Kritika týmu, Mbappého a Griezmanna? Nevidím k ní důvod, jsme v semifinále, říká Fofana

08.07., 15:45
Aktuality
Radost hráčů Francie (© AFP)

Hráči Francie si po postupu do semifinále mistrovství Evropy nepřipouštějí kritiku svého týmu. Svěřenci trenéra Didiera Deschampse (55) trvají na tom, že udělali dost záslužných kroků k tomu, aby se na turnaji dostali tak daleko.

Francouzi postoupili mezi poslední čtyři celky turnaje, přestože mají na kontě pouze tři vstřelené góly (dva vlastní a jeden z pokutového kopu) a velké obavy o formu kapitána Kyliana Mbappého i zkušeného střelce Antoina Griezmanna. "Mně osobně je to jedno. Jsme přece semifinalisté," řekl na nedělní tiskové konferenci záložník Youssouf Fofana.

V pátek v Hamburku byl jedním z úspěšných střelců z penaltového puntíku, když Les Bleus porazili Portugalsko a postoupili do úterního semifinále proti Španělsku v Mnichově. "Co se týče úrovně Antoina a Kyliana, musíme si uvědomit, že to stačilo na to, abychom se dostali mezi nejlepší čtyřku. Nevidím důvod, proč bychom měli hledat negativa," pronesl Fofana a dodal: "Musíme táhnout za jeden provaz, abychom zvedli trofej, a ne se trápit tím, že ten a ten nebyl ve formě nebo že způsob, jakým jsme hráli, nebyl dobrý."

Také útočník Randal Kolo Muani podpořil Mbappého: "Neřekl bych, že prožívá špatný turnaj. Má za sebou skvělou sezonu, ve které vstřelil více než 45 gólů. Když vidím, že tady neskóruje, je na nás, abychom mu pomohli a podporovali ho. Soutěž ještě neskončila. Až na zlomený nos je navíc fyzicky v pořádku."

Mbappé sice v utkání skupiny proti Polsku proměnil pokutový kop, ale od doby, kdy si zlomil nos, nevypadá úplně v pohodě. Fofana i Kolo Muani také odmítli náznaky, že úroveň fotbalu na mistrovství Evropy 2024 je zklamáním. "To bych neřekl. Je sice obtížné se prosadit ofenzivní hrou, ale za zklamání to nepovažuji," řekl druhý jmenovaný. "Dnešní fotbal je mnohem uzavřenější, taktičtější, hraje se více bez míče. Je to šachová partie," doplnil Fofana.

Kolo Muani prohlásil, že Francouzi budou na bitvu se Španěly připraveni: "Zápasy budou stále těžší a těžší. Jsou jedním z nejlepších týmů na turnaji, hrají velmi dobrý fotbal. My máme ale rádi velké souboje. Do úterý se na ně dobře nachystáme." Dějištěm semifinálového utkání bude mnichovská Allianz Arena.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (59)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Fascinující, že tým, který nedal gol ze hry je v semifinále. Doufám, že spolu s Anglií pojedou domů

Reagovat
juveforever

Španieli si dajú vlastenca a nad Anglánmi vo finále tá jediný gól Mbappe z penalty

Reagovat
vceradnesazitra

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
OTASi

Reagovat
Pipo123

Borci si uvedomujú že ta kvalita stojí za hovno, vlastne všetci rozprávajú o tom ako je futbal moc o taktike.

Mali by sa upraviť pravidlá v prospech gólov, za vzor si človek môže dať NBA, NFL a NHL kde tie pravidlá sa upravovali v prospech ofenzívy. Ale ako to docieliť vo futbale?

Reagovat
Rox

Jak v basketu, máš na střelu určitej čas a pro jistotu rozdělit tým na útočící a bránící hráče, hezky 5 na 5.

Reagovat
Vrubozubec

Aspoň zavést při shodném počtu bodů zvýhodnění podle skóré a ne podle vzájemných zápasů

Reagovat
Ladas321

Jojo NBA to udělala a díky tomu se v NBA dnes už skoro vůbec nebrání, hlavně ve skupině. Při All Star ani nemluvím, padá jeden koš za druhým a výsledek? Klesá sledovanost a všichni chtějí zpět starou dobu, kdy se hrála i obrana.

Reagovat
smazaný uživatel

NHL dělá ale všechno pro atraktivitu. Je to byznys, ale taky jde komisařům o zábavu a fanoušky. Myslíš, že by NHL dala nějaký zápas do Baku, jak to udělala UEFA? Ne, dají to do zemí, kde je tradice. Česko, Finsko, Švédsko atd. Taky je NHL skvělý produkt. Zábava, góly.

Reagovat
mistr129

? Že dá UEFA Euro do své členské země je horší, než hrát zápas nějaké ligy mimo země, jejichž ta liga je?

To co dělá NHL je, jako by se Euro hrálo v Buenos Aires, to co dělá UEFA je, jako by se NHL hrálo v Atlantě

Reagovat
Ladas321

Protože v Baku nikoho hokej nezajímá, kdyby jim nabídli ty prachy co fotbalu, tak by ani sekundu nepřemýšleli a už by bookovali letenky pro týmy. Jinak v USA má NHL malou sledovanost, tak amíci neřeší ty venkovní zápasy v Evropě, ale třeba u NFL jim to vadí a taky na to fanoušci nadávají a stejně to ten komisař udělá a pošle týmy do toho Londýna, Mnichova, Brazilie a poslal by je i do Saudské Arabie, kdyby o ně měli zájem.

Reagovat
kilobyte

Americký fotbal má v Evropě nulovou tradici a stejně ho sem dávají.

Reagovat
Kily

na jednu stranu logicky, v USA nemá NFL už kam expandovat, potřebuje nový trh a Evropa je fajn, jelikož se tady každoročně rozšiřuje komunita fanoušků, kteří těch několik zápasů vyprodají

samozřejmě pro fanoušky za mořem to atraktivní není, základní část má 17 zápasů a takhle o jeden na vlastní oči přijdou (loni Jaguars v Americe dokonce o dva, v Londýně hráli dva víkendy po sobě) a moc velký dojem na ně neudělá to, že se do Evropy na "domácí" zápasy posílají týmy s nižší návštěvností

Reagovat
sergi

17 zápasov? to som nevedel. Prečo len toľko? Potom je play off ale to sa potom hrá čo, len raz za dva-tri týždne?

Reagovat
Kily

spousta zranění, kluby mají na soupisce 53 hráčů, k tomu cca dvacet hráčů v practice squadu a vinou zdravotních problémů jich dovedou během sezony vystřídat klidně i přes 80 (rekord je dokonce přes 90). Často navíc vážná zranění utrpí klíčoví hráči, takže se může stát, že v jednom zápase nějakému klubu prakticky skončí sezona, jelikož přijde o dva rozdílové, za které není adekvátní náhrada. A nejde jen tak někoho vyměnit a čekat, že hned bude ten tým táhnout, jelikož se nová posila musí naučit playbook (útoky mají průměrně napsaných a secvičených cca sto akcí a třeba QB musí při zahlášení akce vědět, co bude dělat všech deset jeho spoluhráčů na hřišti)

ještě před několika roky měla základní část jen šestnáct zápasů. Kvůli zraněním se pak playoff hraje jen na jeden zápas - předkolo (v tom mají vítězové konferencí volno), konferenční semifinále, konferenční finále a SuperBowl

Reagovat
sergi

Ešte aj playoff na jeden zápas. To je celkom sranda, čo pozerám tak sezóna za 3-4 mesiace hotovo. Díki za vysvetlenia. Je to fakt zaujímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem rozhovor s Peterou, který organizuje zápasy NHL u nás. Přesně tohle, co jsi napsal, tam vyvrátil. NHL nabizeli Arabáči neskutečné prachy. Řekli ne. Nebudeme dávat hokej tam, kde nemá tradici jen kvůli prachům. V ČR nabídli méně, a přesto ho dali sem. Tak nešiř bludy.

Reagovat
smazaný uživatel

Petera říkal, že NHL bere hokej jako produkt jinak, než ostatní sporty. A nehodlají ho zaprodavat do takových zemí jako je Arábie. Raději ho dají do Finska nebo Švédska.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle funkcionáře nezajímá. Je zajímají jen money. Proč rozsirili počet účastníků EURA, MS? Víc zemí = větší money z práv. Proč udělali třetí evropskou soutěž? Proč rozjebali Euro po celé Evropě a fanoušci se mohli ujezdit? Myslíš, že tohle dělá funkcionář, kterému záleží na fanoušcích? Ne. Tohle dělají byznysmeni, kteří si ukradli fotbal na to, aby na něm rýžovali miliardy eur. O fandy nejde. A o hru taky ne. Jde jen o prachy. Takže pokud Euro bude výnosné, a ono bude, tak je nebude zajímat nějaká kvalita hry. Ale vůbec. Vydělali jsme, najedli jsme se, vytvořili další kontakty ve VIP, a tím to hasne. Otázka času, než budou postupovat do play-off i týmy ze čtvrtých míst.

Reagovat
Kiss Me Polka!

vrať se na idnes, jsi směšný

Reagovat
LyEX

Nerozumiem tvojej reakcii, v čom sa mýli? Veď toto je už všeobecne známa vec, plus tam zabudol dodať, že tak ako to je aj vo FIFA pri voľbe prezidenta FIFA sa spoliehajú na hlasy z menej rozvinutých krajín preto podliezajú krajinám z chudobnej Afriky, Strednej Ameriky a podobne, kde stačí pustiť zopár šušňov na yachty vedeniu tamojšich zväzov a v systéme kedy každý zväz ma rovnako 1 hlas to stačí na zvolenie, aj napriek odporu futbalových veľmocí, preto tiež dochádza k rozšírovaniu účastníkov, proste len obchod.

Reagovat
Kiss Me Polka!

ekl se ukazuje jako dobrý projekt, který slabým ligám pomáhá, jinak trapné hospodské kydy, jak je všechno špatně a dřív bylo všechno lepší. zahleděnost sama do sebe, že jen on je ten správný fanoušek a tudíž, by se vše mělo přizpůsobovat jeho pohledu. (pokud v této podobě euro vydělává víc, znamená to, že je v této podobě hodnotnější pro větší skupinu lidí - fanoušků).

a hlavně si tu za euro založil několik účtů (protože je troll a pokáždé dostane ban)..

to, že je uefa, fifa zkorumpovaná a jde jim o prachy je jasné všem, fakt sherlock.. odpor fotbalových velmocí? kde? pokud by opravdu něco chtěli změnit, tak to změní, pokud by top 10 velmocí vystoupilo, tak může jít celá fifa doprdele. ale to se, zdá se, nikdy nestane, protože tento systém je pro ně (jejich funkcionáře) jednodušší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pistacik11

Maximálne 10 nahrávok - strela, a ak už si na súperovej polovici tak zákaz nahrávať na vlastnú polovicu

Reagovat
kilobyte

Těch 10 nahrávek by se mi moc nelíbilo. Ale zakázat vrátit se na vlastní půlku by mohlo být zajímavé. Akorát jestli by to nebyla moc velká výhoda pro týmy, které hrají v bloku.

Reagovat
pistacik11

My sme tak hrali na tréningu niekedy, síce len na šírku ihriska, ale prinieslo to svoj úspech, lebo si sa nehral s loptou, naučil si sa strieľať z diaľky. (Boli aj ine variácie, 10 nahrávok a gól len z vnútra 16 - tky, gól len hlavou a pod. Podľa zamerania.. ) Na veľké ihrisko by som ti dal kľudne na 15 nahrávok, za mňa dostatočný počet.

Opäť by sa našlo využite aj pre tipicke 9-tky, ako Gomez, Lewa, Toni, Vieri a pod. Lebo by by si mal viac centrov, viac striel z diaľky za mňa by to hre pomohlo.

Reagovat
kilobyte

Ty přihrávky by se špatně kontrolovali a umíš si představit ty dohady, až by po 10 (15) nahrávkách někdo vystřelil a tečoval to jeho spoluhráč a byl gól. Když si někdo stoupne dobře do bloku, tak 10 nahrávek může být dost málo. Stačí si pohlídat náběhy.

Reagovat
ratusek

Dal bych to jako v basketu, tam je na utok 24 vteřin. Ve fotbale bych dal 2 minuty se zákazem na vlastní polovinu a bylo by

Reagovat
Grahf

dávať body len za výhru.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Ofenziva > Defenziva

Remíza 0:0 = 0 bodů. To by mohlo pomoct

Reagovat
OTASi

Reagovat
Novak.Usykovic

Španělsko vs Nizozemsko... To je nejlepší možné složení pro finále. Ve finále bych fandil asi Keukenhofu.

Reagovat
Mönchengladbach

Ano. Takže čekám finále Anglie - Afrancie.

Reagovat
Novak.Usykovic

Fotbal je krutý.

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby, tak vyhraje jen jeden tým. Druhý bude brečet. Nechci vidět, co by se stalo, kdyby Anglie prohrála druhé finále Euro za sebou a ještě po takové hře.

Reagovat
Rudnevs

Tieto ME sú tak na kkt, že by ma neprekvapilo, ak by to celé vyhrala Anglie. A ešte sa potom dočítaš, aké to je super, lebo vlastne vyhrala kolíska futbalu a čakali na to už dlho, čiže super správa pre futbal. Podobne ako sa včera písalo o Hamiltonovi v F1.

Reagovat
pa3ce

Včerajšie víťazstvo Hamiltona po skvelej jazde ale bola super správa pre F1. Tak ako je pre F1 super správa, že ju v sezóne vyhralo už 6 rôznych jazdcov. Nešikovné porovnanie :)

Reagovat
Rudnevs

Čiste zo štatistického pohľadu, v čom je tak super, že zrovna Lojzo má 104 výhier miesto 103? Super pre F1 je, že sa jednalo o zaujímavý závod, ten by však bol zaujímavý aj v prípade iného výsledku - napr. výhry Norrisa alebo Piastriho. Čo sa týka argumentov, prečo by zrovna výhra Lewisa pomohla športu - Ano, je to legenda športu a ano, nejaku chvilku už nevyhral. Presne to by sa dalo povedať aj o Anglicku. A vlastne by sa dal použiť aj ten argument s rozmanitosťou víťazov - Španieli by predsa vyhrali už tretíkrát za posledných 5 ME.

To porovnanie je práveže šikovné, možno až na jednu chybičku, a to, že Lewisov výkon bol rozhodne silnejší než doteraz predvádzaná hra Angličanov; tým pádom je to aspoň "zaslúženejšie" než prípadné víťazstvo Anglicka. K tomu sa ale moje porovnanie nevzťahovalo, resp. som na to vo dobe jeho písania nepomyslel, ja som to bral z hľadiska sympatii a z hľadiska toho, ako nám to budú médiá a vlastne celý svet predávať.

Reagovat
LyEX

Zabudáš nato, že hlas a zveličovanie vo svete majú krajiny podľa určitého statusu, stačí si prdnúť a vonia to lepšie ako v strednej Európe, pričom angláni sú v tomto asi najhorší na svete, viď. Andy Murray, keď sa opýtaš anglána je to najlepší tenista svojej generácie, legenda po boku Federera.

Reagovat
pa3ce

Ľudia, a teda aj médiá ktoré tie príbehy môžu ľuďom ponúkať a zarábať na tom, milujú príbehy a sledujú šport ktorý im prináša emócie. Lewisovo víťazstvo po skvelej jazde na domácej trati po 2 a pol roku a po tom ako stratil dosť kontroverzne svoj posledný titul takým príbehom je a emócií prirodzene veľa vyvoláva. A je to teda omnoho silnejším príbehom ako prípadné víťazstvo tohto fádneho Anglicka kde aj fanúšikovia Anglicka si uvedomujú, že ten tým mohol a asi aj mal už z tohto turnaja vďaka predvedenej hre vypadnúť. Takže áno, prípadne víťazstvo Anglicka na tomto Eure by bolo v britských médiách veľmi tlačené ale som si istý, že vo svete by sa viac riešilo ako nezaslúžené je a bola by tam pachuť toho aký futbal ten tým predvádzal.

Takže sorry ale tvoje prirovnanie stojí akurát tak na tom, že Lewis je Angličan a vo svete sa veľa rieši jeho víťazstvo. Stále v tom nevidim hlbšie relevantné súvislosti.

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

A samozrejme s otrasnou hrou, vysledkom 0:0 a minimom sanci

Reagovat
Mönchengladbach

A výhrou Afrancie na penalty.

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Tam uz nie je vitaza, trofej radsej odlozit a mozno snad o 4 styri roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Typické. Typický dnešní fotbal. Hra? Jebat. Zábava pro fanoušky? Jebat. Bránit? Super. A jakmile se tým probrani k boji o medaile? Paráda úplná. Jsme borci, nedali jsme gól ze hry, vůbec to nevadí. Jsme borci a zasloužíme si fotky na Eiffelovce. Naštěstí Euro může vyhrát jen jeden tým, takže vy nebo Anglie domu s pohárem nepojedete a vyslechnete si, co jste hráli za sracku, ze které celou Evropu bolely oči A ja to přeju teda nejvíc vám

Reagovat
sensei25

Ja si skor myslim,ze ti hraci su unaveny.Napriklad PL.Liga,Pohare,Superpohar,LM dalej kvalifikacia na ME,MS,priatelaky,Liga narodov(uplny nezmysel)-sa cudujem,ze tam oustaju hracov.Proste zruste vsetky nezmyselne sutaze.Nech zostane Liga,LM,jeden pohar.Ostatne pohare zrusit,Ligu narodov jednoznacne zrusit.A ti hraci budu celkom fresh a aj futbal by bol zaujimavejsi.Ved si predstavte kolko toho za sezonu odohrali,teraz ME a 10.8 uz superpohat a o tyzden liga.Chore

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Elmas

Inkasovat z 5 zápasů 1 gól z penalty je ale solidní.

Reagovat
Di Stéfano

Súhlasím s tým že za prvé hráči sú takto po sezóne úplne vyšťavení . MS v katare bolo termínovo fakt výborné , možno ani nejaký október by nebol najhorší , holt by sa odohralo v lige len pár zápasov a bola by prestávka . No a čo sa týka tej kvality hry … bolo pár dobrých zápasov ale väčšina a hlavne od tímov ktoré sú papierovo svetová špička FRA , ENG … to je naozaj na zaplakanie , všetci nadávajú na tohtoročnú Copu … jasne hra sa v USA čiže štadióny , atmosféra … do toho juhoamerickí rozhodcovia , niekedy je to skôr vojna ako zápas , ale videl som tam zápasy ktoré som si naozaj užíval od začiatku do konca . Napríklad aj URU- BRA , ktorý skončil 0:0 a bolo tam 41 faulov a kopu válania sa po zemi ma bavil viac ako všetky zápasy Francúzov dokopy .

Reagovat
veikko

Zatím bavily všechny zápasy play-off na Copě a každý něčím trochu jiným.

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
Pharrell

Reagovat
mayday

5 zápasů, skóre 3-1, dva vlastňáky a penalta a jsi v semifinále

Anglie něco podobného, návod pro ostatní týmy do dalších turnajů.

Reagovat
DelPiero137

Uz chyba len prehlasenie za su lepsie muzstvo ako to okolo Zidana

Hraci v podstate nic neukazali, nepredviedli nic zo svojho umu na ktory sme u nich zvyknuty.

Hlavne ze sa prebojuju do finale a nenadru sa nato.

Ak bude mat coraz viac hracov/trenerov takyto pristup, futbal zacne stracat svojich fanusikov. Mozno niektore ligy si udrzia istu atraktivitu (vdaka nepriposranym trenerom) ale MS a ME ma nakrocene byt riadna sragora na pozeranie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele