Lacazette se pro OH vrátil do francouzské reprezentace. Chceme získat medaili, vyhlásil kapitán

21.07., 14:44
Aktuality
Lacazette je jedním ze tří hráčů nad 23 let ve výběru trenéra Henryho. (© Profimedia)

Alexandre Lacazette (33) je hrdý na to, že mu trenér Thierry Henry (46), jeho idol z dětství, svěřil odpovědnost vést do boje francouzský olympijský tým. Zkušený kanonýr doufá, že domácí prostředí a fanoušci podpoří medailové ambice Les Bleus.

Lacazette, který hrál za reprezentační výběr Francie naposledy v roce 2017, v rozhovoru pro FIFA zveřejněném v sobotu uvedl, že olympijský tým, jehož cílem je získat druhou zlatou medaili ve fotbale, se stal soudržnou skupinou. Zkušený útočník je jedním ze tří vybraných hráčů, kteří mohou přesahovat věkový limit 23 let pro olympijské hry.

"Všichni máme stejné ambice, jít až do konce a získat medaili. Skutečnost, že se jedná o domácí zápasy, nás bude velmi motivovat," zdůraznil Lacazette, který v současnosti obléká dres Lyonu.

Bývalý kanonýr Arsenalu dále prozradil, že trenér Thierry Henry chce, aby tým předváděl útočný styl fotbalu založený na držení míče. "Po taktické stránce rozhodně smýšlí dopředu. Chce především, abychom si to užívali a předvedli divákům show," pokračoval Lacazette.

Země galského kohouta je jako pořadatelský národ ve skupině A spolu s USA, Guinejí a Novým Zélandem. Svěřenci lodivoda Henryho zahájí šampionát ve středu, dva dny před slavnostním zahájením, na stadionu v Marseille proti USA.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (4)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Špatný přístup Laco. Cíl má být s takovým týmem udělat titul, cokoli jiného je neuspěch.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Csaplárova past

na té fotce nevypadá nikdo pod 23 let, proti 12 a 19 je i Henry mladý šohaj

Reagovat
xjert02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele