Lalkovič se chce prosadit v Chelsea

27.04.2012, 10:37
Aktuality
Talent slovenského futbalu Milan Lalkovič pôsobí v Chelsea, túto sezónu však hosťoval vo viacerých kluboch. Ani tam však nedostával dostatok príležitostí a tak si pred novou sezónou praje, aby sa prebil do A-tímu Blues. Najlepšie pod taktovkou súčasného kouča Roberta Di Mattea.

Reprezentant do 21 rokov odohral na jeseň v tejto sezóne v drese Doncasteru Robvers len jeden celý zápas, celkovo nazbieral 252 minút. Hosťovanie číslo dva v holandskom Den Haagu, kde pôsobí aj krajan Filip Lukšík nevyšlo podľa predstáv, tímu sa nedarilo a 26 odohraných minút bolo pre Lalkoviča sklamaním. Návrat do londýnskej Chelsea tak prišiel ako vykúpenie, ale v tejto sezóne už odchovanec Košíc do súťažného stretnutia kvôli zmluve s holandským mužstvom nastúpiť nemôže. Nedávna príprava proti rovesníkom z Českej republiky padla vhod:

"Prípravný zápas nám všetkým veľmi pomohol. Myslím, že tento tím má pred sebou veľkú budúcnosť. Som rád, že tréner ma zavolal. Je pre mňa len dobré, že som odohral druhý polčas, lebo mi chýba zápasová záťaž. Snažil som sa hrať na sto percent, niektoré veci mi vyšli, niektoré nie. Škoda, že sa mi ani tento raz nepodarilo otvoriť si gólový účet. Čím viac budem hrávať, tým lepšie, aby som sa dostal naspäť do formy. S Chelsea nemôžem hrať do konca leta, lebo mám stále zmluvu v Haagu, no po návrate do Londýna budem poctivo trénovať a ak ma tréner Galád povolá na duely proti Rumunsku, budem pripravený," povedal po zápase.

Devätnásťročný ofenzívny krídelník, či útočník mal počas roka aj zdravotné patálie, no napriek tomu angažmán v krajine tulipánov neľutuje a teraz dúfa, že popri Di Matteovi sa presadí už v A-tíme Chelsea: "Mal som problémy so svalom ešte možno dva týždne po príchode do Den Haagu, no už je to v poriadku. Nohu posilňujem každý deň, teraz som to vôbec necítil, takže to vyzerá dobre. Ak by som vedel, čo sa stane, samozrejme by som tam nešiel. Avšak teraz by som nepovedal, že tento krok ľutujem. Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré. Dúfam, že na budúcu sezónu sa mi podarí preraziť do mužského futbalu. Uvidíme, či do Chelsea príde nový tréner. Osobne by som bol rád, ak by ostal Di Matteo, lebo ma trošku pozná. Ak mi dá šancu v príprave, dúfam, že ho presvedčím o svojich kvalitách. Budem trénovať, či už s A alebo B-mužstvom Chelsea. V poslednej dobe som veľa času strávil s hráčmi áčka, čo je super. Trénovať s nimi je radosť a veľmi ma to posúva dopredu. S béčkom absolvujem turnaj v Hongkongu, takže aspoň týmto spôsobom sa budem udržiavať fit," uzavrel debatu, ako si predstavuje najbližšie plány so svojím kmeňovým zamestnávateľom.

Autor: Ľubomír Hudačko / sport.sk

Komentáře (97)

Přidat komentář
kiwwi

vzdy sa pytam, co vedie mladych chlapcov k tomu, aby sli do akademie Chelsea, City alebo Realu? Toto mi proste hlava neberie

Reagovat
niflheim

Takový Přikryl třeba udělal dobře...odmítl City a šel radši hrát do Sparty.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na neco je nalakat museji , asi na dobre platy.

Reagovat
SunFells

Tak i u úček nebo Arsenalu se jich tam prosadí minimum, což je sice víc než u těch co jsi zmínil, ale pro nenaivní hráče o nic moc větší výhra. Asi jde o tu péči a úroveň, oni si nějaké to slušné angažmá už najdou ...a třeba i lepší než by si zasloužili, už jen díky tomu, že jsou zrovna z těchto akademií.

Reagovat
kiwwi

516 players have represented #mufc in FA Youth Cup. 32% make 1st team & 38% play league football elsewhere. = 70% hit rate!

odchovancov nasej akademie beha v PL spusta

hlavne maju hraci u nas jednu istotu...ak si dobry, sancu dostanes...toto v pripade Chelsea, City a Realu neplati

Reagovat
SunFells

To třeba běhá, ale v jiných týmech a to je to co jsem zmiňoval jako výhodu i u těch akademií, kde ti odchovanci maj šanci se prosadit téměř nulovou. A je pěkné, že ti hráči u vás dostanou šanci, ale to vzhledem k tomu o čem jsme se bavili není moc podstatné, stejně se do toho týmu trvaleji dostanou jen velmi málo.

Reagovat
kiwwi

nechapes pointe? ak si dobry, sancu dostanes...tam ak si dobry, aj tak sancu nedostanes

Reagovat
SunFells

Aha ..a já nechápu pointu. Bavíme se o tom, jakou šanci se mají prosadit. To je teda nádhera, že si u vás odkopou pár zápasů, pak to třeba v Boltonu můžou povídat kamarádům ...čukatkáři to štěstí nemají, chudáci Pochop, že ve výsledku se to zase tolik neliší a ti hráči tam asi chodí hlavně kvůli tomu, aby měli dobrý základ.

Reagovat
kiwwi

chcelo by to nejaku statistiku, kolko hracov hra (ci uz momentalne alebo aj v minulosti) ktory vysli z akademie United a trebars z akademie Chelsea...ten rozdiel tam bude podla mna podstatny

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kiwwi

ja z teba nemozem

Reagovat
smazaný uživatel

To se mi nezda ze by 70% vsech hracu co proslo vasi akademii hralo PL , asi se tam pocita kazdy kdo odehral v PL aspon 1 minutu , ale trvale se prosadilo do PL urcite mensi procento nez tech 70.

Reagovat
smazaný uživatel

To realne procento bude mnohem nizsi.

Reagovat
soukup

Reagovat
Chazy

Jj, tomu snad může věřit jen kiwwi.

Reagovat
kiwwi

comu, tej statistike? vsak to je fakt ty vole

ja som nikde nenapisal, ze 70% tych hracov realne hrava, ale ty sem musis nakracat a zasa zhadzovat

tam vies ze akademia United je vyhlasena a produkuje vela kvalitnych hracov ktorych v PL a Championship beha spusta...to sa o akademii Chelsea povedat neda, ta statistika bola len na naznacenie sily akademie United

Reagovat
Chazy

No jenže ono jich v PL fakt nebude moc ...

Reagovat
Chazy

O tom, jak je na tom akademie CFC, to ani není potřeba rozebírat. Oni v první řadě ani žádný anglický talenty nemaj, když všichni opravdu nadaní hráči jdou do AFC a WHU, k nim se dostane jen ten zbytek. Zatímco CFC si je prostě kupuje ze zahraničí.

Ale zas aby se to s tou sílou akademie MU nepřehánělo.

Reagovat
Chazy

http://en.wikipedia.org/wiki/Manchester_United_F.C._Reserves_and_Academy

Jak tam máš "notable former players"... jsou tam hráči jako Cathcart, Adnan Ahmed, Keith Gillespie, kteří ani žádnou PL nehrajou, takže žádný skrytý PL hvězdy tam nebudou. A podívej se, jak hrozně málo jich tam je.

Reagovat
soukup

jestli těch 70% nebylo na celou football league

Reagovat
Chazy

I když koukám, že je to výrazně nekompletní a chybí tam třeba i Simpson, ale stejně v PL nebudeš mít víc jak 9 odchovanců MU.

Reagovat
kiwwi

a co keby som ti povedal, ze z Premier Leagovych timov v Premier League beha najviac odchovancov Manchestru United? Veril by si mi?

A chces vediet kolko ich je? dal som si tu namahu...28

Druha je Aston Villa (19) a treti Arsenal (17)

Reagovat
Chazy

Hustý, vypiš mi je

Reagovat
kiwwi

Eagles, Gibson, Neville, Evans, Giggs, Welbeck, Scholes, Cleverley, Fletcher, Amos!, Macheda, Simpson, Fox, Higginbotham, Wilson, Shawcross, Nash, Bardsley, Brown, Campbell, Richardson (aj WHU), O'Shea, Pollitt, David Frank Llwyd Jones , Ebanks-Blake,

ratal som hracov len s 5 a viac startami - pri Amosovi je vykricnik lebo je na tej hranici

Reagovat
kiwwi

+ teda este hraci, ktori presli aj inou akademiou ale boli aj v MU: Pilkington, Guthrie, Luke Daniels

Reagovat
Chazy

Nevěděls, že Jones je z MU?

A jinak ok, takhle, já sem tam nechtěl počítat hráče MU. Ale i tak by to vyšlo na dost. Každopádně to jsou (mimo MU) vesměs docela sráčové

Reagovat
kiwwi

ani nechci vediet statistiky inych timov...hovorim, akademia MU je na tom najlepsie co sa tyka produkovania hracov do PL...myslim, ze keby sme presli Champ, tak by ten rozdiel este narastol

ale OK, aspon som pri tom prehlade zistil, ze akademia Man City nie je az taka tragicka - teda aspon nebola, uvidime do buducnosti a ze existuju aj kluby s horsou bilanciou ako Chelsea

Reagovat
Chazy

Ty sis myslel, že akademie City je tragická? Vždyť patří dlouhý roky mezi vůbec nejlepší v Anglii. Dřív žili hlavně ze svejch talentů.

A podle mě to bude dál tak, že budou produkovat spoustu hráčů, akorát na nich budou jen vydělávat, ne je začleňovat do kádru.

Reagovat
kiwwi

u City som si potom uvedomil, ze to bol tradicny klub, takze tych odchovancov budu mat zopar, ale do buducna necakam ziadne zlepsenie, naopak zhorsenie bilancie aj ked sa ta akademia zmodernizovala atd, pretoze vela hracov z ich akademie sa presadilo dalej len vdaka tomu, ze sa dostalo do prveho timu City...uvidime

inac ani tak to nie je ziadna slava:

Ireland, Boyata, Sturridge, Richards, Barton (aj Everton), Wright-Phillips, Onuoha, Westwood!, Neil John Taylor + Hennessey ktory tam posobil, ale vysiel z akademie WWFC

Reagovat
Chazy

No oni s nima hlavně vážně umí, vyhlášená akademie. Chybí ti tam třeba Michael Johnson, asi tam budeš mít pár nedostatků ... ale tím nezpochybňuju celkovej výsledek, jen mě hned napad.

Reagovat
kiwwi

jeho som neratal, pretoze nehra PL

Reagovat
soukup

v D-lize už teču i s posledním, fakt sem chytl naráz všechny hráče, co mají tragickej rozjezd

Reagovat
Chazy

Jn, teď už je to docela špatný, máš jen štěstí, že je ta liga hodně vyrovnaná a neuteče se ti nijak výrazně na víc jak 10 W.

Reagovat
soukup

do PO jde prvních 8?

Reagovat
Chazy

6

Reagovat
soukup

hmm tak to můžu pomalu odpískat, ještě další dva týdny mi bude trvat než vyměním půl sestavy. Teču o hodně, pálkařský stats prohrávám pravidelně všechny a nadhozy hážou sice dobře, ale o kousky mi to vždycky utíká

Reagovat
Chazy

Nemusíš nic odpískávat, já sem loni v jedný lize byl ještě asi v 7. weeku 11. a skončil sem 2. A to byla jedna z nejlepších lig, co sem kdy hrál.

Spousta hráčů prostě trpí slow startama, to se srovná. Když se podívám na head-to-head statistiky, tak v součtech jsi v něčem úplně dole, v něčem nadprůměr, v dost věcech průměr. Pokud se ti hráči ještě teprve maj probudit, tak máš určitě potenciál na PO.

Samozřejmě to vyjít nemusí, ale sezona u konce rozhodně není

Reagovat
soukup

no já počítám, že ještě tak další dva týdny projedu a pak už se bojím ta ztráta bude dost velká, no museli by se někteří dost výrazně probudit, aby to nějak vyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si mel v jednom tymu Jurrjense, co?

Reagovat
soukup

měl, ale ten mě netrápí, hrál mi jen jednou nebo dvakrát a pak sem ho měl na střídačce a čekal jestli se spraví a pak letěl, ale mám úplně tragickej útok, Pujols, Bautista, Alexej i Aramis Ramirez, J. Weeks, R. Roberts, R. Martin... kdybych tu aukci nestihl a losnul mi to automat, dopadnu líp

Reagovat
smazaný uživatel

Me to trapi hlavne z toho duvodu, ze jsou ted SP ve free agentech dost prebrani a neni moc z ceho vybirat. Takze kazda zmena je narocna, i kdyz hazel blbe kvuli tem svejm zdravotnim problemum.

Ja jsem na tom v Chazy League s formou podobne, navic mam uz asi osmyho hrace NA nebo na DL Dikybohu aspon v B lize se mi docela dari.

Reagovat
smazaný uživatel

To by si pochopil, keby ti od takeho muzstva prisla ponuka

Reagovat
smazaný uživatel

keby si hral niekde v Senci a prišla by ti ponuka ísť hrať futbal do akadémie City, tak sa ani nevyserieš a už máš zbalené...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak akademie CFC dlouho stála za prd, to je vidět i tím, že téměř nikdo se nedostal do A týmu za posledních 15 let.

Před sedmi lety se začala budovat nová, lepší, kvalitnější, kam se přiváděli i lepší mladíci. Proto bych nehodnotil akademii podle toho, co se dělo před 15ti lety, ale co produkuje teď. McEachran, Challobah, Kane... V každé U-?? máme někoho. V 16 a 17 3hráče, v 19 2, v U-21 1... To znamená, že se ta kvalita zvyšuje především dole.

Reagovat
smazaný uživatel

Vime jak je to v Chelsea s prosazovanim talentu, navic jeste nad nim jsou hraci jako Kakuta a De Bruyne(pozdeji mozna i Piazon) kteri jsou starsi a nejspis i lepsi a zahrajou na kridle jako on. Takze moc sanci mu nedavam.

Reagovat
smazaný uživatel

Az na to, ze Kakuta a Bruyne su ofenzivny zaloznici (Kakuta hra v dijone a v repre rovnaky post ako teraz Mata a Bruyne ide v dalsej sezone hostovat v ramci PL. Snim aj Lukaku a Piazon ma na to este cas). Tj. v utoku budu iba Sturridge a Torres nakolko po sezone asi odidu Didi a Kalou)

Takze sanca tu je

Reagovat
kiwwi

nulova

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

jj úplně vidím jak CFC všechny buď pošle hostovat nebo prodá a Lalkovič bude prvním náhradníkem hned na několik míst v ofenzívě

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to už i Vikings na tom byli líp

Reagovat
adalbertus

dobre no bratu,budem ti fandit

Reagovat
niflheim

Tak v Chealsea to půjde těžko (Sinclair by mohl vykládat). To by musel být opravdu velký talent a ani to tam nestačí. Tam radši něco zaplácnou koupením hotového hráče než dát šanci pořádně mladším. Ale bude zajímavé sledovat, jak bude právě takto pracovat di Mateo nebo jeho nástupce.

Reagovat
kiwwi

alebo aj Di Matteo aj jeho nastupca

Reagovat
niflheim

Reagovat
SunFells

Tam tu cestu/necestu asi ukáže až McEachren, který ten potenciál velký opravdu má.

Reagovat
M0rb1D4S

Potenciál má, co by ne.. zase se bude všechno házet na Chelsea, ale když on nedostává prostor v A týmu ani ve Swansea?

Reagovat
SunFells

To je celkem zvláštní a pro mě i docela zklamání, byl jsem tam na něj zvědavý. Ale tak nikdo neříká, že se musí prosadit hned.

Reagovat
j_mrazik

No tak je marnej no... když se neprosadí ani ve Swansea.

Reagovat
M0rb1D4S

Ono je to ale hlavně tím, že se před ním rozehrál Sigurdsson

Reagovat
Arbiter

to, že nedostává prostor na hřišti ve Swans ještě neznamená, že je marný

Reagovat
Arbiter

*McEachran

Reagovat
smazaný uživatel

Lalkovič je velký talent a rozhodne má nato aby sa presadil kludne aj v Chelsea

Reagovat
SunFells

V Doncasteru a Haagu by mohli povídat no.

Reagovat
smazaný uživatel

v ADO odohral asi len 1 zapas, potom sa zranil ...to sa neda brat prilis do uvahy

Reagovat
smazaný uživatel

nemel sprostosti ked víš o tom hov** Doncaster byl/je suverénne najhorší team v Championship , nešlo celému teamu a urcite jeden mladíček v utoku ich nespasí , ked hraje celej team houby .... a v Haagu zachranovali na poslednu chvilu ligu, tak si tam dosadzovali overené a hlavne pre nich skušené hráče tak sa zbalil a isel naspat ...

-ten chalan má talent a patrí k najlepším v akademii tak nemel sra*ky

Reagovat
smazaný uživatel

a zranenie k tomu ....

Reagovat
SunFells

Ahoj Milane

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud to nešlo celému týmu, tak se divím, že šanci nedostal - když je takovej talent, že by měl hrát příští rok za CFC.

Reagovat
olis

v doncastery mu to nahodou celkom slo

Reagovat
SunFells

Já ho nesleduji, jen vycházím z článku, kde zmiňují, že toho moc neodehrál. A že v tom nevidíte provokaci

Reagovat
smazaný uživatel

budúca star našej repre

Reagovat
smazaný uživatel

momentalne to tak nevyzera, chyba mu dost zapasova prax

Reagovat
kiwwi

Manchester United have offered Dortmund's Shinji Kagawa a three-year deal, worth €6m a year, according to "Bild".

Bild je asi bulvar co?

Reagovat
kiwwi

Dortmund have offered Kagawa a new deal as well and reportedly want him to make a decision until Monday.

Reagovat
niflheim

"We have to get used to playing City in important games," he stated. "They're not going away. The financial support they have means we'll meet them in a lot of big games. Cup finals, semi-finals... we've already done that. They're there.

"Therefore, if we're going to be contesting with them for the league titles regularly - and I think we will be - it will become almost as important as the Liverpool derbies. Maybe not in terms of the emotions - the Liverpool-United games are emotional. But certainly, in terms of importance, this supersedes Liverpool at the moment because City are our direct opponents.

"Manchester City are up against us to win titles. We have to focus on the team who can affect our progress in terms of winning the league."

Reagovat
smazaný uživatel

buy the tickets for CL final they sad, you´ll see el clasico in Munich they sad

Reagovat
smazaný uživatel

said

Reagovat
niflheim

Je tu někdo, kdo sledoval Hull v Champu? Jen jestli někdo ví, jak si tam vede Robbie Brady

Reagovat
j_mrazik

To nevím, ale v manažeru v League One mi hraje AML a docela dobře.

Reagovat
kiwwi
Reagovat
smazaný uživatel

fanusikom Hullu je Xardas, tam treba smerovat otazku

Reagovat
smazaný uživatel

Liam a Karren měli syna?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje tam krajniho zaloznika a hraje dobre. Nevidel jsem ho teda mockrat, ale prisel mi dobry s micem, pracovity a ma slusny centr. Vic ti asi nepovim

Reagovat
Chazy

Wigan čeká utkání s Newcastlem a v tom by mu mohl chybět Franco di Santo, útočníka anglického klubu trápí poraněné lýtko.

To je zlý

Reagovat
smazaný uživatel

Nasbirejte si ty body jinde ti rikam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Tak s Rovers a Wolves můžou Latics nasbírat 4-6

Reagovat
Didier Drogba

Asi těžko. V Chelsea jsou lepší mladíci než on - Piazon,Kakuta,De Bruyne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že neostal Stoch, teraz by si zahral určite dosť, toho mi je ľúto.

Reagovat
smazaný uživatel

Už měl být v Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

kvôli nemu som včera išiel do Senca, aby som videl hrať jeho a Maka.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to křídlo nebo ofenzivní záložník, ne? Na hrotu ho těžko bude využívat s jeho 175cm.

Takže do té ofenzivní trojky v záloze je před ním Kakuta, De Bruyne, Piazon a na podobné úrovni bude Davilla a možná ještě někdo z juniorky. Když si k tomu vezmeš, že byl na 2 nepovedených hostováních, kde skoro nehrál a z Haagu nám ho vrátili, tak pochybuju, že by měl příští rok hrát za Ačko.

Osobně bych být jím radši bral hostovačku - je mu 19, na rok do Champu a pak se uvidí, co s ním. Bertrand má odehráno 150 zápasů. Lalkovič 300 minut. I McEachran bude mít co dělat, aby se dostal do Atýmu a to je anglický wonderkid, natož Lalkovič.

Reagovat
smazaný uživatel

si dela chlapec srandu ne

Reagovat
smazaný uživatel

Lalkovic nema sancu presadit sa ani tolko ako Stoch..

Reagovat
smazaný uživatel

Kym ho Di Matteo neda do zapasu v PL, nikdy nemozeme povedat, ci sa Lalkovič presadi, alebo nie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele