Laudrup na lavičce Spartaku Moskva skončil

15.04.2009, 23:11
Aktuality
Nešťastně skončilo angažmá Michaela Laudrupa na lavičce Spartaku Moskva, vat mu zlomilo vyřazení ve čtvrtfinále ruského poháru s Dinamem Moskva. Bývalý skvělý fotbalista se stal prvním odvolaným trenérem v probíhajícím ročníku ruské ligy.

Laudrup se ujal kormidla nejúspěšnějšího ruského klubu v září minulého roku, kdy nahradil odvolaného Stanislava Čerčesova. Jestliže se minulou sezonu daly omluvit neúspěchy Spartaku (osmé místo v lize a vypadnutí v základní skupině Poháru UEFA) tím, že se Laudrup s mužstvem teprve seznamuje, tento rok bylo vedení nekompromisní, ač dříve tvrdilo, že Laudrup minimálně celou sezonu odtrénuje.

Spartak v prvních čtyřech kolech ruské ligy uhrál pouhé čtyři body a krčí se na desátém místě tabulky, odvolání Laudrupa, o kterém se v posledních dnech živě spekulovalo, tak přišlo s dalším neúspěchem v podobě vyřazení z ruského poháru metropolitním rivalem Dinamem Moskva.

Bezprostředně po tomto střetnutí svolal generální ředitel červenobílých Valerij Karpin mimořádnou schůzi správní rady, kde navrhl odvolání Michaela Laudrupa. Návrh byl schválen a prozatímně povede Spartak právě Karpin.

Laudrup, s kterým odchází i asistent Erik Larsen, se loučí s bilancí čtyř vítězství, tří remíz a sedmi porážek.

Autor: David Kubáň / spartak.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
georgeo

ukázková ruská koncepční práce

Reagovat
smazaný uživatel

...ale prosimte, rekni mi jeden duvod proc by mel Laudrup zustat? Hned jak nastoupil v minuly sezone, tak ty sestavy co posilal na hriste byly neskutecny. Ted to co predvadi s tak kvalitnim muzstvem co ma je naprosto otresny. Navic, behem zapasu akorat sedi na lavicce a cumi - zapasy a veskery deni na hristi ridi jeho asistent. Proc si ho tam za ty prachy drzet?

Nevyjadruj se k necemu o cem nemas ani paru

Reagovat
georgeo

máš pravdu, že do toho moc nevidím, ale ruská liga teprve začala a hodně obměnili kádr, takže je jasné, že hned nemůžou hrát skvěle a všechny převálcovat...jestli jenom sedí na lavičce a čumí to nevím, protože ruskou nesleduju...stejně si ale myslím, že mohl dostat více času, doplatil nejspíš na to, že výsledky chtějí hned...asi nemají takovou trpělivost jakou dostal SAF první sezonu u United....nic se nerodí lehce

Reagovat
smazaný uživatel

....akorat sem se sel kouknout na net, jestli to Laudrup jeste dneska ustal a koukam ze ne. Pro Spartak jedine dobre

Reagovat
smazaný uživatel

eště sme se o tom včera večer bavily

Reagovat
smazaný uživatel

ci tam bude on alebo volado iny, je to jedno...aj tak to bude pre nich zbabrana sezona zase..tak ako aj u Lokomotivu

Reagovat
$dolar$

Nj chudak, nevedel co to obnasi pracovat v Rusku, ted uz to vi ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi řekni, co to obnáší.

Reagovat
honziss

Kéž by se Lokomotiv inspiroval..

Reagovat
smazaný uživatel

já nevím, rusko mi pro něj hned nesedělo..bych ho viděl tak do francie, do klubu např: lille...

Reagovat
smazaný uživatel

spanelsko by mu myslim sedelo vic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mluví se o Gazzajevovi, že ho nahradí, to budou mít fanoušci CSKA radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale alespoň by tam konečně byl u kormidla někdo, kdo by se Spartakem mohl udělat něco pořádného. Ten tým zná podle mě dost dobře a poměry ruské ligy tuplem.

Reagovat
božský John

Petržela..ten mě hnedka napad...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele