Kostarika po dalším nezdaru propustila trenéra Gonzáleze

10.06.2021, 09:25
Aktuality
Ronald González byl po pouhých čtrnácti zápasech odvolán z funkce trenéra národního týmu Kostariky. Ta v noci utrpěla debakl 0:4 od Spojených států amerických a svou sérii bez výhry protáhla už na jedenáct zápasů...

"Výkonný výbor svazu se jednomyslně shodl na odvolání Ronalda Gonzáleze z funkce trenéra našeho seniorského týmu," oznámil prezident kostarické federace Rodolfo Villalobos.

González za Kostariku v minulosti hrával a účastnil se světového šampionátu v roce 1990, o devatenáct let později pak s tamním výběrem do dvaceti let prošel až do semifinále mistrovství světa této věkové kategorie.

Seniorské reprezentace se ujal na podzim 2019 a ze čtrnácti duelů slavil jenom jednu výhru, v listopadu 2019 Kostarika porazila Curaçao (2:1). Celkem pod jeho vedením utrpěla šest porážek.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

MS 2014

Reagovat
Miguel19

Karoch?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kucka

Byli v semi U20?

Reagovat
Kily

to byla tehdy zajímavá cesta, nejdřív s odřenýma ušima postoupili ze skupiny a pak v semifinále trápili Brazilce

https://www.eurofotbal.cz/mistrovstvi-sveta-do-20-let-2009/reportaz/brazilie-kostarika-211041/

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě docela noname sestava těch Brazilců.

Reagovat
ACSeRw!n

Ganso a Alen Kardec hrali za Sao Paolo myslim a Alex Teixeira za Sachtar, jinak nic moc no

Reagovat
Kily

Teixeira v Šachtaru řádil, nejdál to dotáhl Tóloi, a to do italské reprezentace z Gansa se nakonec stal docela propadák vzhledem k očekáváním

Reagovat
ACSeRw!n

jj o tom se rikalo, ze to bude velka hvezda a nakonec to nejak nedopadlo

Reagovat
Modroočko

Kostariku mám celkom rád, ale na ďalších MS by som rád videl na jej mieste niekoho nového. Honduras a Panama sú podľa mňa najhorúcejší favoriti, no prekvapiť by mohla aj Kanada, ak postúpi do Octagonalu.

Reagovat
Radek Voltr

Zase ale radši Kostarika než nudnej Honduras. Nejradši bych ovšem El Salvador nebo Guatemalu.

Reagovat
veikko

Guatemala teď vypadla už v té první fázi. To jí v tom hodně divném CONCACAF systému může i do budoucna hodně uškodit. Do budoucna ale stejně všechny tyhle týmy budou těžit z práce USA, která jim ty hráče vychová.

Reagovat
TheMally11

Karoch?

Reagovat
Ross Geller

Keylor Navas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele