Kozel dostal od vedení Liberce ujištění, že se zatím trenérská změna nechystá

31.12.2023, 17:50
Aktuality

Přestože se v médiích spekulovalo, že s příchodem nového majitele by Liberec mohl sáhnout k trenérské změně, kouč Slovanu Luboš Kozel dostal od vedení ujištění, že vše zatím zůstává při starém.

Dvaapadesátiletý bývalý obránce počítá s tím, že mužstvo povede i v jarní části sezony. Kozel věří, že tým po zimním přestupním období setrvá pohromadě a zaútočí na první šestku tabulky, případně i příčky znamenající účast v evropských pohárech. Řekl to novinářům při Silvestrovském derby.

Podnikatel Ondřej Kania krátce před Vánoci získal opci na koupi 75 procent akcií Slovanu od dosavadního majitele klubu Ludvíka Karla. Podle spekulací médií se budoucí většinový vlastník Severočechů sešel s trenérem Radoslavem Kováčem, který aktuálně vede pardubický celek.

"To možná víte líp než já. Samozřejmě že to člověku neunikne, když se to někde objevuje. Pro mě je ale důležité, co mi říkají lidé, kteří jsou k tomu kompetentní a jsou nade mnou. Ti mě ubezpečili v tom, že se zatím nic nemění," řekl Kozel, který má smlouvu do konce sezony a součástí má být opce.

S Kaniou se zatím neviděli. "Možná na klubu ještě ani nebyl, možná teď přes svátky, když bylo volno. Nějaká jednání asi probíhala, ale my jsme se nepotkali. Pro mě se nic nezměnilo," uvedl Kozel.

"Myslím, že Liberec nového majitele ještě nemá. Má k tomu dojít až za nějakou dobu. Co já mám informace, tak platí to, co platilo na podzim. A jedeme dál," doplnil bývalý český reprezentant.

S týmem začne přípravu 3. ledna. Severočeši prohráli jen minulé z posledních osmi kol a po podzimní části figurují na osmém místě ligové tabulky. "Podzim jsme měli takový rozdělený. První půlka nebyla nic moc, druhá byla slušná až na poslední zápas v Pardubicích. Dotáhli jsme se zhruba tam, kde bychom chtěli být," řekl Kozel.

"Pokud by byla šance, chtěli bychom útočit i na první šestku, eventuálně na místa zaručující poháry. To ale obnáší plno věcí, které musejí fungovat. Jsme i ve čtvrtfinále poháru, tam také cítíme určitou šanci. Na tyhle věci se upínáme," doplnil Kozel.

Věří, že i díky blížícímu se nástupu nového majitele by Slovan nemusela potkat obvyklá výrazná obměna kádru. "Nějaké zprávy samozřejmě jsou, ale přestupové okno se otevírá až v lednu. Do začátku přípravy zůstane mužstvo z 99 procent pohromadě. Doufám, že se nám mužstvo úplně nerozuteče. Pokud má klub nějakou finanční jistotu a možnosti, je vždy vyšší šance, že se tým udrží nebo případně bude posilovat," prohlásil Kozel.

V Silvestrovském derby si zahrál utkání veteránů nad 45 let a se Slavií musel strávit porážku od Sparty 2:5. Navíc utrpěl na umělém trávníku v Edenu bolestivý pád. "Cítil jsem úder do stehna, bolí to. Teď se mi to rozleželo, takže takový klasický koňar," řekl Kozel.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
fabec1222

Tak kdo, Bílek?

Reagovat
Salfovic

Ten novej majitel bude chtít určitě někoho mladého a progresivního.

Reagovat
fabec1222

Tak vezmou Kuliče?

Reagovat
kilobyte

Vezmou Kováče, Boleslav Hapala, Baník Kuliče a Pardubicím zbyde Kozel.

Reagovat
fabec1222

U Kováče už psali, že zůstává v Pardubicích.

Reagovat
C-M@ster

No, z toho rozhovoru s Kaniou jsem to četl tak, že pokud Kozel s Libercem ukope nějaký vysoký místo nebo vyhraje pohár, tak zůstane, jinak skončí v létě a přijde Kováč.

Proto Kováč zůstává v Pardubkách, protože v Liberci není ještě volnej flek, ale v létě pravděpodobně bude, což si myslím, že i Kania sdělil Kováčovi na té „tajné schůzce”.

Jako pokud na někoho jsou 2 hoďky rozhovoru moc dlouhý, nebo nemá rád Novotnýho/Vacíná, můžu vypíchnout nějaký body rozhovoru.

Ten Kováč v létě do Liberce z toho tak nějak vyplynul. Kania má plnou důvěru v Nezmara a nebude do toho kecat jak Křetínský (nebo jak teď naznačil Tykač), Kania má Karlovu důvěru v tom, že půjde o dobrý krok pro klub, Liberec se pokusí jít marketingem směrem k lidem - Kaniovi se líbí logo/identita/komunikace Sparty - najali nějakou agenturu, dál budou pod jejich návodem pokračovat sami - takže se zřejmě přestane srát na fans, víc jak půlka klubů v lize je prý aktuálně nekoupitelná z různých důvodů (zmínil i Brno), při otázce na oranžovou Nezmara říkal, že kdyby někdo out of context vytáhl nějaký jeho telefonáty, taky by to mohlo vyznít všelijak.

Reagovat
Bex5

Zajimavy

Reagovat
didosh

Pojďme si říct Vacka snad nemůže mít ani nikdo rád ne? Uslintanec...Ale musím přiznat, že Podcast jsem odsuzoval ale asi měsíc zpět, jsem tomu přišel na chuť a když řídím delší dobu, tak podcast je fajn v autě.

Reagovat
fabec1222

ban

Reagovat
didosh

Ještě jsem chtěl říct že to jak se vyjadřoval ten Kania, tak to asi fanoušek klubu, který někdo kupil, slyšet nechceš...prostě jen hračka bez vzatahu k ní, navíc přiznal že je Spartan a zkoušel i jiné kluby...Díky Bohu za p.Brabce v Baníku a jeho lásce k ní...

Reagovat
kilobyte

To že nemá ke klubu vztah, neznamená, že to nebude dělat dobře. Někdy to může být i lepší, že není "ultras" fanoušek. Protože pak může snadno sklouznout k chybám.

Reagovat
Salfovic

Ještě budou se slzou v oku vzpomínat na tu kurvu Karla.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Na něj se slzou v oku vzpomíná hodně lidí, hlavně ti, kdo se s ním setkali v 80. letech...

Reagovat
Dejvak69

Reagovat
db18

Reagovat
Strakosha

Na mě Kania dobrý dojem neudělal. Ohledně Kováče je jasné, že se s ním nesešel proto, aby probrali,jak to Luboš dělá dobře. Ohledně Nezmara naznačil, že sám několikrát jel na oranžovou a proto si ho bere, aby měl pořešený rozhodčí a zákulisí.

Reagovat
Imos

Reagovat
delfin

Prosímtě. Kdo na tebe někdy dobrý dojem udělal?

Reagovat
Strakosha

A tobě tam ten Nezmar jako nevadí?

Reagovat
delfin

Já se ptal první.

Reagovat
žrout

To mě překvapili, čekal bych, že Kozlovi řeknou, že se za půl roku bude pakovat a že nemá smysl se dál snažit, tak ať už to jenom nějak dohraje... jsem zmatený...

Reagovat
delfin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele