Konfederační pohár - druhý hrací den

17.06.2013, 03:17, aktualizováno 17.06.2013, 03:17
Komentáře a souhrny
Po triumfu domácích Brazilců nad Japonskem se představili i oba finalisté posledního Eura - a oba byli úspěšní, dokonce v tomtéž poměru. Jak utkání Itálie s Mexikem, tak španělské měření sil s Uruguayci totiž skončily shodně 2:1..

Mexiko - Itálie 1:2

16.06.2013 21:00

Góly: 34. Javier Hernández (pen.) - 27. Andrea Pirlo, 78. Mario Balotelli

Ukázalo se, že remíza v přípravném utkání s Haiti Italy nepoškodila, spíše naopak - ve svém prvním ostrém měření sil totiž před zaplněnými ochozy znovuotevřeného svatostánku Maracaná dokázali porazit nebezpečné Mexiko 2:1 a zajistili si tak výbornou výchozí pozici do dalších bojů.

Už od úvodních minut byla Squadra Azzura nebezpečnějším z obou celků, i když nutno dodat, že za to mohla zejména nepřesná a nervozní mexická defenziva - konkrétně především kapitán Rodriguez, který měl v průběhu zápasu máslo na hlavě hned několikrát, poprvé pak v 5. minutě, kdy nepochopitelně při rozehrávce nabil Balotellimu přímo na střelu. Kdyby byl mladý forvard býval postupoval dopředu místo unáhleného lobování, možná by Itálie vedla už takhle brzy.. nebo o dvě minuty později, kdy tentýž hráč po Montolivově pasu pálil opět z první do připraveného Corony.

Atraktivní první půle pokračovala šancemi na obou stranách - za Mexičany si připsali nebezpečné pokusy Guardado (proti jehož ráně z úhlu zasahovat Buffon) a Chicharito (který zazdil slibně vyhlížející brejk slabou střelou přímo do brankáře), zatímco Italové se po pádu Pirla ve vápně marně dožadovali penalty. Velezkušený playmaker však nemusel truchlit dlouho - už ve 27. minutě se totiž postavil k přímému kopu a jakoby nic uklidil míč k bližší tyči, aniž by s tím Corona mohl cokoliv dělat. Nádherná vedoucí branka byla logickým vyústěním obrazu hry - Itálie totiž naprosto opanovala střed hřiště, diktovala tempo celého zápasu a držela míč, čímž odsoudila Mexiko k roli pasivního, bránicího čekatele.

Vše však Evropanům o pouhých 6 minut později zkomplikoval Barzagli, když ve vápně nešikovně poslal k zemi dos Santose, a penalta byla nevyhnutelná; postavil se k ní Chicharito Hernández, a zkušeně a bez skrupulí poslal Buffona na druhou stranu. Mexičané nicméně nečekané gólové vzpruhy příliš nevyužili; nadále je potápěla nepřesnost a individuální chyby, zejména v Rodriguezově podání (naštěstí pro něj hrál zřejmě Balotelli nějakou soutěž nazvanou "jakmile dostaneš míč, okamžitě střílej, ať už jsi kdekoliv").

Ve druhé půli nastolené tempo trochu opadlo; co se však nezměnilo, byl celkový obraz hry. Italové byli opět o krok napřed už od úvodních minut, což nicméně na druhou stranu otevíralo příležitost k mexickým brejkům - jeden takový ihned po opětovném zahájení zmařil skvělým obranným zákrokem Chiellini. Jinak však bylo k vidění stále více faulů, nepřesností a všeobjímající nervozity; hra ztratila plynulost a spád a největší šance naskýtaly další Pirlovy přímé kopy - ten z 54. minuty dorážel do brány Montolivo a donutil Coronu k dobrému zákroku, o pět minut později pak letěl míč jen těsně vedle.

Po hodině hry se Itálie dožadovala další penalty, leč opět neúspěšně - ačkoliv byl totiž Balotelli Morenem ve vápně stažen, zřejmě šel k zemi až příliš ochotně. Útočník s ghanskými kořeny byl vůbec hodně vidět, jenže ne vždy ve zcela pozitivním světle - coby přirozený střelec v týmu, který svého soka drtil v kombinaci a určování tempa hry, působil občas až příliš lenivě. Ještě v 72. minutě jednoduše sebral odražený míč a napálil jej na bránu, aniž by byť jen přemýšlel o jiných možnostech; jenže vyčítejte mu něco, když o chviličku později najednou přetlačil ve vápně dva mexické obránce a i přes vychýlenou stabilitu perfektně propálil míč za Coronova záda.

Mexičané se snažili hrozit zejména z brejků, jenže jejich snahy takřka nikdy nedošly až do útočné třetiny; výjimkou může být třeba situace 20 minut před koncem, kdy se k hlavičce po rohu dostal specialista Flores a notně vystrašil Buffona, jenže tady se o nějaké velké šanci mluvit ani nedá. S blížícím se závěrem bylo zkrátka čím dál více vidět, že Italům stávající skóre maximálně vyhovuje, zatímco Mexičané v současném rozpoložení nemají na to, aby s tím dokázali něco udělat.

Zdá se, že poraženým dnes chyběl větší týmový duch, obětavost, či ochota porvat se s nepřízní osudu. Italové sehráli velice dobré utkání, v němž svého soka do ničeho nepustili, nedovolili mu nasát herní rytmus a vlastně se vůbec zapojit do zápasu; Mexiko nedrželo pohromadě, hráči chybovali i v jednoduchých přihrávkách, neměli dostatečný klid ani sebevědomí. Výsledek je tak zcela zasloužený, a nic na tom nezměnila ani jediná střela, která vzešla ze závěrečné snahy o jeho zvrácení - Jimenez by svojí propagační navštívenkou po zemi z 88. minuty neuspěl ani u gólmanů z přeboru, natož u Buffona..

Více informací k zápasu
Skupina A - tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Brazílie11003:03
2.Itálie11002:13
3.Mexiko10011:20
4.Japonsko10010:30

Španělsko - Uruguay 2:1

17.06.2013 00:01

Góly: 20. Pedro, 32. Roberto Soldado - 88. Luis Suárez

Žádné překvapení se nekonalo - hvězdami nabitý kádr Španělska podle očekávání dává hned od začátku najevo, že slova trenéra Del Bosqueho o zlaté medaili jsou myšlena smrtelně vážně. Obětí se stali fotbalisté Uruguaye, kteří tak přidali další důkaz k tomu, že jejich forma z před dvou let je definitivně ta tam..

La Roja dominovala hned od začátku, a pod vedením záložních metronomů Xaviho a zejména dnes výborného Iniesty záhy zatlačila Jihoameričany do hluboké defenzivy. Už po pěti minutách hry dostal míč do vápna z levé strany Soldado, a nebýt Godínova včasného zásahu, mohli Španělé vést; stejně tak po dalších pěti minutách, kdy Fábregas v ideální pozici proměnil skvělý pas Alby pouze ve střelu do levé tyče. Muslera se přitom za míčem pouze ohlédl.

Uruguayský kouč Oscar Tabarez nasadil proti obávanému sokovi taktiku vycházející z agresivního napadání a zužování hřiště, jeho svěřence však zbytečně sráželo velké množství ztrát; s tím, jak těžké je od Španělů míč vůbec získat, to tak už od počátku smrdělo neúspěchem. Bylo vlastně pouze otázkou času, kdy favorit uruguayský obranný zámek prolomí - v 16. minutě ještě před Iniestou po rychlé akci na jeden dotek zasáhl nadvakrát Muslera, o čtyři minuty později však už Pedro se štěstím změnil skóre na 1:0. Smutným hrdinou situace byl Diego Lugano - nejprve se po jeho zákroku zahrával roh, po němž se k míči dostal právě Pedro a vypálil na bránu; je otázkou, jestli by míč vůbec dolétl do sítě netečován, jenže s Luganovou pomocí tam zamířil naprosto spolehlivě.

První náznak uruguayské šance zažili diváci ve 24. minutě, jenže sekvence přímého a rohového kopu vlastně nenabídla vůbec nic; to na druhé straně byl Xavi se svým přímákem blíže, ale ani on nedokázal stlačit balon včas do šibenice. Po zhruba půlhodině hry tak na hřiště nastoupila tvrdost - řízní a obětaví Uruguayci, stejně jako několik Španělů v čele se Sergiem Ramosem, se rozhodli vyjasnit si, kdo je to na hřišti vlastně pánem. Suárez ještě povedeným přímákem málem našel v ideální pozici Cavaniho (takhle jeho hlavičku z přetaženého míče bez problémů lapil Casillas), ale skutečně jasno bylo až ve 32. minutě..

..právě tehdy totiž Španělé skórovali podruhé a de facto zpečetili osud utkání. Agilní Soldado, který dostal na hrotu útoku přednost před zvučnějšími jmény Torrese či Villy (a ukázalo se, že šlo o správný krok), zakončil zkušeným uklizením do sítě krásnou kombinační akci - vše začalo u rychlého útoku a Fábregasovy skvělé finálky. Z Uruguayců mají máslo na hlavě hned dva - Luis Suárez, po jehož ztrátě na polovině hřiště celá akce vůbec vznikla, a Maxi Pereira, který zapomněl následovat své obranné kolegy a vystavit Soldada do ofsajdu.

Uruguay nebyl v první půli úplně neškodný - zejména Suárez byl docela vidět a ukázal, že umí zahrozit jak z přímáku (37'), tak individuálním průnikem (45') - jenže co naplat, když mu Španělé zkrátka nepůjčili míč. Přestávková statistika 78% - 22% hovořila více než výmluvným jazykem.. a pranic se nezměnilo ani po změně stran, ba naopak - jeslti byly v zápase nějaké záchvěvy náboje či rychlého tempa, s přibývajícím časem a narůstající uruguayskou bezradostí neomylně mizely v nenávratnu.

Diváci se tak mohli kochat alespoň technickým uměním Andrése Iniesty - ten hned v 50. minutě úžasnou kolmicí uvolnil v palebné pozici Xaviho, který sice ideálně nezpracoval, ale stihnul alespoň posunout míč na stranu, kde na něj Soldado těsně nedosáhl. Ještě více to však v ochozech zahučelo o 6 minut později při individuální akci barcelonského klenotu, při níž se ukázalo, jak je nemožné vzít Iniestovi míč - Uruguayců se o to pokoušelo alespoň pět, ale on stejně se samozřejmou grácií ještě našel čas k otočce a střele na bránu (naštěstí pro Musleru mířila mimo).

V 67. minutě pak probudila klimbající tribuny rychlá akce, kterou založil Jordi Alba; uruguayskou obranu se sice podařilo vyšachovat na jeden dotek, jenže Xavi na střelu nedosáhl. Jinak bylo uruguayským fanouškům prakticky jasné, že naděje jejich favoritů jsou blízko nule - potěšil je tak aspoň nástup legendárního Forlána, který přišel v 69. minutě jako náhrada za Diega Pereze v jasné snaze oživit útok prohrávajícího týmu. Zpočátku se to nedařilo, Španělé si ťukali míčem na pár metrů a z tribun se ozýval hlasitý pískot..

..nakonec se však ukázalo, že Forlán, ač už zřejmě definitivně za zenitem, svůj vliv na národní tým pořád má. Hra Uruguaye s ním na hřišti působila strukturovaněji a koherentněji, a podařilo se to koneckonců podepřít i kontaktním gólem - ač ten padl ze standardní situace, konkrétně z přímého kopu, který zahrával kdo jiný než Suárez. Liverpoolská hvězda se vůbec nerozpakovala, napřáhla a nechytatelně zakroutila míč k bližší tyči, bezpečně mimo Casillasův dosah - a to bylo vlastně vše. Del Bosqueho svěřenci si už dali pořádný pozor, aby nepřipustili nějakou blamáž; na druhé straně mohli sami ještě v nastaveném čase zvyšovat, ale ze Soldadova samostatného úniku, který ukončil nepotrestaným faulem Gonzalez, nakonec nic nebylo.

Více informací k zápasu
Skupina B - tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Španělsko11002:13
2.Tahiti00000:00
 Nigérie00000:00
4.Uruguay10011:20
Zbývající zápasy
17.06. 21:00Tahiti - Nigérie

Tři hvězdy dne: Andrea Pirlo (Itálie), Andrés Iniesta (Španělsko), Diego Godín (Uruguay)

Odpadlík dne: Francisco "Maza" Rodríguez (Mexiko)


Co čekat od zítřka?

Máme-li soudit podle většiny předturnajových prognóz, bude jediný pondělní duel zároveň střetnutím dvou nejslabších účastníků turnaje. Nigerijci totiž sice oslavili svůj triumf na Africkém poháru národů teprve letos začátkem února, ale vleklé spory o setrvání úspěšného kouče Stephena Keshiho a naposledy i o odměny hráčů za nadcházející turnaj podryly důvěru veřejnosti v afrického šampiona - a příliš nepomohla ani Keshiho finální nominace, v níž se místo několika osvědčených hvězd ocitli neznámí hráči, často z domácí soutěže. Tahiti pak v osmihlavém pelotonu platí za vyloženého outsidera a jakýkoliv bod pro ně bude obrovským úspěchem..

Zápas se odehraje v Belo Horizonte, stejném městě, které bylo v roce 1950 svědkem jednoho z největších šoků v historii světových šampionátů - tým USA tehdy dokázal porazil hrdý Albion. Podaří se vyslancům Oceánie podobně husarský kousek i zítra? Pomoci by jim mohla delší doba na přípravu - Tahiťané přistáli v Brazílii už 7. června, Nigerijci až o osm dní později..

Cíl favorita je jasný - získat po prvním kole vedení ve skupině B, k čemuž by měla dopomoct vysoká výhra. Tahiti je v žebříčku FIFA celých 107 příček pod Nigérií a nepřekvapí asi, že půjde o vůbec první střetnutí těchto soupeřů na seniorské úrovni; na té juniorské se nicméně utkali v roce 2009 na mistrovství světa U-20 v Egyptě, a Nigérie po jasném průběhu vyhrála 5:0.

"Je to zápas, ve kterém musíme vyhrát," dobře ví Efe Ambrose, Keshiho klíčová postava středu obrany. Neprohrát zkrátka v žádném případě nestačí - i když i takový výsledek znamenal, že Nigerijci zůstanou i nadále jedním ze dvou neporažených celků v historii šampionátu (tím druhým je Dánsko).

Doposud jediná účast Super Eagles na Konfederačním poháru se totiž datuje do roku 1995, kdy k jedné výhře přidali ještě dvě remízy a nakonec prohráli až na penalty v souboji o třetí místo s Mexikem; teď je zapotřebí skóre výher a remíz dorovnat. "Musíme být plně koncentrovaní, nemůžeme si dovolit riskovat," varuje Ambrose, kterého nevyvádí z míry ani chabé renomé soupeře: "Na těchto typech turnajů už došlo k velkým šokům, a my nechceme být obětí toho dalšího."

V tahitském táboře panuje uvolněná nálada; hráči se především těší na možnost zahrát si s těmi nejlepšími, ale zároveň připouštějí, že celý turnaj berou skutečně vážně a budou se snažit o co nejpříznivější výsledky. "Hrát proti takovýmto hráčům je pro amatéra sen," rozplývá se forvard Steevy Chong Hue, ale zároveň dodává: "Aby se však nestal noční můrou, musíme opravdu tvrdě pracovat a připravit se co nejlépe k prvnímu zápasu."

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (138)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Luisinko

Reagovat
k0udy

Bude mit Suarez taky clanek jako Neymar?

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rezba

Itálie předvedla skvělý výkon a zaslouženě vyhrála. Nutno dodat, že penalta se měla v první půli pískat i na straně Italů, Pirlo byl naprosto jednoznačně ve vápně podražen.

Ustrašený výkon Mexika pro mě byl velkým zklamáním.

Reagovat
smazaný uživatel

Co musí Juan Mata udělat aby hrál základ? Del Bosque je fakt kokot.

Reagovat
Dr. Admess

Jasně, Španělé vyhrávají, co se dá a on je kokot.

Reagovat
minoLFC

Prestupi do Realu a bude tam

Reagovat
smazaný uživatel

Příští zápas hraje .

Reagovat
alcantara

Prijat slovenske obcianstvo.

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem si říkal to samé, ale proč by měl něco měnit když to funguje perfektně?

Reagovat
smazaný uživatel

Copak si to mata nezaslouží?

Reagovat
kiwwi

jj, v repre sa ma hrat za zasluhy

Reagovat
smazaný uživatel

No počkej.. A místo koho by za ty zásluhy hrál?

Reagovat
minoLFC

Suarez momentalne asi najlepsie priame kopy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FCSL

Reagovat
kiwwi

momentalne myslis dnes? lebo len vcera dal Pirlo lepsi

Reagovat
minoLFC

Tuto sezonu

Reagovat
kiwwi

Bale

Reagovat
minoLFC

Nie

Reagovat
kiwwi

kolko dal Suarez golov z priamych kopov tuto sezonu?

Reagovat
smazaný uživatel

tak 5-6 tipuji

Reagovat
kiwwi

Andrea Pirlo: No player scored more goals from direct free-kicks in Europe's top 5 leagues this season than Pirlo (5 - joint most with Lodi)

Reagovat
smazaný uživatel

Balem bych fakt neargumentoval, protože se mu povedlo pár přímáků v únoru, ale to bylo všechno, jinak musím říct, ač ho mám rád, je kopal naprosto retardovaně..

Reagovat
Free_player

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
herbage

Messi

Reagovat
kiwwi

Reagovat
herbage

čistě statisticky, není hráče, který by je s tak železnou pravidelností kopal do nebezpečných prostor. Možná neumí ohrozit branku z 35 metrů nebo podstřelit zeď, ale vím že když se postaví k míči, tak z 80-85 % přestřelí zeď a z toho 90 % jde na bránu, kde pak záleží na gólmanovi. I když střílí furt na tu bližší tyč, tak má pořád obdivuhodnou úspěšnost. Precizněji je v současnosti nikdo nekope

Reagovat
kiwwi

najlepsi argument...kope najlepsie priame kopy, lebo vzdy to ide na branu

kedy to uz pochopite, ze najlepsie priame kopy kope ten, kto z nich dava najviac golov

Reagovat
božský John

Amen

Reagovat
herbage

no, zajímavá logika Souhlasím, že Bale je v součanosti, co se přímých kopů týče, asi nejnevyzpitatelnější hráč, ale kdyby měl kopnout 10 přímáků z jednoho prostoru s úkolem trefit šibenici, tak věřím Messimu. Ten je sice mnohem čitelnější a každý ví kam to kopne, přesto ten gól dokáže dát a nejen že to trefí milimetrově, ale i s dostatečnou razancí

Reagovat
db18

Hargreaves

Za své púsobení v Man. United moc přímáků kopat nemohl, protože ho k nim nepustili, kopal asi 4 a z 3 padli branky

Reagovat
herbage

*padly ale jo, ten byl taky výborný. Jedna ta branka padla dokonce do sítě Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

po tom tvem "nevyzpitatelný" vyse mas jeste koule opravovat jine?

Reagovat
herbage

jo

Reagovat
kiwwi

ja si teda pamatam len na jeden jeho gol z priameho kopu...proti Arsenalu v LM (tam mimochodom poprosil Ronalda nech mu to necha a vravel, ze ked sa rozbiehal, tak si hovoril v duchu ze bude za debila, ked to odfajci )

Reagovat
Carrick

to nebylo v LM

Reagovat
kiwwi

bolo to nieco strasne dolezite...zeby nejaky zapas o titul?

Reagovat
herbage

jj. I se zraněným Eduardem a Rosickým jsme vás na OT přehrávali, ale pak vám Rooney vysimuloval penaltu a Hargreaves se trefil z přímáku a vy i když jste hráli celý zápas hovno, tak jste vyhráli

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Swarley

tak v suchým triku říkáš...

Reagovat
herbage

tehdy jsem vás nesnášel, dneska už vím, že existuje i větší zlo

Reagovat
Carrick

jj, pro zajímavost v tom zápase tehdy hrál v základu i Pique

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom vysvětluje proč Arsenal tlačil.

Reagovat
Carrick

a ještě v tom zápase na konci Cristiano předvedl "vítězný taneček"

Reagovat
Carrick
Reagovat
kiwwi

aj tak bol ale najlepsi ten zapas, kde piskal Mike Riley...cely zapas si tam nasi podavali Reyesa, riadne tam prasili hracov Arsenalu a potom nakoniec si Rooney skocil pre penaltu a Ruud to premenil inac to bolo prerusenie invincibles

Reagovat
Carrick

To jsem tehdy sledoval v naplněné hospodě na plátně. Skvělý match a parádní atmosféra. Hlavně Nevillovci si ho tam tehdy podávali. Ale on si ani nic jiného nezasloužil, simulant a uplákanek, Pires měl v tomto následovníka jak se patří.

Reagovat
kiwwi

strasne som ho nemusel

jj atmoska tam bola paradna...sa mi najviac ratalo, ked Ruud sepalil Cashleyho kde mu kolikmi presiel celu pistalu od kolena az po kotnik, Cashley na zemi a cely OT: Same old Arsenal, always cheating

Reagovat
Carrick

Celkově mě tehdy ta liga bavila neskutečně, rivalita MU vs. Arsenal vyhnaná skoro až do nesnášenlivosti, teď už to není ono. Navíc o titul jsme nuceni bojovat s nějakýma srandovníma umělotinama.

Reagovat
smazaný uživatel

aki vasi ? co ti tam hral otec alebo nebodaj mama ?

Reagovat
kiwwi

moj dedko je Sir Bobby Charlton a Ferguson je moj krstny tak som si dovolil takto ze nasi

Reagovat
Dominator

Reagovat
smazaný uživatel

jj, keby sme vtedy vyhrali, tak mame titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Nejlíp je čistě statisticky kopal Petr Pavlík v Jablonci. Bud trefil zed (ale letělo by to do brány) nebo dal gol.

Where is your Messi now?

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Juninho ještě pořád hraje. A pak je tu Baines.

Reagovat
smazaný uživatel

Dos Santos...potvrdil, že je to kvalitni hrac a bojovnik...doufam, ze to dokaze i v novem klubu, uz musi zacit byt tou pravou hvezdou

Reagovat
smazaný uživatel

tak Spanieli si vodili Uruguay ako malych chlapcov, nieco na sposob Barcelona - Osasuna...exihibicia

Reagovat
smazaný uživatel

*exhibicia

Reagovat
smazaný uživatel

S Osasunou to není dobrej příklad teda..

Reagovat
blaugrana

Včera sa krásne ukázalo, že Alonso je úplne zbytočný. Ďaleko lepšie je, keď je tam miesto neho ofenzívny hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Alonso včera hral?

Reagovat
smazaný uživatel

Je po operaci.

Reagovat
smazaný uživatel

ja vím však pravě

Reagovat
smazaný uživatel

dement vylez.

Reagovat
smazaný uživatel

No pekne, diskusia o konfederacnom pohari a uz je zasrata gaychesterom a delostrelcami

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay ma sice hviezdny utok, ale bez akejkolvek podpory zalohy , cize dopredu totalne impotentni

Reagovat
smazaný uživatel

všude se mluví o zájmu Barcelony o Torrese nebo Lewandowském, ale mě by se na jejim hrotu libil třeba ten Soldado kolik by mohla byt jeho cena?

Reagovat
smazaný uživatel

okolo 15mega €. Nevím na jak dlouho má smluvu,což může být zásadní.

Reagovat
smazaný uživatel

Pod 20m neodejde.

Reagovat
smazaný uživatel

tím bych si nebyl tak jistej. Valencie musí zalepit díru po LM.

Reagovat
Kongo

Pod dvacet to rozhodně nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Má smlouvu do 2017 a je o něj vcelku zájem.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych to taky viděl kolem těch 15 mil €..uvidime, mě by se líbil nejvíc teda

Reagovat
smazaný uživatel

Prej 15 mega Ten půjde okolo 20ti. Valencia bude chtít tak 25.

Reagovat
Kongo

http://youtu.be/61laxNc_frw

Finálový zápas Oceánie Tahiti - Zéland.

Reagovat
Kongo

*Nová Kaledonie

Reagovat
Kongo

Největší problém těchto zemí jsou brankáři,to je bída.

Reagovat
Andis

Třeba to ty italové proti nám budou zase flákat

Reagovat
EL Gringo

Suarezko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zatím si vede Evropa na Poháru FIFA výtečně. Jak Itálie, tak hlavně Španělsko se prezentovali výkonem, který jasně ukázal jejich sílu a nepřipustil žádné diskuse. Někdo s tím může nesouhlasit, ale to je tak jediné co může proti tomu dělat. Bohužel Mexiko a ani Uruguay se neukázali v nejlepším světle a doufám, že jejich výkony půjdou nahoru. Co se týče jejich dalších výkonů, budou muset zlepšit v podstatě všechno, pouze s vyjímkou brankářů.

Dnešní zápas bude jen otázkou skóre, Nigérie to však nesmí podcenit. Tahiti má opravdu pesté složení hráčů, pro ně je už samotná účast nádherný zážitek, takže přijeli v podstatě na zkušenou.Určitě budou mít sympatie diváků a já jim to přeju. Ostatně návštěvy jsou zatím slušné, stadiony také, takže je to krásný pohled ...

Krásný pohled zejména, když tam spadnou takový fíky, jaký vykouzlili Pirlo se Suarézem ...

Jinak díky ČT 4 za přenosy, obraz dobrý, zvuk už trochu kulhá. Resp. ty komenty, tam máme ještě stále oproti světu rezervy ...

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli

Reagovat
smazaný uživatel

Pičus rozhodčí. Pěkná asistence nigerijcům.

Reagovat
smazaný uživatel

čierny talian zabodoval,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Všechny góly Nigérie po takových školáckých chybach Tahiťanů. Oni takticky snad ani velký chyby neudělali no Nigérie v podstatě nic nepředvedla a vede 3:0

Reagovat
minoLFC

Naco tam zvu take muzstvo....

Reagovat
smazaný uživatel

On je tam nikdo nezval. Oni se tam kvalifikovali

Reagovat
smazaný uživatel

asi čekal, že tam místo nich pozvou Slovensko

Reagovat
smazaný uživatel

tak to potom nevim, co mu vadí na kvalitě Tahiti

Reagovat
Jerichoo

nato aby si futbal užil každý, pre tých hráčov to musí byť neskutočný zážiťok. Prajem im to

Reagovat
Jerichoo

Tahiti vyzerajú byť taká naša 3-4 liga

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo jako vaše slavná Corgoň liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Měli by ji přejmenovat na Corgoň TOP liga

Reagovat
smazaný uživatel

EXTRA SUPER MEGA TOP liga

Reagovat
Jerichoo

tá slavná nikdy nebola ani nebude inak futbalovo sú na tom horšie, ale v nasadení a chuti strčia našich potetovancov a korupčníkov do vačku

Reagovat
Shevchenko

A cos čekal?

Reagovat
Robochelsea

Doma by s našou repre remizovali

Reagovat
Robochelsea

Tahitská liga má 6 tímov, vyhral ju AS Dragon, v ktorom hrá väčšina reprezentantov. Najväčšia prehra Tahiti v histórii 10:0 s Novým Zélandom, najväčšia výhra je 17:1 proti Kiribati.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají lepší statistiky jak my..

Reagovat
smazaný uživatel

Podle experta ČT pana Němce jich má ale 11

Reagovat
smazaný uživatel

Ne má jich opravdu 11. 6 týmu postupuje do championship round.

Reagovat
Robochelsea

Tak sorry

Reagovat
smazaný uživatel

goooooooool

Reagovat
cubinho

GOOOOOOOOOOOOL!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nigerijci jsou takovy nesympaticky kreteni jak to hrajou, jak resi ty stoprocentni sance, Tahiti vyrovnat!!!

Reagovat
fajdax

Být trenérem Nigérie tak bych ty útočníky po zápase všechny pořádně zjebal. To co při tech tutovkách předvádí je hrozná laxnost...

Reagovat
Kily

Reagovat
Robochelsea

To hej. Chápem že si z nich robia srandu, ale ono to je 3:1 a mohlo to byť, ak by premenili aspoň polovicu šancí tak 6:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tahiti ešte jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Ten golman je hroznej.

Reagovat
Robochelsea

Nigéria pome 10

Reagovat
LAM

Tak kdo nastoupí proti nim za Španěly?Vill nebo Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Tahiti sympatický výkon a ten gól je čerešničkou na torte

Reagovat
Robochelsea

ESP-Tahiti 5:0, MEX-Tahiti 5:1

Reagovat
smazaný uživatel

ESP-Tahiti 10:0 a MEX-Tahiti 7:0

Reagovat
smazaný uživatel

sorry ESP-Tahiti 10:0 a URU-Tahiti 7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Spanielsko da tak 15 - 20 a Uruguay 10 - 15 kuskov

Reagovat
smazaný uživatel

To neurobia, sak by tam potom nemohol nik z nich prist na dovolenku skorej to budu mat ako trening, daju tri rychle a bago...

Reagovat
Chazy

NFL FANTASY 2013

Yahoo už spustila letošní fantasy, je sice hodně brzo, ale aspoň bude čas posbírat všechny a nebudu to pak muset řešit na poslední chvíli. Předem žádám všechny zainteresovaný, aby si to pročetli a do diskuze napsali jen to, co napsat maj, článek pro diskuze je tam zvlášť zmíněnej. Nezainteresovaný žádám, aby mi tam nic nečmárali, protože by mi tím zbytečně škodili.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/rozhodci-nfl-pokutovan-za-kravatu-42774/?nocount=1

Reagovat
Filipow

Nevím, proč všichni píši, že Španělé dají Tahiti hodně branek. Já si naopak myslím, že zápas odchodí a vyhrají maximálně 4:0, 5:0. Od Uruguaye čekám, že s Tahiti budou hrát tak 4:1. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, že se bude Španělsko šetřit a nebudou chtět sympatické Tahiti nějak výrazně zostudit. Což se myslí dvojciferný výsledek ...

Reagovat
smazaný uživatel

Byť Tahiti prohráli, ukázali se jako opravdu sympatické mužstvo. Nebojácní, nehrají beton, zbytečně nefaulují, atd. Reálně si však myslím, že jsou tak na úrovni naší ČFL až divize a v následujících zápasech se k jejich škodě bohužel projeví tréninkové manko, takže jim budu přát aby to nebyla přímo výsledková demolice. Protože budou, ještě více než dnes, rychlostně a takticky nestíhat.

Nigérie bude muset taky přidat, chápu, že mohli soupeře podcenit, ale ten gól Tahiti ( ) je zase trochu nabudil a trenér je asi moc nepochválí, tolik zahozených šancí ...

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě k Tahiti - ten jejich trenér Eddy Etaeta je taky sympatický, jak prožíval hymnu ...

Reagovat
Trand

Jsem jediný koho vytáčelo to Brown Ideye? Musel jsem kvůli tomu vypnout komentář, to se nedalo poslouchat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele