Konec po osmi a půl letech, Coates se rozhodl pro návrat domů. Důvodem jsou také rodinné trable

07.07., 15:48
Aktuality
Sebastián Coates (© AFP)

Sporting se rozloučil s jednou ze svých největších ikon. Zkušený třiatřicetiletý obránce Sebastián Coates, který strávil v lisabonském celku osm a půl let, přestoupil do své rodné země, nově bude oblékat dres Nacionalu v uruguayském Montevideu. Jeden z nejdůležitějších článků sestavy kouče Rúbena Amorima se tak rozhodl hlavně z osobních důvodů, jeden z členů rodiny je vážně nemocný.

Odchod pilíře defenzivních řad a kapitána oznámil Sporting prostřednictvím sociálních sítí v jenom z videí. Rodák z hlavní uruguayské metropole, který do Evropy zamířil v roce 2011, konkrétně do Liverpoolu, se následně přes Sunderland dostal do Portugalska. "Přišel jsem v lednu roku 2016 a vždy jsem si byl jistý, že to byl správný krok. Díky příchodu do tohoto velkého klubu, kde mě přivítali tím nejlepším způsobem, jsem byl pokaždé přesvědčený o ambicích,” vzkazoval.

Coates, mající na svém kontě také 51 reprezentačních startů, odehrál za Sporting dohromady 312 zápasů ve všech soutěžích, zapsal také 34 branek. Dvakrát se radoval z titulu v Primeira Lize, jednou se Lvy opanoval Portugalský pohár, čtyřikrát Portugalský ligový pohár a jednou domácí superpohár. "Dnešek je pro mnohé velmi těžký. Z několika důvodů si ale myslíme, že pro nás bude nejlepší vrátit se domů,” dodával.

Kromě toho, že ho hodně lákal do vlasti klub, kde fotbalově vyrůstal, chtěl být zároveň nablízku jednomu z příbuzných, kterého postihují zdravotní problémy. Sporting hráčovu situaci pochopil, podle informací portugalského sportovního listu A Bola mu odchod bez potíží umožnil. Coates nyní bude spjatý s Nacionalem do prosince roku 2025. "Chci poděkovat všem fanouškům Sportingu za podporu. Budete mi moc chybět,” poděkoval lisabonským příznivcům.

Autor: Patrik Sandev / flashscore.pt, abola.pt

Komentáře (4)

Přidat komentář
Hiko

Legenda. Ten bude chybět

Reagovat
Benfica

ikona celej ligy

Reagovat
Novak.Usykovic

Byl to jeho strop?

Jak bys jako jeho pozorovatel řekl, že by dopadl ve velkoklubu typu Bayern, Milan či Chelsea, kdyby přestoupil ve svých nejlepších letech? Který klub by byl jeho stropem?

Reagovat
Albe90

Pokud mě nějak pamět nešálí,tak byl zhruba před 10-12 lety v Liverpoolu a něco odehrál..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele