Kováč dvakrát nesmí na lavičku Pardubic, byl potrestán za kritiku sudích

21.03., 19:16
Aktuality
Radoslav Kováč (© FK Pardubice)

Radoslav Kováč, trenér Pardubic, nesmí následující dvě soutěžní utkání na lavičku svého týmu. Kouč třináctého celku prvoligové tabulky dostal od disciplinární komise trest za vyloučení v domácím zápase 25. kola proti Ostravě, navíc musí zaplatit pokutu 30 tisíc korun. Ligová fotbalová asociace, která řídí v Česku profesionální soutěže, o tom informovala v tiskové zprávě.

Kováč byl vyloučen v 73. minutě poté, co dostal druhou žlutou kartu jeho svěřenec Martin Chlumecký. Komise potrestala čtyřiačtyřicetiletého kouče za "pohoršující, urážlivé a ponižující chování vůči delegovaným osobám". Šest minut po Chlumeckém navíc dostal druhou žlutou kartu i Pablo Ortiz a výrazně oslabení Východočeši prohráli 0:1.

Oba pardubičtí obránci dostali standardní trest na jedno utkání a budou chybět po reprezentační pauze v zápase na hřišti Olomouce. Kováč nemůže na lavičku ani v dalším kole při domácím záchranářském duelu proti posledním Českým Budějovicím.

Jeden duel budou svým týmům chybět jablonecký Matěj Polidar za vyloučení v domácím utkání s Plzní (1:2) a olomoucký Jan Vodháněl, jenž dostal rovněž dvě žluté karty při porážce 1:2 na hřišti Mladé Boleslavi. Zápas nedohráli v plném počtu ani Středočeši, které v závěru oslabil záložník Patrik Žitný po ostrém "šlapáku" na unikajícího Ebrimu Singhateha. Pětadvacetiletý fotbalista viděl rovnou červenou kartu a vynechá následující dvě kola se Zlínem a na Spartě.

Komise uložila i pokuty za 24. kolo. Za použití pyrotechniky v obou fanouškovských táborech pykají po vzájemném duelu Plzeň se Spartou. Viktoria zaplatí i za nevhodné pokřiky a výtržnosti svých příznivců 40 tisíc korun. Pražané, jejichž fanoušci poškodili zařízení stadionu, mají trest o deset tisíc korun nižší.

Ostrava zaplatí 80 tisíc korun a za pyrotechniku na tribunách při domácím zápase s Olomoucí. Slovácko dostalo trest 50 tisíc korun rovněž za porušení povinnosti pořadatele z důvodu rasistických pokřiků fanoušků na adresu hráče Jablonce.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pony Slaystation

To udělal zkušeně, alespoň má čas objíždět potencionální zaměstnavatele...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte
Reagovat
delfin

Aspoň může jednat.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Moc nerozumím strategii, že se už teď vyhlásí, že se nepočítá s Hapalem a jednají s Kováčem. I s nadstavbou zbývá 10 zápasů a myslel jsem, že chtějí zabojovat o poháry..... jakou teď asi má kdo z hráčů i trenér motivaci?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele