Kováč se chce s Libercem pohybovat v elitní šestce, pokračuje Rabušic

18.07., 23:38
Aktuality
Radoslav Kováč (© Slovan Liberec)

Se značně obměněným kádrem a vyššími ambicemi vstupují do prvoligové sezony fotbalisté Liberce. Severočeši angažovali v létě hned 11 posil a na trenérský post přivedli Radoslava Kováče. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý reprezentant si vysoká očekávání uvědomuje a s mužstvem by se rád pohyboval v elitní šestce tabulky. Ve Slovanu pokračuje kapitán Michael Rabušic, zkušený útočník s klubem prodloužil smlouvu. Liberečtí to uvedli na předsezonní tiskové konferenci.

Severočeský klub na jaře převzal nový majitel Ondřej Kania a po sezoně sáhl k trenérské změně. Luboše Kozla nahradil Kováč, který po uplynulém ročníku skončil v Pardubicích. "Cítíme tlak, ale zdravý. Věříme naší cestě, ale nedokážu říct, jak dlouho to bude trvat. Byli bychom strašně rádi, kdybychom se pohybovali v první šestce. Ale těch změn je hodně. Každý chce, aby to bylo co nejrychleji. Určitě budeme pod tlakem a každý bude čekat na naši chybu," uvedl Kováč.

"Věříme, že naše organizace je tak silná, že s těmi lidmi, co tu jsou, jsme na tlak připraveni. Myslím, že můžeme být pro každého soupeře nároční a velmi nepříjemní. Cíle jsou jasné - jsme ambiciózní, chceme být hladoví a nároční," dodal Kováč.

Liberec angažoval nejvíce posil ze všech 16 účastníků ligy. Slovan získal Patrika Dulaye, Santiaga Enemeho, Denise Halinského, Michala Hlavatého, Marka Ichu, Azize Kayonda, Josefa Koželuha, Benjamina Nyarka, Martin Rýzka, Adama Ševínského a Qëndrima Zybu. Po předchozím hostování navíc do klubu přestoupil Dominik Plechatý.

Kontrakt se Slovanem prodloužil kapitán Rabušic. Čtyřiatřicetiletý bývalý reprezentační útočník přitom v poslední době už nepatřil do základní sestavy. "Vnímáme to jako důležitý krok. Je potřeba v mladém týmu mít někoho se zkušenostmi, kdo bude taková prodloužená ruka trenéra," řekl sportovní ředitel Slovanu Theodor Gebre Selassie.

Ze základní sestavy v závěru jarní části skončili Matěj Chaluš, Jan Žambůrek, Filip Prebsl a Michal Fukala. Svolení odejít má Nicolas Penner a v případě adekvátní nabídky i Christian Frýdek, jemuž po sezoně vyprší smlouva.

"Konkurence se natolik zvětšila, že mu nemůžeme zaručit jasné herní vytížení. Hráč jeho kvalit chce hrát co nejvíce. Nabídli jsme mu smlouvu, ale zatím jsme se nedohodli. Jsme otevření tomu, kdyby přišla nějaká nabídka. Ale nebráníme se ani tomu, aby u nás Christian zůstal," řekl Gebre Selassie.

Liberečtí vsadili především na talentované hráče a s věkovým průměrem lehce nad 23 let mají nejmladší mužstvo soutěže. "Někteří se připojí později a musejí dotrénovat. Musejí si zvyknout na náš styl hry. Věříme, že budou mít velký přínos pro tým. Mají potenciál, rychlost, dravost, tímto směrem chceme jít," uvedl Kováč.

"Konkurence je obrovská, na druhou stranu my ale chceme zdravou konkurenci, kde se budou hráči navzájem zlepšovat. Co jsem trénoval, tak jsem se s tímhle ještě nesetkal. Ale je to krásné, konkurence vás zvedá," dodal bývalý liberecký hráč.

Nejistá je zatím budoucnost belgického brankáře Oliviera Vliegena. "Vyjádřil přání, že by chtěl vyzkoušet něco jiného. My si zároveň nemůžeme dovolit ho pustit bez adekvátní náhrady. Je to v řešení," přiblížil Gebre Selassie.

Autor: ČTK

Komentáře (30)

Přidat komentář
Simas92

Zatim maji kadr kvalitou blize Jablonci nez Baniku, top6 je dobre jako cil pro tenhle tym (asi jako Plzen chce promluvit do boje o titul) ale realita je ze bych Liberec v tuhle chvili videl max nekde kolem 8. mista.

Jsou tam tymy jako Boleslav, Olomouc, Slovacko, Hradec a mozna i Jablonec ktere jsou kvalitativne velmi blizko Liberci.

Reagovat
Imos

Olomouc a slovácko?

Reagovat
GrimeBaller98

Blize Jablonci, kterej hral 3x hral o zachranu? Ses zblaznil ne? Jeste kdyz maji trenera, co venku vyhral jednou za sezonu

Reagovat
kilobyte

Olomouc to chce hrát snad s béčkem a Slovácko potřebuje obměnit kádr. Jestli nedají top6, tak to bude ostuda.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Axelrose

Nevím, já si myslím, že pro Liberec by měla být 6 povinností.

SKS,Sparta, Plzeň, Baník, to by měla být první čtyřka.

5/6 Liberec, Boleslav v suchým triku

7/11 Olomouc, Slovácko, Tepláky, Klokan, Hradec klidný střed

12/15 Karviná, Pce, Budějovice, Dukla, Jablonec o sestup/baráž

Reagovat
Vinci

Takže přijde namachrovanej novej majitel, angažují korupcnika Nezmara, přivedou 10 hráčů a to všechno pro to, aby si ani trochu nezvedli dosavadní dlouhodobý ambice

Reagovat
krisa

nezapomeň na nejprogresivnějšího a nenadanějšího mladého trenéra

Reagovat
lampas

Dlouhodobá ambice za posledních pět let bylo vyhnout se záchraně

Reagovat
dontcallmeandre

Mě to přijde spíš sympatické. Je to první rok, to se málokdy povede nějaký výraznější výsledkový posun dopředu, zejména, když tam mají hromadu mladých hráčů. Nějaký výrazně lepší výsledek než těsné proklouznutí do top 6 by pro mě byl tuto sezonu spíš překvapení.

Budou mít navíc hodně práce i okolo, protože chtějí výrazně zvýšit návštěvnost klubu atp.

Reagovat
vestinustarychdubu

hlavne je po hubenejsich letech na co se tesit, ze ta sezona bude alespon zajimava. Nikdo asi neceka zazrak, zmen je hodne, prichozi hraci jsou hodne mlady, neco z druhy ligy, trvat to bude. Prvni trojka je beztak jasna a to 4-7 misto bude asi opet paralympiada a souboj o to, kdo bude mensi kripl.

Reagovat
ratusek

"kdo bude menší kripl" Smutné je, že to sedí do puntíku

Reagovat
vestinustarychdubu

Tak to byla nejaka statistika Baniku na jare, ze snad venku uhral jen jeden bod nebo jak to bylo, a stejne to stacilo na 4. misto coz je presne vypovidajici o tom, jak to za tou prvni trojkou vypadalo.

Reagovat
ratusek

Venku jsme hráli celkem dobře. Ale doma jsme od podzimu vyhráli jeden jediný zápas (s Teplicemi) a i přesto jsme se tabulkou posunuli výše A to tam musel na ty Teplice přijet já vidlák, aby nějaký zápas vůbec vyhráli

Navíc jak píšeš, nás zachrání jedině to, že bude bude opět souboj kriplů, protože s tím posílením/neposílením nejsem vůbec žádný optimista, když si představím, že náš základ se vlastně vůbec nezmění (no možná Prekop)

Reagovat
vestinustarychdubu

Jo, tak jeden vyhranej domaci zapas to byl, jsem si pamatoval, ze to tu nekdo zminoval. To proste chces, ryzi gambac liga

Slovan na tom nebude o moc lip, ze zacatku minimalne. Zaloha vypada dobre, ale vymenena mlada obrana, utok se uvidi, jestli to nekomu bude padat (kdyz bude mit servis) a brankari jsou taky spis prumer a musel by jeden z nich chytit zivotni formu. Takze paralympiada pojd mi

Reagovat
naheCZ

Jednoznačně čekám, že to minimálně první půlrok bude nemálo skřípat.

Reagovat
ratusek

v tom Sportu dělali včera, jak kdyby měl Liberec být letos třetí nebo snad ještě lépe. Přitom posily tak nějak průměr, žádné gigantické přestupy, jak tam psali. Kováč je taky neznámá. Mediální mrdky na ten tým dělají ještě větší tlak a bude to ještě horší, až přijde nějaká ta remíza nebo prohry.

Na lepší než čtvrté místo nemá momentálně nikdo a ani mít dlouho nebude. Plzeň je uplně jinde a o SS se ani nebavím

Reagovat
Gryphonheart

U Frýdka a Vliegena bych byl rád, kdyby zůstali a hráli, tak nějak pochybuju, že už by na to neměli, když vždycky tady patřili k tomu lepšímu na hřišti. U některých těch posil to bude velký otazník no..

Reagovat
dontcallmeandre

Tak spíš oni chtějí pryč. A liberec za ně chce nějaké peníze, takže minimálně na podzim hrát budou, pokud si něco neseženou.

Reagovat
vestinustarychdubu

U obou to asi neni, ze by na to nemeli, ale Vliegen je tu dlouho a celou dobu je na pomezi jednicky a dvojky, tak asi chapu ze by chtel zkusit neco jinyho. Plus to, ze Slovan hledal golmana (a nebyt situace se Stanken, tak by mozna privedli toho Kinskyho, takze by Vliegen bud sedel, nebo byl az trojka).

U Frydka si myslim, ze je to tim, ze ted ma mnohem vetsi konkurenci a musel by se o misto vic porvat, zatimco do ted mel vicemen flek jistej, pokud nebyl zranenej.

Reagovat
Witcher

By mě zajímalo pro je Kováč tak glorifikovanej.S Opavou na zacatku jen diky stesti nespadl prvni sezonu,druhou už jo,pak chvili Taborsko kde nic nepředvedl a v Pardubicich mozna hrali chvili hezky vysledky hovno a pak se na ně vysral.

Reagovat
žrout

Já se tomu nedivím, i v té Opavě hrál skvělej fotbal, ale prostě kádr byl na sestup. pamatuju si, jak tam přehrávali i Spartu, ale ta je stejně dala 1:0. Fotbal od nich ale skvělej. S trochu lepším kádrem hrál dobrý fotbal i v Pardubicích, navíc zlepšuje mladé hráče. Je charismatický, pozitivní, osobnost, hráči za nim jdou. Za mě bych se vůbec nebál říct, že to může být další Trpišovský, akorát s lepším rozhledem ve světě a jazykovou vybaveností díky hráčské kariéře v zahraničí. Podle mě mu to v Liberci sedne. Proto si ho tam Nezmar stejně jako Trpiše přivedl. Tohle on umí. Spíš uvidíme, jak rychle si to tam sedne.

Reagovat
icka

Teď se ukáže zda Kováč umí trénovat. Dle mého shoří jak papír.

Reagovat
Jimmy Tulipan

První kdo poletí tak bude Saňák a po podzimu půjde i Kováč

Reagovat
žrout

Já bych jako prvního tipoval ještě Hapala. Hapal/Saňák s tím, že druhý jmenovaný nemůže za to, že mu vybrakovali po Kováčovi kádr a ta kvalita tam teď prostě moc není.

Reagovat
icka

U Hapala čekám, že to bude nad očekávání a nebo úplně debakl. Kloním se víc k druhé variantě

Reagovat
žrout

Reagovat
Jimmy Tulipan

Dostal na koho si ukázal a chce hrát do první šestky? Ty bys měl bojovat mít cíl bojovat o 3 místo a být nejhůře 4. V základní části!

Nechápu co na tomto uplkakánkovi všichni vidíte, nikde nic nepředvedl a po každém zápase jen brečí jak jim každý zápas rozhodčí, trávník, diváci a míč ubližoval. Horší už je jenom Rada, to je taky šašek jakého svět neviděl.

Přál bych si, aby se český fotbal zvednul, ale určitě ne Kováčovi! Nejlepší by bylo kdyby tady ten šašek skončil po podzimu 10 vyhodili ho a přivedli Svědíka! A tady ten mistr světa si může jít plakat někam do 3.ligy do Převýšova!

Reagovat
žrout

Reagovat
GrimeBaller98

Drsny slova na nekoho, kdo si rika Tulipan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele