LaLiga - preview 6. kola: Udrží hráči Villarrealu neporazitelnost i proti lídrovi?

20.09., 08:35, aktualizováno dnes, 09:17
Previews
Oslavy hráčů Villarrealu (© AFP)

Real Madrid v sobotu zvládl svůj zápas proti Espanyolu a dotáhnul se na první příčku na rozdíl jednoho bodu, Barcelona každopádně může svůj náskok zase navýšit. V neděli ji nečeká jednoduchá pořízená, utká se s dosud neporaženým Villarrealem. Do akce jde také Atlético Madrid, když přitom na půdu Raya zavítalo naposledy, vsítilo tam sedm branek.

Getafe CF - CD Leganés

neděle 14:00

V šestém kole španělské LaLigy si to v neděli od dvou hodin rozdají Getafe a Leganés. Oba dva celky se po poměrně povedeném začátku propadly a na vítězství čekají už několik zápasů. Kterému ze soupeřů se podaří hodit za hlavu nepovedená poslední kola?

Getafe se ve španělské nejvyšší soutěži představí poosmé v řadě, přičemž v letech 2018 až 2020 skončilo na osmém, pátém a osmém místě, ale v posledních čtyřech ročnících se třikrát umístilo na 15. a jednou na 12. místě. Nelze odhlédnout od skutečnosti, že pro celek z hlavního města to byl těžký začátek sezony, kdy z pěti zápasů získal pouze tři body a v tabulce se nachází na 18. místě.

Svěřenci Borji Jimeneze zahájili sezonu 2024/25 remízou 1:1 s Osasunou a ve druhém zápase zvítězili 2:1 nad Las Palmas. V neporazitelnosti pokračoval Leganés bezbrankovou remízou proti Realu Valladolid, ale v posledních třech zápasech bylo poraženo, když podlehlo Mallorce, Realu Betis a Athletic Clubu, aniž by vstřelil branku.

Poslední vzájemné měření sil v soutěžním zápase se datuje až do roku 2020. Tehdy v lednu dokázalo 3:0 zvítězit hostující Getafe, když všechny góly zaznamenalo v prvním poločase. O několik měsíců později se pak Leganés s nejvyšší soutěží rozloučil a na návrat čekal čtyři roky. Podaří se mu nyní madridskému rivalovi pomstít?

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Iglesias, Dakonam, Alderete, Rico - Pérez, Arambarri, Milla, Sola - Uche, Yildirim

CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Soriano - Rosier, Saenz, González, Nastasić, Franquesa - Brasanac, Cissé, López - de la Fuente, Haller

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 2.97 - 5.16

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Celta Vigo

neděle 16:15

O třetí vítězství v řadě za sebou se v neděli ve čtvrt na pět pokusí Athletic Club. Ten na svém domácím stadionu San Mamés přivítá Celtu, která je v současnosti na šestém místě, vstup do sezóny se jí stejně jako jejímu soupeři poměrně podařil, a bude tak rovněž navazovat na velmi slušné výsledky z posledních týdnů.

Baskický celek měl velmi pozvolný start do nové sezony. Po porážce s Getafe nedokázal vyzrát ani na Barcelonu, chuť si spravil až v utkání s Valencií. Nyní ale uměl ve velmi náročném zápase přetlačit Las Palmas a v předehrávce sedmého kola si poradil také s Leganés.

Nováček z madridského předměstí se s favoritem neutkal právě v nejlepším rozmaru. A přestože byl svému konkurentovi po většinu utkání vyrovnaným soupeřem, prosadit se nakonec nedokázal. Na trefu Viviana sice o pár minut později reagoval Haller, kvůli těsnému ofsajdu ale jeho branka nemohla být uznána. Vítězství "Los Leones” nakonec pečetil výborně hrající Iňaki Williams.

Povedený zápas má za sebou také galicijská Celta. Ta se střetla s Realem Valladolid a stejně jako loni v únoru mu na svém domácím hřišti nastřílela tři branky. "Los Celestes” odehráli výborný první poločas, ve kterém si díky trefám Álvareze a Iglesiase vytvořili dvoubrankové vedení. Kontaktní gól pak sice pár minut po pauze dal Moro, deset minut před koncem byl však vyloučen hostující Martin a pro Celtu to vypadalo dobře. Pojistku na 3:1 pak ještě přidal Douvikas.

Tým z města Vigo je tak na velmi solidním šestém místě tabulky, když z možných patnácti získal zatím devět bodů za tři triumfy a dvě porážky. Mužstvo pod vedením kouče Giráldeze se navíc může pyšnit skvělou ofenzivou. Na svém kontě má již třináct vstřelených branek, což je druhý největší počet, a to hned po vedoucí Barceloně, která jich už nasbírala sedmnáct. Nyní se tedy bude chtít prezentovat podobně líbivým výkonem a v nedělním duelu překvapit baskického favorita.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Agirrezabala - Gorosabel, Vivian, Núňez, Yuri - Ruiz de Galarreta, Vesga - I Williams, Sancet, Berenguer - Djalo

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - J Rodríguez, Starfelt, Alonso - Mingueza, Sotelo, Beltrán, Álvarez - Aspas, Iglesias, Duran

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.86 - 5.13

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Villarreal CF - FC Barcelona

neděle 18:30

Lídr tabulky Barcelona má před sebou velmi náročné zakončení týdne. V nedělním podvečerním duelu vyzve Villarreal, na který nejenže nemá dobré vzpomínky z posledního měření sil, zároveň také musí hodit za hlavu čtvrteční neúspěch proti Monacu v prvním utkání Ligy mistrů. Naopak "Žlutá Ponorka” je na koni. V sezóně ještě neprohrála a vypadá to, že neúčast v evropských pohárech po pěti letech jí svědčí.

Katalánský celek zatím v lize ani jednou neklopýtnul. Protože je v tomto ohledu jediný stoprocentní, vyhřívá se celkem logicky na samotném výsluní nejvyšší španělské soutěže. Flickovi svěřenci se mohli radovat zejména minulý víkend, kdy sehráli velmi vyhecovaný zápas, a to derby s Gironou.

A připravili se na něj skvěle, na Montilivi se dostali do vedení už po půlhodině hry, když míč svému soupeři uzmul Yamal a parádní ranou otevřel skóre. Už o pár minut později rozjásal mladičký Španěl fanoušky v červeno-modrém znovu. Napřáhl k dalekonosné střele a jeho tým vedl už 2:0. Po pauze se pak prosadil ještě Olmo a Pedri a bylo prakticky po zápase. Malé kaňky na výkonu hostí udělala pouze červená karta Ferrana Torrése a snižující trefa Stuaniho. Barcelona i tak přesvědčivě zvítězila 4:1.

I díky této mentální vzpruze očekávala veřejnost, že další vítězství přidají "Blaugranas” v milionářské soutěži, kde se v prvním kole ligové fáze představili na hřišti Monaca. Jenže už po deseti minutách využil špatné rozehrávky ter Stegena Minamino a po faulu na jeho osobu musel následně velmi záhy do sprch García. Jenže v tu dobu rozhodně trable Katalánců neskončily, už o pět minut později se prosadil Akliouche, a i přesto, že ještě do poločasu srovnal agilní Yamal, na body to španělskému velkoklubu nestačilo. Ve druhé půli totiž využil tlaku domácí Ilenikhena a rozhodl o vítězství svého týmu v poměru 2:1.

A co hůř, marodka Barcelony se značně rozšiřuje. V neděli nebude připraveno zasáhnout hned osm hráčů, a to z různých důvodů. Zranění jsou Christensen, Araújo, Bernal, López, Gavi, de Jong a nyní také Olmo, trest si odpykává Torrés.

Villarreal, na druhé straně, dokázal v minulém týdnu porazit Mallorcu. V prvním poločase se prosadil stoper Costa. Ostrované se sice dočkali vyrovnání po vlastní brance Albiola, nakonec se ale přeci jen radovali hosté. Ve čtvrté minutě nastavení zmrazil celý Estadi Mallorca Son Moix Pérez a zajistil svému týmu třetí výhru v sezoně.

Ani Žlutým Ponorkám se každopádně nevyhnula zranění. Mimo je například obránce Juan Foyth nebo ofenzivní eso Gerard Moreno. Kromě nich se také dost možná do utkání nezapojí Pedraza a Kambwala.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Conde - Femenía, Albiol, Costa, S Cardona - Akhomach, Comesana, Parejo, Baena - Pérez, Barry

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Koundé, Cubarsí, I Martínez, Baldé - Casado, E García, Pedri - Yamal, Lewandowski, Raphinha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.09 - 4.37 - 1.80

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Atlético Madrid

neděle 21:00

Rayo Vallecano čeká na vlastním stadionu těžký oříšek, Atlético Madrid zůstává napříč všemi soutěžemi neporaženo a navíc šponuje svou formu. V neděli večer mohou Atleti dosáhnout na čtvrtou soutěžní výhru v řadě!

Atlético Madrid je v úvodu sezóny v dobré formě a potvrdilo to i v Lize mistrů. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho porazili RB Lipsko 2:1 a zaznamenali již třetí soutěžní výhru v řadě. O čtvrtou se pokusí na půdě oblíbeného Raya, kde naposledy zvítězili drtivě 7:0. Povedený začátek měl velký ohlas u prezidenta klubu Enriqua Cereza, jenž se nechal slyšet na sociálních sítích: "Cílem Atlética je vyhrát Ligu mistrů, LaLigu, Copa del Rey, zkrátka vše, v čem soutěžíme. Požadavek je nikdy nepolevovat, jet ven a vyhrát každý zápas."

Diego Simeone je více při zemi a zatím chce pokračovat v nastoleném trendu. Atlético vyválčilo v pěti kolech solidních jedenáct bodů, na druhou stranu venku zatím hrálo jen dvakrát, ve Villarrealu (2:2) a na půdě Athletic Clubu (výhra 1:0). Před týdnem Colchoneros s přehledem porazili Valencii 3:0. V neděli zavítají na půdu Raya a už další týden se střetnou v očekáváném derby s Realem Madrid.

Celkem sedm bodů už zapsalo Vallecano. Hned v prvním kole si na Anoetě vyšláplo na Real Sociedad a další výhru přidalo před týdnem proti Osasuně. Domácí nepodali špatný výkon ani proti slavné Barceloně, která musela vzájemný zápas otáčet až v posledních minutách.

Pro Atlético je Rayo oblíbeným soupeřem. Vzájemná bilance je jasně na jeho straně, což nejvíce ilustruje vysoká výhra 7:0. Právě tuto ostudu, která se v srpnu loňského roku na Estadio Theresa Rivero odehrála, budou chtít domácí odčinit. Atlético je pro Pérezovy hochy velkou výzvou, nicméně madridský velkoklub zůstává horkým favoritem.

Rayo je na zápas připraveno, pouze se musí obejít bez Alfonsa Espiny a Diega Mendeze, kouč Pérez tak jako tak zvažuje změny v sestavě. Atléticu zcela určitě nepomůže Pablo Barrios, jenž laboruje se svalovým zraněním.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Batalla - Ratiu, Lejeune, Mumin, Chavarria - Valentin, Trejo, U Lopez - Palazon, Camello, A Garcia

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Le Normand, Gimenez, Reinildo - Llorente, Gallagher, Koke, Lino - Alvarez, Sorloth, Griezmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.98 - 3.57 - 1.82

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Real Sociedad

sobota 14:00

Real Sociedad zatím v novém ročníku LaLigy pořád registruje jen jedno jediné vítězství. O to druhé se pokusí v sobotu odpoledne na Estadio José Zorrilla, který je domovským stánkem Realu Valladolid. Pikantní na jejich střetu bude fakt, že se jedná o nejbližší tabulkové sousedy.

Real Valladolid se velmi často a ne vždy zcela úspěšně zapojuje do záchranářských prací. Mužstvo, které pomáhal proslavit i jeho většinový vlastník, brazilský "O Fenômeno" Ronaldo, v této sezoně plní opět roli nováčka a zatím si na své poměry vede celkem dobře. Zejména začátek mu vyšel perfektně, protože v prvních třech kolech si přivlastnil celkem čtyři body za výhru nad Espanyolem a jednu remízu s Leganésem. Jenže pak ho štěstí opustilo.

Z duelu proti Barceloně asi nikdo moc body nečekal, ale to, co se dělo na hřišti, bylo spíš vraždění neviňátek. Domácí Barcelona nejenže Real Valladolid porazila rozdílem třídy, ale naprosto jeho obranu zesměšnila. Zejména při vyslovení jména Raphinha se asi doteď obránci Valladolidu mírně otřesou, protože tenhle šikula jim sám vstřelil hattrick. Celkově padlo sedm branek a všechny do sítě Realu.

Následovala další porážka, tentokrát od Celty Vigo, která se spokojila se třemi zásahy. Celkově to značí sedmnáctou příčku a velmi negativní skóre 2:13. Naštěstí pro domácí na tom Real Sociedad není lépe. Ambiciózní tým, pravidelný účastník pohárů, odehrál o jedno utkání navíc, ale bodů má stejně jako Real Valladolid. Návštěva z Baskicka prozatím sídlí až na šestnáctém místě, dosud získala čtyři body a trenér Imanol Alguacil je opět pod palbou kritiky. I proto, že jejich soupeři byli hratelní, kromě Realu Madrid prohrál La Real třeba s Alavésem nebo v minulém kole s Mallorcou.

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Hein - L. Pérez, Comert, Ozkacar, Rosa, Ndiaye - K. Pérez, Meseguer, Amallah - Latasa, Moro

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Elustondo, Zubeldia, Aguerd, Muñoz - S. Gómez, Beñat, Zubimendi, Sučić, Kubo - Oyarzabal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.15 - 3.06 - 2.17

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

CA Osasuna - UD Las Palmas

sobota 16:15

Na první vítězství stále čeká Las Palmas, který se v sobotu odpoledne představí na El Sadaru v Pamploně. Domácí Osasuna před týdnem prohrála a také ona má o motivaci postaráno. Předchozí dva duely z minulé sezony skončily pokaždé remízou 1:1.

Vyrovnaný průběh zápasu se očekává i v sobotu. Aby také ne, když v minulém kole ani jedna strana nedokázala zvítězit. Každopádně lépe jsou na tom domácí, kteří už stihli zapsat dvě výhry a jednu remízu a se sedmi body jim patří třinácté místo. To Las Palmas je předposlední, s pouhým ziskem dvou bodů. Zajímavé ale je, proti komu tyto body získalo. Los Amarillos totiž plichtili se Sevillou a s Realem Madrid, tedy s velkými evropskými značkami.

Na druhou stranu se nabízí otázka k čemu to všechno je, když klub nedokázal v úvodních pěti kolech ani jednou vyhrát. Naposledy nestačil na Athletic, jemuž podlehl 2:3.

Utkání nemá hlavního favorita a jak už bylo zmíněno, předchozí dva duely skončily plichtou. Na nejvyšší úrovni se pak oba soupeři potkali ještě jednou v roce 2017 a v součtu dvou zápasů byli úspěšnější Amarillos.

Bez dvou hráčů se bude muset obejít Osasuna, která postrádá Ikera Muňoze a Kikeho Barju. Druhý jmenovaný je kvůli zranění kolene mimo hru do konce roku. Kompletní nebude ani Las Palmas, přičemž mimo hru jsou Alex Suárez, Adnan Januzaj a Pejino.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, Boyomo, Bretones - Moncayola, Ibanez, Oroz - Ruben Garcia, Budimir, Zaragoza

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Park, McKenna, A. Munoz, Marmol - Sandro, J. Munoz, Campana, K. Rodriguez, Moleiro - McBurnie

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.68 - 4.65

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Valencia CF - Girona FC

sobota 18:30

Valencia se stále hledá a start do nové sezony se jí vůbec nepovedl. Trenér Ruben Baraja stále čeká na první výhru nového ročníku a doufá, že se jí dočká doma. V sobotu odpoledne se na Estadio de Mestalla představí Girona a ta má také co napravovat.

Valencia opět prožívá hodně špatný start do sezony. Pokud si někdo myslel, že Los Che začnou pozitivně, tak mu první výsledky hodně rychle veškerou naději vzaly. Valencia se dokonce potácí až na samém dně ligové tabulky! Trenér Ruben Baraja sledoval, jak se jeho svěřenci protrápili k prozatímnímu jedinému bodu z pěti zápasů. Tristní výsledky a nedůstojné postavení kdysi slavného pohárového účastníka.

Zvlášť v prvních třech zápasech nové sezony to bylo hotové trápení, protože fanoušci ambiciózního klubu museli skousnout tři porážky v řadě. Pak se přeci jen dočkali prvního bodu, když Valencia remizovala s Villarrealem. Vypadalo to, že se konečně trochu vzpamatovala, jenže v minulém kole se vše opět vrátilo do starých kolejí. A to velmi výrazně, neboť Valencia jela do Madridu a od Atlética dostala rovnou tři branky.

Pouze jeden tým z celé ligy hraje s horší obranou, neboť Valencia už stihla dostat deset branek. Na to, že Valencia skončila v minulé sezoně na celkem solidní deváté příčce, jsou její výkony obrovským zklamáním. A vyhlídky na změnu k lepšímu nejsou moc povzbudivé, protože dvěma z následujících tří protivníků budou Girona a Real Sociedad, opět pohároví účastníci. Proti Gironě se navíc Los Che nedaří, prohráli s ní totiž už ve třech minulých utkáních.

Trenér Baraja se s nadějí dívá na marodku, na níž má několik důležitých hráčů. I nadále jsou pro zranění mimo hru hráči jako Fran Perez, Hugo Duro, Jose Gayá, Jaume Doménech a Mouctar Diakhaby, zatímco Rafa Mir byl klubem suspendován na neurčito. V kádru Girony jsou absence mírnější, chybí jí jen duo Ricard Artero - Justin García.

Nové absence si Girona nepřivodila ani v minulém soutěžním utkání, kterým byl dlouho očekávaný premiérový start v Lize mistrů. Do téhle milionářské společnosti navíc Gironu uvedl jeden z nejkvalitnějších týmů, Paris Saint-Germain. Girona ostudu určitě neudělala, v Parku princů kapitulovala jen jednou a až v 90. minutě. V rámci ligy je to ale horší, naposledy si z Girony odvezla tři body Barcelona za jasnou výhru 4:1.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Tarrega, Mosquera, Correia - D. López, Guillamón, Pepelu, Canos - Guerra, Gómez

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Frances, D. López, Blind, Gutiérrez - I. Martin, Solis - Gil, Cyhankov, Danjuma - Stuani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.18 - 3.13

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Madrid - Espanyol Barcelona

sobota 21:00

Fotbalisté Realu Madrid mohou v sobotním zápase proti Espanyolu snížit ztrátu na vedoucí Barcelonu a zaznamenat už čtvrtou soutěžní výhru v řadě. Obhájci titulu ještě neokusili hořkost porážky, nicméně klopýtnout už dokázali a to rovnou dvakrát!

Bílý balet ztratil hned v úvodním kole na hřišti Mallorcy a pak ještě jednou na půdě Las Palmas. Doma na Santiago Bernabéu však zůstává Ancelottiho tým bez ztráty kytičky a potvrdit to bude chtít i v sobotu proti Espanyolu. "Chci vidět Madrid, který se neustále zlepšuje a roste. Dostáváme se do dobré formy, vyhráli jsme poslední tři zápasy a v tomto chceme pokračovat," prohlásil na tiskové konferenci Carlo Ancelotti.

Real má za sebou i první vystoupení v novém formátu Ligy mistrů a výhru 3:1 nad německým Stuttgartem. Gólově se prosadila největší letní akvizice Kylian Mbappé i brazilský mladík Endrick. V LaLize už Mbappé vsítil tři góly a na vedoucího Roberta Lewandowskiho ztrácí v tabulce střelců jediný zásah. Forma francouzské superhvězdy je pro domácí tým důležitá, stejně jako u dalších hráčů. Ancelottiho družinu totiž čeká nekompromisní program.

Espanyol pojede na Santiago Bernabéu v dobrém rozpoložení, protože před týdnem porazil Deportivo Alavés 3:2 a ve třech zápasech po sobě neprohrál. Katalánský celek obral o body i jiného favorita Atlético Madrid (0:0). Byl u toho i český záložník Alex Král, který by ani tentokrát neměl v sestavě hostů chybět.

Těžko si představit jiný výsledek, než vítězství favorizovaného Realu. Espanyol ale dokázal slavného soupeře před třemi roky porazit, byť pravda, šlo o utkání na jeho hřišti. V Madridu se mu to od roku 1996 nepodařilo.

Real Madrid bude i tento víkend bez služeb Brahima Diaze, Daniho Ceballose, Eduarda Camavingy a Davida Alaby. Už proti Stuttgartu se vrátil do sestavy Jude Bellingham a k dispozici už bude i Éder Militao. Na straně Espanyolu nejsou žádné nové absence, nicméně na marodce nadále zůstávají Fernando Calero a Edu Exposito.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy - Valverde, Tchouameni, Bellingham - Rodrygo, Mbappé, Vinicius

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
J. Garcia - El Hilali, Kumbulla, Cabrera, Romero - Tejero, Král, Aguado, Carreras - Puado, Veliz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 9.78 - 23.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Sevilla FC

pátek 21:00

Poslední dobou se na zápasy mezi Alavésem a Sevillou mohlo hodně fanoušků těšit proto, že v nich padalo dost branek. V páteční předehrávce 6. kola LaLigy to na Estadio Mendizorrotza asi taková divočina nebude, ale přesto mají oba týmy o co hrát.

Dvanáct gólů. Přesně tolik jsme jich viděli jen za poslední dva vzájemné duely mezi Alavésem a Sevillou. Vítězství vždycky o jednu branku asi tak moc nepřekvapí, ale fakt, že oba zápasy vyhrálo Deportivo Alavés už ano. Deportivo hodlá i v této sezoně navázat na tu předchozí a velmi úspěšnou. Po postupu do první ligy si totiž v minulém ročníku nečekaně odpustil boje o samotnou záchranu a místo nich se v klidu vyšvihl na skvělou desátou příčku. To byla mimochodem jejich nejlepší pozice od sezony 2016/2017.

Trenér Luis García vede momentálně své hochy ještě lépe, protože jim po zisku sedmi bodů z pěti utkání patří osmá pozice. Mohli na tom být ještě lépe, nebýt toho nepovedeného utkání v minulém kole. Tehdy Depor narazil na Espanyol Barcelona a zejména na Javiho Puada, který se blýskl hattrickem do jeho sítě. S katalánským klubem kvůli tomu prohráli o jednu branku.

Domácímu mužstvu v této chvíli schází jen jeden hráč a to Hugo Novoa, jenž utrpěl v minulém kole svalové zranění. Jinak má ale trenér Luis García kompletní kádr k dispozici i proti Seville. Ta je na tom v otázce absencí mnohem hůř, protože jí schází Juanlu Sanchez, jehož nepustí do hry karty. Stejný důvod zastavil i záložníka Saúla a zranění pro změnu přibrzdilo rozlet Badého, susa nebo Lokongy.

Minulá sezona byla tím nejhorším, co Sevilla předvedla za posledních 24 let. Populární klub z Andalusie skončil až na čtrnáctém místě, což je znatelný sestup od etapy let 2019-2022, v nichž skončila třikrát po sobě na čtvrtém místě. Ani tahle sezona nezačala nejlépe, neboť Sevilla se v prvních čtyřech kolech nedočkala vítězství ani jednou. Na to musela čekat až do minulého kola, kdy si poradila s Getafe a vydatně tak zvýšila své naděje na vzestup tabulkou.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Tenaglia, Abqar, Sedlar, M. Sanchez - Guridi, Guevara, Blanco - T. Martinez, K. García, Conechny

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Carmona, Badé, Salas, Pedrosa - Sow, Gudelj, Saúl - Ejuke, Isaac, Lukebakio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.28 - 3.73

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
5
5
0
0
17 : 4
15
2
Real Madrid
5
3
2
0
9 : 2
11
Atlético Madrid
5
3
2
0
9 : 2
11
4
Villarreal CF
5
3
2
0
11 : 8
11
5
Athletic Bilbao
6
3
1
2
8 : 6
10
6
Celta Vigo
5
3
0
2
13 : 10
9
7
Real Betis
5
2
2
1
5 : 4
8
8
RCD Mallorca
6
2
2
2
4 : 4
8
9
Deportivo Alavés
5
2
1
2
7 : 6
7
Rayo Vallecano
5
2
1
2
7 : 6
7
11
Girona FC
5
2
1
2
8 : 8
7
12
Espanyol Barcelona
5
2
1
2
5 : 5
7
13
CA Osasuna
5
2
1
2
6 : 10
7
14
Sevilla FC
5
1
2
2
4 : 6
5
15
CD Leganés
6
1
2
3
3 : 7
5
16
Real Sociedad
6
1
1
4
3 : 7
4
17
Real Valladolid
5
1
1
3
2 : 13
4
18
Getafe CF
5
0
3
2
2 : 4
3
19
UD Las Palmas
5
0
2
3
6 : 10
2
20
Valencia CF
5
0
1
4
3 : 10
1

Zbývající zápasy

23.09. 21:00
Real Betis - RCD Mallorca

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (93)

Přidat komentář
LAM

Že by v neděli první ztráta?

Hráči ten zápas na Monacu sotva doběhali, což se po celém zápase v 10 dalo očekávat. Problém ale je, že prostě není nikdo na rotaci. V záloze zůstal jenom Pedri a bude muset hrát znovu. Není ani jedna varianta na vystřídání v obraně až na dorostence a mimo tu trojku ve předu chybí kvalita.

Už se ukazuje jak tragicky nevyváženej tým nechal Laporta Flickovi a s tím lazaretem co máme nejde nic změnit.

Reagovat
Kluivert9

Tak bude první ztráta, no. Svět se nezboří. Před sezónou jsi stejně počítal, že touhle dobou jich už budeme mít několik. Pak nás čeká lehčí los, kde se bude dát i normálně rotovat.

Reagovat
LAM

Stejně by mě zajímalo kdo se stará v klubu o zdravý hráčů. Ten počet zranění prostě není normální a zatím se nic nezměnilo(možná naopak) ani pod Flickem. Možná by pak šance v lize byla ale jak se chce hrát s tímhle.5 záložníků mimo...........

Reagovat
Kluivert9

5 záložníků mimo a kolik z nich mělo šanci absolvovat letní přípravu pod Flickem? Většina je zrakvená dlouhodobě, Flick je na tréninku ještě ani pořádně neviděl, ale ty už víš, že se nic nezměnilo a že je to možná ještě horší

Reagovat
LAM

Tak Flick přišel v červenci a od té doby se zrakvili 3 z těch 5. Fermín dokonce dvakrát.

Reagovat
Lukáš Krejzar

Ten zesranej zápas v Monaku byl pěkně na hovno, Lewa přišel až v nějaký 70. minutě

Reagovat
Lukáš Krejzar

A s Realem remíza 2:2

Reagovat
Visca el barca

Neřvi furt. To se nedá číst

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Damis

Barcelona už má jistý titul, byl by šok, kdyby se stalo něco jiného.

Reagovat
Damis

Pojďme se domluvit interně na eurofotbalu, že ať se děje cokoliv tak Barcelona vyhrála všechny poháry co letos půjdou. Ať ta ubrecena holka LAM nedostane infarkt nebo se nepredavkuje.

Reagovat
Pepesma

Reagovat
Moshe Dajan

Mě fascinuje, že někdo už v polovně září panikaří nad rotací. Co bude říkat v lednu?

Reagovat
Damis

On/ona totálně nezvládá. Jak při první menstruaci

Reagovat
los_blancos
Reagovat
realm75

Koukal jsem včera na tu Sevillu a tedy to je fakt bída.

Reagovat
ACSeRw!n

coz je dobre

Reagovat
Pepesma

proc?

Reagovat
ACSeRw!n

tak Real nema se Sevillou dobry vztahy

Reagovat
Pepesma

diky

Reagovat
JackBlack

Ten Sociedad je taky špatný... Tam když už něco vymyslí Kubo, tak o ostatní zeserou ???? co jsem na ně koukal ať už hraje Sadiq, Oskarson nebo kdokoliv... Nikdo nedá nic

Reagovat
MystycMac

Zubimendimu to prajem, kludne aj zostup do 2 ligy srdciarovi...

Reagovat
Jordi Alba

Logika.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Krausio_Real_M

Vem si prášek

Reagovat
MystycMac

Už len skalný fanatici Realu su ochotný vydržať 2 hodiny pozerať na to tragédiu, ak sa im podarí vyhrať tak cez Penaltu alebo nejakým ušmudlanym zlepeným gólom . No ale Aspoň budú memečka z Viniciusovich striel ktoré buď nedoletía alebo zostrelí rohovú zastávku.

Reagovat
Mateo16

Ancelotti: "We are evaluating the possibility of returning to last season's 4-4-2. They have generated many opportunities for us."

RIP Rodrygo Snad City nedostane tak velky trest aby ešte stihli dat 120 mega za Rodryga

Reagovat
ACSeRw!n

konecne, tohle jediny dava se soucasnym kadrem smysl

Reagovat
zasranej malíř

Courtois,Carvajal,Tchouameni,Militao,Garcia,Modrič,Valverde,Bellingham,Guler,Rodrygo,Mbappe

Reagovat
misinho7

Som rad ze kus porotoval. Vinimu jeden zapas na lavičke prospeje.

Dalsi bude sedieť Mbappe a Endrick zaklad.

Reagovat
los_blancos

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
LeonardoUžoa

Pěkně Mamrd

Reagovat
kris_kros

OT - Madristas ktori boli v nedavnej dobe na zapase Reaulu - mohli by ste mi niekto prosim napisat(sprava alebo koment) ako to funguje s kupovanim listkov cez ofiko stranku, treba mat clenstvo a ake tazke je ziskat listky?

Reagovat
unk

Dobra zostava Vinimu pauza prospeje, pome na to

Reagovat
los_blancos

Jak tak sledujem zápasy Liverpoolu s Bayernom, tak naše budúcoročné posily sa javia veľmi dobre a konečne sú vo forme.

Reagovat
Mishko

Arda je Boží

Reagovat
misinho7

Zatial vyborne ale chce to gol

Reagovat
inferno08

Proč mají hráči ty modré pásky na rukávu? Ví někdo?

Reagovat
patas92
Reagovat
inferno08

Reagovat
patas92

Borci na NovaSportu čtou EF

Reagovat
Mateo16

Proste tam nikdo nie je kto by dal poriadny pas na kridlo / beka

Reagovat
Mateo16

Len to dopisem a Valverde na Rodryga

Reagovat
Mateo16

Valverde , Bellingham proste musia hrat viacej na riziko inak su k nicomu

Mbappe ten snad spalil zatial 3 tutovky

Reagovat
Kokesh

Tak jako každý zápas. Není ve formě ani v pohodě, je rád že trefí branku. Místo toho aby fakt byl WC a vyčníval vypadá jak Messi v PSG, průměr.

Reagovat
Mateo16

No neni ale stale ma 609 min 5 golov

Herne z tej 3jky Rodrygo , Vinicius aj tak najlepsi.

Reagovat
MystycMac

Aky nečakaný výsledok ,ani pozerať nemusím a viem jak to vyzerá...Mbapečko XY striel z nemožných pozícii...Mohol si chlapec ostať pinkať v PSG jak tu hrať druhé husle v tieni Yamala Lewu... Každý jeden tým vie z Realom hrať vyrovnanú partiu zabetónuje to a koniec, Real nevie kudykam. Neviem si predstaviť žeby Real dokázal nejak poľahky vyhrať nedajbože niekoho zdemolovať ako to robí Barcelona.

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Kokesh

Čtvrtý zápas po sobě poločas 0:0. Vlastně jediný padl v prvním poločase proti Mallorce první zápas LL, pak 6x nula..miliardový tým co neumí střílet góly, super.

Reagovat
Xavivax1

Je tady to, co většina lidí říkala. Mbappe zabil útok Realu a bude neposaditelný za ty prachy.

Reagovat
Cracker10

Reagovat
zasranej malíř

Si děláš prdel ne?

Reagovat
Mateo16

Reagovat
Mateo16

Thiboa jeho gol

Reagovat
MystycMac

Reagovat
Cracker10

Cas nalozit i kdyz teda hrajou jak masla.

Reagovat
patas92

Pískej konec

Reagovat
MystycMac

Viniciusova palebná sila tam chýbala

Reagovat
Mateo16

Tieto usmudlane goly to je nase

Reagovat
Visca el barca

To nebyl ofside?

Reagovat
Cracker10

Romero si taky vsadil, hodnej kluk

Reagovat
Cracker10

Kurt 2.1 zadarmo diky

Reagovat
misinho7

Vini a Rodrygo

Reagovat
zasranej malíř

No proto

Reagovat
unk

Ten retard prerusil hru po zisku lopty kvoli nejakym reciam?

Reagovat
unk

Jemu jebe

Reagovat
Mateo16

Tieto penalty sú proste pripiskavane Realu Madrid to nie je možné, čo tam teraz zapískal

Reagovat
ADM

To čo má znamenať toto

Reagovat
MystycMac

Velke + Endrickovi za bojovnosť aj ked to možno bolo pred 16 ale za toto si Penaltu zaslužil...

Reagovat
zasranej malíř

No dle mého to bylo ještě před vápnem...

Reagovat
2miguel1

To si zas bude robiť piču cely internet

Reagovat
Mateo16

Už som naozaj videl všetko

Reagovat
ADM

Teraz bez toho, že je Real rival (pozriem si párkrát ešte opakovačku), ale myslím, že jasnejši faul mimo 16ku, ktorý bol nakoniec zapískaný ako penalta, som ešte nevidel. Wau. Ved predsa rozhodca stál tesne vedla

Reagovat
unk

Rozumiem preco za toto chcel dat penaltu, ale toto si nemoze dovolit ani na dedine

Reagovat
Kokesh

Tak on ho držel dost dlouhou dobu. Ten faul začal určitě před 16, asi dal výhodu a pak piskl ten stěžejní faul až v 16. Ale je to komický.

Reagovat
2miguel1

Aj ten stěžejní faul bol tak dobry meter pred 16

Reagovat
MystycMac

ale zas príde mi to malo za taký faul kde ho vkuse drži to nebolo zatiahnutie za dres dať iba priamy kop a žk...

Reagovat
ADM

Ked padal do 16ky, mal nohy ešte tak 50cm za hranicou 16ky, nie?

Reagovat
2miguel1

Aj viac. Esteze to je jedno na 4:1

Reagovat
kaja900

aspoň že už o nic nešlo, zbytečná komedie od rozhodčího..

Reagovat
Foppy

podle mě u faulu rukama nejde o to, kde má hráč nohy, počítá se místo, za které jej drží

Reagovat
Kokesh

Asi jo, taky jsem si to ještě pustil. Hm, špatný rozhodnutí.

Reagovat
ADM

No jedna vec je zlé rozhodnutie, druhá vec, že to potom pustil aj VAR

Reagovat
Cracker10

Reagovat
Foppy

To je sice pravda, ale držel ho rukama nad pasem, který měl někde na úrovni hranice vápna. Popravdě nevím, jak se to posuzuje, ale podle mě je to podobně třeba u ruky v/mimo vápno - tj. že bereš prostor kolmo nad čárou a ne kde stojí nohy.

Reagovat
Foppy

https://ibb.co/dPH6Ptk

Je to teda obrázek z vide natáčeného kalkulačkou, ale toto je poslední moment, kdy ho ještě stále drží oběma rukama. Jestli je to nad vápnem nebo ne, to nevím

Reagovat
Foppy

Jakou výhodu? Když ten faul probíhá celou dobu (protože ho celou dobu drží), tak se v případě zapískání hodnotí až místo, kde byl dokončen, ne kde začal. Takže jediná otázka je, jestli ho Endrick stihl dotáhnout až do vápna Za mě za to, že nespadl hned.

Reagovat
MystycMac

Tak bol tam faul cca dobrých 10 metrov vkuse a Endrick bojovnosťou to dotiahol až do 16 velke + že nespadol hneď jak zacítil ruky...

Reagovat
Foppy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele