Koubkova budoucnost v Plzni? Po zápase se Spartou neodejde, po skončení sezony ano

Včera, 12:50
Aktuality
Miroslav Koubek (© ALEX GRIMM / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Parádní tažení Evropou, k tomu třetí místo v české lize. Když během minulé sezony řešila Plzeň pokračování angažmá trenéra Miroslava Koubka, nebylo nad čím váhat. Po roce se téma vrací do hry a situace je složitější. Občas to prý v Plzni zaskřípe. Na hřišti i v kabině. A to není nejlepší signál.

Karty nejsou rozdané tak, že by měl Koubka ohrozit případný neúspěch v nedělním šlágru se Spartou. Co se ale bude dít po podzimu, případně na konci ligy? "Po sezoně trenér Koubek skončí," říká zdroj eFotbal.cz blízký dění ve Viktorii.

Skvělý stratég a nejstarší kouč v českém profesionálním fotbale si v minulé sezoně bez debat řekl o nový kontrakt. "Aby končil po takové sezoně, to by mohlo přijít jen ve chvíli, kdy už by sám nechtěl pokračovat," vrátil se v myšlenkách zdroj serveru eFotbal.cz.

I když si obě strany chvílí verdikt přehazovaly jako horký brambor, kdy Koubek tvrdil, že musí vedení projevit zájem o jeho služby a šéfové plzeňského klubu zase čekali na vyjádření trenéra, zda má sílu pokračovat, došlo k dohodě. Smlouva se protáhla o další sezonu.

Po Spartě trenérská rošáda nehrozí

Teď se ale začíná v zákulisí šeptat o tom, že nejpozději na konci Chance Ligy Koubek zamává Plzni na rozloučenou. Nebo hrozí, že odejde do fotbalového důchodu i dřív. "V Soluni bylo k výhře blízko, a když o ni takhle přijdete, je to rána. Ale, pokud budu mluvit k datu 25. října, tak se žádné změny ve Viktorii v tomto směru konat nebudou," tvrdil zdroj eFotbal.cz.

Jak si ta slova přeložit? Co když v neděli ve Štruncových sadech dosáhne na tři body mistr z Letné? Ani to by nemělo nutit plzeňské šéfy přemýšlet o změně kouče. "Určitě tenhle zápas nebude o tom, že by se po něm měl odvolávat jeden z trenérů, ale pokud někdo prohraje, tak trenér toho týmu bude pod ještě vyšším tlakem," přemýšlel nahlas Stanislav Levý, muž, který před lety v roli kouče Viktorii vedl.

I on připouští, že zápas Evropské ligy v Soluni na náladě v táboře nepřidal. "To, co se stalo, je tvrdá rána," uznal. Jedním dechem ale také připomněl, že báječným finišem urvala Viktoria bod na evropské půdě ve Frankfurtu, tam po závěrečném hvizdu určitě vládla euforie a spokojenost. "Navíc série 23 zápasů na evropské scéně je obdivuhodná."

Od doby, co vedl Levý Viktorii, je situace odlišná. Plzeň patří mezi absolutní českou špičku a tlak na kouče, který klub vede, je enormní a nejspíš i srovnatelný s pražskými giganty. "Plzeň už se zařadila mezi kluby, kde jsou trenéři pod enormním tlakem," souhlasil Levý.

Pravdou také je, že když byla Plzeň i Koubek pod tlakem před zápasem na půdě Baníku Ostrava, Západočeši těžkou chvíli zvládli. Tříbodovým ziskem odmítli myšlenky na to, že by mělo být třetí místo Viktorie v ohrožení.

Nutno ale také připomenout, že šéfové před sezonou v klubu pomýšleli na to, že by Viktoria ráda prohnala Spartu se Slavií. A kdyby z toho byl třeba mistrovský titul a tím i přímý postup do Ligy mistrů, nikdo by nebyl proti. V tomhle směru je minimálně vůči Slavii klub za očekáváním. V Edenu dostala Plzeň nařezáno a kdyby neuspěl i v neděli?

"Pokud by se nezvládla Sparta a nějaký problém by byl i v pohárovém utkání s Ústím, z logiky věci by se tím vedení klubu muselo zabývat. Trenér je pod tlakem, Plzeň potřebuje výsledky," naznačil zdroj eFotbal.cz, co by mohlo Koubkovou pozicí otřást, ale znovu zdůraznil, že momentálně nic takového není na programu dne.

Další velké minus má být to, že mají v některých situacích drhnout vztahy uvnitř klubu. Koubkovi mělo být vyčteno, že po jednom ze zápasů zmínil, jak moc týmu chybí v ofenzivě kanonýr Tomáš Chorý. Pokud by se situace opakovala, hrozí plzeňskému kouči pokuta. Stejně tak není občas situace idylická ani v kabině. "Když se ztratí vyhraný zápas, tak je přece logické, že tam není dobrá nálada," vyvrátil informace o pnutí zdroj eFotbal.cz.

Svědík je volný a může být ve hře

Pokud by se nakonec Plzeň rozhodla udělat změnu, mluví se o dvou variantách. Po boku Koubka sbírá zkušenosti v roli asistenta Jan Trousil. Druhým skloňovaným jménem je pak Martin Svědík. Ten je po konci ve Slovácku bez angažmá, v souvislosti s Viktorií už navíc bylo jeho jméno ve hře. "Podívejte se na seznam volných trenérů a na jméno Svědík určitě narazíte. Že by ale byla nějaká dohoda, že až se trenér Koubek rozhodne skončit, třeba z věkových důvodů, že by šel trenér Svědík do Plzně, tak takhle to určitě není," tvrdil první ze zdrojů eFotbal.cz.

"Martin Svědík se dal po konci ve Slovácku zdravotně dohromady a určitě bude mít zájem najít nové angažmá. Určitě se bude chtít posunout trenérsky výš, takže do toho zapadá buď Plzeň, nebo Baník Ostrava, kde to Pavel Hapal má také pořád složité. Spojení s těmito kluby by dávalo Svědíkovi smysl," doplnil druhý zdroj, který má pro změnu blízko k bývalému kouči Slovácka. Odmítl pak, že by mohl trenér kývnout na případnou nabídku Pardubic, kdyby se klub rozhodl odvolat Jiřího Saňáka.

Autor: eFotbal.cz / René Machalek

Komentáře (57)

Přidat komentář
$dolar$

Janotka pojd

Reagovat
Transfermarkt

Mají tři varianty

1) trenér v současné době působící v Rakousku

2) Svedik

3) povýšení Trousila

Reagovat
Sigma Olomouc

Naser si

Reagovat
Martin9719

Ale notaak

Reagovat
$dolar$

Až skončí Koubek.

Reagovat
Martin9719

Až dokáže hrát se Sigmou o poháry i další sezonu, pak bych o tom uvažoval. Zatím to je rychlokvaška jejíž úspěch stojí na tom zda se trefí Kliment. Ale samozřejmě dobrá práce. Nemůžeš k nám ale chtít hned trenéra kterému se povede pár zápasů se slabším týmem. Zbytek ligy je sportovně úplně jiná úroveň než my a pražáci.

Reagovat
$dolar$

Jo, je videt, ze ho hodne sledujes.

Reagovat
Martin9719

V čem je teda lepší než ostatní?

Reagovat
$dolar$

Naprosto ve vsem je vyjimecnej. Psychologicky, takticky, osobnostne. Rozviji mlady hrace, jdou za nim, veri mu. Umi tym skvele takticky pripravit. Neni posranej, hraje i v 10 lidech na vyhru. Hraje narocnej, behavej fotbal.

Vsechno z toho potrebujem. To co predvadel loni s beckem Sigmy, to bylo neco neuveritelnyho a to, ze to prenesl i do Acka a predvadi v lize vejs, nemam slov.

Reagovat
Martin9719

Nemám s tím problém. Ale taky za poslední 3 zápasy ten tým vystřelil asi 11x na bránu a zrovna v době kdy chybí Kliment. V průměrným Hradci to byla 1 střela na bránu. Počkal bych si na konec sezony a uvidíme kam to bude schopen dotáhnout. Kováč třeba taky s Pardubicemi hrál dost podobně s totál no-name hráči a teď v Liberci dost narazil (až na dnešní zápas).

Reagovat
OnderCZ

No já bych ho s Kováčem vůbec nesrovnával, Kováč vedl před Pardubicemi Opavu a Táborsko a ani v jednom klubu to nebylo nic extra. V Pardubicích už to bylo lepší, ale mám pocit, že mediální obraz má momentálně trochu lepší, než jak na tom opravdu je. Takže v Liberci se spíš ukázala realita. Neříkám, že je špatný, ale musí makat a dokázat, že na to opravdu má.

Janotka zatím má našlápnuto do úplně jiné sféry. Plzni bych ho klidně přál, asi víc než Olomouci. Současné vedení si může oddychnout, že je to srdcař a že to u áčka vzal a vytáhl jim trn z paty. A ještě dodal takové výsledky. Zůstat tam Saňák, tak by se Olomouc plácala někde v poslední čtyřce.

Reagovat
Martin9719

Proboha, to je zase snůška nesmyslů.

Reagovat
Salfovic

Proč by měl jako končit po zápase se Spartou

Reagovat
jenage

Že to ty pisálky baví psát tyhle hovna.

Reagovat
Enter

Tenhle ,,článek" je neuvěřitelný výkal!!! Něco tak ubohého jsem léta nečetl. Vlastně se ale po tom, co se tady v posledních letech děje, nedivím, že se k tomu Eurofotbal snížil. Přebrali jste text, který je snůškou nesmyslů a bezobsažných slintů opírajících se o blíže nespecifikované ,,zdroje". Tyto ,,zdroje" nepředkládají jedinou informaci, která by alespoň naznačovala, že o dění uvnitř klubu něco vědí. Styďte se!

Reagovat
Kiwi-21

Pročpak se nepíše o tom že Plzeň už nepohrála 23 zápas v řadě v základní hrací době Evropských pohárů

11 zápasů v Evropě bez inkasované branky

Jsem si téměř jistý že tohle bude nějaký rekord

Jasně že více táhnou Pražská S ale ani ony se takové sérii nevyrovnají a to je na český klub dle mého docela velká věc co si zaslouží pozornost

Místo nějakého uznání tu pak čteme takové bludy v článku

Opravdu nehorázné

Dokážu si v pohodě představit že Plzeň půjde na 2 místo a místo chválí se bude 40 minut řešit špatný výkon Sparty a Plzeň odbudou 2-3 větami

Přitom by si měla Plzeň užívat obrovského respektu a uznání za tuhle sérii a více pozornosti za to co dokážou z mnohem menším rozpočtem

To píšu jako neFanoušek Plzně

I

Reagovat
Axelrose

Protože je třeba si přečíst článek, kde se o tom píše.

Plus je poměrně velký rozdíl hrát proti Ulánbátaru, nebo třeba m.city, viz teď Sparta.

To se špatně dělají série, ty nefanousku Plzně

Reagovat
Salfovic

A kde se o tom píše ?

Reagovat
Axelrose

Navíc série 23 zápasů na evropské scéně je obdivuhodná.

Reagovat
Kluivert9

Nebo nějakým Vikingem, tam se taky nedá nic uhrát...

Reagovat
Kiwi-21

Sparta naposledy v EKL vypadla a v EL to taky nebyla úplně hitparáda ve skupinách a takovou sérii neměli

I Slavia vypadla ve skupině se Sivassporem, Cluj a Balkani

Reagovat
Axelrose

Já ale nezpochybňuji, že to je úspěšná série a dokonce to Plzni i přeji. A je jedno, jestli měla kolikrát z prdele kliku, i to k fotbalu patří.

Pouze jsem reagoval na to, že se v článku o té sérii nepíše - píše.

A jasně, i Sparta a SKS měli "slabé" soupeře z kterými dokázali prohrát, ale taky si pamatuji, když dostávala bura Plzeň v LM.

A jinak souhlasím i s tím, že je trošku "mimo" psát o odvolání trenérů na jedné, co druhé straně nedělního zápasu.

Reagovat
Kiwi-21

Já to myslel hlavně všeobecně v podcastech než tady

Reagovat
Axelrose

Jj, tak je pravda, že o Plzni jako takové se moc nemluví, i když body pravidelně "odvádí" .

Na druhou stranu je pravda, že o něčem tam placat musí a na obě S se toho najde vždycky dost.

Plus je asi potřeba znát i autory těchto podcastů.

Reagovat
Martin9719

Jediný člověk v republice který nějak pravidelně komentuje dění Plzně v médiích je Jonáš Bartoš.

Reagovat
Axelrose

No to jsem tak nějak měl na mysli.

Většinu těch komentu píšou lidí z práglu apod.

A pro ty je prostě Plzeň trošku mimo. A to se nebavím o ostatních mužstvech.

Ideální by bylo, kdyby byl z každého města/týmu, jeden zasvěcený, který vidí do dění v klubu a ten to komentoval, dělal rozhovory atd.

Ale v ideálním světě samozřejmě nežijeme

Reagovat
Martin9719

No my hlavně žijeme v Čechách kde by většina lidí zajímajících se o fotbal byla radši aby Plzeň vůbec neexistovala nebo byla někde ve 2. lize. Z toho to primárně vzniká.

Co se týče dělání rozhovorů i v těch "menších" klubech tak tam se udělal za poslední dekádu velký pokrok. Ale s tou sledovaností co to potom u takových klubů má to působí možná trochu komicky. Ono si za to ty kluby ale můžou sami. Pokud tady mají lidi chodit na Pardubice a podobný týmy za 300-400 Kč, tak se nedivím že i když má ta rodina třeba ráda fotbal tak ten tatínek radši naloží rodinu a vezme ji někam do lunaparku kde utratí stejně, ne-li míň a není to zábava na 2 hodiny. To samý Hradec. Tam se chodilo za nějakých 90-120 Kč a najednou to samý jako Pardubice, protože někdo ty stadiony zaplatit musí. Tak ať se potom nediví, že po počátečním hypu aneb "my jsme fotbalové město" naplní půlku stadionu a to jsou z 90% pernamentkáři. Kluby si tady řekli, že chtějí dělat Bundesligu a to se vším všudy. Bohužel kvalitou jsou stále tak ve 3. německý lize. Ať mají kluby od nějakého 8. místa dolů vstup za 100 Kč, protože větší hodnotu ten fotbal stejně nemá a možná se ty stadiony i trochu zaplní a pak půjde dělat trošku líp i to ostatní.

Reagovat
ratusek

asi jako minulé kolo s váma, kde člověk vyplázne 390 (a to nepočítám výdaje okolo), aby viděl, že je po pěti minutách po zápase

Reagovat
Martin9719

No... 17.4. 2022 titul a oslavy s Baníkem. 230 Kč lístek do kotle doma v Plzni. Nechápu na co si tady ty týmy hrajou. Jakmile má přijet lepší tým tak hned vstupné pomalu dvojnásob. Asi by si měli poslechnout Hoeneße a jeho koment o ceně lístků na Bayern.

Reagovat
ratusek

jo ty dvojí ceny dle soupeře mě přijdou k smíchu. Ale oni argumentují tím, že je potřeba větší pořadatelská služba, vyšší náklady atd.

Reagovat
Axelrose

Tak zde je samozřejmě potřeba souhlasit, ale například v Pcich patří stadión městu a vstupné jde do klubu.

Ale je pravda, že zaplatit v Pcich za permanentku stejně, neli více než na Slavii je docela ústřel

Ale v Pcich je to asi tradice, protože třeba na hokej máme permice bezkonkurenčně nejdražší

Reagovat
Martin9719

Je to jen obyčejný byznys, žádný fotbal pro fanoušky a už vůbec ne pro každého. Člověk co nemá na permici si pak ten lístek ani jednou za 14 dnů nemůže dovolit.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
fantomas10

To kde stihla od ctvrtka odehrat 11 zapasu v evrope, kdyz dostali dva na paok?

Reagovat
Kiwi-21

Zápasů na domácím hřišti kdy neinkasovali

Reagovat
Martin9719

Prostě akorát všechny sere, že si starouš maže všechny na chleba i po tom, co se rozprodala půlka kostry týmu, to je celý. To, že po sezoně skončí je pravděpodobný, ale baví mě jak tu někdo s tou sérií pohárech vynáší soudy když jsme v lize bod za Spartou a asi 7 od Slavie. Nejdřív byl hype před zápasem s Baníkem jak nás Baníček přejede a všichni burcovali, že Plzeň v problémech atd. Navíc..Duro, Kabongo - kteří by možná byli v základu jsou out, odešel Chorý takže mínus 3 útočníci kteří by se točili v základu a pořád jim to nestačí. Nemůžou se vymlouvat na rozhodčí tak to zkouší takhle no.

Reagovat
mistr129

Co to je za příspěvek?

Reagovat
Martin9719

Jestli nemáš co říct, tak to nekomentuj.

Reagovat
mistr129

To by se dalo napsat i o tvem příspěvku

Reagovat
Martin9719

Asi těžko. Já jsem si svůj názor napsal, kdežto ty jsi k tomu napsal velký hovno, tak radši zalez.

Reagovat
mistr129

Názor, to jako to vycucaný z prstu, že někoho Koubek sere? Nebo že někdo něco "zkouší takhle"?

Reagovat
Martin9719

I to je názor. Pokud s tím máš problém tak přednes lepší argument nebo zavolej Foltýna.

Reagovat
icka

Reagovat
Bakary3

I to je názor, ikdyz úplná blbost.

Naopak Koubka tady řekl bych drtivá většina naprosto uznává.

Podám ti jednodušší vysvětlení - Plzeň prostě nikoho moc nezajímá, to je celý.

Nemusíš si tu vymyslet alternativní důvody, jak snad má Plzeň pro její úspěchy mraky hejtru.

To říkam i podle sebe, Plzni přeju, skvělý výsledky i v Evropě, to druhý místo ať udělá skvěle to omladili, dělají to dobře.

Ale prostě... Taky Plzen sleduju jen tak po očku.

Reagovat
ACSeRw!n

Kozel time ?

Reagovat
TactXak

Po sezoně skončí a nahradí ho Svědík. Jestli Sadek Svedika už dávno nekontaktoval a Svedik se nepripravuje na angažmá tak jsou to klauni.

Reagovat
Axelrose

Ale v jednom pravdu mají.

A to v tom, že Svědík by do Pce určitě nešel.

Reagovat
Kily

To ne, i za nemocenskou s kolenem dostává víc než to, kolik bere současný trenér

Reagovat
Axelrose

Tak hlavně ale po svém odchodu z Pce, kdy jim přetáhl v té době stěžejního útočníka Petruse do Baníku, nepanují mezi ním a vedením fk dobré vztahy.

Hlavně z Víťou se moc nemusí

Reagovat
Kily

to začalo ještě dřív, měl tady smlouvu a "na Kováče" jednal s jiným klubem

Reagovat
Bakary3

Tak ale... Jak jinak změnit působiště?

To dělá prostě asi každý.

Jde jen o to, jakým způsobem.

Že Kováč o tom mluvil na tiskovkach, jak má mraky zájemců a lidí, se kterými se baví o fotbale, to je dement, no.

Reagovat
delfin

Rofl,

Plzeň se kvalifikovala v EL, má míň proher než Sparta. Solidní náskok na třetím místě. Posílila v útoku i obraně (Adu, Markovič) zapracovává Sojku a Panoše.

Ale nějakýmu brejlatýmu chytrýlovi s černejma obroučkama a rolákem, kterej je pravděpodobně u Idnes, iSport nebo jiného zdroje "lžI", asi nevadí, že mu tam jeho novináři nastřílí takový "pravdy".

To vše samozřejmě s předjímáním toho jak dopadne zápas Plzeň - Sparta. Takže by mělo být všecho předem jasný a kdyby nebylo, řekne Vám pravdu "Levý" nebo ten "Pravý" zdroj v blízkosti Plzně.

Reagovat
db18

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Salfovic

Standu do toho netahej.

Reagovat
delfin

Říkám si, že co týče "Standy", tak jak se volá, tak se ozývá.

Reagovat
Martin9719

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele