Leeds United překonal klubový rekord a koupil útočníka Rodriga

29.08.2020, 21:17
Aktuality
Nejdražší posilou v historii Leedsu United je od dnešního dopoledne španělský útočník Rodrigo Moreno. Devětadvacetiletý fotbalista přichází na přestup z Valencie, ta vyinkasuje 26 milionů liber...

Nováček anglické Premier League dojednal transfer už v průběhu tohoto týdne, fotbalista následně dorazil na Ostrovy a podrobil se zdravotní prohlídce, po níž podepsal čtyřletý kontrakt.

"Valencia chce Rodrigovi poděkovat za jeho věrnost a úsilí v průběhu uplynulých šesti let. Do nové etapy kariéry v Leedsu United mu přejeme jenom to nejlepší," rozloučila se Valencia s Rodrigem už v první polovině tohoto týdne.

Rodrigo vyrůstal v Realu Madrid a oblékal rovněž dresy Boltonu a Benfiky. Valencia ho v červenci 2014 získala na hostování, přestup za třicet milionů eur následně dojednala o rok později. Za Netopýry Rodrigo odehrál 220 zápasů, nastřílel 59 gólů a pomohl jim k jednomu triumfu v Copa del Rey.

Nejdražší posilou v historii Leedsu od soboty už není Rio Ferdinand, za toho vedení před dvaceti lety poslalo do West Hamu United osmnáct milionů liber.

Manažer Marcelo Bielsa má od dnešního dne hned dvě nové ovečky, tou druhou se stal Robin Koch. Obránce přichází na přestup za 11,5 milionu liber z Freiburgu, na Elland Road podepsal čtyřletý kontrakt.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (510)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele