KRKIC ČTVRTÝ V HISTORII BARCELONY

25.04.2007, 20:38
Aktuality
Barcelona sice sehrála jen nepříliš důležité přátelské utkání proti egyptskému Al-Ahly, přesto se při něm přepisovaly historické tabulky klubu. Teprve šestnáctiletý Bojan Krkic se totiž stal čtvrtým nejmladším hráčem v historii Barcy, který nastoupil do oficiálního zápasu. A co víc, ihned skóroval.

O obrovském talentu katalánského mladíka se srbskými kořeny se v Katalánsku i Španělsku moc dobře ví, jeho takřka tisíc gólů (s průměrem kolem 3 a půl branek na zápas) nastřílených během kariéry v mládežnických kategoriích Barcelony mluví samo za sebe. Někteří ho dokonce považují za nejnadějnějšího fotbalistu, který kdy oblékl dres španělské reprezentace. Mimochodem, i to Krkic učinil ve velkém stylu, na ME U-17 byl nejlepším střelcem turnaje, přestože nastupoval v roli náhradníka.

Bojan se sice až během této sezóny dostal do béčka Blaugranas, přesto se ihned zařadil mezi klíčové opory mužstva a i díky tomu se dostal do podvědomí kouče Franka Rijkaarda, který ho vzal s sebou do Egypta a ihned mu dal důvěru v základní sestavě. Krkicovi bylo 16 let, sedm měsíců a 26 dní. Rychleji se do prvního týmu dostali akorát tři hráči - legendární Paulino Alcántara, který se debutu dočkal v těžce uvěřitelných 15 letech, čtyřech měsících a osmnácti dnech. Nejlepší střelec v historii klubu se tehdy (roku 1912) uvedl ve velkém stylu a okamžitě zaznamenal hattrick. Druhým v pořadí je relativně neznámý Haruna Babangida. Hráč z Nigérie momentálně působící v řeckém Olympiacosu se v modročerveném dresu představil v sezoně 1997/1998, kdy mu bylo 15 let, 9 měsíců a jedenáct dní. Tím třetím pak není nikdo jiný než Lionel Messi od jeho narození do utkání s Portem uběhlo 16 let, 4 měsíce a 23 dní.

A ještě jedna zajímavost, Krkicův postup mládežnickými kategoriemi je také jeden z nejlepších, rychlejší byli jen dva fotbalisté - Andrés Iniesta a ano, hádáte správně, Lionel Messi... Barca si je dobře vědoma, jaký klenot má nyní ve svých rukou, a už teď zvažuje, co s hráčem udělá po skončení sezóny. Varianty jsou tři. Tou první je setrvání v "B" týmu, což připadá v úvahu jen v tom případě, že béčko nesestoupí o soutěž níž. Druhou možností je logicky hostování - o slovo se hlásí například Deportivo La Coruňa - a vedení zatím nevyloučilo ani přesunutí Bojana rovnou do prvního týmu. To se ale zatím zdá nepravděpodobné, na rozdíl od spoluhráče Dos Santose si Krkic nejspíše bude muset ještě počkat.

Ať už se Bojan Krkic objeví v příští sezóně kdekoli, svou šanci jednou v Barceloně určitě dostane a pokud se potvrdí naděje do něj vkládané, mají se obránci v celé La Lize na co těšit...

Autor: Petr Kilian / elmundodeportivo.es, EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
HOST*

Bojan bude dobrý jak cyp,i když je už teď

Reagovat
smazaný uživatel

no uvidime za 2-3 roky

Reagovat
HOST*ital

Na té fotce mi připomíná Raula

Reagovat
smazaný uživatel

neblbni

Reagovat
Shevchenko

mě crespa

Reagovat
smazaný uživatel

Víte někdo něco o tom Saviolovi, dá se tomu věřit nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj?

Reagovat
smazaný uživatel

MARCA

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to by Pibito neudělal.

Reagovat
smazaný uživatel

Chci se zeptat, zda ten poslední odstavec je z jeho hlavy...

Taky bych rád upozornil, že pokud je celý článek psaný spisovně, pak slovo "akorát" působí jako pěst na oko. Co třeba "pouze"?

Reagovat
HOST*

Vedením Barcy bylo několikrát řečeno, že šanci dostane, akorát se na to nesmí spěhat, šanci dostane stoprocentně.

Reagovat
alegre

Chachacha! yardo, chybím Ti...

Reagovat
HOST*sterda

Bojan!

Reagovat
Messiáš

jj je to machr

Reagovat
HOST*Fugas

hhmm tak tohle je fakt zpráva dne , ještě byste tu mohli psát jak hrála barcelonská juniorka, mladší žáci, dorost .........

Reagovat
HOST*

Podle počtu přečtení tato zpráva zaujala dost, takže nechápu, co se ti nezdá...

Reagovat
HOST*manager

barca ma novy talent po messim,santosovi

Reagovat
HOST*Tomík

Barca vyhraje Titul španělské la ligy

Reagovat
HOST*messi,c ronaldo and t ros

jsou ne nej nej nej nej nej nej nejlepsi

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele