KRÁLEM PREMIER LEAGUE JE RONALDO

23.04.2007, 13:12
Aktuality
Králem letošního ročníku Premier League se podle očekávání stal Cristiano Ronaldo. Záložník Manchesteru United si odnesl cenu Hráčské asciace pro nejlepšího fotbalistu právě probíhajícího ročníku a svůj totální triumf korunoval v anketě o nejlepšího mladého hráče soutěže...

"Je to zvlástní večer. Je to úžasné a vyhrát tyto dvě trofeje je pro mě velkým oceněním. I nadále chci tvrdě pracovat a ještě se zlepšit, protože tyto trofeje mi dodávají větší motivaci,"" prohlásil včera večer spokojený Portugalec.

22letý Ronaldo letos podává vynikající výkony a má lví podíl na tažení Manchesteru United za titulem. "Rudí ďáblové" sice o víkendu jenom remizovali s Middlesbrough, po remíze Chelsea na hřišti Newcastlu si ale i nadále udržují tříbodový náskok.

Ronaldo je prvním zahraničním vítězem ceny pro nejlepšího hráče od roku 2004, kdy triumfoval Thierry Henry. V posledních dvou letech se radovali John Terry a Steven Gerrard. Kapitán Liverpoolu se o tuto poctu ucházel i letos, ovšem podobně jako Ryan Giggs a Cesc Fabregas neúspěšně. Druhý za Ronaldem skončil Didier Drogba, třetí pak Paul Scholes.

Ronaldo si odnesl i ocenění pro nejlepšího mladého hráče, kde za sebou nechal Cesca Fabregase a Aarona Lennona, a stal se tak prvním fotbalistou po třiceti letech, který získal obě ocenění. V roce 1977 se podobný kousek naposledy podařil Andymu Grayovi.

Ideální sestava Premier League pro sezónu 2006/2007:
Edwin van der Sar, Gary Neville, Nemanja Vidič, Rio Ferdinand, Patrice Evra (všichni Manchester United) - Ryan Giggs, Paul Scholes, Cristiano Ronaldo (všichni Manchester United), Steven Gerrard (Liverpool) - Didier Drogba (Chelsea), Dimitar Berbatov (Tottenham).

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
HOST*M11

To je taky takove... 8 hracu z Man Utd... hlavne ta obrana... jako jo... maji ji nej z anglie...ale zase mit vsecky 4 obrance + golmana... nevim no

Reagovat
HOST*

Kdyz hrali spolu, byl man UTD k neporazeni, ted tam hraje max 1-2 z te obrane ctverice....a Man Utd ma problemy...

Ale Man Utd tam ma osm hracu zaslouzene. Letos proste vali. Klidne tam mohl navic byt Rooney misto Berbatova

Reagovat
HOST*

To je idealní sestava na

Reagovat
HOST*Zak

Ono také, kdo jiný? :)

Reagovat
HOST*p

berbatov je dobry. ale ta obrana manu je na zasmiatie, uz roky hovorim, ze maju otrasnych hracov v obrane, a stale ich chvalia, podiel na tom je, ze nedostavaju goly, sak as roma im vonku robil vcelku prievan v obrane a ked pozeram prenosy z premier league snad nie je zapas aby niekto z obrany nevyrobil kix. neville je dobry, niekedy urobi chybu, ale ferdinand a vidic... tak to je bieda, stale kixy, kopacia technika nulova. ked porovnam terriho, ktoreho povazujem za extra triedu, tak su uplne niekde dole. chyba tam aspon on, hoci bol zraneny

Reagovat
PJ

Je fakt že Terry tam chybí, nejspíš místo Vidiče. Ale Neville je extratřída a nemá v Anglii konkurenci, nejen že perfektně brání, ale patří mu celá lajna. Totéž na druhý straně Evra, i když tomu může konkurovat Cole. A Ferdinand - kiks udělá každej, ale Ferdinand se Terrymu určitě vyrovná a lepší stopeři v PL nejsou. A kopací technika - kolikrát sem si taky řikal, že je to kopyto, ale pak mě zas několikrát s míčem u nohy překvapil.

Jedenáctka podle mě, moc se od tý vybraný neliší:

-------------------------- Van der Sar --------------------------

-- Neville -------- Ferdinand --------- Terry ---------- Evra --

-- Gerrard ------- Scholes ------- Fabregas ------ Ronaldo --

------------- Drogba -------------------- Berbatov -------------

Reagovat
RMCF

Tak nějak tak bych to taky poskládal, možná ještě Aschley místo Evry, ale oba hrají výborně a i když mám Van der Sara hrozně rád už od AJAXu 95, kterýmu sem strašně fandil tak bych v bráně i přes to zranění viděl Čecha. A do středové dvojice by se ještě hodil Essien asi místo Cesca, ale to by zas ten střed trochu postrádal kreativitu...

Reagovat
HOST*p

berbatov je dobry. ale ta obrana manu je na zasmiatie, uz roky hovorim, ze maju otrasnych hracov v obrane, a stale ich chvalia, podiel na tom je, ze nedostavaju goly, sak as roma im vonku robil vcelku prievan v obrane a ked pozeram prenosy z premier league snad nie je zapas aby niekto z obrany nevyrobil kix. neville je dobry, niekedy urobi chybu, ale ferdinand a vidic... tak to je bieda, stale kixy, kopacia technika nulova. ked porovnam terriho, ktoreho povazujem za extra triedu, tak su uplne niekde dole. chyba tam aspon on, hoci bol zraneny, ale inak manu slape

Reagovat
smazaný uživatel

There´s only Ronaldo!

Reagovat
smazaný uživatel

Van der Sar - Neville, Ferdinand, Terry, Evra - Gerrard, Scholes, Essien, Ronaldo - Drogba, Berbatov

Reagovat
HOST*

Čech

Neville-Toure-Terry-Cole

Ronaldo-Scholes.Esien.Giggs

Drogba-Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, nemám tušení proč vynechali Čecha jen proto že byl zraněnej. On je podstatně lepší než van der Sar.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele