Laci je nadšený, že poprvé v kariéře hraje evropské poháry

05.10.2023, 08:45
Aktuality
Qazim Laci (© sparta.cz)

Záložník Sparty Qazim Laci je nadšený, že poprvé v kariéře hraje evropské poháry. Ve čtvrtek ho s Pražany čeká na hřišti Betisu Sevilla druhé utkání ve skupině C Evropské ligy. Albánský reprezentant na tiskové konferenci vtipkoval, že velké horko ve Španělsku představuje pro Pražany problém, jelikož dánský trenér Brian Priske bude po svých svěřencích vyžadovat hodně běhání.

Letenští se do hlavní fáze evropských pohárů probojovali po roční pauze. "Jsem z toho nadšený. Také mám velkou radost, že mi trenér dává šanci zažít tyhle zápasy. Přesně na ně se vždycky těším," uvedl Laci. Dalšími soupeři Sparty ve skupině jsou Glasgow Rangers a Aris Limassol, který doma v úvodním utkání zdolala 3:2. Naopak Betis prohrál v Glasgow 0:1.

V Seville panuje tropické počasí, teploty dosahují 36 stupňů. "Bude to pro nás problém, protože trenér po nás bude vyžadovat hodně běhání. Není to žádná omluva. Jsme zvyklí hrát v takových podmínkách. Musíme být připravení, jsme profesionálové. Musíme se umět přizpůsobit všemu. Zítra je třeba být stoprocentně mentálně i fyzicky připravený," řekl sedmadvacetiletý hráč, který posílil letenský celek na konci minulého roku z francouzského Ajaccia.

"Zelenobílé" považuje za silné mužstvo. "Všichni znají (záložníka) Isca, ale nemyslím si, že to je jen o něm. Má kolem sebe spoluhráče, kteří odvádějí skvělou práci. Musíme si dát pozor na celý tým Betisu, nejen na jednoho hráče. Isco je kvalitní, ale není sám. S trenéry se zaměřujeme i na jednotlivé hráče a jejich pozice, kde se jim daří nejlépe, v čemž jim musíme zabránit," prohlásil Laci.

Ve čtvrtek by neměl chybět v nominaci albánské reprezentace na kvalifikační utkání o postup na mistrovství Evropy proti Česku. To se odehraje v Tiraně 12. října. Zářijový vzájemný duel v pražském Edenu (1:1) zmeškal kvůli nemoci.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele