LaLiga - preview 5. kola: Rayo narazí na Osasunu

13.09., 08:22, aktualizováno 16.09., 08:45
Previews
Isi Palazon (© AFP)

Nedělní program 5. kola LaLigy ozdobí souboj Girony s Barcelonou, v plánu jsou ale také například zápasy Las Palmas - Athletic Bilbao a Atlético Madrid - Valencia.

Rayo Vallecano - CA Osasuna

pondělí 21:00

Pondělní dohrávku pátého kola obstará Rayo Vallecano, které se na domácím hřišti střetne s Osasunou. Ta je po úvodních čtyřech kolech na devátém místě tabulky. Proti Rayu bude chtít navázat na čtrnáct dní staré vítězství proti Celtě Vigo, to domácí se naopak budou muset rychle sebrat, chtějí-li se vyhnout propadu na poslední příčky.

Madridský celek si z posledních dvou utkání nepřipsal ani bod. Porážka s Barcelonou se asi vzhledem k formě Katalánců dala očekávat, na půdě nováčka z Espanyolu ale Pérezova družina rozhodně pomýšlela na bodový zisk.

Od začátku to pro ni navíc nevypadalo vůbec zle, už ve čtvrté minutě se prosadil García. Mužstvo, za které v základní sestavě nastoupil opět také Alex Král ale dokázalo velmi rychle odpovědět trefou Romera. Utkání poté spělo k remízovému konci, v nastaveném čase se ale v pokutovém území dostal k míči Véliz a rozesmutnil hostující fanoušky.

Naopak důvod k radosti měla Osasuna. Ta na El Sadar hostila Celtu a po dramatickém průběhu nakonec dokázala zvítězit v poměru 3:2. Jednalo se pro ni již o druhou výhru v sezoně a vylepšení bodového zisku na sedm. O třetí vítězství se nyní pokusí právě v Madridu, pomoci jí v tom ale nebudou moci Barja a Muňóz, kteří se léčí se zraněními dolní končetiny. Za domácí do utkání nezasáhnou Espino a Méndez.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Cardenas - Ratiu, Lejeune, Mumin, Chavarría - Valentin, López - De Frutos, Palazón, García - Camello

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, Boyomo, Bretons - Torró, Moncayola - Rú. García, Oroz - Zaragoza - Ra. García

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.15 - 4.13

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Valladolid

neděle 14:00

Fotbalisté Celty Vigo přivítají v odpoledních hodinách Real Valladolid a pokusí se napravit dvě slepené porážky z minulých kol. Reprezentační pauza přišla vhod i hostujícímu týmu, jenž to naposledy pořádně schytal od Barcelony.

Byl to špatný večer. Real Valladolid prohrál na půdě slavné Barcelony vysoko 0:7 a potvrdil špatný start do sezony. Pucelanos vybojovali ve čtyřech zápasech čtyři body, ale už třikrát v řadě nedokázali skórovat, přičemž vyvrcholení nezdaru přišlo v Katalánsku.

Hosté tak měli o reprezentační přestávce o čem přemýšlet. Sedm branek v jejich síti je zkrátka příliš a podobný výkon by nestačil ani na Celtu Vigo, která mimochodem dvě minulá kola rovněž výsledkově nezvládla.

A tak i Celestes mají před vlastními diváky co napravovat. Na druhou stranu i přes prohry zůstává tým velmi produktivní a větší počet branek vstřelila už jen vedoucí Barcelona. Navíc domácí bilance je prozatím stoprocentní, tedy dvě výhry.

Domácí prostředí favorizuje Celtu, ale třeba v loňském ročníku vyhrál vždy tým, který měl výhodu vlastního publika a to rovnou rozdílem tří branek.

Co se týče absencí, lépe je na tom Valladolid, který s jistotou postrádá pouze Anuara. Nicméně otazník visí ještě nad Andre Ferreirou a Javim Sánchezem. Celta Vigo bude zase bez Javiera Manquilla, Carlose Domíngueze, vykartovaného Alfonsa Gonzáleze a zřejmě i Mihaila Ristiće.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Rodriguez, Jailson, Alonso - Mingueza, Rodriguez, Beltran, Alvarez - Aspas, Swedberg - Iglesias

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Hein - Perez, Comert, Ozkacar, Rosa - Sanchez, Amallah, Juric, Perez - Diaye, Moro, Sylla

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.09 - 5.28

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Girona FC - FC Barcelona

neděle 16:15

Vrcholem nedělního programu bude utkání mezi druhým a třetím týmem loňské sezony. Ve velmi třaskavém derby se ve čtvrt na pět utká Girona s Barcelonou a jistě se bude na co dívat. Tým pod vedením Hansiho Flicka prožívá naprosto snový start a z aktuálně vedoucí pozice se rozhodně nebude chtít nikam pohnout. Velmi dobře ale poslední zápasy odehrála také Girona, která svému rivalovi rozhodně nedá ani centimetr hrací plochy zadarmo.

Blanquivermells se budou moci spolehnout mimo jiné na svůj domácí stánek Montilivi. Pojmenování "stánek" je velmi příhodné, vždyť se na něj nevleze ani 15 tisíc fanoušků, což z něj dělá vůbec nejmenší stadion napříč celou první španělskou ligou.

Gironě se zde ale daří. Například v posledních dvou ligových utkání tam dohromady skórovala jedenáctkrát a neinkasovala ani jednou. Nyní se zde v rámci letošní sezony představí teprve podruhé a bude chtít předvést podobný výkon jako proti Osasuně, kterou zde rozdrtila 4:0.

Jednoznačně největším překvapením loňského ročníku LaLigy se loni stali Michelovi svěřenci, kteří se na tento obrovský úspěch snaží navázat i letos. Teď se po rozpačitém začátku pomalu zvedají a v minulém kole si připsali druhý triumf v řadě, a to na hřišti Sevilly.

Na gól Martina z první půle zde navázal přesnou trefou z penalty Ruiz, čímž odsoudil andaluský celek k propadu až na předposlední místo v tabulce. Naopak bílo-červení jsou před duelem s Barcelonou na pátém místě.

Blaugranas si před reprezentační pauzou nebývale zastříleli. Na svém domácím trávníku uštědřili debakl 7:0 Valladolidu, čímž mu oplatili porážku 1:3 z předminulého ročníku. Na hřišti bylo, jak tomu tak u podobných výsledků bývá, vidět pouze jedno mužstvo. Už v prvním poločase se dokázali prosadit Raphinha, Lewandowski a Koundé, vraždění neviňátek pak pokračovalo po pauze, kdy se prosadil ještě dvakrát Raphinha, Olmo a Ferran Torrés.

Dá se očekávat, že se Barcelona bude chtít na vítězné vlně svézt i proti Gironě, ta pro ni ale přeci jen představuje o poznání těžšího soupeře, jak na tiskové konferenci uznal i Flick: "Sledoval jsem zápasy Girony, která hraje na vysokém levelu. My jsme chytili také dobrý rytmus a doufám, že to potvrdíme i zítra."

Pokud se to jeho svěřencům povede, zvítězí nad svým rivalem poprvé od ledna 2023. Od té doby se dvakrát radovala Girona a jednou zápas skončil plichtou. Nyní je Barcelona na vlně a bude chtít rozhodně tuto nepříznivou bilanci prolomit.

Ve dvou posledních vzájemných utkáních se totiž vždy radoval její soupeř. Blanquivermells pokaždé zvítězili v nádherném duelu 4:2, nezbývá tedy než doufat, že podobný počet branek uvidíme i v neděli.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Frances, López, Blind, Gutiérrez - Cyhankov, Herrera, Martin, Gil - Ruiz, Danjuma

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Cubarsí, Martínez, Baldé - Casado, Pedri - Yamal, Olmo, Raphinha - Lewandowski

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.32 - 4.37 - 1.76

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Athletic Bilbao

neděle 18:30

Zápas pátého kola španělské LaLigy mají před sebou také týmy Las Palmas a Athletic Clubu. Ty se v neděli večer střetnou na Kanárských ostrovech a budou rozhodně napravovat velmi nepovedený dojem z úvodních kol. Zatímco domácí jsou se dvěma body na předposledním místě, Athletic, který má ambice bojovat o pohárovou Evropu, zatím velmi tápe a je až šestnáctý. Podaří se některému z mužstev prolomit trápení a zvítězit?

Outsiderem duelu bude Unión Deportiva, který zatím čeká na premiérové vítězství v sezoně. Velmi slabý start v kombinaci s katastrofálním koncem minulého ročníku prodlužuje svěřencům trenéra Carrióna velmi nelichotivou statistiku. V ligovém utkání už totiž nedokázali zvítězit dlouhých osmnáct utkání v řadě.

Tuto sérii Ostrované prodloužili na hřišti Deportiva Alavés v minulém kole. Zde se jim absolutně nepodařilo zachytit vstup do utkání a už od sedmé minuty prohrávali po trefě Vicenteho 0:1. Přestože se hra pak poněkud vyrovnala a například držení míče měli jednoznačně na straně hosté, druhý gól Alavése přidal čtvrt hodiny před koncem Martínez a bylo vymalováno. V nastaveném čase pak navíc Romero neproměnil penaltu, domácí přesto zvítězili 2:0.

Podobně bídně se pak vedlo Bilbau. To na domácím stadionu přivítalo Atlético Madrid a i když to dlouhou dobu vypadalo na dělbu bodů po velmi houževnatém výkonu obou týmů, nakonec se přeci jen radovali hosté ze španělské metropole. San Mamés v nastavení rozesmutnil Correa, který proměnil svůj samostatný únik v jedinou branku utkání. Athletic tak má zatím na kontě stále pouhé čtyři body a ti nejlepší mu začínají rychle unikat. To budou chtít rozhodně svěřenci Ernesta Valverdeho na Gran Canaria změnit.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Marvin, Suárez, McKenna, Marmol - Muňóz, Campana, Rodríguez - Sandro, Moleiro, McBurnie

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Agirrezabala - De Marcos, Vivian, Paredes, Berchiche - Vesga, Prados - I. Williams, Sancet, N. Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.94 - 3.39 - 2.08

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Valencia CF

neděle 21:00

Dosud neporažené Atlético Madrid přivítá na Wanda Metropolitano trápící se Valencii. Los Che stále čekají na první výhru v sezoně, ale v Madridu se jim v posledních letech moc nedaří. Alespoň bod tam získala před pěti lety a od té doby se pokaždé vrátila ze španělské metropole s nepořízenou.

Už je to dlouho, co Valencia dokázala v Madridu vyválčit všechny body a pokud by se to podařilo nyní, šlo by o velké překvapení. Valencia totiž nezačala sezonu optimálně a ve čtyřech kolech zatím nevyhrála. Zisk pouhého jednoho bodu vytváří tlak na trenéra Rubéna Baraju, ale problémem Los Che není trenérský post, ale celková situace v klubu, která má na hráče bezprostřední dopad. Ve velkých potížích je Rafa Mir, který byl obviněn ze sexuálního napadení a klub ho prozatím postavil mimo hru.

Poslední místo v tabulce, žádná výhra a hráč obviněn ze sexuálního napadení, to všechno příznivci Los Che vnímají a ani v nejhorším si podobný start do ročníku nepředstavovali. Valencia teď bude mít možnost se vykoupit a to výhrou na Wanda Metropolitano. "Očekávám velmi těžký zápas. Atlético Madrid je po všech stránkách velmi silný tým. Intenzivní bez balónu a hraje velmi rychle. Abychom jim byli schopni konkurovat, budeme muset být na té nejvyšší úrovni," prohlásil před zápasem trenér Baraja.

Atlético bude těžký oříšek. Atleti před sezonou posílili a navíc udrželi hlavního strůjce úspěchů z posledních let Diega Simeoneho. Začátek nové sezony se Colchoneros povedl a ve čtyřech kolech tým ani jednou neprohrál. Vedle dvou výher přidal i dvě plichty - na Villarrealu 2:2 a doma s Espanyolem 0:0 a v tabulce je na čtvrtém místě. Souboj s Valencií je pro Atlety generálkou na nový formát Ligy mistrů. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho se ve čtvrtek utkají s RB Lipskem a budou mít výhodu domácího prostředí.

O bilanci vzájemných zápasů už šla řeč. Valencii se proti Atléticu nedaří, alespoň co se posledních ročníků týče. V loňském ročníku sice Valencia vyhrála překvapivě vysoko 3:0, ale šlo spíše o výjimečný výsledek. Na Wanda Metropolitano je pak bilanci Los Che ještě víc negativní. Poslední výhra "Netopýrů" na hřišti Atlética se zrodila v roce 2011.

Atléticu bude díky svalovému zranění chybět Pablo Barrios, jinak je Simeoneho tým v dobré kondici a povzbudivou zprávou je návrat slovinského brankáře Jana Oblaka. Samozřejmě u hostů je vyloučen start Rafy Mira, jehož aféra hýbe Španělskem. Los Che ale budou i bez Jaumeho Doménecha, Mouctara Diakhabyho, Huga Dura a Josého Gayi. Připraven bude Dani Gomez, jehož obličej bude zdobit ochranná maska.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Le Normand, Gimenez, Azpilicueta - Llorente, Koke, De Paul, Lino - Griezmann, Gallagher - Sorloth

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Mosquera, Tarrega, Vazquez - Guillamon, Pepelu - Lopez, Almeida, Rioja - Gomez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.90 - 9.74

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Villarreal CF

sobota 14:00

Sobotní program pátého kola LaLigy začne na Estadio Iberostar, domovském stánku Mallorky. Ta si zatím vůbec nevede špatně, teď ji ale čeká další těžký test. Chystá se na ni Villarreal, kterému zatím sezona vychází skvěle.

Mohlo by se zdát, že úkol porazit Mallorku je pro Villarreal hračkou. Nicméně právě Mallorca už v této sezoně za její krátkou dobu dokázala, že si z velkých jmen nic nedělá a že s nimi umí hrát odvážně. První připomínkou jejích schopností se stalo hned první kolo, v němž si doma zvládla utrhnout bod proti věhlasnému Realu Madrid. A že to nebyla náhoda, dokázala ve 3. kole, kdy si opět doma vzala bod i od Sevilly, dalšího velkého hráče LaLigy.

K tomu přidala jen jednu porážku (ve druhém kole nestačila trochu překvapivě na Osasunu) a jednu výhru. K té došlo v minulém kole ještě před reprezentační pauzou, Mallorca díky trefě Daniela Rodrígueze odjela se třemi body z Leganésu. Tým trenéra Arrasateho se nyní nachází na solidním 10. místě s vyrovnaným skóre 2:2. Další dobrou zprávou pro něj je pohled na marodku, kde kromě obránce Maffea není nikdo další.

Villarreal přes léto dokázal mírně omladit kádr a zbavit se větších platů starších hvězd. Několikrát sáhl po hráčích bez smlouvy, ale nebál se na klíčových postech ani investovat. Za 14 milionů koupil novou brankářskou jedničku Luize Júniora, před něj postavil stopera Logana Costu dokonce za 18 milionů eur a do útoku na hrot sehnal mladíčka Thierna Barryho z Basileje, kam obratem poslal 14 milionů. A zatím se to zdá jako dobrá strategie, Villarrealu patří skvělá čtvrtá příčka a Marcelinovi hoši si přivlastnili už osm bodů.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Greif - Valery, Raillo, Valjent, Mojica- Costa, Morlanes, Darder - Asano, Rodriguez, Muriqi

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Conde - Femenia, Albiol, Bailly, Cardona - Pino, Comesaña, Parejo, Baena - Barry, Perez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.24 - 3.30

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Deportivo Alavés

sobota 16:15

Deportivo mělo před reprezentační přestávkou zajímavou formu, když dvakrát v řadě vyhrálo. V sobotu se o totéž pokusí i na hřišti Espanyolu, ale i ten v minulém kole zvítězil a navíc bude těžit z domácího prostředí. V dresu domácích Periquitos by neměl chybět český záložník Alex Král.

Očekává se vyrovnaný průběh, koneckonců poslední vzájemné zápasy v sezoně 2021/2022 skončily pokaždé vítězstvím domácího celku a to o jediný gól. Přes dva roky se pak oba soupeři na hřišti nepotkali.

Před přestávkou ale měly oba týmy více než slušnou formu. Espanyol po remíze 0:0 na hřišti Atlética Madrid přetlačil Rayo Vallecano 2:1 a v tabulce se posunul na čtrnácté místo. "Je to tým, který se hodně tlačí do prostoru soupeře. Je to velmi přímočarý a dobře pracující soupeř. Bude to složitý zápas," upozorňoval na webových stránkách Espanyolu trenér Manolo González.

Deportivo Alavés je aktuálně ještě o několik pater v tabulce výše. Hostům se podařilo slepit dvě vítězství v řadě a s celkovými sedmi body jsou šestí. Překvapení se odehrálo především na Anoetě v San Sebastianu, kde Deportivo vyhrálo díky brankám Villalibreho a Martíneze 2:1.

Espanyolu určitě nepomůže Edu Exposito a nejisté zůstávají i starty Fernanda Calera a Leonarda Cabrery. V sestavě by naopak neměl chybět Alex Král. V kompletním počtu se nepředstaví ani hosté, jmenovitě schází Hugo Novoa.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Garcia - El Hilali, Kumbulla, Gomez - Tejero, Gragera, Kral, Romero - Jofre, Puado, Veliz

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Silvera - Tenaglia, Abqar, Sedlar, Sanchez - Blanco, Guevera - Vicente, Guridi, Conechny - Martinez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.01 - 2.77

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Getafe CF

sobota 18:30

Na rozdíl od českých trávníků se do Španělska opět vrací fotbal té nejvyšší ligové úrovně a už v sobotu od půl sedmé se na Estádio Ramón Sánchez Pizjuán utkají domácí s velmi kvalitním soupeřem, madridským Getafe. A oba týmy rozhodně budou mít co z úvodních kol napravovat, "Azulones” vstoupili do ročníku třemi remízami a ještě hůře je na tom Sevilla.

Ta si po čtyřech odehraných kolech zatím připsala na své konto pouhé dva body a krčí se na předposledním místě neúplné tabulky. "Los Nervionenses” mají rozhodně důvod k obavám, i pod novým koučem (Xavier García Pimienta) se jim zatím nedaří plnit roli favoritů zejména na venkovních hřištích, kde už dvakrát ztratili body.

Pokaždé to navíc bylo na ostrově, v prvním utkání sezóny remizovala Sevilla 2:2 s Las Palmas, ve třetím kole pak nedokázala přetlačit Mallorcu. V zatím posledním domácím utkání pak podlehla katalánské Gironě, která si přeci jen trochu spravila chuť po nepovedeném startu. Skóre otevřel těsně před pauzou Martin, na konečných 2:0 pak zvýšil z penalty Ruiz.

Getafe odehrálo z důvodu odloženého utkání zatím pouze tři zápasy a výkony zatím rovněž nejsou příliš podle představ fanoušků. Pouze jeden vstřelený a zároveň jeden inkasovaný gól dávají tušit, že příliš atraktivní fotbal zatím Jiménezovi svěřenci neprodukují. Naposledy se před čtrnácti dny "Azulones” utkali s trápícím se Sociedadem a utkání to bylo velmi bídné. O první střelu mezi tři tyče se postaral až po sedmdesáti minutách Alderte, příliš potíží ale brankáři Remirovi nezpůsobil, stejně jako všichni jeho ostatní spoluhráči, zápas tak skončil bez branek.

Další dělba bodů se ale nyní v Andalusii nedá příliš očekávat, vždyť v posledních třinácti vzájemných utkáních se vždy jeden z týmů radoval z triumfu. Podstatně lepší bilanci má přitom v těchto utkání Sevilla, ta se radovala hned devětkrát.

Do utkání nezasáhnou na straně domácích Badé, Lokonga Ňiguéz a Suso, na straně Getafe nebude připraven Alderte a Mayoral.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Carmona, Marcao, Salas, Barco - Juanlu, Agoume, Sow - Lukebakio, Ejuke, Romero

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Iglesias, Djene, Aberdin, Rico - Arambarri, Milla, Aleňa - Pérez, Sola, Uche

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.12 - 3.69

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Real Madrid

sobota 21:00

Na stadionu Anoeta v baskické metropoli San Sebastián se utkají dva týmy, kterým zatím první zápasy nové sezony moc radosti neudělaly. Domácí La Real narazí v jednom z hitů tohoto kola na Real Madrid. Ten se sice drží v popředí, ale na Barcelonu už teď ztrácí víc bodů, než by si představoval.

Sobotní noc nabídne velmi žádaný a atraktivní duel, v němž se domácí La Real pokusí vylepšit své tabulkové postavení. Situace, ve které se nachází baskický klub, zatím fanouškům moc radosti dělat nemůže. Účastník letošního ročníku Evropské ligy se totiž zatím herně a hlavně výsledkově trápí. Mužstvo vedené koučem Imanolem Alguacilem dosud odehrálo čtyři soutěžní duely a má z nich bilanci jedné výhry, jedné remízy a dvou porážek. Samozřejmě jsme teprve na začátku sezony, ale výkony, které Real Sociedad předvádí, začínají být alarmující.

Jedním z nich je úroveň týmů, s nimiž La Real ztratil body. Rayo Vallecano i Deportivo Alavés jsou kluby patřící dlouhodobě spíš do spodní poloviny tabulky, i když se na tom občas něco málo změní. Jsou to týmy, s nimiž by si zkušený a kvalitní tým jako Real Sociedad měl poradit. S oběma ale prohrál 1:2. Dalším faktorem je prostředí, kde ke ztrátám dochází. Dřív se stadion Anoeta dal označit za tvrz, odkud se body vozí jen výjimečně. Teď platí, že obě porážky zažili fanoušci právě na vlastním stadionu.

Třiapadesátiletý trenér ale přesto věří, že si jeho svěřenci brzy najdou cestu zpět k výhrám. "Je pravda, že první dny a týdny sezony k nám nebyly moc přívětivé. Ale víme, co jsme udělali špatně, a pracujeme na zlepšení. Nesmíme zapomínat, že jsme na mnoha pozicích změnili aktéry a chvíli trvá, než si tým zvykne a nové posily se zcela adaptují. Především ale chci po hráčích větší agresivitu a lepší řešení finální fáze, což nám poslední dobou dělalo potíže."

Je fakt, že La Real přišel v létě o dvě výrazné postavy, stopera Le Normanda a záložníka Merina. Navíc se pořád trápí s marodkou, na níž jsou hráči jako Traoré, Elustondo, Zacharjan, Odriozola nebo kapitán Oyarzabal. Absence nejsou cizí ani madridskému gigantovi, jemuž schází Mendy, Camavinga, Ceballos, Alaba, Tchouaméni nebo Bellingham.

Je tu ale Kylian Mbappé, který přichází s pověstí rozhodujícího muže schopného otočit zápas prakticky jen díky vlastním schopnostem. Jeho umění bude opět potřeba, neboť Real Madrid zatím nevykazuje tak solidní známky života jako dřív. Momentálně mu patří druhé místo, jenže na vedoucí Barcelonu, svého nenáviděného rivala, ztrácí po čtyřech kolech už poměrně razantní čtyři body. Venku v této sezoně Ancelottiho tým ještě nevyhrál, zatím si ze hřišť soupeřů přivezl jen dva body.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Aramburu, Zubeldia, Pacheco, Lopez - Turrientes, Zubimendi, Gómez - Kubo, Becker, Oskarsson

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Rüdiger, Mendy - Valverde, Modrić - Rodrygo, Güler, Vinicius - Mbappé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.10 - 3.77 - 1.76

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Betis - CD Leganés

pátek 21:00

Španělská LaLiga se po delší odmlce vrací s novým kolem a jako první se do sebe pustí Real Betis s Leganésem. Domácí celek bude chtít na Estadio Benito Villamarin konečně uspět, protože pořád ještě čeká na první výhru v novém ročníku.

Při nejlepším průměrný, takový byl začátek nové sezony z pohledu příznivců Realu Betis. Ve třech utkáních si totiž jejich oblíbenci nedokázali přivlastnit víc než dva body. A to je dostalo až na současnou sedmnáctou pozici. Trenér Manuel Pellegrini jen sledoval, jak si jeho hráči rozdělují body nejprve s Gironou a posléze i s Alavésem. V utkání s Realem Madrid se snad ani bodový přísun čekat nedal, ale přesto je s podivem, že Real Betis zatím dokázal ve třech duelech skórovat jen jednou.

Tím spíš se Pellegriniho muži upínají k domácímu prostředí, neboť je teď čeká série tří domácích zápasů. A v ní by konečně chtěli uspět. Sedmá příčka, které Béticos dosáhli v minulém ročníku, je hodně daleko, ale Real si je jistý, že má dostatečně kvalitní kádr, aby se jí přiblížil. Leganés vedený trenérem Borjou Jimenézem se do první ligy dostal poté, co minule ovládl Segundu. Nováček soutěže si zatím vede obstojně. Hned na úvod remizoval s Osasunou a pak porazil 2:1 Las Palmas. To byla jeho první výhra v LaLize od června 2020. Naposledy ale nestačil na Mallorcu.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Llorente, Natan, Perraud - Cardoso, Carvalho - Lo Celso, Fornals, Ezzalzouli - Ruibal

CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Soriano - Alti, Saenz, González, Hernández - Neyou, Brašanac - Cruz, Rodriguez, El Haddadi - D. García

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.71 - 5.89

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
4
4
0
0
13 : 3
12
2
Real Madrid
4
2
2
0
7 : 2
8
3
Atlético Madrid
4
2
2
0
6 : 2
8
4
Villarreal CF
4
2
2
0
9 : 7
8
5
Girona FC
4
2
1
1
7 : 4
7
6
Deportivo Alavés
4
2
1
1
5 : 3
7
7
CA Osasuna
4
2
1
1
5 : 7
7
8
Celta Vigo
4
2
0
2
10 : 9
6
9
CD Leganés
4
1
2
1
3 : 3
5
10
RCD Mallorca
4
1
2
1
2 : 2
5
11
Rayo Vallecano
4
1
1
2
4 : 5
4
12
Athletic Bilbao
4
1
1
2
3 : 4
4
Real Sociedad
4
1
1
2
3 : 4
4
14
Espanyol Barcelona
4
1
1
2
2 : 3
4
15
Real Valladolid
4
1
1
2
1 : 10
4
16
Getafe CF
3
0
3
0
1 : 1
3
17
Real Betis
3
0
2
1
1 : 3
2
18
UD Las Palmas
4
0
2
2
4 : 7
2
19
Sevilla FC
4
0
2
2
3 : 6
2
20
Valencia CF
4
0
1
3
3 : 7
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (151)

Přidat komentář
Mateo16

Videli ste film : Angel Di Maria ?

Celkom zmrdovstvo od Floretina ako sa k nemu zachoval

Uz mal vybrateho pokemona Jamesa a uplne bezproblemov klamal ze odchadza pre plat

Reagovat
Mateo16

A ten dopis od vedenia RM je celkom dalsie zmrdostvo ked si spomeniem s akym zranením hral Diego Costa finale LM v lisabone

Ked naozaj si zratam vsetky preslapy tak az taky rozdiel medzi Laportom a Floretinom nie je

Reagovat
valloire

Reagovat
celeb

az na to, ze jeden pomohol svojmu klubu stat sa najuspesnejsim timom v LM a druhy takmer znicil Barcelonu, ktora sa z toho doteraz spamatava a este niekolko rokov spamatavat bude ... cize isty mikrorozdielik sa tam pozorovat da.

Ze tam boli a su svinstva z oboch stran je asi jasne, ale ako to dopadlo vidi snad kazdy.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Moshe Dajan

kdo je ten Chemik?

Reagovat
los_blancos

Baby Rodri

Reagovat
misinho7

Reagovat
sensei25

Ak bude San Sebastian hrat rozumne(obranne) tak maju sancu na uspech.Ak sa budu snazit tvorit hru,tak real ma brutalne brejky a v tom pripade to vidom na 0:3

Reagovat
Ligy>Reprezentace

Dobrý den, zdravím vás opět u ligových soutěží. Reprezentační přestávky? HNUS! Ligy jsou to, co nás dělá šťastnými! Užijte si pravý fotbal. Reprezentace = rakovina fotbalu.

Reagovat
Transfermarkt

Doufám, že zase brzy zrušíš účet debile

Reagovat
Ligy>Reprezentace

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Transfermarkt

Ty seš ale kus debila

Reagovat
Ligy>Reprezentace

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
drussbarb

Nezapomeň, že Thor loví trolly

Reagovat
zasranej malíř

Courtois,Carvajal,Rudiger,Militao,Mendy,Valverde,Modrič,Guler,Vini Jr,Mbappe,Brahim

Reagovat
MystycMac

Dosť ofenzívne dobre že Rodrygo sedí ,som zvedaví či Real niečo uhra aj bod by mal cenu zlata, vonku ešte ani nevyhrali.

Reagovat
Mateo16

To zase budu vyplakavacky od Rodryga ako si vsetko zasluzi a cely svet je proti nemu

Reagovat
zasranej malíř

Tak si zahraje v úterý od začátku

Reagovat
maxton

prosim nejaky stream na Real ?

Reagovat
Mateo16

Toto je proste Sociedad herne uplne skvely ale koncovka totalne tragicka

Reagovat
MystycMac

v Reale proste tam neje nič, vytvárajú si pozície na center no načo na koho chcú centrovať...v tomto Reale kde nič nefunguje Mbappe nemá šancu konkurovať Haalandovi.

Reagovat
Breze

Zatial mame teda brutalne stastie Sociedad uz mal vyhravat o 2 goly.

Reagovat
Mateo16

Nas biju ako zito a to uz dali 2 brvna

Reagovat
kaja900

Hrozný zmatky v obraně

Reagovat
MystycMac

To je katastrofa...

Reagovat
Breze

Neviem co komu Sociedad urobil, ze maju takuto smolu

Reagovat
MystycMac

Presne taký zápas ako z Barcou minulú sezónu a Araujo dával v 95 na 0:1

Reagovat
Mateo16

Vinicius dnes uplne vsetko zle On je hotovy Neymar

Reagovat
LAM

Neymar byl v jeho věku král. Hlavně technicky úplně někde jinde.............

Reagovat
Mercury

Tomu muze tak maximalne lestit kopacky

Reagovat
patas92

Reagovat
LAM

Real má teď strašně odpornej tým Dneska navíc zase štěstí za tři zápasy.

Reagovat
MystycMac

Ale no že toto napíše Barca fan zas odtiaľ potiaľ ...Futbal hra Barca lepši aj výsledky ale zmrdov tam je plna šatňa...

Reagovat
LAM

Opravdu by mě zajímalo které myslíš. Snad všichni kdo někomu vadili jsou už pryč

Reagovat
MystycMac

Gavi Pedri tiež Lewa sa zmenil a plače stále, Cubarsi je zmrd a z knockface, Martínez zakerak Raphinha tiež neje žiaden sympoš...

Reagovat
celeb

Tak aspon ze ten zvysok ti nevadi a si s tym ok

Alebo si si rychlo nevedel spomenut na mena pri tom vygrce - tiez moznost

Reagovat
Raul=Real

Jak teď? Však prisiel len Kylian, ktory teda nijak odporne ani zakerne nehra

A Vinco tam uz je 6 rokov...

Reagovat
kaja900

Reagovat
misinho7

Niekto od madridistas kto to sleduje? Zas tam nic nefunguje a behaju tam jak splasenaci?

Som necakal ze začlenenie takého hráča spôsobí ze tim čo vyhrával všetko zrazu hraje jak z tretej ligy

Reagovat
MystycMac

Mbappe je v útoku najlepší, Vinicius zbytočný hráč škoda mu tam dávať niečo na strelu netrafí nič alebo nedokopne, Brahim sa zranil a Rodrygo ani nikto nevie že striedal.

Reagovat
Israha

Pokrok je, že už si tři hráči nezavazejí na levém křídle a nekličkujou do přesily. Jinak stejná holomajzna, kde jediný Mbappé v té ofenzivě hraje trochu inteligentně a účelně.

Reagovat
zasranej malíř

Klasika zápas po repre pauze + navíc na Anoetě, kde je jasné, že domácí budou hrát jak o život , každopádně od Madridu zatím bída, musí jednoznačně přidat...

Reagovat
MystycMac

Mam taký dojem že Real hra každý zápas v tejto sezóne po repre pauze...

Reagovat
Breze

Tak hlavne zaclenenie Mbappeho to urcite nesposobilo

Splasena tam je hlavne cela obrana. Zaloha je cisty priechodak a vlastne nie je tam nikto, kto by podaval nejaky lepsi vykon. Je vidiet dost velky rozdiel medzi hracmi Sociedadu a Realu v koncentracii, v subojoch sme pomali a celkovo mam z hracov pocit, ako keby boli unaveni a duchom nepritomni na ihrisku. Okrem toho sa zranil Brahim, takze dalsi hrac na marodku. Na lavicke to vyzera velmi biedne.

Reagovat
Mateo16

Hruza ako proti Las Palmas a Malorce

Extremne nam chyba nahrada za Kroosa , Nase tempo je pomale , Brahim dalsi zranený.

Mbappe je najaktivnejší , Vinicius skoda slov on nie len ze prehrava skoro vsetky suboje a zbytocne ešte robi klucku na viac ale ešte nie je ani viditelny. Rodrygo nic

Reagovat
LAM

Neskutečný haluzáci............

Reagovat
valloire

Reagovat
Mateo16

3 zrd

Reagovat
Doubas

Barca fans, moc se nerouhejme, v době kdy Real začne šlapat, nám bude docházet tak v březnu klasicky dech .

Reagovat
MystycMac

Hej ale Barca uz bude mat 20 bodový náskok.

Reagovat
Breze

uz sa ani nebojim, ze prehrame, Sociedad dnes asi gol neda ani do prazdnej

Reagovat
Moshe Dajan

kolik ještě dají tyček? tohle už začíná být absurdní

Reagovat
Breze

Vini musi ist dole. Ten snad nedal jednu presnu prihravku

Reagovat
Mateo16

Arda

Reagovat
Moshe Dajan

ten má v noze Bayraktar

Reagovat
Cracker10

Reagovat
zasranej malíř

Pískej konec

Reagovat
Moshe Dajan

svět už je zase v rovnováze

Reagovat
Mateo16

Brecker a Sadiq to je nieco hrozne a Sociedad ma s tym problem rok co rok a nedokazu vyriešiť tychto tragodov

Reagovat
Mateo16

Eder dalsi zranený

Reagovat
Cracker10

Reagovat
unk

To bude zajtra placu

Reagovat
Cracker10

Ja myslim ze clovek uz musi byt zvyklej

Reagovat
Breze

Nebolo treba cakat ani do zajtra

Reagovat
kaja900

Militao a Brahim out..

Reagovat
Moshe Dajan

je vidět, že Peréz o repre přestávce nezahálel

Reagovat
2miguel1

Real štvrtá penalta, ma niekto vôbec aspon dve v lige?

Reagovat
2miguel1

Tak vyzera to, ze ostatni maju len po jednej penalte maximalne

Reagovat
Jesfey

To je vážně ostuda toto

Reagovat
Mateo16

Prva penalta jasna

Druha proste toto by mu v PL nezapiskali

Reagovat
Cracker10

V pravidlech o pemaltach se nevyznam ale take bych nepiskal, reflex aby nedostal balonem do drzky.

Reagovat
2miguel1

Dneska to nezapiskali v zapase Sotonu s United. Z troch metrov si chraniš instiktivne tvar, samozrejme su obidve totalne mimo

Reagovat
Foppy

První byla úplně jasná (ruku neměl ani před obličejem) a při druhé ho taky normálně přišlápl (plus mu teda vzal i tu druhou nohu, ale to je jedno), byť to byla pro obránce smůla.

Reagovat
Israha

Tak nějak. Debilní penalty, darované z ničeho a pro Socky vzhledem k průběhu zápasu extrémně frustrující, ale žádné zářezy. Snad u té na Vincka by se dalo rozebírat, jestli bylo citlivé ji pískat, když zákrok přišel po odehrání a Vinckova přihrávka nebyla nepřesná kvůli němu.

Reagovat
Israha

Neumím španělsky, takže google translate a tím pádem možné zkreslení sdělení, ale argument, že ke kontaktu došlo ze setrvačnosti, je přece hloupost. Šlápnutí na nohu je prostě faul, setrvačnost nebo úmysl. Jestli to má být o tom, že po odehrání míče se fauly ve vápně nemají pískat, tak s tím nemám problém...

Reagovat
Kenneth

Vždyť je to jasná penalta. Spíš bych nepiskl tu první ruku.

Reagovat
Ed_Hazard

Sranda, ja by som prvú pískal bez mihnutia oka a druhú skôr nie ako ano. Sto ludí, sto názorov

Reagovat
Israha

Reagovat
Phillipinho

Je tam prave receno, ze to neni penalta, protoze slapak nema zadny vliv na akci. Vinicius uz odehral balon a nasledny slapak nijak neovlivnil naslednou situaci.

https://x.com/yihadatletica/status/1835236644808454501?s=46&t=_1MRB--GCkPxP6QuXoEPXg

Stejna situace na zacatku sezony Correa s Baillym. Jeste horsi slapak na holen, ale balon uz byl pryc a faul nemel vliv na vyvoj situace.

”Cuando el balón no está en juego, solo una acción de amarilla es punible” - tedy: Když míč není ve hře, trestá se pouze jedna akce žlutou kartou.“

Reagovat
Israha

A tohle je explicitně v pravidlech, nebo jde zase o věc, kterou si každý sudí může interpretovat, jak chce? Osobně jsem za to, tohle spíše nepískat, ale nebyl to historicky první faul ve vápně, který neměl vliv na hru a byl ohodnocen penaltou (proto to nevnímám jako zářez).

Reagovat
Phillipinho

To popravde ted nevim…

Reagovat
Israha

Já právě taky ne, vycházím jen z toho, že v zápasech vídám, že se to většinou nepíská, ale občas naopak.

Reagovat
jitrnica

Noa? Faul je faul, tyhle argumenty naprosto mimo.

Reagovat
Phillipinho

To prece neni pravda ne?

Reagovat
jitrnica

Proč by to neměla být pravda? Ukaž mi kde je v pravidlech že není. Zrovna ty zákroky po odehrání , co nebyl zrovna ten včerejší případ , jsou dost ostrý a kolikrát tam jde o zdraví kdy borec jde blokovat střelu nebo centr skluzem a smrdí to zlomenou nohou.... nepískat to kvůli podobným "důvodům" mě vždy sralo a přišlo mi to neskutečně hloupé

Reagovat
Foppy

To podle mě teda u šlapáku nehraje žádnou roli, ale jako nevím no. Jako za mě normální penalty obě, byť teda strašně nešťastné. Navíc pro Socky po průběhu 1. poločasu dost smolné...

Reagovat
valloire

V suchym triku.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
blaugrana

Po repre pauze stoja vykony vzdy za h...., ale Hansi ich snad hecne a bude pekny futbal.

Reagovat
mayday

Myslím že Láďa se modlí, aby nebyl náhodou tohle kolo v sestavě

Reagovat
Sigma Olomouc

Jestli Michel sledoval repre, tak se Láďa ani nemusí modlit

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
mayday

Reagovat
MystycMac

Barca Gironu zdemoluje a vráti im minulú sezónu aj z úrokmi nečudoval by som sa výhre o 4 a viac golov...

Reagovat
blaugrana

Ja to vidim na 1:7..Lewa, Ferran hat trick a Yamal dokona dielo

Reagovat
alcantara

A druhy polcas akoze vypustime?

Reagovat
blaugrana

tam uz bude udrzba...nabity kalendar do konca septembra

Reagovat
LAM

Dneska po repre pauze, která přišla jako vždy v nejhroší dobu proti Gironě..... No jsem na to zvědavej ale čeká nás velmi těžkej zápas.

Reagovat
blaugrana

Lookman je bozi...vedel by som si ho predstavit na LW

Reagovat
kaja900

Hezky darovaný gól

Reagovat
patas92

Ládík by tak nechyboval

Reagovat
ratusek

Proč si ti stopeři hrají na fotbalisty, když to neumí

Reagovat
Kluivert9

A teď si vem, že tohle je pořád o dost lepší varianta, než takovej Krejčí

Reagovat
celeb

ten tien z tribuny je ciste zlo, hlavne pri tych ciernych dresoch

Reagovat
blaugrana

To je zlaticko, ale v polcase si by mohol ist dole a setrit ho. To iste Pedri a Cubarsi.

Reagovat
Kluivert9

Zesměšňování Yamalem už dneska stačilo

Reagovat
celeb

Yamin famozny! Tento tim ma na vela. Jeho hlavnou brzdou bol prave Xavi a skoda, ze sa stratil minuly rok. S Gundom, a dvomi Jaomi by sme boli este silnejsi.

Reagovat
blaugrana

S Joaami by Barca rozhodne silnejsia nebola

Reagovat
Moshe Dajan

dva naprostí kazimrdi a netýmoví hráči

Reagovat
celeb

Jasne, lebo Felix kurvil Barcu minuly rok a nie trenersky genius Xavi. Inak nebyt neho skoncime este nizsie v tabulke. Ale to Xavionanistom tazko vysvetlit. Ti ani nechcu vidiet, ako sa zmenili vztahy medzi timom a trenerom a nasledne vztahy v kabine. Aj ta hra je nebe a dudy. Ale mozno to vsetko bolo len Olmom ...

Reagovat
blaugrana

toto je pena?

Reagovat
blaugrana

vyborne, hento rozhodne pena nebola

Reagovat
ratusek

to nebyla penalta? V těch rukách se už nedá vyznat

Reagovat
patas92

Nejspíš se v nich nevyznají ani rozhodčí, když jim trvalo tak dlouho než hlavního poslali k monitoru

Reagovat
ratusek

Reagovat
Doubas

No přitom, jaký ruce se pískaj tak se dost divim

Reagovat
Kejza

Reagovat
drussbarb

Za mě jasná penalta, nechápu

Reagovat
blaugrana

vsak mu ju odhlavickoval do ruky a este bol chrbtom k Baldemu, to je jasna penalta?

Reagovat
drussbarb

Netvrdím, že jsem expert, ale každý zápas/rok mám pocit, že se to píská jinak. Možná je to jen pocit

Reagovat
Jackmaker1989

Aké je toto pls pravidlo ak nebola pena? Chápem, že mu ju dal jeho vlastný hráč ale to je niekde tak napísané?

Reagovat
LeonardoUžoa

Wtf? Proč ji odvolali? No, jinak Gil je strašne kopyto.

Reagovat
Kejza

Takový ruky se teď normálně běžně pískaj, ne?

Reagovat
whatever

Yamal 2 goly, paradoxne v prvnim polocase spis kazil a ztracel mice. Ale jeho prvni gol diky vysokymu presingu, to se ceni.

Nase hra v prvnim polocase velmi dobra, chybi presnost. Verim, ze nam to dvougolovy vedeni doda klid a v druhym polocase bude setrit trio Yamal, Cubarsi a Pedri.

Visca el Barca.

Reagovat
los_blancos

Hneď vidno, že ak hrá proti nemu fyzicky zdatnejší (Solis), tak má problém. Som zvedavý, jak si s tým poradí v LM.

Reagovat
alcantara

Toto nemozu byt penalty, aspon niekto ma rozum na stadione. Yamal slabota herne, ale statistiky sa pocitaju. Najlepsi je zatial skvely pressing, Flick na tom zamakal.

Reagovat
Thomass28

Kdy rozhodčí ruku nepíská:

- po odehrání míče neočekávaně trefí ruku spoluhráče v těsné blízkosti

- hráč si instinktivně a reflexivním pohybem chrání před prudce vystřeleným míčem choulostivou část těla, např. obličej, genitálie, ale i hrudník apod.

Pokud je to i ve španělsku stejně, tak Inigo byl do ruky nastřelen spoluhráčem z bezprostřední blízkosti, kdy nemohl nijak svůj pohyb ovlivnit protože byl zády.

Penalta včera u ruky solciadadu taky neměla být - hráč se reflexivně kryl,,

Reagovat
los_blancos

Až na to, že hráč Sociedadu mal tú ruku z veľkej časti mimo tváre a práve tam ho lopta trafila. Tam nebolo o čom.

Reagovat
Pithivier

Yamal minimalne kral ligy, pristi rok kral Evropy Cubarsi nejvetsi mocka.

Reagovat
Jordi Alba

Euro už vyhrál.

Reagovat
Pithivier

Nedela z nej krale Evropy.

Reagovat
drussbarb

A co znamená titul mistra Evropy?

Reagovat
Xavivax1

Princ Evropy

Reagovat
drussbarb

Nebo knížátko

Reagovat
Kejza

Casado

Reagovat
rominhoFCB

Reagovat
Kluivert9

Odplata dokonána

Reagovat
Kejza

to bude, až dostanou i v Barceloně

Reagovat
Ed_Hazard

Riadna destrukcia. 1.84 kurz zadarminko doma

Ak by Barca nevyhrala tuto sezonu titul, tak by som bol celkom prekvapeny.

Reagovat
Kejza

je strašně brzo...

Reagovat
Ed_Hazard

Netvrdim to preto, ako vyzera zatial tabulka. Ja som to ocakaval este pred 1.kolom.

Reagovat
Kejza

jo, tak to nebylo brzo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
blaugrana

vsak to bol offside boha

Reagovat
Jordi Alba

Ferran. Trošku jsem se bál, že by proti Villarrealu mohla přijít lehká rotace a měl by základ.

Reagovat
Kejza

Reagovat
unk

Chudaka Alvareza vytlacil Nor aj v Atleticu?

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele