Konstantin Sarsanja: Zenitu je lhostejná barva pleti

28.07.2008, 22:00
Aktuality
Poradce prezidenta pro přestupy Konstantin Sarsanja se pro Sovětský Sport nechal slyšet, že Zenitu Petrohrad při vybírání potenciálních posil nezáleží na tom, jakou má hráč barvu pleti.

Fanoušci petrohradského týmu jsou proti angažování černého fotbalisty, není proto divu, že Zenit je jediným prvoligovým ruským klubem, který hráče černé pleti zatím neangažoval. "Problém je v našich fanoušcích. Rád bych získal kohokoliv, ale fanoušci nemají rádi černé fotbalisty. Nechápu, proč věnují tolik pozornosti barvě pleti. Pro mě není žádný rozdíl mezi bílým, černým, nebo červeným. Ale fanoušci jsou nejdůležitější věcí, kterou Zenit má. Proto se jich v budoucnu zeptám, jak by reagovali, kdybychom černého hráče získali. Jestli se mnou fanoušci nesouhlasí, neudělám to. Nekoupím hráče, který nebude přijat fanoušky," smířil se před nedávnem trenér Zenitu Dick Advocaat.

Poradce prezidenta pro přestupovou politiku Konstantin Sarsanja však odmítl, že by se Zenit při výběru posil záměrně vyhýbal černošským fotbalistům. "Takhle to v moderním fotbale nemůže být. Zenitu, jako každému jinému velkému klubu, je lhostejná barva pleti. Samozřejmě to nemá vliv. Hlavní je charakter hráče, cena a kvalita. A samozřejmě, že nemůže být přehlížena adaptace. Je jasné, že Evropan si mnohem rychleji přivykne ruské lize, než Afričan nebo Jihoameričan. Však jsme také vzali Domingueze a neriskovali jsme. Hrál tři roky v Kazani, sžil se s Ruskem a uspěl," řekl Sarsanja.

Proč tedy Dick Advocaat nevzal ani jednoho hráče černé pleti? Sarsanja našel vysvětlení. "Je to velmi jednoduché. Když Dick přišel do Zenitu, měl úkol získat titul. Byl požádán sportovním ředitelem klubu, aby při výběru posil snížil riziko na minimum. Stručně řečeno, vybral si osvědčené hráče, kteří nepotřebují hodně času na aklimatizaci. Hráče, kteří by se mohli od prvního dne zapojit do tréninkového procesu. Proto k nám přišli Ricksen a Lombaerts," vysvětlil Sarsanja Sovětskému Sportu.

Autor: David Kubáň / sports.ru

Komentáře (15)

Přidat komentář
matZz

tímhle nesmyslným chováním ublížují fanošci hlavně svýmu klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel. Kdyby se na Petrovskij stadionu objevil černoch v barvách Zenitu, tak by se z toho snad posrali... Stačí, když tam přijede třeba Marseille, to se můžou uhučet....

Reagovat
smazaný uživatel

aby jsme se jeste nedockali toho, ze kvuli takovym fanouskum zavede UEFA pravidlo minimalne jednoho cernocha na klub

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel je to pravda... ale mezi fanouskama Zenitu je i velka cast tech, kterejm tohle vadi - snad se to teda casem zlepsi

btw... horsi fotka uz se najit nedala? ...zrovna na zenit chodi napr. takovy hafo peknejch holek

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to je sympatický chlapík. Dívej, jak zapáleně slaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Doslova zapáleně

Reagovat
smazaný uživatel

Byls tam nějak v poslední době? Závidím...

Reagovat
smazaný uživatel

to senedivím když takovýhle zrůdy fanději

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš, to je hrozná fotka

Reagovat
smazaný uživatel

ta fotka je luxusní...borec má dobrou štítnou žlázu chudák...

Reagovat
smazaný uživatel

Daniel Carvalho jde na hostování do Internacionalu. Snad se tam rozehraje a vrátí se ve své dřívější formě.

Reagovat
indy

no ten pekne upadol..ale inak

Reagovat
smazaný uživatel

je mi lito Cavalho je to skvely fotbalsta snad se z toho vyhrabe, nabere zase formu a vrati se zpatky do sestavy CSKA

Reagovat
smazaný uživatel

dmnc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele