LaLiga - preview 7. kola: Real Madrid proti kandidátovi na poháry

Dnes, 08:50
Previews
Kylian Mbappé (© TASR / AP Photo / Manu Fernandez)

V úterý se rozběhne 7. kolo španělské nejvyšší soutěže a mezi týmy, které půjdou do akce, nebude chybět ani Real Madrid. Královský klub pohostí Alavés, jenž se drží na dostřel pohárovým pozicím. Utká se také Sevilla s Valladolidem a Valencia s Osasunou.

Valencia CF - CA Osasuna

úterý 19:00

O druhou výhru v řadě bude na svém stadionu usilovat Valencia. "Netopýrům" vstup do sezony vůbec nevyšel, ale o víkendu porazili Gironu 2:0 a jejich příznivci už vyhlížejí lepší časy. Osasuna se drží na vyšších příčkách a zatím střídá lepší výsledky s horšími.

Až v šestém kole to Valencii konečně vyšlo. Los Che doma porazili účastníka Ligy mistrů Gironu 2:0, nicméně jejich situace v tabulce je nadále špatná. S pouhými čtyřmi body je Valencia předposlední v tabulce, proto potřebuje víkendový výsledek potvrdit. Trenér Rubens Baraja si výsledek pochvaloval a znovu věří v kouzlo domácího stadionu Mestalla. "Doufám, že tento úkol zvládneme a odehrajeme dobré utkání. Osasuna je tým, který hraje dobře jako parta, většina jeho hráčů se dlouho zná a jsou velmi podpůrným a pracovitým týmem," prohlásil kouč Baraja.

"Jsme pořád ve stejné situaci, jsme pořád nízko a musíme se snažit bodovat. Zítra nás čeká důležitý zápas na Mestalle a s našimi příznivci. Čím více lidí chodí, tím lépe, všímáme si jich, cítíme je a jsou pro náš tým plusem. Snad se nám podaří zopakovat sobotní výkon," dodal Baraja.

O víkendu vyhrála i Osasuna a to doma s Las Palmas 2:1. Vítěznou branku obstaral Aimar Oroz. Pro hosty to byla už třetí výhra v sezoně a s celkovými deseti body je tým na skvělém sedmém místě. Všechny body však hosté získali na El Sadaru, venku se jim bodovat nepodařilo, změní se to ve Valencii?

Vzájemné zápasy z posledních let jsou poměrně vyrovnané. Loni skončilo utkání na Mestalle výhrou Osasuny a Valencia zase zvítězila v Pamploně. Pokaždé to bylo o jediný gól.

Valencia i nadále počítá ztráty. Chybí Hugo Duro, José Gayá, Jaume Doménech, Mouctar Diakhaby a klubem byl již dříve suspendován útočník Rafa Mir. Osasuna je na tom poněkud lépe, i když nadále postrádá duo Iker Muňoz, Kike Barja.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Tarrega, Mosquera, Vazquez - Barrenechea, Pepelu - D Lopez, Guerra, Rioja - D Gomez

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, Boyomo, Bretones - Torro - Ruben Garcia, Moncayola, Oroz, Zaragoza - Budimir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.20 - 4.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Valladolid

úterý 19:00

Sedmé kolo LaLigy zahájí v úterý od sedmi hodin dva zápasy. Kromě Valencie, která vyzve Osasunu, se utkají také Sevilla na domácím hřišti s Realem Valladolid. Oba soupeři mají na svém kontě stejný počet bodů a začátek sezony je rozhodně nezastihl v nejlepším rozpoložení. Zda se bude konečně radovat Sevilla nebo se svého druhého vítězství dočká nováček, je zatím s otazníkem.

Ani první výhra v sezoně z předminulého kola nejspíš Los Hispalenses příliš nepomohla. Andaluští se díky ní sice odlepili ode dna tabulky, ale radosti si neužili příliš dlouho. O víkendu zajížděli k dalšímu duelu do Baskicka, kde se střetli s Deportivem Alavés a na svůj výkon nenavázali.

Domácí vedli velmi rychle a jejich další gól neplatil pro ofsajd. Seville se navíc už po čtvrt hodině zranil Isaac Romero. Ani jeho náhrada, Iheanacho, gólovou radost nepřinesl. Na 2:0 naopak po pauze zvyšoval Martín, hosté pak už dokázali pouze snížit zásluhou Lukébakia.

Suverénně nejhorší skóre celé ligy má zatím Real Valladolid. Je až s podivem, že s bilancí 2:13 má na svém kontě již pět bodů. Jediné vítězství dokázal zaznamenat v úvodním kole proti Espanyolu, od té doby střídá venkovní vysoké porážky s bezbrankovými plichtami, které uhrál vždy před vlastními fanoušky. Naposledy dokázali Pucelanos na Estádio José Zorilla takto obrat o body Real Sociedad. Trápící se Baskové nedokázali ani jednou vyzrát na obranu domácích a i přes slušný výkon si opět zapsali pouze bod.

Venkovní trápení se nyní Real pokusí ukončit v Seville, na jejímž stadionu ve třech posledních vzájemných zápasech dokázal remizovat 1:1. I nyní by tento výsledek nejspíše bral jako mírné pozitivum.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Sánchez, Nianzou, Salas, Pedrosa - Gudelj, Agoume, Saúl - Lukebakío, Iheanacho, Fernández

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Hein - Pérez, Bah, Torrés, Rosa - Machis, Meseguer, Pérez, Jurić, Moro - Latasa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.96 - 5.49

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Madrid - Deportivo Alavés

úterý 21:00

Real Madrid rozehraje další partii španělské nejvyšší soutěže v úterý večer proti Deportivu Alavés. "Bílý balet" vyhrál o víkendu už čtvrté soutěžní utkání v řadě a zůstává napříč všemi soutěžemi neporažen. Také proti Deportivu Alavés je jasným favoritem, i když hosté se pyšní výtečnou formou. V případě vítězství se může madridský kolos přiblížit vedoucí Barceloně na rozdíl jediného bodu.

Alavés je totiž aktuálně na šestém místě LaLigy a v minulém kole porazil jiného zvučného soupeře Sevillu. Přitom Deportivo nezačalo sezonu nejlepším způsobem a úvodní kolo na hřišti Celty Vigo prohrálo. Alavés se dočkal až ve třetím kole a pak to dokázal zopakovat. Na Santiago Bernabéu cestují hosté v optimální formě, na druhou stranu si jsou dobře vědomy výrazně negativní bilance. Ještě letos v květnu prohráli na na půdě Realu vysoko 0:5. Deportivo však dokázalo v historii překvapit a v roce 2020 dokonce v Madridu senzačně vyhrálo. Nicméně zopakovat podobný výsledek bude v úterý večer nesmírně obtížné.

Real Madrid sice LaLigu nevede, ale zůstává napříč všemi soutěžemi neporažen. Po úvodní výhře v Lize mistrů nad Stuttgartem zvítězil i v domácí soutěži nad Espanyolem jasně 4:1 a v tabulce už je druhý za Barcelonou. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho zatím klopýtli jen dvakrát, přičemž pokaždé šlo o remízu. "Remízy mohou být dobré, pomáhají vám být neporaženi. Pokud nemůžete vyhrát, je lepší neprohrát. Remíza vám dá někdy lepší pocit, než porážka. Úspěch, kterého jsme dosáhli v minulé sezony vzešel z pevnosti v každém utkání," reagoval na tiskové konferenci Carlo Ancelotti. Velezkušený kouč už vyhrál prakticky všechno, co se dalo, a jen na lavičce "Bílého baletu" ho čeká jubilejní 300. utkání.

"Měl jsem to štěstí trénovat velké kluby. V Miláně jsem hrál i trénoval a chová k němu zvláštní náklonnost. Stejně tak k Realu Madrid, kde mě čeká 300. zápas v nejlepším klubu na světě. Bylo, je a bude výjimečné sedět na této lavičce," nechal se slyšet italský stratég.

Real Madrid trápí v úvodu sezony četná zranění. Eduardo Camavinga, Dani Ceballos, David Alaba a Brahim Díaz zůstávají na marodce. Do utkání nenastoupí ani Jude Bellingham a Dani Carvajal. Pokud jde o Deportivo, tomu schází jen Jesus Owono.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquez, Militao, Rüdiger, Mendy - Modrić, Tchouameni, Valverde - Endrick, Mbappé, Vinicius

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Tenaglia, Abqar, Sedlar, M Sanchez - Jordan, Guevara - Vicente, Stoichkov, Martin - T Martinez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.49 - 17.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

CD Leganés - Athletic Bilbao

čtvrtek 19:00

Leganés možná vstoupil do sezony pozitivně, ale dělá mu potíže vytvářet si větší počet šancí, natož je pak proměňovat. S tím ale naopak nemá problém Athletic, který se do Leganésu vypraví v netradičním termínu 7. kola LaLigy.

Většina týmů v LaLize má za sebou pět utkání, Leganés si ale přesto užije už o něco dřív sedmé kolo. Domácí mužstvo se na Estadio Municipal de Butarque pokusí vylepšit bilanci nové sezony, která není příliš lichotivá. Nováček hraje nejvyšší ligu poprvé od sezony 2019/2020 a zejména začátek si jeho fanoušci museli naprosto užívat. V prvních třech duelech si totiž Leganés připsal dvě remízy a jednu výhru.

Start skvělý, ale pak se dostavilo vystřízlivění. Následovala těsná porážka s Mallorcou a už ne tak těsná prohra s Realem Betis. Paradoxní na tom bylo, že proti Mallorce při první porážce nové sezony hrál Leganés mnohem aktivněji a ze všech dosavadních zápasů právě v tomhle jediném držel míč ve více než padesáti procentech na svých kopačkách. Ani to mu ale nestačilo, proti Betis navíc tým trenéra Jiméneze vyslal za celý zápas jen tři střely směrem na bránu.

Borja Jiménez se trochu obává o zdravotní stav dvojice Tapia - Neyou, jinak má kompletní kádr. Hostujícímu týmu schází karetní hříšník Mikel Jauregizar a kromě něj i zranění Unai Simón s Yerayem Alvárezem.

Athletic střídá dobré výkony s těmi horšími, zatím má za pět odehraných kol bilanci jedné remízy, dvou porážek a stejného počtu vítězství. Prohrál oba duely s těžkými vahami LaLigy, Atléticem a Barcelonou, zaujal ale výhrou nad Valencií a zejména dramatickým vítězstvím v minulém kole. Na půdě Las Palmas musel přes pětatřicet minut hrát v početním oslabení, ale stejně dokázal utkání zvládnout a po skóre 3:2 zvítězit.

CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Soriano - Rosier, Saenz, Gonzalez, Hernández - Brašanac, Chicco - Cruz, Rodríguez, Franquesa - Haller

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Agirrezabala - De Marcos, Vivian, Paredes, Berchiche - Prados, De Galarreta - I. Williams, Sancet, N. Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.20 - 3.02 - 2.18

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Real Sociedad

úterý 19:00

Netradičně úterní předehrávku už 7. kola má na programu španělská nejvyšší soutěž. Real Sociedad zavítá na Baleáry a potřebuje vylepšit svoji aktuální bilanci. Vstup Realu do sezony není dobrý, ale zatím ani Mallorca své příznivce neoslňuje.

Mallorca pod vedením Jagoby Arrasateho vstoupila do nového ročníku rozpačitě a zatím si připsala jediné vítězství proti Leganésu. O víkendu však nebyla bodovému zisku daleko. S Villarrealem odehrála vyrovnanou partii a alespoň o remízu přišla v nastaveném čase rozhodující brankou Ayozeho Péreze. Mallorca tak byla v pochmurné náladě, nicméně v úterý to může proti Realu Sociedad napravit.

Hosté jsou totiž v podobném rozpoložení, protože o víkendu prohráli třetí z posledních pěti zápasů. La Real tentokrát nestačil na favorizovaný Real Madrid a s obhájci titulu prohrál 0:2. S pouhými čtyřmi body na kontě se Baskové krčí na šestnácté příčce a to budou chtít v úterý změnit.

Real Sociedad se už brzy zapojí do bojů v pohárové Evropě a koncem září zavítá na půdu OGC Nice. V Evropské lize čekají španělský celek těžké zápasy a jejich soupeřem bude - mimo jiných - také Viktoria Plzeň. Do té doby potřebuje tým trenéra Imanola Alguacila vylepšit svoje postavení v LaLize.

Na Baleárských ostrovech to měl Real Sociedad vždycky složité a nejinak tomu bude v úterý. Poslední návštěvu Baskové zvládli a těsně zvítězili 2:1.

Domácí budou bez služeb Pabla Maffea, Mateua Moreye a Javiera Llabrese. Svalové zranění trápí i Sieba van der Heydena, takže jeho start zůstává nejistý. Co se týče Basků, ti se musí obejít bez Braise Méndeze a Arsena Zacharjana.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Greif - Valery, Valjient, Raillo, Mojica - Morlanes, Costa - Larin, Darder, Navarro - Muriqi

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Aramburu, Zubeldia, Aguerd, Muňoz - Turrientes, Zubimendi, Gomez - Kubo, Becker, Oskarsson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 2.68 - 3.04

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
5
5
0
0
17 : 4
15
2
Real Madrid
5
3
2
0
9 : 2
11
Atlético Madrid
5
3
2
0
9 : 2
11
4
Villarreal CF
5
3
2
0
11 : 8
11
5
Celta Vigo
5
3
0
2
13 : 10
9
6
Deportivo Alavés
5
2
1
2
7 : 6
7
Rayo Vallecano
5
2
1
2
7 : 6
7
8
Girona FC
5
2
1
2
8 : 8
7
9
Athletic Bilbao
5
2
1
2
6 : 6
7
10
Espanyol Barcelona
5
2
1
2
5 : 5
7
11
CA Osasuna
5
2
1
2
6 : 10
7
12
Real Betis
4
1
2
1
3 : 3
5
13
RCD Mallorca
5
1
2
2
3 : 4
5
14
Sevilla FC
5
1
2
2
4 : 6
5
15
CD Leganés
5
1
2
2
3 : 5
5
16
Real Sociedad
5
1
1
3
3 : 6
4
17
Real Valladolid
5
1
1
3
2 : 13
4
18
Getafe CF
4
0
3
1
1 : 2
3
19
UD Las Palmas
5
0
2
3
6 : 10
2
20
Valencia CF
5
0
1
4
3 : 10
1

Zbývající zápasy

25.09. 19:00
Girona FC - Rayo Vallecano
25.09. 21:00
FC Barcelona - Getafe CF
26.09. 19:00
Espanyol Barcelona - Villarreal CF
26.09. 19:00
UD Las Palmas - Real Betis
26.09. 21:00
Celta Vigo - Atlético Madrid

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
misinho7

Dnes asi Endrick zaklad

Vini snad nadviaze na minuly zapas a mohlo by to dnes obecne ist trosku lahsie.

Reagovat
rominhoFCB

"Marka" announced - Vinisius is the winner of the Golden Ball

Reagovat
Jordi Alba

Jak vidíte 4.-7. pohárový místo a ty 3 sestupový ?

Reagovat
Kily

Athletic, Villarreal, Girona/Betis/Socky (on tam nikdo jiný ani není)

Dolů Palmy, Leganés a v posledním kole se zachrání Valencia na úkor Valladolidu

Reagovat
ACSeRw!n

Alaves a pohary ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele