Korejská jízda končí, Němci jsou ve finále

25.06.2002, 15:28
Aktuality
Až v semifinále skončila jízda korejských fotbalistů letošním světovým šampionátem. Byli Němci skutečně nad jejich síly, nebo jen stačilo, aby je do dalšího kola nepostrčil rozhodčí? Asi od všeho trochu. Na poslední čtyři zápasy MS se FIFA rozhodla delegovat jen ty nejzkušenější rozhodčí, pro semifinále mezi Koreou a Německem byl zvolen švýcarský sudí Urs Meier, na čarách mu pomáhali francouz Arnault a také jediný Čech na turnaji, Evžen Amler. Zápas odřídili bez chyb, nedopustili se žádné větší nepřesnosti.

Němci si postup do finále zasloužili, byli lepší, vytvořili si více šancí a nakonec potřetí za sebou vyhráli 1:0, díky gólu Michaela Ballacka ze 75. minuty. Korejci moc příležitostí skórovat neměli a když už se dostali k zakončení, buď vystřelili nepřesně nebo míč na cestě do sítě zastavil Oliver Kahn, nejlepší gólman na turnaji. Německo se do boje o titul dostalo posedmé v historii a bude usilovat o vyrovnání brazilského rekordu. Kanárci totiž závěrečný tunaj vyhráli čtyřikrát, Němci mají na svém kontě zatím tři tituly. Právě Brazilci by mohli být finálovým soupeřem Německa, pokud v zítřejším semifinále porazí Turecko.

Korejští fotbalisté nedotáhli svou fantastickou pouť turnajem až do vysněného finále, přesto jsou z nich národní hrdinové. V celé Jižní Koreji se snad nikomu ani nezdálo o tom, že by se mohli reprezentanti jednoho z pořadatelů dostat tak daleko. Jejich cesta turnajem ještě nekončí, v sobotu je čeká boj o bronzové medaile. Soupeřem jim bude poražený z druhého semifinálového duelu Brazílie - Turecko.

Podrobný komentář a statistiky zápasu si můžete přečíst zde.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele