Koopmeiners se dočkal přestupu do Juventusu, podepsal pětiletý kontrakt

28.08., 21:57
Aktuality
Teun Koopmeiners (© Juventus FC)

Juventus pokračuje v posilování a očekávanou akvizici oznámil dnes večer. Z Atalanty dorazil Teun Koopmeiners, nizozemský záložník podepsal kontrakt platný do června 2029.

Turínský klub o 26letého fotbalistu usiloval již delší dobu a sám fotbalista se stěhování do Turína nebránil, Stará dáma ale dlouho nedokázala najít společnou řeč s představiteli Atalanty. Vše se povedlo doladit až před několika dny, Koopmeiners dnes odpoledne prošel zdravotní prohlídkou a podepsal pětiletou smlouvu s ročním platem 4,5 milionu eur.

Jednat se přitom bude o nejdražší transfer letošního italského léta. Juventus zaplatí ve čtyřech splátkách částku 51,3 milionu eur, sumu 3,4 milionu eur uhradí na dalších výdajích a šest milionů eur navíc může do Bergama putovat díky bonusům.

Koopmeiners je produktem mládežnické akademie Alkmaaru a na Apeninský poloostrov zamířil před třemi roky za čtrnáct milionů eur. Celkem nastřílel 29 soutěžních branek, loni se patnácti soutěžními trefami výrazně přičinil i o triumf v Evropské lize.

Kádr Juventusu v průběhu letošního léta doplnili i Douglas Luiz, Michele Di Gregorio, Pierre Kalulu a Juan Cabal, na přelomu minulého a tohoto týdne přišel i útočník Nicolás González a včera i křídelník Francisco Conceição.

Autor: Tomáš Pavlík / juventus.com

Komentáře (114)

Přidat komentář
Raffaello
Reagovat
M11

Konecne konec teto ságy.. vitej

Reagovat
Raffaello
Reagovat
M11

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Seydou Doumbia

Záloha Juve moc v topu Tyram, Koop, Luiz a ten zbytek

Reagovat
Sigma Olomouc

Dobrý hráč.

Reagovat
Deki

Slušná pálka. Za to zodpovědnější sportovní úseky žijí 3 léta.

Reagovat
Pinturicchio

Netahej sem Inter.

Reagovat
Salfovic

Za chvíli i ta jeho Sparta bude nakupovat za víc než Inter.

Reagovat
Pinturicchio

Ano, je to tak.

Reagovat
Transfermarkt

Ta částka je úplný nesmysl

Reagovat
10

nemyslíš ten "zodpovědnější sportovní úsek" klubu, co má dluh 800+m a stejně pořád dává nejvíc na platy hráčů v lize, že ne?

Reagovat
Pinturicchio

Benvenuto, Koooopoooooooo!

Reagovat
GEGE

Ten závěr mercata Juve slušně otočil karty. Za to ten náš kokot Moncada se vehementně snaží prodat našeho nejlepšího záložníka a k tomu najednou zjistil, že Jovic je úplně k hovnu (navíc po tom co mu dali důvěru a ještě ho nechali vzít číslo 9 ) a nabízí ho všude možně...jako tresinku místo něho přivede toho anglického lempla z ASR...

Vyserte se na to se Zlatanem radši...

Reagovat
1899-1995

Jović k hovnu úplně není, lepší on, než Tammy. Bennacer je fail, ještě kdyby místo něj došel Rabbiot.

Reagovat
Savi

Klobouk dole před Juve s přestupákem. Ten náš se může jít zahrabat, pokud se nestane zázrak.

Ale pořád věřím, že si to sedne anejlíp s našima juniorama.

Reagovat
10

Top hráč. On je přesně typ hráče, co možná na první pohled tak nezaujme, ale když ho člověk sleduje důkladně a delší dobu, tak vidí jeho genialitu v řešení a čtení situací, kdy 9/10 situací vyřeší nejlepším možným způsobem, což pak dělá ten rozdíl. Navíc je to osobnost, prověřená těžkými zápasy.

Poslední dvě sezony je s Calhanogluem nejlepší záložník v lize, tomu odpovídá ta cena. A u něj se nebojím ani tý Gaspovi inflace.

https://www.eurofotbal.cz/clanky/-632206/?forum=1#post14382960

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Seydou Doumbia

Koop mistr, už tehda jsem s tebou souhlasil Celkem dobře pořešený přestupák za jedno léto pod Mottou. Žádné přeplacené nové děfky, žádní dědci a tragédi co mají jméno, ale svěží posily.

Reagovat
10

Na papíře to vypadá dobře, uvidíme, jak si to sedne, protože ta změna je extrémní.

Kdyby mi někdo v květnu řekl, že podepíšeme tolik hráčů za tolik peněz, tak bych mu každopádně určitě nevěřil. Tady musí jít kredit pro Elkanna, který těch 200m dal k dispozici.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dojebete si celou tu pohádku tím mamvpičistou Sančem? Snad ne, ale asi na levé křídlo nemáte nikoho co? Mimo Mubangy a Yildize, který ted stejně hraje střed.

Reagovat
Raffaello

John nese velký podíl. Všechny investice schvaloval on. Velká změna k lepšímu od předchozí vůdčí garnitury, resp. od lhostejnosti Agnelliho a přenechání všeho na triko nekompetentním poskokům.

https://x.com/SCUtweet/status/1829072116651622694

Reagovat
10

To nové směřování je určitě mnohem víc Juve-like, tam se to prostě jen vrací ke starým dobrým pořádkům. A že to trvalo...

Jinak Giuntoli je velkej lišák. Když teď vidíš to mercato a srovnáš to s posilama pro Maxe (Weah, Djalo, Alcaraz...), tak musí být každýmu jasný, že to měl Allegri spočítané dávno předtím, než se o tom začalo vůbec mluvit a že ho Giunto prostě odepsal a podříznul pod ním větev. Pak už se jen počkalo na vhodnou příležitost, kterou Max sám poskytl. Docela drsné zacházení, ale tak to prostě chodí.

Reagovat
Raffaello

Hierarchie, řád, disciplína.

Motta byl dlouhodobým cílem klubu, stejně jako Koop. Giuntoli připravoval půdu dlouho dopředu. Už jen ta příhoda kolem DiGre s Gallianim, jak mu dlouho dopředu volal. Koop byl v hledáčku klubu od prvního dne, kdy Mr. G nastoupil, tehdy se o něm začalo spekulovat. O Mottovi se šuškalo taky už v létě. Tomu odpovídalo mercato, přesně jak píšeš, a rozšířil bych to i na letní, nejen zimní.

A bude to ode mě už hodně zasazování si do kontextu událostí a vyloženě konspirace, ale ve výsledku se ten odečet bodů a klub mimo LM Giuntolimu náramně hodilo. Díky tomu si mohl dovolit podseknout Allegrimu židli se vší parádou. Maxe mám rád a vážím si ho. Ale když nadejde čas, není zbytí.

Líbí se mi ten způsob jednání a zacházení. Vím, že je to hnusný, ale je to nezbytný. Vrací se to trochu do minulosti. Svět je už trochu jinde, ale nádech triády je tam cítit. Psal jsem to tady herbagemu, když se budu chtít člověk zbavit, zbavím se ho. Udělám pro to všechno, co půjde. Mr. G takhle vyprovodil Allegriho i Chiesu.

Reagovat
10

Spíš než k triádě bych to přirovnal k Beppemu.

G vs. Max byl střet úplně jiných pohledů na fotbal, vzájemně nekompatibilních. Podle mě kdyby Giuntoli zůstal v Neapoli, tak nikdy nevezme Conteho. To jsou s Maxem podobný dinosauři. Představa G o fotbale je jasně definovaná a tomu všechno podřizuje, což je po dlouhý době, kdy se kupovali pokémoni víc podle jména, než užitku, pozitivní zpráva.

Reagovat
Raffaello

Beppe je hodně chytrej, ale přišel mi vždycky smířlivější, šel cestou nejmenšího odporu. Giuntoli si myslím dokáže jít víc na hranu. Ale je to jen pocit.

Střet je evidentní, to je vidět i na Conteho posilách. Max měl stejný přístup. Oni vidí fotbal v jasném rámci, ze kterého těžko vybočují, nebo spíš vůbec. I proto Max skvěle navázal na Conteho práci v Juve. Než to pak došlo stropu, který, se obávám, za nedlouho čeká i Inter. Inzaghi je úplně stejný jako oni.

Giuntoliho výběr hráčů ruku v ruce s Mottovým fotbalem míří do moderny, ale není to vyloženě o atleticismu, protože pořád je to o té myšlence a fotbalovosti, kterou si Motta drží. Tohle by potřeboval italský fotbal napříč kluby a zejména TOP kluby. Tohle bohužel AC, AS ani Neapol na tohle se svými aktuálními trenéry nemají a jak píšu výše, mám obavu, že narazí i Inter. Juve vykročilo dobře, koncepce a myšlenky jsou, jen je otázkou, jestli to opravdu zrealizují a vše si sedne. Dvě výhry v srpnu jsou nic.

Reagovat
10

S Beppem to je pravda.

Se zbytkem souhlasím, to vidím stejně.

Přijde mi zajímavý, jak hodně lidí vidí Mottu jako trenéra, pro kterýho je ta "vizuální" stránka hry na prvním místě, že je pro něj klíčový, aby se na jeho fotbal dobře koukalo, což tak imho vůbec není. Bologna hrála skvěle systémově, ale velkou část těch zápasů to nebyla nějaká nádhera. V tomhle ohledu to "není" takový skok od Maxe, jako kdyby přišel někdo typu De Zerbi. A to je vlastně dobře.

Reagovat
Raffaello

Tak lidi často zapomínají, že s Pirlem, Vidalem, Marchisiem a Pogbou hrál Allegri taky úplně jiný fotbal než s Rabiotem, McKenniem, Locatellim, Kosticem a spol. Khedira s Pjaničem byli taky trošku jiná liga, byť za "původním novodobým středem 2012-2015" (podle mě) zaostávali. Střed hřiště je to, od čeho se vývíjí celkový projev týmu. Proto jsou Římani právem tak znechucení. Ale to je tady ohraná písnička.

V Bologni byli/jsou Ferguson, Freuler, Aebischer + Fabbian, Urbanski, Moro, kteří doplňovali. Všichni makali pro tým, který skladbou připomínal tak trochu Conteho Itálii. Ale Motta do nich cpal tu fotbalovost. Jsem zvědavý, jak si Calafiori se Zirkzeem povedou v Anglii, protože oběma Motta hodně pomohl vyrůst právě přes jeho fotbal.

V Juve má Motta talentovanější tým a na hře je to vidět. Už jen to, že ti kluci už nehrají všechno dozadu, ale snaží se postupovat kupředu, je obrovskou změnou. Spousta přímočarých akcí a náběhů + křídla chodí 1 na 1. Jasně, i spousta ztrát. Ale tady při ztrátě i vidíš, že hráč chce míč zpátky. Za Allegriho by se všichni stáhli za míč a čekali, co soupeř. Oproti minulé sezóně je to zjevení a ten optimismus a radost jsou holt velké.

Reagovat
Raffaello

Mimochodem, opět si rád za konspiruju a zaspekuluju. Podle mě, kdyby Scalvini s Acerbim nevypadli, tak si Calafiori na Euru nekopl = přišel by do Juve za 30m jako první posila. Sorry, ta absence stopera mě nenechá spát.

Reagovat
Seydou Doumbia

škoda že nevyšel Clean Todibo

Reagovat
10

u něj podle mě Euro nehrálo takovou roli, spíš hrálo roli to, že se nepovedlo dostatečně rychle zbavit odpadu a Bologna nechtěla Juve poslat další klíčovou osobnost...je prdel, že teď si vzali oklikou Ilinga, kterýho jim určitě v tom dealu Giunto nabízel, tam to prostě nešlo

Reagovat
Raffaello

Illing je hodně vtipný. Těch protihodnot, co měl Giuntoli v rukávu a které by se Bologni do sezóny s LM hodily, bylo poměrně dost. Enzo pro změnu zamířil do Valencie.

Reagovat
10

njn, přijde za rok se slevou

Reagovat
Raffaello

Co na tohle říct https://x.com/spazioinutile/status/1828882714294174146

A v tom dlouhém videu vypadá jako když dítě přijde do hračkárny.

Reagovat
10

to setkání a interakce s Mottou člověka po dlouhý době naplňuje velkým optimismem z mnoha důvodů, až to musím krotit

Reagovat
Salfovic

Připomíná mi to, když Tuchel vítal v Bayernu Kanea.

Reagovat
M11

Souhlasim, u nej nelituju ani jednoho eura..

Lituju jen toho, ze zbytecne prisel o celou pripravu..

Reagovat
10

...já lituju, že ho nekoupili už z Alkmaaru

Reagovat
Raffaello

Mercato nezastavuje...

Talks in progress between #ACMilan and #ASRoma for the swap-deal Tammy #Abraham-Alexis #Saelemaekers. They are working to reach an agreement on the compensation fee: #Milan offered 7M + the winger; while #Roma want 10M + Saelemaekers to close the deal. Abraham’s salary is higher than Saele and so Rossoneri want to reduce the compensation fee. #transfers (via NicoSchira)

#NottinghamForest are leading the race to try to sign Edoardo #Bove from #ASRoma. He is not in #DeRossi’s Plans. #transfers #NFFC (via NicoSchira)

Talks in progress between #ASRoma and Rick #Karsdorp for the termination of the contract with a severance-pay. The dutch right fullback is not in #DeRossi’s Plans. #transfers (via NicoSchira)

Gianluca #Gaetano’s return to #Cagliari from #Napoli is at the final stage on a permanent deal for €6M (loan + obligation) with a % on the future sale for Napoli. Contract until 2028 (1+3). #transfers (via NicoSchira)

Nicolò #Casale to #Bologna from #Lazio is at the final stage on loan (1M) with the obligation to buy (7M) upon reaching certain conditions. #transfers (via NicoSchira)

#Napoli have shown interest in #Atalanta’s fullback Davide #Zappacosta. #transfers (via NicoSchira)

Antonin #Barak could leave #Fiorentina in the last hours of the summer #transfers window (via NicoSchira)

Reagovat
Zyqen

RoboKoopmeiners

Reagovat
Seydou Doumbia

Robomainers nebo RoboKoop

Reagovat
Raffaello

Excl. - Done Deal! Giacomo #Faticanti (born in 2004) to #Juventus from #Lecce. He will play for #Juve Next Gen. Expected medicals and signing today. #transfers (via NicoSchira)

Reagovat
10

In 2021, he was included in The Guardian's yearly list of the 60 best talents born in 2004 in world football.

A tough-tackling, hard-running midfielder who has worn the captain’s armband for title-winning sides through multiple age categories at Roma, it is perhaps inevitable that Faticanti should draw comparisons with Daniele De Rossi. He is, after all, coached in the Giallorosso youth team by the former world champion’s dad. Such comparisons are a burden that any young player could do without, but Faticanti has thus far worn them lightly, showing a coolness under pressure and a knack for making smart decisions with the ball even when the spaces are tight and the stakes are raised. Nicky Bandini

September 2022 update An important member of the Under-19 team in 2021-22 he caught the eye of José Mourinho in the summer and has already been included in a few first-team matchday squads. Extended his Roma contract until 2026 in August.

October 2023 update A dream came true when he entered the pitch in the 77th minute of the Europa League game against HJK Helsinki in October 22. However, there were no further appearances for the Giallorossi and he was, somewhat surprisingly, sold to Lecce in the summer in a deal believed to have demanded a fee of €1m with Roma negotiating 35% of any sell-on fee. "As a Roma fan it was obviously difficult to leave the club but I realised there would be limited opportunities with the first team and was very interested in the project here at Lecce," he said during his presentation.

sounds good, https://www.youtube.com/watch?v=kVxs-ngkCUU

Reagovat
Raffaello

On je dobrej. V ideálním případě bych si představoval, že se během podzimu sžije s klubem, odehraje něco za NextGen a Motta si ho vytáhne za McKennieho, kterého Mr. G v zimě pošle do horoucích pekel.

Jinak je mi fakt líto Říma, jak tam zacházejí s mladými a i to, jak tu postoval Largo ohledně trenérů a Bruna Contiho. Jsem fakt nasranej, že zahraniční investoři berou hrdým klubům jejich identitu. A že Řím za poslední roky nechal jít poměrně dost talentu "za nic".

Reagovat
Pozor skluz!!!

Tady si to nesmyslně vyřval sám Faticanti, kdy z ničeho nic začal tlačit na odchod.

Asi zlomené srdce, nevím.

Snad zesílil, zmužněl protože když odcházel, tak byl věchýtek a taky ještě nějak vyrostl pár čísel a byl fakt slabý na dospělý fotbal.

Ze všech primaverců měl šanci následovat Boveho do áčka právě on, víc než Pisilli nebo Pagano. Ten odchod byl hodně divný, Mour by ho nechal trénovat s áčkem a možná i párkrát zahrát. Na víc samozřejmě neměl, takže jestli si myslel, že může dostávat Boveho minuty, tak byl mimo.

Next Gen je pro něj samozřejmě super.

Reagovat
Truffaldino

Ale nutno dodat, že AS má relativně dobrý odhad na odchody mladých, protože vynecháme-li hráče jako Politano, Tahirovič nebo Frattesi, kteří šli za slušné částky, procenta a u Fratteho byla dokonce potvrzena buyback, tak z těch hráčů za pakatel stojí vedle Calafioriho, který hravě aspiruje na největší provar v dějinách AS, za zmínku snad jen Sadiq, Verde, Mazzitelli, Caprari či Cancellieri, který šel coby součást Kumbully, (možná jsem na někoho zapoměl).

Faticanti sám o sobě byl brán jako velký talent, hrával ve starších mládežnickýcjh kategoríich, než které by mu věkem příslušely, s u20 má stříbro z MS, s U19 zlato z ME, Mancini si ho jeden čas vytáhl do svého kempu pro nadějné mladé Itali v rámci NT, nicméně síla mu chyběla a řekl bych, že i rychlost, ten poslední rok mi trochu připomínal hybrid Cristanteho s Paredesem. Ale u takto mladých hráčů je těžké poznat, kam to mohou dotáhnou, viz Sadiq.

Na každý pád je to další smutná připomínka toho, jak AS zachází s talenty a toho, že chce nakonec velká část z nich sama odejít. A při této příležitosti bych zmínil i Mastrantonia, který šel hostovat do u23 AC, resp. hrát za primaveru Milána.

Reagovat
Truffaldino

*Italy v rámci ..

Reagovat
Pozor skluz!!!

Daniele Verde a Gianluca Caprari mají super kariéry, o jaké se může tisícům římských kluků jen zdát :)

Sadiq se dojebal tím křížákem, jinak měl fantasticky našlápnuto sypat fíky v La Lize v super manšaftu..

Dani taky nikdy nebyl rychlý, dokonce bych řekl, že ani dobře koordinovaný, ale prostě uměl fotbal, viděl pár chvil dopředu. Doknale vykompenzoval své nedostatky a taky technicky byl lepší než oba zmínění.

Mastro mě hodně sere, moc to nechápu. Ale je nemožné takové kluky furt tahat po hostovačkách, on se musell urvat. není to pro něj posun, C hrál i tak, ale bude v Miláně, ne v Catanzaru.. nedivím se mu.

Nakonec si Faticantiho koupíme za 20 za dva roky

Reagovat
Alberto Aquilani

Niežeby som sa chcel rímskeho vedenia zastávať, ale ono je to s tou primaverou vlastne cesta do úplného pekla, ktorá nemôže skoro nikdy vyjsť. Pre 98% hráčov je skok z primavery do prvého tímu priskoro, preto sa to rieši cez hosťovačky alebo nejaké buyback klauzule. Tiež sa to ale nedá riešiť u každého, preto sú potom súčasťou dealov ako Frattesi - Defrel.

Potrebovali by sme b-team, niekde v v Serii B prípadne aj v Cčku, kde by hrali dospelý futbal a nie že do dvadsiatky (často aj po) sú zaseknutí v doraste.

Napríklad u Calafioriho sa trošku zabúda, že pred ním sme mali na tú pozíciu Luccu Pellegriniho, ktorý sa IMO javil ako väčší talent ako Calafiori (a kdeže je dnes zaprdený). Taktiež by som pripomenul, že Calafiorimu vzal miesto na ľavej strane vlastne Zalewski, ktorý ho v tom polroku pod Mourinhom prehral a vzal si jeho pozíciu a ešte aj pred Viňom (pričom Zalewski je len o 4 mesiace starší ako Calafiori). To že sa potom z Riccarda stal hentaký nabúchanec by asi nikto nečakal. Ale tých 8 mega sme aspoň zaňho dostali.

Hentaká oslavná óda čo tu dal 10 sa dá nájsť pomaly na každého. Ja som Faticantiho párkrát videl, a prišiel mi teda ako taký veľký a pomalý kolohnát, čím ale netvrdím, že zrovna on nebude ten typ, čo do 2 rokov futbalovo exploduje. Keď chcel navyše on sám odísť, tak dobre pre neho.

Podľa mňa najlepší defenzívny záložník, akého pamätám z rímskej primavery za posledných 15 rokov bol Federico Viviani, a ten sa zmohol akurát tak na kariéru na pomedzí Serii A a B.

Reagovat
Raffaello

Souhlasím, ona ta Primavera je celkem zlo, protože většina kluků na dospělý fotbal v 18 nemá. Jít cestou B týmů je jediná šance, jak můžou velké kluby vychovávat hráče, aniž by je musely rozeset na hostovačky a buybacky.

Pellegrini měl být dělo a kariéru mu zhatilo jeho vlastní tělo. Calafiori těží z určitého somatotypu, hodně vyspěl fyzicky a díky určitým predispozicím se dostal z té zdravotní šlamastyky. Těžko říct, jestli by se podobným směrem vyvinul, kdyby zůstal v Itálii, třeba někde v Sassuolu, Lecce, Frosinone, apod.

Viviani. Juve mělo podobný výčet talentů a jak dopadly. Vesměs do jednoho Serie B/C nebo provinční ligy kolem, Švýcarsko, Rakousko.

Reagovat
cresposuper

Po tom uspechu Juve s Next Gen si snad aj ostatne kluby uvedomia, ze toto je cesta.

Reagovat
Pozor skluz!!!

To je úplně jedno, další nevzniknou.

Kvóta jednoho Next Gen na divizi je plná.

Reagovat
cresposuper

Aj Milan a Bergamo maju rovnaky tim.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ano, jsou tři divize A, B, C. V každé je místo pro jeden Next gen.

Bohužel tři severní týmy byly nejrychlejší v investici, takže absurdně teď Milán i Juventus hrají tu středo/jihoitalskou, která by byla přesně pro AS, ale Friedkin z nějakého důvodu odmítl tu investici. Nebo jsme na to vůbec neměli tehdy účetně, nevím.

Atalanta hraje sever.

Reagovat
cresposuper

A do nizsej sutaze sa nemozu prihlasit?

Reagovat
Pozor skluz!!!

Viviani a Valerio Verre

Reagovat
Alberto Aquilani

apropo, za posledné roky sme aspoň schopní vyprodukovať nejakých hráčov aj do nášho tímu - Florenzi, Bove, Zalewski, potom také epizódne polročné- ročné predstavenia hráčov ako Daniele Verde a pod. Ja si ale na nikoho neviem spomenúť z takého Neapola, že koho oni priniesli do áčka po Insignem.

Reagovat
Raffaello

Allianz Stadium sold-out contro la Roma

Reagovat
Pozor skluz!!!

Bylo by smutné, kdyby nebyl s tou kapacitou

Reagovat
M11

Smutné určitě, ale u nás to není žádné pravidlo.. musíš brát v potaz situaci v Turíně.. bohužel tam to nebude mít Juve nikdy jako Roma v Římě nebo Inter v Miláně.. my musíme být radi i za vyprodaný 40k stadion.. ovšem všude jinde po celé Ita to je pro Juve jiná písnička, sektory hostí vyprodané a spousta fanoušků i po domácích tribunách..

Reagovat
Salfovic

Stejně mi tehdy přišlo divné, že se nepostavil stadion pro 50k, aby se tam mohlo hrát třeba finále LM.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Uvědomuji si, že ta základně ve městě patří Turínu, i tak je to z milion obyvatel v aglomeraci.

A na zápasy jezdí fans odevšad, turisti.

Ale je to zvláštní, no.

Reagovat
10

Tak podle téhle argumentace a logiky by mělo AS mít vyprodáno každý kolo a mělo by postavit stadion pro 120 000 lidí, ne? Když naprostá většina fanoušků AS pochází právě z města, které má 3x víc obyvatel, turistů tam taky nejezdí úplně málo.

Juventus měl minulou sezonu obsazenost 95%. AS 85%. Torino 80%.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ekonomická síla obyvatelstva je jiná v Římě a Turíně, není?

Navíc na tom starém stadioně není nikdy otevřená kapacita, pokud vím. takže i vyprodané mače nejsou na těch psaných 73k. Což nebude stejné na Vašem moderním.

Ale to je jedno, 40k v Turíně musí být plné i na Juve

Reagovat
10

Ano, Římani je bohatší.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Než Turín?

Reagovat
10

podle HDP ano

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ok, to jsem překvapen. Otázka jaký je medián.

Reagovat
Alberto Aquilani

A je to tam v tom Turíne naozaj tak? Nie je to už len taký zaužívaný stereotyp, že Juventus v Turíne nemá fanúšikov? Lebo mne príde, že sú všade. Kľudne by som sa vsadil, že v Ríme budú na úrovni lazialov (čo je tiež taký stereotyp, že Lazio nemá v Ríme fanúšikov, čo je blbosť). Dokonca aj na Sicílii majú podľa mnohých prieskumov viac ako Palermo.

Reagovat
10

Přímo ve městě má podle nějakých posledních průzkumů asi pořád o trochu víc Torino, v regionu už ne.

https://www.demos.it/a02077.php

V Laziu-Abbruzzu-Molisse má Juventus podobně jako Lazio.

Reagovat
10

Na Sicílii je ta mega základna historicky díky legendám Juve ze Sicílie jako Anastasi, Furino, Schillaci, pak už se to dědí. A je to síla, tam potkáš fanklub na každým kroku.

Reagovat
Alberto Aquilani

Na Sicílii som videl samé dresy Juventusu, keď som potom večer ožratý v klube jednému pixoval, prečo má dres Juventusu a nie Palerma, tak mi práve vysvetľoval niečo v tom zmysle, že kto tam nie je zarytý fanúšik Palerma, tak fandí Juventusu.

Reagovat
10

Kde si byl?

Reagovat
Alberto Aquilani

to už je pár rokov dozadu, s partiou, chceli sme sa vyhnúť tým turistickým miestam na východe. Vzali sme auto a šli sme najprv do San Vito lo Capo sa pomočiť v mori. Dali sme aj Trapani a trajektom do Favignany. Cefalu, Erice a naspäť do Palerma na 2-3 noci.

Reagovat
10

Tak jste vzali turistický města na západě

A co si na to říkal?

Reagovat
Alberto Aquilani

no áno, ale predsa len, ten východ je tak viac turisticky prefláknutý, resp. je tam toho viac na pozeranie, nie?

No takto, mne tam nesedeli dve veci

1. vôbec som im nerozumel, prišlo mi to, že rozprávajú po africky

2. nesedelo mi jedlo... jednak nemám rád sea food a druhak do všetkého jebali tomato, takže všetky jedlá čo som si tam dal mali takú divne kyselkavú chuť. Normálne som mal po tom asi rok odpor k rajčinám, nemohol som nič s nimi jesť a aj lásku k amatriciane som znova získal až postupne, keď som sa už prežral carbonary a cacio e pepe.

Inak, najlepšie bolo asi na Favignane, krásny ostrov, požičali sme si bicykle a na nich sme si tam kruisovali :-) Neviem k tomu ale moc viac napísať, lebo nás tam bolo 6 a po tejto akcii som si povedal, že dovolenka s partiou už nikdy viac. Vždy sa musíš niekomu prispôsobovať, a najebať sa môžme aj na Slovensku :-)

Reagovat
10

Asi jo, ale zrovna Palermo, Erice a Cefalú jsou turistický dost.

S tím jídlem je to zajímavý, to je většinou ta poslední věc, na kterou si lidi na Sicílii stěžujou. Přijde mi, že tam je díky těm různým historickým vlivům nejvíc možností v Itálii a dá se tam žít třeba jen ze street food.

Jinak tyhle skupinový cestování jsem taky dávno zavrhnul, to je velkej voser většinou.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ono aj to jedlo bolo ovplyvnené tou skupinou - vždy chceli ist do nejakej reštiky a street foody sme ani nehľadali. Ja som si nijaký rešerš ani nič nerobil, nezasahoval do itineráru, proste som sa zviezol s ostatnými.

Ale ja som prostý chalan, ja aj v Ríme dávam dookola karbonárku, ktorú občas zalejem cacio e pepe a amatricianou a som šťastný :-)

Reagovat
10

tak v Římě to chápu, tam bych mohl carbonara denně, asi by se mi ani amatriciana s cacio e pepe nevešlo do výběru...

ne že bych tady chtěl získat podobnou carbonara reputaci jako jeden kolega, ale tohle jediný jídlo se mi podařilo dovést k dokonalosti i doma

Reagovat
Pozor skluz!!!

To je jak Sparta/Slavia.

znám mrdu lidí z Valašska a teď žiju na Uherskobrodsku a tam i tady strašně moc fandí jednomu z S, včetně velkých fanatiků, výjezdníků. Chápu, že tu nemají klub hodný zájmu, ale stejně mě to vždycky zaráželo.

Reagovat
Raffaello

As revealed yesterday Luis #Hasa’s deal to #Frosinone isn’t a done deal despite the rumors. The midfielder has turned down Frosinone’s bid. #transfers (via NicoSchira)

Reagovat
Raffaello

#Hasa: accordi totali raggiunti giorni fa, nessun problema, ma ha deciso (almeno fin qui) di non andare in Serie B (via AlfredoPedulla)

Takže čeká na nabídku ze Serie A? Nikdoho nebude chtít, Como a Benátky už hráče mají. Nikde v Serii A by nehrál. Frosinone mohlo být ideální v tom, aby ukázal, zda na dospělý fotbal má v Serii B. Skok ze Serie C do A je fakt z jeho pohledu úplný non sense.

Reagovat
Raffaello

Koop si jde pro fanoušky Juve stejně odhodlaně, jako trval na svém přestupu

Fav color: Bianconero; If you were animal: Zebra

Zaujal Sport Idol: Tom Brady

Reagovat
I*M

Juve nejlepší mercato. Všechno vesměs mladí ogaři. Ač to vidím nerad, tak jestli si ti hráči sednou...to zas bude minimálně na 5 let dominance

Reagovat
Truffaldino

Být přestupové období o týden delší, tak by AS toho Cristanteho nakonec prodalo ...

Reagovat
cresposuper

Kam?

Reagovat
Truffaldino

Tak určitý zájem je z Fiore, ale tam je problém s platem. Jde o to, že už podle všeho není ten pan nedotknutelný, ale najednou si jsou všichni vědomi toho, jak je pomalý a někdy laxní, a jsme otevření jeho odchodu, jenomže pozdě. Nejlépe by bylo ho narvat Monchimu.

Reagovat
cresposuper

Viola teraz zobrala Adliho, tam uz je imho plno.

Reagovat
Truffaldino

Místo Amrabata.

Reagovat
cresposuper

Ok

Reagovat
Truffaldino

Ok to není, protože mají zájem i o Mangalu a toho by asi chtěli víc Ale Bryan si pár nápadníků najde, pak je to o tom slevit na odstupném a tlačit ho k odchodu.

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Salfovic

Nějaká spekulace, kam by měl zamířit Babrák ?

Reagovat
10

Četl jsem jen o Cagliari.

Reagovat
Largo

Kdyby se ten Bryánek povedl udat spolu s Bovem a místo nich Koné + Prati, tak super. Ale jinak se dost zbavujeme Italů, navíc se prý má k odchodu i Stephan...Aby nám tam nějaký italský jádro zůstalo.

Reagovat
Raffaello

Řekl bych, že v klubu je to všem jedno, stejně jako se na to úplně vykašlali v AC, které bývalo hrdým italským klubem. Největším problémem je, že ti kluci nejsou, resp. když už by bylo dobré jim dát prostor, přivede se někdo levnější, vyzrálejší, s potenciálem prodat na západ východnější. Důsledek italského fotbalu na kapačkách.

Reagovat
Largo

Reagovat
Truffaldino

Dobře, ale italský jádro pro boj o šestý flek. Přerod je potřeba udělat, bohužel si to někteří lidé neuvědomují nebo uvědomili o víkendu, proč jsme loni prodlužovali Bryanka je mi dodnes záhadou. Už od dob Fonsecy se nadává na pomalou zálohu, kterou přehraje kdekdo, a stejně tak už asi šestým rokem má tým velmí špatnou bilanci proti zbylé italské top osmičce. Cristante plat 2,8m ročně, Pellegrini s Mancini 3,5m, výkonům to neodpovídá.

Máme Baldanziho, Pisilliho, pořád ještě Boveho, přiští rok pridáš Pagana a třeba alespoň jednoho z trojice Cama, Cherubini, Mannini.

Prati, Gnonto, Casadei, Koleosho, Kayode, Fazzini a další, seznam možných a vhodných Italů pro AS není zase tak krátký. Můžeme se bavit o tom, že si v některých případech připlatíš, ale to jaksi postrádá relevanci, pokud jsi schopen přihodit za Feého s Dovbykem, a naši tři slavní hroťáci klub dohromady vyšli na 90+ mega.

Jinak my stejně nejsme schopni dále hráče prodávat, poslední slušný prodej byl Alisson se Strootmanem, do Anglie pak šli za drobné ještě tuším Olson s Kluivertem, další odpad jsme poslali do Marseille, Schick šel se ztrátou, Manolas šel výměnou za Diawaru a zbytek směr Arábie/Turecko.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Všichni tři mají půl mega na bonusech a nevsadil bych ani floka proti tomu, že je nemají rok co rok. To je už je 3,3 a po 4..

Koleosho byl právě oceněn na 40 mil liber, ten je mimo. Zbytek musí být v našich možnostech.

Reagovat
Hans82

Nejlepsi Mercato za poslednich 7 let Forza Juve

Reagovat
Raffaello

Edoardo #Bove wants to return to #ASRoma in the future: so he prefers to leave with the formula of the loan + option to buy. Talks ongoing with #EintrachtFrankfurt. #Roma had reached an agreement in principle with #NottinghamForest for €10M on a permanent deal. #transfers #NFFC

Reagovat
Pozor skluz!!!

Já bych ho taky nepouštěl natrvalo, ale prachy jsou třeba, tak ho prodám za 12+2 třeba a nechám si buy back/právo na protinabídku na 18 a třeba 25 na první a druhý rok.. Eintracht prodal nějaké děcko do PSG za 40 a mají tak akorát 13 mega v bilanci volných. Když ho přivedem zpátky za 18-20, není to taková hrůza, homegrown, odchovanec, ten rozdíl je nic. Holt cena za výchovu.

On se vyhraje a za rok se uvidí. V Německu uplatní běhání i náběhy ze druhé, ale bude muset začít pracovat víc pozičně, jinak to neuběhá, a rychleji hrát míč. Za mě ideál.

Reagovat
Truffaldino

Chce to ale buyback na dva roky nebo alespoň hodně vysoká procenta. A pokud by se Edo opravdo chtěl vrátit, tak si může domluvit smysluplnou výkupku.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Výkupka se musí nastavit teď, jestli myslíš z Franfurktu zpět, jakože buyback.

Reagovat
Largo

Reagovat
danko10

Rímske okienko hrôzy.

Lens práve oznámilo, že ich Rím informoval o neúspešnom Dansovom mediche a obchod padá.

Z Tammyho 23 miliónov od West Hamu sme sa prepracovali cez 10 + Saelemaekersa k suchej výmene hosťovačiek dvoch vyššie menovaných.

Koného agent je v Ríme, hráč sa rozhodol pre nás, ale jeho príchod mal byť podmienený predajom Tammyho.

Aj úplný idiot si dokáže spojiť, ako spolu všetko vyššie uvedené súvisí.

Tu slová nestačia. Rím je v súčasnosti s prehľadom najhoršia organizácia v Európe. V takej Chelsea majú pri všetkom tom diletantstve aspoň peniaze.

Reagovat
danko10

A Di Marzio už prišiel s posledným dielikom do skladačky. Namiesto Dansa príde ten mrzák z juve. Hosťovačka s odkupom za 9 mega. Snáď aspoň nie povinným.

Bože, prečo?

Reagovat
Pozor skluz!!!

Ty pi*ooooo

Jsem se těšil že dneska bude nějaká show a překvápka, ale toto jsem nečekal

Velký pešek s tím Dansem, na něho jsem se těšil, jako dirigent obrany by pozvedl oba naše mantáky.. Nicméně pokud na něj byly peníze - tak je snad můžeme dát za Koného, ne? Djalo je hostovačka.

Takže snad Golič do áčka, Il Giganto.

Reagovat
Largo

Reagovat
Truffaldino

Danso byl přeci domluven rovněž na hostování s obligačkou. Za Koneho nejspíš dáme, až se potvrdí Bove.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pravda..

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele