LaLiga - preview 16. kola: Celta Vigo chce ukončit trápení

08.12.2023, 09:18, aktualizováno 11.12.2023, 08:47
Previews
Radost hráčů Vallecana (© AFP)

Kromě dohrávání rozehraného zápasu Granada - Athletic se v pondělí půjde na LaLigu také Campo de Fútbol de Vallecas, kde Rayo Vallecano přivítá trápící se Celtu Vigo...

Rayo Vallecano - Celta Vigo

pondělí 21:00

Dohrávka šestnáctého kola španělské nejvyšší soutěže se odehraje na stadionu Vallecas na předměstí Madridu ve Vallecanu. Domácí zde budou proti Celtě usilovat o pátou výhru v sezoně a zároveň o návrat na vítěznou vlnu, vždyť naposledy se ze zisku tří bodů radovali na konci října v utkání s Las Palmas. Jejich soupeř je na tom ale ještě podstatně hůř. S devíti body je osmnáctý, v dosavadním průběhu sezóny porazil v lize pouze Almeríi a pod trenérem Benítezem se tak začíná pomyslná židle povážlivě kymácet.

Rayo sice čeká na ligovou výhru také poměrně dlouho, v minulém soutěžním utkání ale zvítězit dokázalo. Yeclano Deportivo, celek ze čtvrté ligy, dokázalo porazit 2:0 a zajistit si postup do další fáze. Vítězný gól zaznamenal minutu před koncem základní hrací doby Falcao, na nějž navázal o pět minut později De Tomás.

Tímto vítězstvím tak Rodríguezovi svěřenci alespoň částečně napravili debakl ze San Mamés v Bilbau, kde domácí smetli Vallecano v poměru 4:0. Tuto vysokou porážku nyní budou chtít domácí odčinit i před vlastními fanoušky a proti týmu z Vigy k tomu budou mít i skvělou příležitost.

Ten se totiž v nynější sezóně velmi trápí. Los Celestes mají na kontě po patnácti utkáních pouhých devět bodů a krčí se na sestupových pozicích. Alespoň trochu by mu snad mohla pomoci výhra v poháru nad papírově slabším Sestaem, i když ani ta se nerodila příliš lehce.

Jediným střelcem za prvoligový celek byl řecký útočník Douvikas, který nejprve otevřel skóre a pak po vlastním gólu Núñeze upravil na končených 2:1.

Co se ale týče vzájemných zápasů, má Celta na co navazovat. Naposledy zvítězila přesvědčivě 3:0, když se prosadil dvakrát Aspas a vlastní branku si vstřelil Ciss. Galícijci navíc s Vallecanem neprohráli už pětkrát v řadě, podaří se jim tuto sérii prodloužit v pondělí?

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Mumin, Lejeune, Chavarria - Valentin, Ciss - De Frutos, Trejo, A García - Camello

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Vázquez, Starfelt, Núñez, Sánchez - Mingueza, Tapia, De la Torre, Bamba - Larsen, Aspas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.63 - 3.34 - 2.88

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Granada CF - Athletic Bilbao

pondělí 21:00

Granada, jakožto nováček mezi španělskou elitou zatím v nové sezóně tápe. Nazaríes se ne a ne chytit, a to ani proti papírově slabším soupeřům. Ruce nad hlavu po vítězném zápase zatím zvedali v sezóně pouze jednou, po triumfu na Mallorcou, od té doby však napříč soutěžemi nedokázali vyhrát už dlouhých třináct utkání v řadě. Teď se pokusí tuto nelichotivou sérii prolomit proti Bilbau.

Přestože celek, hrající na Estadio Nuevo Los Carmenes přistoupil po sérii nepříznivých výsledků ke změně trenéra, potřebný impuls to pro ně ale prozatím nepřineslo. Je však nutno dodat, že uruguayský stratég Medina nemohl projít náročnější zatěžkávací zkouškou, než úvodním utkáním v novém působišti na Santiago Bernabéu.

Hosté si zde nevedli vůbec zle, ale byl to právě Real který se ujal vedení v šestadvacáté minutě, kdy se prosadil Díaz. Na něj ještě půl hodiny před koncem navázal Rodrygo a bylo vymalováno. Granada odjela s prázdnou a co víc, nedokázala ani jednou trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Opačný příběh než andaluský tým zažívá v posledních týdnech baskický Athletic Club. Ten si v lize z posledních čtyř utkání zapsal tři výhry a jednu remízu, navíc na hřišti první Girony, což byl pro Valverdeho mančaft velmi cenný skalp. Naposledy pak doma Athletic rozdrtil Rayo, kterému nadělil čtyři branky.

Zatím poslední soutěžní utkání pak odehráli Los Leones v rámci poháru na hřišti Cayonu, hrajícím čtvrtou nejvyšší soutěž. A i ve značně obměněné sestavě nezaváhali, už do pauzy se dvakrát prosadil Villalibre, který jinak do hry naskakuje spíše z lavičky a na něj navázal pět minut před koncem Nico Williams. Bilbao tak potvrdilo roli favorita a odvezlo si vítězství 3:0 a jasný postup.

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ferreira - Sánchez, Miquel, Torrente, Neva - Petrović, Ruiz, Gumbau, Zaragoza - Uzuni, Boye

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Paredes, Lekue - Herrera, Ruiz de Galarreta - I Williams, Sancet, N Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.12 - 3.75 - 1.93

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - UD Almería

neděle 14:00

Zapomenout na porážku z minulého kola a vrátit se na vítěznou vlnu, to budou hlavní dva úkoly Simeoneho svěřenců v nedělním utkání šestnáctého kola. A k obojímu budou mít ideální příležitost, utkají se totiž s úplně posledním celkem celé soutěže, Almerií. Ta je v současnosti posledním týmem z top pěti lig, který nadále čeká na první vítězství v sezóně. A je rozhodně na čase, aby zabrala, vždyť nesestupová sedmnáctá pozice se jí vzdálila už na sedm bodů.

"Rojiblancos” se navíc ve středu rozloučili předčasně i s domácím pohárem. Nezachutnalo jim totiž utkání na hřišti Barbastra, které působí až ve čtvrté nejvyšší lize. Jediný gól zápasu dal po půl hodině Carbonell a pro hosty tak účinkování v poháru pro letošní sezónu skončilo.

O něco lépe si andaluský celek vedl v minulém kole, když se představil na domácí půdě proti silnému Betisu Sevilla. Tomu se nepodařilo napravit nepovedený dojem po prohraném utkání se Spartou a s outsiderem pouze remizoval bez branek. Již v sedmadvacáté minutě jej navíc oslabil Bellerín, který za nesportovní zákrok viděl rovnou červenou kartu a hosté tak nakonec za remízu mohli být ještě rádi.

Podobně rádi by za remízu v minulém kole byli i Atleti, na hřišti mistra se jim ale takový počin nepodařil. Xaviho družina vedla, když brankáře Oblaka parádně přeloboval jeho někdejší spoluhráč Joao Félix. Přestože se madridští prezentovali několika slibnými šancemi, byli to domácí, kdo většinu zápasu tahali za delší konec a zaslouženě si tak v prestižním duelu dokráčeli pro vítězství.

Přes týden však mělo Atlético, narozdíl od svého soupeře, pauzu a mohlo tak v poklidu zrelaxovat a připravit se na následující duel. Rány z prohraného šlágru se tak alespoň do jisté míry zahojily.

Přesto budou "Colchoneros” v utkání postrádat trojici Barrios, Lémar, Vitolo. Jinak ale vstupují do zápasu ve velmi silné sestavě. Na straně Almeríe je seznam absentérů poněkud delší, kromě Slovenského středopolaře Martina Šviderského bude chybět také Milovanović, Koné, Suárez a Pubill.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Molina, Azpilicueta, Witsel, Hermoso, Lino - Llorente, Koke, De Paul - Griezmann, Morata

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pozo, Montes, González, Akieme - Robertone, Melero - Baptistão, Arribas, Embarba - Ramazani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.56 - 16.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cádiz CF - CA Osasuna

neděle 18:30

V neděli večer se na stadionu Nuevo Mirandilla utkají dva týmy, které v dosavadním průběhu LaLigy nezažily příliš úspěchů, když Cádiz přivítá Osasunu. Domácí zatím z 15 ligových zápasů získali pouze 12 bodů, což je řadí na 16. místo v tabulce, zatímco Osasuna je s 15 body na 14. místě.

Cádiz se nachází jen tři body od sestupového pásma a jeho forma je v poslední době velmi neuspokojivá. Od začátku září se mu v LaLize nepodařilo zvítězit. Svěřenci Sergia Gonzáleze v posledních dvou ligových zápasech proti Mallorce a Celtě Vigo pokaždé remizovali. Ve druhém jmenovaném utkání to pro ně vypadalo dobře, když se po čtvrt hodině prosadil Ramos, plán na zisk tří bodů se ale začal hroutit po vyloučení Chusta a konečný stav 1:1 nakonec pro domácí zařídil půl hodiny před koncem Larsen.

Cádizu se nedařilo ani v domácím poháru, ve čtvrtek večer podlehl Arandině ze čtvrté ligy 2:1 a jeho cesta v této soutěži tak v podstatě skončila dřív než začala.

Osasuna v lize remizovala dvakrát z posledních tří zápasů a po porážce 3:1 na hřišti Villarrealu si rozdělila body s Las Palmas a Realem Sociedad.

Svěřenci Jagoby Arrasateho skončili v minulé sezóně na sedmém místě španělské nejvyšší soutěže, a kromě toho se dostali do finále Copa del Rey, ale jejich forma v současném ligovém ročníku je jasným zklamáním. Dokáže se konečně zvednout a porazit potápějící se Žlutou Ponorku?

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Gil - Carcelén, Fali, Mere, J Hernández - Alejo, Fernández, Alcaraz, Sobrino - Ramos, Roger

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, D García, Cruz, Herrando, Mojica - Oroz, Torró, M Gómez - R García, Budimir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.01 - 2.89

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Girona FC

neděle 21:00

Před sezonou to čekal málokdo. Girona jde do souboje se slavnou Barcelonou z lepšího umístění. "Gironistes" se i po patnácti kolech drží na čele tabulky, společně s Realem Madrid a na Barcelonou mají náskok čtyř bodů. Ten se může v neděli večer pokrátit, pokud Xaviho tým splní roli favorita.

Girona dál pokračuje ve své krasojízdě a ani po patnácti kolech neztrácí dech. Senzace letošní LaLigy naposledy porazila Valencii 2:1 a z prvního místa jí sesadilo jen horší skóre. Jak dlouho se bude Gironě dařit a dokáže bojovat o titul až do posledního kola? To jsou otázky, na které není jednoduché odpovědět. Fanoušci ale pevně věří, že jde o životní sezonu a Girona to ukáže už proti regionálnímu rivalovi.

Barcelona obhajuje titul a i když na Gironu, potažmo Real Madrid ztrácí, pořád je ve hře. Také její forma se lepší a minulé kolo to jen potvrdilo. Barca udolala jedinou brankou jiného adepta na titul Atlético Madrid a prodloužila sérii neporazitelnosti už na čtyři zápasy. Xaviho svěřenci zároveň splnili cíl i v Lize mistrů a po dvou letech se dostali do vyřazovací fáze. V posledním utkání skupiny zavítají na půdu belgických Antverp a na jejich prvním místě ve skupině se nic nezmění.

Historicky vzato má Barcelona jednoznačně navrch, ale letošní sezona je zdá se výjimečná. Už loni Girona dokázala pozdějšího mistra potrápit. Na Camp Nou dokonce došlo k dělbě bodů (0:0) a v Gironě vyhrála Barca jen díky jedinému zásahu Pedriho. Hosté nad věhlasnějším celkem nikdy nevyhráli. Změní se to po víkendu?

Katalánské derby bude mít speciální náboj pro obránce Erica Garcíu. Do Girony totiž odešel na hostování právě z Barcelony. Na Camp Nou pod Xaviho vedením a příchodu Iňiga Martíneze upadl v nemilost a hostování se přímo nabízelo. V Gironě pak García pookřál a skvělými výkony dopomáhá klubu k dosud životní sezoně.

Po operaci je brankář Ter Stegen, takže jeho mezi třemi tyčemi nahradí Iňaki Peňa. Dlouhodobě chybí i mladík Gavi a tím výčet chybějících končí. V kompletním počtu nebude ani Girona. Yangel Herrera, Joel Roca a Toni Villa zůstávají na marodce, zatímco start Borjy Garcii a Ricarda Artery zůstává nejistý.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Peňa - Koundé, Araujo, Christensen, Cancelo - F. de Jong, Gündogan, Pedri - Raphinha, Lewandowski, Félix

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - E. Garcia, D. Lopez, Blind - Tsygankov, Couto, A. Garcia, Gutierrez - Martin, Dobvyk, Savio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 5.30 - 6.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - UD Las Palmas

sobota 14:00

První sobotní duel 16. kola LaLigy se odehraje v Alavésu, kam se přijede podívat Las Palmas. A to bude pro domácí mužstvo těžký oříšek, protože Las Palmas se daří a zvyklo si hrát na své poměry hodně vysoko v tabulce.

Když dorazí na stadion Mendizorrotza Las Palmas, tak se domácí Depor zas tak moc neděsí. Má s ním dobré zkušenosti, protože od roku 2015 s ním neprohrál. A právě doma je to ještě lepší bilance, neboť z Alavésu odjíždělo Las Palmas v roli vítěze naposledy v roce 2007! Kromě toho se domácí nyní mohou na své poměry ohánět velmi dobrou formou. Tým, který často bojuje o holý život až do posledních chvil, se nachází na solidním třináctém místě.

V sobotu odpoledne se ale proti týmu jednapadesátiletého kouče Luise Garcii postaví Las Palmas, jemuž se mimořádně daří. Las Palmas se radovalo z výhry z posledních šesti soutěžních utkání už čtyřikrát a momentálně sídlí na skvělé osmé příčce! Od pohárů ho sice dělí už pět bodů, ale pořád se dá mluvit o jasně úspěšné kampani.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Abqar, Marin, J. López - Blanco, Benavidez - Rioja, Guridi, Rebbach - Omorodion

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Araujo, Coco, Marmol, S. Cardona - El Haddadi, Muñoz, K. Rodriguez, Loiodice, Moleiro - Ramirez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.21 - 4.32

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Madrid

sobota 16:15

Real Betis se v 16. kole pokusí využít domácího prostředí stadionu Benita Villamarína, aby se přiblížil příčkám zajišťujícím poháry. Jenže teď nebudou mít béticos úplně snadnou úlohu, neboť do Sevilly se chystá Real Madrid. A gigant z hlavního města dobře ví, že nesmí ztrácet body.

Fanoušci se asi budou modlit, aby sobotní podvečer nabídl trochu víc branek, než jak je v poslední době u duelů mezi Realem Betis a Realem Madrid běžné. Že by to byly gólové hody, to se totiž zrovna říct nedá. Jen za posledních pět vzájemných duelů totiž padly pouze čtyři branky a gólový průměr 0,8 zásahů za zápas není zrovna přívětivá vizitka pro dva tak ofenzivně smýšlející týmy. Dva ze tří minulých zápasů skončily bezbrankovou dělbou bodů.

Je pravda, že zrovna v této sezoně se béticos střelecky docela trápí. V rámci LaLigy dali za 15 odehraných utkání jen pouhých osmnáct branek a v tomhle ohledu jim patří až desáté místo v celé lize. Naposledy se svěřencům chilského trenéra Manuela Pellegriniho aspoň povedlo dát dvě branky v rámci poháru, když se béticos radovali z výhry a postupu přes Villanovense. Dobrou zprávou pro jeho fanoušky je minimálně to, že celek ze Sevilly moc často neprohrává. Dosud registruje jen dvě porážky, což je v rámci ligy čtvrtý nejlepší výkon.

Real Betis už ale sedmkrát remizoval a především kvůli tomu se nyní nachází až na sedmé příčce, byť mu na poháry chybí jen jediný bod. A dobře si uvědomuje, že získat ho od Realu Madrid, bude enormně náročné. "Je pravda, že Real teď sice má hodně zraněných a je do jisté míry oslabený, ale pořád mluvíme o jednom z nejlepších týmů na světě. Má v kádru hráče, kteří umí rozhodnout zápas sami, a na ty si budeme muset dávat dobrý pozor. Cestu k úspěchu vidím díky jednotě a semknutosti."

Trenér Pellegrini se na souboj s Realem Madrid připravuje bez zraněné trojice Marc Bartra, Nabil Fékir a Youssouf Sabaly. Bílý balet se pro změnu chystá bez Thibauta Courtoise, Auréliena Tchouameniho, Eduarda Camavingy, Édera Militãa, Ardy Gülera a samozřejmě Viníciuse Júniora.

I bez něj si ale svěřenci trenéra Carla Ancelottiho umí často poradit. Momentálně táhnou sérii tří vyhraných ligových zápasů v řadě, což jim ve spojitosti se zaváháním Girony stačí na první místo. Pořád ale tabulku vedou jen o skóre. Třetí Barcelona na Bílý balet navíc ztrácí jen body čtyři, takže prostor pro chybný krok je minimální.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Ruibal, Pezzella, Riad, Abner - Rodriguez, Roca - Diao, Isco, Pérez - Willian José

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Kepa - Vazquez, Rüdiger, Alaba, Mendy - Valverde, Kroos, Modrić - Bellingham - Rodrygo, Díaz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.84 - 4.13 - 1.72

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Sociedad

sobota 18:30

Hráči Villarrealu musí ukázat, co v nich je, protože po velmi krátké herní pauze se musí pustit znovu do práce. V sobotu navečer se do Villarrealu navíc podívá velmi silný Real Sociedad, který v letošní sezoně hraje velmi spolehlivě.

Na Estádio de la Cerámica se těší fanoušci podruhé v rozmezí tří dní. Domácí Villarreal totiž odehrál svůj odložený duel Evropské ligy teprve ve středu večer a v sobotu navečer ho už čeká další soupeř. Navíc se jim pohárový duel s Maccabi Haifou moc nepovedl, neboť Žlutá ponorka nedokázala skórovat a notně si zkomplikovala boj o první místo. V posledním hracím dni základních skupin tak bude muset porazit francouzské Rennes, aby jí první příčka neunikla.

Jinak si ale Villarreal teď nemá moc na co stěžovat, neboť od angažování trenéra Marcelina ještě neprohráli ani jeden soutěžní zápas. Od poloviny listopadu, kdy se Marcelino vrátil ve Villarrealu do práce, jeho noví svěřenci vyhráli třikrát a dvakrát remizovali. První ztráta bodů po sérii tří úvodních vítězství se udála v Seville v minulém kole LaLigy, Villarreal musel dotahovat manko jedné branky.

Z uvedeného vyplývá, že Villarreal jde nahoru a zlepšil se pokud jde o výsledky. V tabulce mu ale pořád patří až dvanácté místo, což je na jeho poměry zoufale málo. Obvyklý pohárový účastník získal jen 16 bodů a zlepšit potřebuje především obranu, která inkasovala už 26 branek. A jestli se vám to nezdá moc, tak vězte, že se jedná o třetí nejvyšší číslo v celé lize!

Kromě toho se trenér Marcelino musí potýkat se značně nekompletním kádrem. V tuto chvíli připravuje své hochy na duel s La Realem bez zraněných hráčů jako Denis Suárez, Ben Brereton, Alexander Sørloth a samozřejmě ta největší absence, klíčový muž ofenzivy Yeremy Pino. Hosté do Villarrealu přijedou bez ofenzivního dua Martín Merquelanz a Carlos Fernández.

Jejich devizou naopak obrana je, protože na rozdíl od Villarrealu dostali o osm branek méně. V kombinaci s kvalitním útokem se La Real usadil na šestém místě, který by mu zaručil start v příštím ročníku pohárové Evropy. La Real doposud prohrál jen čtyřikrát a v lize najdeme jen čtyři týmy, které si v tomto ohledu vedly lépe. Baskický zástupce ale má co napravovat, protože v minulém kole stačil jen remizovat s Osasunou a to bylo velké zklamání. I když chápu, že je těžké chytit tempo zápasu, ve kterém už po dvou minutách inkasujete.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Foyth, Albiol, Cuenca, Pedraza - Alti, Comesaña, Capoué, Baena - G. Moreno, Morales

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traoré, Zubeldia, Pacheco, Tierney - Méndez, Zubimendi, Merino - Kubo, Sadiq, Oyarzabal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.49 - 2.20

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Sevilla FC

sobota 21:00

Jen dva body nad sestupovým pásmem stojí Mallorca a její slavnější soupeř na tom není o moc lépe. Sevilla prožívá další mizernou sezonu a v LaLize dosud zaznamenala jen dvě vítězství.

Vzájemné utkání je tak přímým soubojem o záchranu, jakkoliv to příznivci Sevilly nechtějí slyšet. Hosté mají jen o dva body více, takže pokud na Mallorce prohrají, propadnou se minimálně na šestnácté místo. Sevilla vyhrála v lize naposledy koncem září. "Fotbal byl z hlediska výsledků nefér, ale je čas to polknout a vydržet. Musíme pokračovat v práci, aby se výsledky dostavily. Vítězství nás může katapultovat a setřít tlak," nechal se slyšet kouč Alonso. Seville se ani pod jeho vedením nedaří, ale výhra v Copa del Rey nad Astorgou by mohla týmu pomoci odrazit se k lepším výsledkům.

To by koneckonců potřebovala i Mallorca. Bermellones mají na kontě jen jedenáct bodů a jsou těsně nad sestupovým pásmem. V lize prožívají stejnou mizérii jako jejich soupeř a i oni se upínají k lepším výsledkům na základě pohárové výhry. Mallorca porazila Valle Egüés 3:0 a může se těšit na dalšího soupeře.

Sevillu čeká v týdnu klíčové utkání Ligy mistrů na půdě francouzského RC Lens, které je poslední šancí, jak si prodloužit účast v evropských pohárech i na jaře. Ve hře je třetí příčka a přesun do oblíbené Evropské ligy. Rojiblancos ale musí tento zápas bezpodmínečně vyhrát.

Co se týče vzájemné bilance, pořád je na tom lépe Sevilla. V loňské sezoně vyhrála oba ligové zápasy a udržela čisté konto. Bermellones porazili Andalusany naposledy v roce 2013!

Mallorca bude bez služeb útočníka Vedata Muriqiho, ale jinak je její kádr v dobré kondici. K dispozici už bude Dani Rodriguez, který zmeškal zápas s Alavésem. Pokud jde o Sevillu, mimo hru bude delší dobu kapitán Jesús Navas a scházejí rovněž Mariano Diaz, Loic Bade, Suso, Erik Lamela, Marcao a Alfonso Pastor.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Gonzalez, Valjent, Raillo, Costa - Mascarell, Costa - D. Rodriguez, Darder, Llabres - Prats

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrovič - Juanlu, Nianzou, Gudelj, Acuňa - Sow, Fernando, Rakitić - Ocampos, En-Nesyri, Lukebakio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.07 - 3.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Getafe CF - Valencia CF

pátek 21:00

Ve Španělsku se rozjíždí šestnácté kolo a už v pátek se do něj zapojí Getafe s Valencií. Od devíti hodin večer se na Coliseum Alfonso Pérez pokusí domácí celek prodloužit úspěšnou sérii, která ho k Valencii v poslední době doma poutá.

Mužstvo z předměstí Madridu se totiž doma dokázalo postavit Valencii, aniž by s ní prohrálo, už v pěti posledních zápasech! Poslední duel, který zde Netopýři dokázali vyhrát, se hrál v roce 2018 a Los Che vyhráli díky jediné přesné trefě Daniho Pareja, jenž se prosadil z penalty až v samém závěru. Takže z pohledu hostí samozřejmě žádná sláva. Tohle je ale přítomnost a ta bude mnohem dramatičtější. Mimo jiné proto, že v tabule LaLigy od sebe momentálně oba týmy dělí jen skóre!

Tým, jemuž taktické pokyny udílí Pepé Bordalás, sice minule v lize nestačil na domácí Las Palmas a prohrál s ním o dvě branky, ale ihned poté se mu povedlo znovu zvítězit. V rámci Copa del Rey si totiž Getafe zvedlo sebevědomí a přehrálo domácí Atzenetu, takže do utkání s Valencií půjde v relativně dobrém rozmaru.

Domácímu mužstvu momentálně stále chybí ceněný záložník Mauro Arambarri či útočník Enes Ünal. Hosté dorazí do Getafe okleštěni o obránce Josého Gayu a pravděpodobně i o Andrého Almeidu, který ještě není úplně fit.

Hostující kouč Rubén Baraja sleduje, jak se jeho hráči v lize spíš trápí. Nevyhráli už tři ligová klání po sobě a momentálně jim patří až devátá příčka. I to činí z tohoto duelu nadmíru zajímavou záležitost, protože oba celky mají stejný počet bodů i stejné skóre. Rovněž Netopýrům se naposledy dařilo aspoň v poháru, kde si díky jediné trefě Romana Jaremčuka poradili s Arosou.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Iglesias, Dakonam, Alvárez, Angileri - Greenwood, Milla, Maksimović, Aleñá - Mayoral, Latasa

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Correia, Mosquera, Paulista, Gasiorowski - Foulquier, Pepelu, Guerra, Pérez - D. López, Duro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 2.91 - 3.21

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
15
12
2
1
33 : 9
38
2
Girona FC
15
12
2
1
34 : 18
38
3
FC Barcelona
15
10
4
1
28 : 14
34
4
Atlético Madrid
14
10
1
3
30 : 13
31
5
Athletic Bilbao
15
8
4
3
30 : 18
28
6
Real Sociedad
15
7
5
3
26 : 18
26
7
Real Betis
15
6
7
2
18 : 16
25
8
UD Las Palmas
15
6
3
6
13 : 13
21
9
Getafe CF
15
4
7
4
17 : 20
19
Valencia CF
15
5
4
6
17 : 20
19
11
Rayo Vallecano
15
4
7
4
16 : 22
19
12
Villarreal CF
15
4
4
7
22 : 26
16
13
Deportivo Alavés
15
4
4
7
14 : 19
16
14
CA Osasuna
15
4
3
8
17 : 25
15
15
Sevilla FC
14
2
7
5
20 : 20
13
16
Cádiz CF
15
2
6
7
12 : 22
12
17
RCD Mallorca
15
1
8
6
13 : 20
11
18
Celta Vigo
15
1
6
8
15 : 25
9
19
Granada CF
15
1
4
10
19 : 35
7
20
UD Almería
15
0
4
11
16 : 37
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (109)

Přidat komentář
JakubOcko

To je extrém zase ten rozhodčí Getafe 10 faulů ale karta ani jedna

Reagovat
Mass

Rád bych se vztekal, bohužel Gabriel Paulista byl vyloučenej oprávněně. Twl nejzkušenější borec, vedle sebe má dva 18 letý obránce, a posere to zrovna on. Do tý doby Getafe nemělo nic, teda ani Valencie.

To je klasickej Bordalás, jak si ho pamatujem i z Valencie.

Reagovat
JakubOcko

První žlutá kravina... snad byl kapitán kdo jiný by měl mluvit s rozhodčím?

Reagovat
Well

Mě už tohle ve Španělsku ani nepřekvapuje, vždy si vzpomenu, jak Foyth měl imunitu a dělal jeden faul za druhým.

Reagovat
2miguel1

Dnes by ten Real mohol stratiť nech sa nám dýcha lepšie

Reagovat
drussbarb

Reagovat
pingla

Reagovat
JM

Reagovat
vladino10

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mateo16

Prečo dnes nestratíme ani jeden bod ?

Betis ma extremne tragicku obranu a ešte v tej extremne tragickej obrane bude chybat Bellerin , Miranda

Pelle celkom nepochopitelne dava priestor na RW Assane Diao ( on nevie nič prihrať , spracovať loptu , klučku on vie iba behat ) naopak Abde ma celkom slusnu formu a sedi

Prečo dnes stratime ?

Betis neprehral 10 zapasov v rade

Roca , Isco a Ayoze maju skvelu formu

Kepa; Lucas Vázquez, Rüdiger, Alaba, Mendy; Brahim Díaz, Kroos, Fede Valverde, Jude Bellingham; Joselu, Rodrygo -- Toto je dobry vtip

Reagovat
Well

A co bys postavil ty? Měl bych pár výtek, ale úplně mimo mi ta sestava nepřijde.

Reagovat
Mateo16

4-4-2 bez Joseluho ,

Reagovat
Well

Tak ono jde u něj stejně o rozdíl cca 30 min, buď by byl v základu a dal by ho nejspíš okolo 60 dolů, nebo okolo té 60 přijde na hřiště. Hlavní je, že nechává hrát hráče, co chytli formu.

Reagovat
N.Gin

Prohral, byl jsem u toho

Reagovat
zasranej malíř

Lunin-Lucas-Rudiger-Alaba-Mendy-Kroos-Valverde-Modrič-Bellingham-Brahim-Rodrygo

Reagovat
MystycMac

No dúfam že Betis tak isto odovzdá body Realu ako ich odovzdal Barcelone....

Reagovat
Mateo16

Bude ta ich obrana je trhaci kalendar

Reagovat
Xavi

Taky vám blbne O2 nebo jenom mně?

Reagovat
Well

Mně to jede normálně.

Reagovat
Mateo16

Tie kombinacie to je tak strasne ako keby sme hrali proti Bayernu

Reagovat
ACSeRw!n

on ten blazen zase celej gol udelal sam.. neskutecny

Reagovat
Well

Tohle byla krásná akce, pěkně Brahim a Jude dobře pokračoval v pohybu.

Reagovat
zasranej malíř

Hey Jude

Reagovat
Mateo16

Brahim ake Acko

Reagovat
Mateo16

Rodrygo ty sebec

Reagovat
Well

Si dělají prdel, tak krásně to vykombinuji na jeden dotek, pak přijde takhle šílené přenesení a odevzdaný míč.

Ten gól pak samozřejmě nádherný, ale měl na vše strašně moc času.

Reagovat
Mateo16

Ty pico to som cakal

Reagovat
Well

Isco z těch jeho zpracování nic neztratil, to by se mělo pouštět jako ukázka, jak to má vypadat.

Reagovat
MystycMac

Betis úbohý mal predviesť výkon ako proti Barce nie robia hlúposti...

Reagovat
Neutron

Ubohy ako tvoj zivot.

Reagovat
Mateo16

Druhy polcas je extremne zufaly , Normalne stastie ze isco dal iba zrd

Reagovat
ADM

Griezmanna vidím teda prvýkrát v tejto sezóne, ale aktuálne musi byt najlepším hracom LL nie? Brutálne to režíruje z prvého dotyku

Reagovat
Moshe Dajan

V minulém zápase moc nerežíroval.

Reagovat
ADM

Vyhral hráča mesiaca, takže minimalne nejaký trend tam musí byt.

Reagovat
Gazdo

Asi hej aj ked Jude mu dycha na chrbat a je viac na ociach vdaka statistikam

Reagovat
Rothbard

Nemůžeš dýchat na záda, když jsi před někým.

Reagovat
Gazdo

Tak teraz sa len modlit ze Raphinha da len polcas a nastupi namiesto neho trebars aj cvicena opica

Reagovat
Jordi Alba

Já jsem si poslední 2-3 zápasy říkal, jestli ho až moc nekritizuju, že nějaký přednosti má, ale pak ho vidím posrat těch 8 centrů z 9 a přejde mě to.

Reagovat
Gazdo

Ja som uz davno zistil ze prehnane tvrdy na neho nie som. Prehnane tvrdy som mozno na Lewandowskeho lebo ho fakt nemam rad ale Raphinha proste mimo snazivosti nema nic

Reagovat
Jordi Alba

Polák mě sere výkonama. Je mi jasný, že to není Messi + to, že ti ty balóny servíruje Raphinha nebo Ferran není žádná výhra, ale takhle nás nejlepší útočník hrát prostě nesmí, pokud chceme bojovat o nejvyšší příčky.

Reagovat
Jordi Alba

Debilové oba dva, taky to mohli takhle zahrát dřív, než jsem to odeslal.

Reagovat
patas92

Holt tomu nerozumíte, není ale třeba abyste o sobě hned říkali, že jste debilové. Je to jenom fotbal

Reagovat
Jordi Alba

Ještě řekni, že jsi spokojenej s tím naším útokem.

Reagovat
Gazdo

Patovi bud Klokanomet hackol ucet alebo si len povedal ze je tu bez neho smutno

Reagovat
patas92

Nejsem

Reagovat
Gazdo

Tak Lewa je hlavne uz pomaly a nedynamicky. Proste ma tie chyby ako mal aj Suarez v poslednych dvoch sezonach u nas. To uz je jednoducho cas ked ich treba pomaly nahradzat. Ci na to Roque bude mat je ale este hodne daleko vo hviezdach

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Gazdo

Neviem ako inym, ale mne dost zacina pit krv Gundogan. Na lopte nie je zly ale jeho branenie mi pripomina Iniestovu poslednu sezonu

Reagovat
patas92

Na lopte nie je zlý, jenom asi nejlepší ze všech hráčům Barcelony Kdybych tomu týmu nefandil taky, tak bych ti přál, aby ti tam běhal Kessie s Romeuem. Gundogan je skvělá posila

Reagovat
Gazdo

Ok dakujem

Reagovat
vilp

Na to, že je "nejlepší", tak to dost brzdí.

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Ed_Hazard

Miguel Uz mohol mat dnes hattrick.

Ta Girona je ale fakt dobra do riti. Snad im forma vydrzi co najdlhsie.

Reagovat
Jordi Alba

Celkově Michel udělal z těch krajních hráčů hrozný děla, ať už je to Miguel, Arnau, Savio nebo Couto. Tsygankov byl hotovej hráč už předtím, jeho cenovka byla jasná krádež.

Reagovat
bartlu

Zato Xavi ty hráče pohrbiva. Nojo, trenérska kvalita je jinde.

Reagovat
Jordi Alba

Tak ono celkově celou sezónu Barcelona hraje prostě pomalu, respektive celá LL, Girona hraje už delší dobu dynamickej rychlej fotbal, prostě to, co se teď hraje v PL. Druhá věc je, jak to bude vypadat v druhý polovině sezóny, tímhle stylem budou ty hráči odtavený ještě před 30. kolem.

Reagovat
bartlu

Přesně, stačí dynamicky fotbal a Barca je v řiti. Jen retarder Xavi pořad ordinuje stejnou sracku, kterou zná jako hráč. Styl, který je už 10 let mrtvý. Proste Xavi je zkáza Barcelony a něco jako barcelonska dna je mrtvý pojem. Fotbal se vyvíjí, jen Barcelona chce žít ze staré slávy…

Reagovat
vilp

Tsygankov měl tehdy rok do konce smlouvy.

Reagovat
Jordi Alba

Jojo, vyjádřil jsem se špatně, měl jsem na mysli že na ty jeho statistiky člověk prostě nečekal, že půjde do týmu jako je Girona

Reagovat
Gazdo

Akoze keby Gironka vyhrala ligu tak som velmi spokojny. Len sa obavam ze im dojde dych. A hlavne vo vela pasazach vidno ich nevyzrelost. Skoda aj ze ak by aj nahodou vyhrala ten titul tak sa v tom klube nic nezmeni, polovina sa rozpreda alebo vrati z hostovania a ten klub bude zas v strede tabulky lebo sejk do toho prachy proste nenasype a ani nemoze kvoli pravidlam fair play ktore ma LaLiga. Rovnako ako Almeria

Reagovat
vilp

Reagovat
CHONG

Hráli letos zatím s jediným top týmem a ten s nima zametl

Reagovat
Jordi Alba

Ban.

Reagovat
bartlu

Škoda, Girona si nás motá. Klub asi s 5% rozpočtem oproti nám si nás motá. Nojo, když mas trenéra, který ví, co děla tak to jde i bez peněz.

Škoda, Jak si Xavi ničí svůj hráčský odkaz. Po odchodu z Barcelony bude trénovat podprůměrně týmy a bojovat o záchranu.

Reagovat
Mercury

Raphinha je tak hloupy hrac. To je fakt utrpeni. Jednoho Dembeleho se zbavis a prijde toto. Silene sledovat.

Reagovat
alcantara

Co by som dal za Dembeleho...Kralovstvo.

Reagovat
Mercury

Ja ani ne. Oproti Raphinhovi je to samozrejme jina trida. Ale porad jsou to hrozne jednodussi hraci, ktere fakt nemam rad. Ja bych radsi Bergkampa nebo treba toho Messiho, no.

Reagovat
alcantara

Stacil by mi aj Neymar v peaku, ja som skromny.

Reagovat
Gazdo

Smutne je ze Dembele bol oproti nemu o tri levely inde. A to este raz zdoraznim to Dembele

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
janinho

dnes ale za nejakych 60 mega predsa nemozes ocakavat kvalitku ten raphina, to je taky barcelonsky jovic. odohral toho sice viac, ale az na par zableskov mal cca rovnaky prinos

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom u nás byl perfektní...

Reagovat
MystycMac

Nemyslím si že Girona dokáže uhrať dnes nejaký bod Barca ma enormnú ofenzívnu kvalitu, v druhom polčase trochu pritlačia a pohodlne otočia.

Reagovat
bartlu

Girona byla asi 3x par Cm od gólu. Mažou si nás na chleba, ve druhém poločase přidají ještě dva tři góly. Mág Xavi nepřijde se žádnou změnou a Girona bude trestat.

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
vilp

Mi přijde, že hrát nalevo toho Savia dost brzdí.

Reagovat
bartlu

Už i Atleti mají po 15.kole více gólů než my. Xavi fakt vede ten tým do záhuby.

Projev hry nulový, stejná sracka pořad dokola, žádné změny na vývoj zápasu. Dáváme min a min gólů a více dostáváme.

Bože chce to aspoň 10 zápasu bez bodu, vyhodit toho muzicka, který žije v minulosti, vysrat se na tiki taka a začít s dynamickým fotbalem. 99% posil co přijdou stejně Xavi a ten Barcelonsky styl pohřbí..

Reagovat
2miguel1

Pri tak ofenzivnom time ako je Girona, tam musi byť Frenkie ako DM, zas dialnica v strede, Xavi to musi o prestavke zmeniť

Reagovat
bartlu

ty chceš po Xavim, aby reagoval na vývoj hry a dělal nějaký změny? Xavi?

Reagovat
bartlu

Každopádně mít ego jako Raphina, to je něco nevídaného. Borec vyloženě dojebe 99% centru a střel a pak si takhle naferovku kopne primacek (samozřejmě do prdele)

Reagovat
mistr129

Reagovat
LeonardoUžoa

Jak to mohl kopat z trojice Lewa, Gundo a Raf zrovna Rafinha?

Reagovat
Moshe Dajan

jako jediný se rozběhl

Reagovat
bartlu

Jinak wonderkid Pedri naprosto neviditelný

Reagovat
dextroza_m

Ty střely, ty vole... Vetsina tam pomalu ani nedojede...

Reagovat
bartlu

Xavi je boss. Po 80ti minutách stáhl neviditelného Pedriho.

Reagovat
bartlu

Jooooooooo, Gironaaaa

Reagovat
Mercury

Ta nekvalita v ofenzivni fazi hry je az zarazejici. Hodne smutny pohled. Zase mi na cas stacilo.

Reagovat
dextroza_m

Ti nás školí, ty vole.. my letos tak titul v Gamper cupu

Reagovat
Kejza

Reagovat
dextroza_m

Bohuzel jsem si nemyslel, ze to napisu, ale Xavi na to asi nema + vetsina utocniku totez... jaka zmena oproti Messi -Neymar- Suarez

Reagovat
bartlu

Asi nemá? ASI? hhhhh

Reagovat
dextroza_m

Tak nejsem odbornik, prvky jeho hry tam nejake jdou videt, vytahl nas z totalniho bahna, tak nvm.

Reagovat
bartlu

Prvky jeho hry? Držet mic? Hrát to, co fungovalo před 10ti lety, Ikdyz už tomu ujel vlak? Xavi ne naprosto mimo, ta hra nema hlavu, patu. Každý schopny trenér si ho maže na chleba

Reagovat
dextroza_m

Ale zna to prostredi, ktere je u nas priserne specificke...

Reagovat
bartlu

Jj. A to je ta rakovina, která se musí vyriznout. Jebat prostředí, jebat Barca dna, jebat držení míče, jebat všechny ty hovna kolem. Je potřeba žít přítomnosti a hrát dynamicky fotbal a ne něco, co dávno umřelo…

Reagovat
dextroza_m

Tak ono ne vyriznou, ale transformovat (vi drive BVB - naspeedovane tiki taka neno Man City). Tim, ze tohle vse mame je mi proste Barca blizka, nejsem jako ostatni tymy.

Reagovat
bartlu

Ale určitě to netransformujes lidmi, kteří mají Barca dna..tam musí být proste někdo z venku, mimo Barcelonu a její historii…

Reagovat
Gazdo

Reagovat
dextroza_m

Priste Fermin misto Pedriho, ten mi pripomina Isca v nejvetsi sve bide v Realu. Zpomalovac.

Reagovat
Cracker10

Ta neschopnost davat goly je naprosto silena

Reagovat
bartlu

Jediné pozitivum je, ze sme nedostali 6-7 golu. Girona těch šanci měla plnou prdel..

Reagovat
Kejza

Lewa to tou nepovedenou hlavičkou pěkně všechno podtrhnul. To byla 100% gólovka, kterou by dal i Tecl, achjo

Reagovat
Xavi

Jn. to bylo strasny. Už s Atleticem tam měl tutovou hlavičku a trefilo ho to do nosu. Teď do ramene - otřes.

Reagovat
Rizek

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
ACSeRw!n

aktualne nejvetsi hvezda Barcelony

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele