decisions I have ever seen. Letter of the law? First point, Joao Pedro kicked the ball away. He kicked the ball away! He didn’t get a yellow card.’

‘I cannot get on board with that. If that’s a yellow card, football has officially gone. It was one of them moments when Brighton needed a breather. They weren’t wanting to take a quick free-kick anyway. If the referee had an ounce of common sense, he wouldn’t have given a yellow card for that.

Martin Keown: I know Declan knocks the ball away but why is Veltman knocking the ball into Rice’s path and where’s he supposed to go by the way? It’s almost like a free punt, I’ll do somebody at the same time, so the referee, I know the principle of this new law, they want to move people away from the ball, but there’s also a responsibility to keep both sets of 11 players on the pitch. I don’t really feel that that is a sending off offence.

Peter Crouch: I don’t think there’s anyone in football that will tell you that he (Veltman) has genuinely tried to play a pass there. He’s tried to put the ball there [in Rice’s path] in the hope that he kicks it away and then he’s bringing it to the referee’s attention that he has kicked the ball away. And then he’s been sent off.

John Terry: Worst referee decisior ever

Ally McCoist: I don’t know what Declan Rice is meant to do. It looked like it was a kick-out at him! I think Joel Veltman is lucky to stay on the pitch with his kick out.

Mark Halsey (bývalý rozhodčí PL): The ball was rolling when Brighton’s Joel Veltman took the free-kick, so the restart would not have taken place as it would have been wrong in Law.

"Therefore, the delaying a restart does not apply. Kavanagh went looking for trouble and he found it. A referee of his calibre at this level should not be sending players off for this. He should have managed the situation better by speaking to both players."

Reagovat
Talker

Reagovat
herbage

Moje slova

Reagovat
O.Giroud

Veď tú červenú obhajovali aj niektorí fans Arsenalu lebo proste byť mala.

Reagovat
kitas

Samozrejme že byť nemala. Ani v samotnom momente zákroku a už vôbec nie v kontexte celého zápasu.

Reagovat
O.Giroud

Mala byť, to že mal dostať žltú aj Pedro je druhá vec. Proste nikdy v zápase rozhodca nezapíska všetko na 100% Rice ju dostal právom. To už sa radšej držte tej červenej pre Veltmana než tohto

Reagovat
Nizzie

Reagovat
kitas

Nemoze rozhodca ignorovať odkopnutie lopty Pedrom na 30 metrov a potom za stuchnutie Ricea to beziacej lopty ktorú k nemu hodil Veltmann udeliť 2. zltu kartu.

Reagovat
Kiss Me Polka!

to co udělal rice je jednoznačně na kartu.

že rozhodčí někde jinde udělal botu, to nijak nemění.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
icemike

Reagovat
papos182

Mne porad prijde, ze Petro a Rice nebyly totozne situace.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
j_mrazik

Nějaká ztráta 2 bodů s Brightonem nás nemusí trápit, když zbytek sezóny budeme hrát líp a 2x porazíme ManCity.

Reagovat
kitas

2 body minulý rok rozhodli o titule. Len tak mimochodom...

Reagovat
VTID94

Reagovat
mr.Silver

Trápit nás může pouze Partey, který je zatím extrémně mimo a tragická finálka, i ten Saka je zatím celkem za očekáváním (i když má 1+2, což je paradoxně super ).

Těším se na Sterloše, mohl by to z levého křídla hezky rozhýbat, jelikož prostě hrajem třetí zápas pouze s jedním křídlem

Reagovat
guestikor

Kdyby jen třetí zapas. My jsme tak hráli i 70% předchozí sezóny Martinelli nehrál nic a Trossard v základu taky nic moc. Zatím to vypadá, že se nic pres leto nezměnilo...

Jsem zvědavý, jak si s tím poradí prdeláč Velká škoda toho Merina, protože Rice mi tam přijde zatím taky jalový.

Každopádně ta levá strana bude aspoň upgrade dozadu díky Timberovi/Calafiorim.

Reagovat
Salfovic

Naprcanej kačer strčí Martinelliho s Trossardem do kapsy.

Reagovat
guestikor

Aby se mu taky chtělo i bránit.

Reagovat
MystycMac

Nestresoval by som nejako top4 si uhraju s prehľadom...

Reagovat
Busby babes

https://www.nytimes.com/athletic/5740186/2024/09/02/ashworth-berrada-ten-hag-transfers/?source=emp_shared_article/

Berrada: “ What I can say is it has been demonstrated when you look at the teams who have been successful consistently for many years: it’s because they have the right coach, they have signed the right players, they have the right structure around the coach and the players and you need to take good decisions consistently for many years to get into a position where you are a financially sustainable club that is competing to win every single competition. Which is where we want to be.

“As Dan referenced earlier, we don’t want to just win one Premier League and then be satisfied. We want to create a team that is capable of competing for the Champions League, for the Premier League and for the domestic cups on a consistent basis. So, to build that, we need to be doing more of what we have done in this window.”

Aspon to nove vedeni mluvi rozumne. V tomhle ohledu muzem byt myslim optimiste smerem do budoucna.

Reagovat
avicii

Ostatný asi mierny hej, no a ty by si bol optimista aj tak

Reagovat
Busby babes

rika se tomu byt fanouskem.

Reagovat
avicii

No keby som to súdil podľa tunajších pomerov tak ani nie

Reagovat
Busby babes

tak tady vetsina lidi chce mit hlavne pravdu, to je ten rozdil.

Reagovat
ashburtongrove

A kde ne?

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Talker

Tak tohle si myslím, že je cíl každého vedení, pokud teda zrovna nevezmou Tuchela, Conteho nebo Mourinha.

Reagovat
Busby babes

melo by byt, ale casto neni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele