Konec zapomenuté marocké hvězdy v Chelsea. Galatasaray musel uplatnit opci na Ziyecha

28.06., 21:22
Aktuality
Hakim Ziyech (© AFP)

Chelsea se s blížícím se startem letního přestupového okna definitivně rozloučila s Hakimem Ziyechem. Zkušený jednatřicetiletý marocký křídelník uplynulou sezónu strávil na hostování v Galatasarayi a tam i nadále zůstane. Jak londýnská strana, tak ta turecká potvrdily, že už se hráčův návrat na Ostrovy konat nebude, přestože se zprvu zdálo, že tomu bude právě naopak.

Panovaly totiž mezi oběma kluby jisté spory o to, zda se klauzule, která byla součástí dohody, musí či nemusí uplatnit. Chelsea tvrdila, že ano, Galatasaray hlásal, že je tenhle dodatek nepovinný. Přesto se přece urodilo Ziyechovo setrvání. Ten k The Blues přicházel v létě roku 2020 z Ajaxu za zhruba 40 miliónů eur, během tří sezón odehrál 107 zápasů napříč všemi soutěžemi a vsítil 14 branek.

Ale ruku na srdce, čekalo se od něj více. Ani dočasný transfer do Süper Lig nevypadá na první pohled vábně, ve 23 utkáních skóroval marocký ofenzivní hráč osmkrát. U tureckého šampióna na každý pád zůstává, smlouvu podepsal do roku 2025, ve hře je přitom možnost jejího prodloužení o jeden další rok. "Ziyech přichází zdarma, protože byly splněny přestupové podmínky,” stálo v prohlášení Cimbom.

V něm bylo dále uvedeno, že Maročanova čistá sezónní mzda bude činit 2 milióny a 850 tisíc eur. Stejnou sumu by si mimochodem vydělal i v případě, pokud by se kontrakt nakonec opravdu přehoupl do roku 2026. "Děkujeme za úsilí, které Ziyech vynaložil během svého působení v Chelsea,” děkoval na dálku anglický klub. "Přejeme mu hodně štěstí, ať dobře načne svou další kapitolu v kariéře.”

Autor: Patrik Sandev / 90min.com, x.com/GalatasaraySK,

Komentáře (5)

Přidat komentář
Error

Transfermarkt to eviduje jako free transfer, asi nevime detaily, o cem ta opce mela byt ze?

Reagovat
Neri04

"Ziyech přichází zdarma, protože byly splněny přestupové podmínky,” stálo v prohlášení Cimbom.

Ano, jsem zavrznihodny, ctu clanky.

Reagovat
Error

A ted zapni mozek a dojde ti, ze se ptam jake podminky to konkretne byly ... ale zkusil jsi, jojo

Reagovat
Blisargo24

Reagovat
dantetomas

Musel byt zadarmo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele