Koubek o sobotní porážce i rotaci v bráně. Měli jsme ze Slavie příliš velký respekt, uvedl

Dnes, 11:06
Aktuality
Miroslav Koubek (© AFP)

Hráči Plzně v sobotu ve šlágru 9. kola Chance Ligy na hřišti pražské Slavie prožili nejhorší úvodní poločas v nejvyšší soutěži od května 2016, kdy při debaklu 0:5 na stejném hřišti o přestávce rovněž prohrávali 0:3. A po prvním poločase to odnesl brankář Marián Tvrdoň, jehož trenér Plzně Miroslav Koubek posadil a do brány místo něj postavil Martina Jedličku, který jako jednička odstartoval sezonu. Bude tato výměna trvat nastálo?

"Marián měl šňůru zápasů, ve kterých nám hodně pomohl. Udělal akorát jednu chybu v Liberci, na to má každý nárok. Martin (Jedlička) byl delší čas nemocný, čekal na svou šanci," okomentoval Koubek po zápase pro O2 TV Sport svůj netradiční tah.

Bývalý ligový gólman Koubek poslal Jedličku, který se v bráně objevil poprvé od 2. ligového kola, na hřiště i kvůli tomu, aby chybujícímu Tvrdoňovi pomohl.

"Slavia začala výborně, hrála v módu Lille a my jsme se s tím mentálně nevyrovnali. Byli jsme ustrašení a na některých postech velice nervózní. Marián mezi tyto hráče patřil. Chtěl jsem mu pomoct. Viděl jsem, že není ve své kůži, ale nezvládli jsme to jako celek. My jsme byli ti, kteří měli příliš velký respekt," pokračoval Koubek.

"Bylo to moje rozhodnutí, přišel prostě čas pro Martina Jedličku, který chytal výborně. A zároveň to byl psychologický tah, abychom nedostali ještě víc gólů," dodal Koubek.

Autor: eFotbal.cz / Jaroslav Šindelář

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele