Legendy Calcia - Juventus Turín - Trapovi zlatí hoši (3.)

07.12.2009, 19:30
Životopisy
Zaujalo nás
Bianconeri si chuť z předchozí nepovedené sezóny spravili v následujícím ročníku, kdy nejenže načali třetí desítku své velkolepé sbírky mistrovských titulů, ale ke Scudettu přidali ještě i prestižní Pohár vítězů pohárů a Evropský superpohár! Duo Platini-Boniek řádilo jako černá ruka, oba cizince navíc výborně doplňoval nejlepší střelec i hráč světového šampionátu ve Španělsku Paolo Rossi, kterému Trapattoni ještě před mistrovstvím1982 nabídnul novou šanci po skončení dvouletého distancu za černé sázení.

A jak se ukázalo, Trap udělal dobře - Rossiho třináct gólů bylo pro triumf turíňanů velmi důležitých. Ještě lépe než "obrozená" hvězda si ovšem vedl znovu nejlepší střelec Serie A, Michel Platini, který se gólově prosadil dokonce dvacetkrát. Útočné supertrio Platini - Boniek - Rossi dodnes patří k tomu nejlepšímu, co kdy ofenziva jakéhokoli italského celku nabídla... Totéž ovšem můžeme říci o stále stejně neprodyšně uzavřené bíločerné obranné linii, kterou výrazněji nepoznamenal ani odchod krále Zoffa, jehož výborně nahradil Stefano Tacconi. Gentile - Scirea - Brio - Cabrini, to jsou jména těch, kteří plynule navázali na snad ještě slavnější obranu Velkého Interu (Burgnich - Picchi - Guarneri - Tagnin - Facchetti, Picchi byl libero, zbylá čtveřice hrála před ním) a stejně tak předznamenali legendární defenzivu AC Milán z dob Arriga Sacchiho a Fabia Capella na konci osmdesátých a následně v devadesátých letech (Tassotti - Costacurta - F. Baresi - P. Maldini). Především Claudio Gentile svým jedinečným tvrdým stylem nutil fanoušky k potlesku, jeho obětavost a týmová oddanost byly symbolem tehdejšího Juve. Mnohé čtenáře možná překvapí, že ve zlatém týmu Staré dámy najdeme také jistého Claudia Cesareho Prandelliho, který v současné době úspěšně trénuje Fiorentinu...

Michel Platini, jenž, jak již bylo řečeno, obhájil korunu krále střelců Serie A, obhájil také prestižní Zlatý míč, čímž se opět nesmazatelně zapsal mezi největší legendy fotbalu. A to ještě nevěděl, že jak krále střelců, tak anketu France Footballu vyhraje za další rok potřetí! Jak známo: žádný jiný fotbalista v historii nevyhrál Zlatý míč třikrát po sobě, jen Král Michel...

V Poháru vítězů pohárů bianconeri zdolali postupně polský tým Lechia Gdaňsk, francouzskou Paříž SG, finský FC Haka a anglický Manchester United. Finále s FC Porto hrané před šedesáti tisíci diváky na basilejském stadionu Svatého Jakuba začali lépe Italové, když se trefil Benimiano Vignola. Antonio Sousa však dokázal srovnat, a tak se po půlhodince hry začínalo prakticky znovu. Rozdílovou druhou branku vsítil Boniek čtyři minuty před poločasem. Těžkými bitvami ošlehaní Trapovi chlapci se zkušeností a grácií sobě vlastní nadějný stav již udrželi, v průmyslovém centru Piedmontu se mohlo začít zapíjet další vítězství!

Triumf v Evropském superpoháru, kde se Juventusu postavil výběr Liverpoolu, byl poté o to sladší, že se hrálo na turínském Stadio Comunale. Pětapadesát tisíc tifosi tak na vlastní oči vidělo vítězství svých miláčků v poměru 2-0, o branky se v obou případech postaral Zibi Boniek.

Tři trofeje během jediného roku, k tomu cena za nejlepšího hráče Evropy a nejlepšího střelce Serie A pro Michela Platiniho, to je bilance bianconeri v ročníku 1984/85. No řekněte, který klub by to nebral? Kaňkou na závěru krásné sezóny bylo loučení se dvou velkých legend Juve: Turínu dávali vale kapitán Giuseppe Furino a pravý bek Claudio Gentile, kteří dobře věděli, že jejich místo v nejlepším týmu klubové historie již nikdo nevymaže...

Když na jaře 1980 prosákly informace o černém sázení některých fotbalistů, prestiž Calcia značně utrpěla. Vlna odsouzení mafiánských praktik nabírala velké rozměry, vše navíc podporovaly množící se výtržnosti na stadionech zvláště jižní části Itálie. V kontextu s tím se čím dál více snižovala průměrná návštěvnost zápasů Serie A, po dlouhých letech dokonce klesla pod hranici třiceti tisíc. Přesný opak přitom nastal právě v roce 1984, kdy se Juventus vyhříval na trůnu italských a vlastně i evropských fotbalových vod. Zahraniční hvězdy jako Platini či Boniek zkrátka táhly, La Vecchia Signora navíc nebyla jediná, kdo se o "potřeby" svých tifosi staral nadmíru pečlivě. Například Udine do svých řad za velké peníze získalo obdivovaného Bílého Pelé - Zica, v dresu AS Řím již delší dobu kralovalo duo dalších Brazilců Falcao - Toninho Cerezo. A pozadu nezůstávaly ani další týmy. Inter Milán velkolepě představil slavného Němce Karla-Heinze Rummeniggeho, jeho městský rival AC zase disponoval duem Angličanů Ray Wilkins a Mark Hateley. Fiorentina se pyšnila "fotbalovým doktorem" Socratesem, jehož doplnilo duo skvělých Argentinců Daniel Passarella - Daniel Bertoni. Hru Lazia řídil Dán Michael Laudrup (hostoval v Římě z Juventusu), Sampdoria Janov vsadila na bojovnost v podání Skota Graema Sounesse a Angličana Trevora Francise, Torino zase na dalšího brazilského internacionála Juniora. Bezpochyby nejzářivější hvězda však zářila v Neapoli, kde se tifosi zamilovali do božského Diega Armanda Maradony. A právě díky těmto výše uvedeným jménům se na stadiony italských klubů fanoušci začali navracet v hojnějším počtu, v sezóně 1984/85 dokonce padla magická hranice pětatřiceti tisíc diváků na zápas!

Napříč všem zahraničním celebritám však celému ligovému pelotonu pořádný šok připravila skromná Hellas Verona, která se vedení v tabulce ujala hned od úvodních kol a už jej nepustila. Jediné Scudetto v historii gialloblú do města Romea a Julie přinesla především velká kompaktnost. Ve výběru kouče Osvalda Bagnoliho nebylo mnoho jmen, jež by zvláště vynikala. Přesto to však byly především schopnosti silného Němce Hanse Petera Briegela a dánského střelce Prebena Larsena-Elkjaera, které zajistily většinu branek veróňanů. Ze známějších tváří zmiňme ještě libera Roberta Tricellu nebo mrštného brankáře Claudia Garellu. Vyrovnaný průběh Serie A příliš neprospěl jindy dominantnímu Juventusu, který tentokrát obsadil až šestou příčku (hřát jej mohl fakt, že jeho hráči opět nastříleli nejvíce branek). Dílčí neúspěch v italském mistrovství však zcela vykompenzoval historický triumf v Poháru mistrů evropských zemí, kde Stará dáma ve finále přemohla anglický FC Liverpool. Cesta do bruselského finále juventini mnoho obtížných překážek nepřichystala, úvodní vysoká porážka finského Ilves Tampere volně naznačila budoucnost Grasshopperu Curych v kole druhém, stejně jako Sparty Praha ve čtvrtfinále. Boj o finále Juve svedli s celkem Girondins Bordeaux. Bianconeri tehdy zčásti děkovali štěstěně, neboť po úvodní jasné domácí výhře 3-0 ve Francii podlehli 0-2 a byli jedinou branku od nevyzpytatelného prodloužení, případně penalt.

Samotné dlouho očekávané finálové klání s Liverpoolem nakonec nabídlo zdaleka nejsmutnější boj za celá dlouhá léta existence nejprestižnější klubové soutěže starého kontinentu. Zápas samý byl tenkrát vlastně zbytečný, vše zničily události před výkopem, kdy na očividně zchátralých tribunách Heyselova stadionu v Bruselu zahynulo třicet devět fanoušků, z toho dvaatřicet Italů. Celá tragédie přitom pramenila z nepochopitelné hlouposti pořadatelů z UEFY, kteří se rozhodli do prodeje lístků zahrnout volný prodej přímo před stadionem, což u podobných zápasů nebývalo zvykem. Liverpool hlasitě protestoval a upozorňoval na hrozící nebezpečí i na to, že volným dostáním lístků se fanoušci v hledišti smísí a bude docházet k potyčkám. Pánové z UEFA však byli hluší, a tak se předzápasová plánovaná televizní beseda o neočekávaném jmenování Kennyho Dalglishe hrajícím trenérem místo odcházejícího Joe Fagana změnila v hrůzostrašné vysílání o hromadném masakru přítomných fanoušků, zděšení komentátoři nenacházeli slov. Pár metrů od nich umírali lidé, kteří přijeli za možná největším zážitkem svého života... Celá událost začala zhruba hodinu před výkopem, když předtím v ulicích města i v okolí stadionu vládla poklidná atmosféra. Tu však ze strany Angličanů do sektoru juventini přilétla skleněná láhev. Sektory Y a Z umístěné za brankou, kde oba tábory seděly, se v mžiku změnily na jakési válečné manévry - nejrůznější předměty létaly ze strany na stranu, ubohý drátěný plůtek s pár policisty nemohl ničemu zabránit. Rozvášnění angličtí hooligans všimnuvší si, že jim nemá kdo v útoku bránit, se vydali na drtivou zteč napříč tribunou, upadnuvší těla doslova mizela před očima. Fanoušci Italů zmateně ustupovali dozadu, oči plné strachu sledovaly další a další útoky bestiálních Angličanů, kteří se chovali jako utržení ze řetězu. Zadní zídka tribuny Juve nápor nevydržela: fanoušci, cihly i sedačky z několikametrové výšky hromadně padaly k zemi. Konsternovaní policisté nevěděli co dělat, jejich zásah přišel pozdě a v malém měřítku. I přesto se jim poměrně úspěšně podařilo oba tábory odtrhnout, obušky přitom kolem sebe tvrdě mlátili hlava nehlava. Když fandové Juventusu viděli, že policie odzbrojila liverpoolské, sami využili situace a vrhli se přes plot k vlastnímu vyrovnání se za utrpěné škody - hrozila další obrovská hromadná bitka. Naštěstí, policisté byli duchapřítomní a rvačku hned v zárodku zastavili. Ani to ovšem nestačilo. Rozběsnění tifosi, zlomení velkými ztrátami stran vlastní družiny, toužili po pomstě, situaci museli uklidňovat hráči obou mužstev, kteří s mikrofony sestoupili na trávník a promlouvali k davům. Mezitím se venku před stadionem v narychlo vystavěných stanech ve velkém zachraňovaly i ztrácely životy. Někteří měli štěstí, jiní už méně.

Konečný rezultát zněl strašidelně: třicet devět mrtvých, desítky ba stovky těžce zraněných. Utkání se málem nehrálo! To, že k výkopu nakonec s osmdesáti osmi minutovým zpožděním došlo, je dodnes předmětem debat, hlasy o odložení zápasu sílily už v Bruselu. Trávník byl po čas utkání zcela obklopen policisty i pořadateli, kteří se obávali pokračování útoků, k dalším potížím však již nedošlo. I tak ovšem zápas nic závratného nenabídnul, pochopitelně. Většina hráčů byla natolik zaskočena a zděšena, že se vůbec nedokázala soustředit, ten večer na fotbale zkrátka nezáleželo! O jedinou branku smutného střetnutí plného slz a nářků se postaral Michel Platini, který v padesáté šesté minutě proměnil pokutový kop po faulu na Bonieka. Liverpoolu nikterak nepomohly rozčilené protesty, že k faulu došlo ještě před šestnáctkou, verdikt sudího Andrého Daina ze Švýcarska byl neúprosný, stejně jako kopací umění francouzského mušketýra. Stará dáma to tedy dokázala, poprvé ve své historii vyhrála Pohár mistrů evropských zemí! Tacconi, Scirea, Favero, Brio, Cabrini, Bonini, Briaschi, Tardelli, Platini, Boniek, Rossi, to jsou jména jedenácti protagonistů, kteří v základní sestavě vyběhli do jednoho z nejtruchlivějších fotbalových bojů vůbec. Nový kapitán Gaetano Scirea se jako první dotknul vytouženého Ušatého poháru, radost z něj však měl pramalou. Pomyslná černá páska nad oním večerem nedávala hráčům možnost slavit. Juventini však přesto, možná překvapivě, běželi za svými tifosi, potěšit se s pohárem, za což následně sklidili bouřlivou kritiku za cynismus a neúctu k zesnulým... "Nechápu, co se to s fotbalovými fanoušky děje. Tohle už není žádná zábava. Co je nějaký fotbalový zápas v porovnání s tolika zmarněnými lidskými životy?" bědoval po zápase nesmírně pohnutý liverpoolský kouč Joe Fagan. Asi nikoho nepřekvapí, že belgické úřady UEFU, belgický svaz i správce stadionu zažalovaly za nedostatečná bezpečnostní opatření a špatné nakládání se vstupenkami. Fotbalová asociace FA v Anglii své kluby stáhla ze všech evropských soutěží, což však nebylo nic v porovnání s přísným nařízením UEFY, která všem anglickým celkům na zatím časově neomezenou dobu zakázala startovat v jakékoli mezinárodní soutěži. Liverpoolu trest trval ještě o tři roky déle (po odvolání o jeden) než ostatním, a to i přes několikerá vehementní snažení o ospravedlnění své pověsti...

Právě po zlatém úspěchu v Bruselu se s bíločerným dresem Juventusu navždy rozloučila další velká osobnost klubových dějin, středový záložník Marco Tardelli, který po deseti letech na Stadio Comunale zamířil do konkurenčního Interu Milán hledat na závěr kariéry novou motivaci. Podobně jako Tardelli Turín opustil také oblíbený polský virtuos Zibi Boniek, který přesídlil do AS Řím. Aby trojice byla úplná, město Fiatů opustil také Paolo Rossi, jenž se za dobrodružstvím vydal na San Siro, přesněji řečeno do týmu AC Milán. Náhradou za dvě důležité postavy základní sestavy byl návrat z hostování nadaného dánského tvůrce hry Michaela Laudrupa, který byl dosud Juventusem dva roky zapůjčen v Laziu. Teprve jednadvacetiletý talent se v sezóně 1985/86 projevil jako hotový fotbalista, po boku hvězdného Platiniho Staré dámě pomohl k zisku dalšího, již dvaadvacátého, Scudetta. Kromě Laudrupa se z nových posil dobře uchytil také záložník Lionello Manfredonia a střelec Aldo Serena, jehož si fanoušci pamatují především z několikrát opakovaného působení v milánském Interu. Scudetto, které se do sídla Juve vrátilo po roční pauze, bylo navíc doprovozeno ziskem vůbec prvního Interkontinentálního poháru v historii bianconeri. Zebry tehdy v přímé konfrontaci s jihoamerickým vítězem Poháru Osvoboditelů na neutrální půdě v Tokiu zdolaly Argentinos Juniors po penaltovém rozstřelu, když základní hrací doba po výsledku 2-2 vítěze nepoznala. O vítěznou trefu ze značky pokutového kopu se postaral kdo jiný než Platini, který se prosadil i v zápase samém (rovněž z penalty). Naopak druhý zápasový střelec Laudrup neproměnil, a tak mohl právě Platinimu děkovat za navázání na předchozí úspěšné exekutory Bria, Cabriniho a Serenu. Hrdinou večera byl brankář Stefano Tacconi, jenž zneškodnil hned dva pokusy Argentinců a výraznou měrou se tak zasloužil o dokončení jedinečné sbírky mezinárodních a ostatně také domácích trofejí, které tímto triumfem Juventus jako jediný klub získal úplně všechny! Společným jmenovatelem všech těchto úspěchů přitom byl Maestro Trapattoni, který za deset let u kormidla Staré dámy slavné mužstvo dovedl ke všem důležitým trofejím, jež získat mohl.

Jak říkával Miloš Kopecký: "Přijíti včas je těžké, leč neméně těžké je včas také odejíti." Velká pravda tak krásně formulována vynikajícím českým hercem se plně uplatnila v mysli obdivovaného Trapa, který na vrcholu slávy, po dobytí Interkontinentálního poháru a mistrovského Scudetta v roce 1986, Juventus opustil. Zlákala jej nová výzva v podobě Interu Milán, který Trapovi za jeho garanci úspěchu neváhal nabídnout ještě větší peníze než Agnelliové. A nerazzurri rozhodně neprohloupili. Pan Titul na San Siro po letech Scudetto opravdu znovu "dovedl", k tomu navíc přidal ještě i Pohár UEFA. Jestli si někdo dovolil Maestrovi odchod z Turína vyčítat, tomu vzkazujeme, že na to neměl nárok. Kult vždy vítězícího, emotivního a snad až příliš brzy šedivého trenérského uličníka na Stadio Comunale zanechal vskutku úctyhodnou a patrně nenapodobitelnou vizitku získaných třinácti velkých trofejí. Šestkrát Italský titul, dvakrát Italský pohár, Pohár mistrů evropských zemí, Pohár UEFA, Pohár vítězů pohárů, Evropský superpohár a Interkontinentální pohár, taková je bilance nejúspěšnějšího kouče v dějinách bianconeri a jednoho z nejúspěšnějších fotbalových trenérů vůbec. Bez Trapa už to s Juventusem šlo z kopce. Titul nevyhrál dalších devět let, což je v Turíně více než věčnost, hra týmu navíc znatelně uvadala, stárnoucí hvězdy jako Scirea či Cabrini nedokázaly najít společnou řeč s často se měnícími trenéry, kteří na předchozí zlaté období stále ne a ne navázat. Jen pro úplnost dodáváme, že Maestro se na přání Gianni Agnelliho do služeb Staré dámy ještě vrátil: stalo se tak roku 1991, kdy však panování Itálii v rukou pevně třímal AC Milán, jenž bianconeri za tři další Trapovy roky "povolil" pouze jediný Pohár UEFA.

Co naplat, vše jednou končí, stejně tak nyní naše vyprávění o nejsilnějším mužstvu historie Juventusu Turín. Děkujeme za pozornost, bíločerným chlapcům bylo ctí!

Autor: Tomáš Bojda

Komentáře (116)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sakra chlape, klobouk dolů, ty jedeš Musím si na to zase najít čas, ale už se těším, až si to přečtu

Reagovat
smazaný uživatel

jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Predem se omlouvam vim ze to sem nepatri ale me se Juventus totalne zhnusil tema debilnima nadavkama na Balotelliho vim balotelli neni zadny zlaticko ale tohle uz fans pekne prehanej...

Reagovat
smazaný uživatel

Já našim tifosi za to zase fandím. Jedno jestli je bílej nebo černej, nejsem rasista, ale je to nevycválanej mladej fracek, kterej by zasloužil nakopat do zadku a pořádně usměrnit. Už druhou sezonu ukazuje, jakej je to šmejd a Mourinho mu to toleruje a rozhodčí mu jeho adolescentní výstupy žerou s naprostou grácií. YEBAT! Forza Bianconeri!

Reagovat
smazaný uživatel

jj jasny je to jeste fracek a ja to jako fanda AC MILAN uznavam, ale taky je pitomost rvat.... kdyz budeme skakat ballotelli umre.....

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jde hlavně o princip. On je jen za "obětního beránka" a sešlo se to ruku v ruce s tím, že se chová jak se chová. Co si tak všímám, tak nikomu se snad v lize víc nestraní než jemu. Spadnout jen tak z hecu nebo něco nahrát někdo jiný, tak dostane ihned kartu. Ale Mr. Sunar? To ne! To co předvedl v sobotu v situaci s Melem byl vrchol všeho. Dokud mu nedá někdo za vyučenou, tak bude pořád takovej zmetek. Je určitě špatné, když řvou naši fans to co řvou, určitě bych bral schůdnější řešení třeba v "bučení" nebo vypískání.

Reagovat
smazaný uživatel

jj piskani nebo buceni by bylo lepsi a mozna i dostat trochu pres drzku ale smrt to je moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasan.

Reagovat
smazaný uživatel

Mr. Sunar

Reagovat
Tomanatura

Mně spíš přijde divné, že mu nic neřekne třeba Zanetti nebo Drago. Když loni Zlatan dělal neplechu, tak ho kritizoval i maldičký Santon, tak proč teď nikdo neřekne nic Mariovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to nechápu. On se navíc chová ještě hůř než Zlatan. Navíc Zlatana do jisté míry omlouvaly jeho výkony, což se o Sunarovi říct nedá. Celý Inter je takový zvadlý. Morálka mi přijde taková různorodá. Ale nevidím do toho, jen mi to tak přijde.

Reagovat
Mr.Jindros

Někteří tady píší, jak kdyby byl Inter totálně v prdeli válcován soupeři. Ale je to přesně naopak - Inter válcuje Serii A s vynikající bilancí. Wake up, Neo.

Reagovat
smazaný uživatel

U nich je výjimečné to, že i když mají hráče úplně na baterky, totální kokoty, tak hrají dobře no To člověku prostě hlava nebere.

Reagovat
Mr.Jindros

No já bych si počkal s kritikou Interu až vyhraje Scudetto někdo jinej nebo je alespoň o pár bodíků předběhnem (nebo AC). Zatím to vypadá na další start-cíl sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím že mají výsledky, ale říkám, že mít jen výsledky nestačí. Tato sezona je podle mě poslední, kdy se budou ohřívat na trůnu. Mají kupu zbytečných a řadu problémových hráčů. Výsledkově jsou nahoře, protože mají neskutečnou kliku. Těch haluz golů opět v závěrech utkání bylo z jejich strany opět nespočet. A jak každý ví, štěstí netrvá věčně.

Reagovat
Mr.Jindros

Beru. Já jen krotím optimismus, kterého se tady po výhře Juve vyrojilo přehnaně mnoho. Naši šašci jsou schopný to zatlouct hned v následujícím kole.

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, já jsem po letošní výkonech našich kluků velkým realistou. Ačkoliv máme potenciál, nedokážeme ho využít na 100%. Naše výkony se pohybují tak kolem 50-60% toho, co můžeme doopravdy zahrát. Ale každopádně Inter kritiku zaslouží. Nevyzvedávám náš tým, protože zatím nejsou hodni toho být oslavování, ale to ani Inter.

Reagovat
Jajinek

Proč tak zobecňovat, hráče na bateky a totální kokoty??? Na většinu postů v základni jedáctce máme stejně nebo i kvalitnějšího fotbalistu než vy a nikdo těm vašim hráčům tady nenadává...

Reagovat
smazaný uživatel

Motta, Balotelli, Materazzi - problémoví hráči .... Motta, Vieira, Quaresma, Mancini, - hráči kteří hrají velký kulový (to že Quaresmovi vyšel jeden zápas - letos za Inter - z něho nedělá dobrého hráče) .... a pak tu jsou čím dál tím pomalejší Javier, Dejan a taky Vieira. Eto se kope za uši. Esteban už není co býval, je z něho čím dál tím větší průměr. Julio taky neskutečně polevil, loni se nejlepší brankář Serie A a podle mě v TOP 5 na světě, letos? nadprůměr. Muntari dříč, ale jenom to nestačí, bohužel už ani v Serii A. Santon letos nehraje tak suveréně jako loni. To co drží výsledky je osa Maicon - Lucio - Sneijder - Milito.

Reagovat
Jajinek

proč je Motta problémový? A že se zatím nechytil, neznaméná, že hraje velký kulový, to bych mohl napsat i o Deigovi. Cuchu a Dejan jsou pořád na nejvyšší úrovni, co byste za ně dali. Ale nemá cenu to rezebírat. Co se týče kvality kádru, tak na tom tedy rozhodně nejste líp, možná je perspektivnější, v součastné obě rozhodně ne kvalitnější. A napsat, že za Inter hrají jen hráči na baterky a kokoti, promin, ale tím si měl celkem naštval.

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že nejsou na nejvyšší úrovni, jen že stárnou. Mottu jsem letos neviděl podat ani jednou výkon hodný takového klubu jakým je Inter. Co se týče Diega, on trpí na to, že Amauri je ohromnej truhlík, kterej si neumí pořádně naběhnout a pouze rozhazuje rukama. Kdyby hrál Vinc, tak jsme na tom podle mě zase o trošku líp. Kvalitativně nás převyšujete pouze v obraně, čímž jste o ten stupínek výše než my. Útok lepší nemáte, je to srovnatelné. Zálohu nemáte ani náhodou lepší jak my a o brankářovi snad nelze ani mluvit. Jak jsem řekl, obranu má to o úroveň výše, protože řada Maicon - Lucio - Samuel - Chivu patří k těm nejlepším vůbec. My s jedním vyzrálým, Chiellinim a "postaršími" Cannavarem, Legrottagliem, Grossem či Zebinou na Vás zkrátka nemáme. Neřkám, že nemáme v týmu hlupáky, najdu je v rodilých jihoameričanech - Amaurim, Melovi a Camoreanesim. Ale nikdy jsem nezažil, aby se chovali jako Mr. Sunar. Zkus se na to svůj Inter podívat s odstupem. Podívej se na ně jako na tým. Omlouvám se za ty kokoty, ale pro mě Motta s Balotellim nebudou. Omlouvám se jakkoliv to vyznělo kolektivně, myslel jsem tyto dva.

Reagovat
smazaný uživatel

*.. ale pro mě jiný nebudou ..

Reagovat
Jajinek

Ty Mottu považuješ za problémového na základě zápasu s Juve? To bych mohl říct to samé i o Buffonovi. Já kádry nesrovnával, nikde jsem nepasal, že máme kdár lepší. Podle mě je to sravnatelné. A to ve všch řádách. Nebo mi řekni jeden post, ne který máte vyloženě kvalitnějšího hřáče, já vidím jen gólmana.

Co se týče Motty, zápas v Livornu nebo derby s AC sehrál na solidní úrovni a prokázal, že když ustálí výkony, tak na Inter má...

Reagovat
smazaný uživatel

Nekoukám na Mottu jako na problémového jen ze zápasu s Juve. Pokud bys ty tvrdil, na základě tohoto zápasu to samé o Buffoni, musel bych tě vysmát. Protože Gigiho jsem viděl poprvé v životě takto vylítnout. Byli mnohem důležitější okamžiky, jako třeba na MS 2002 s Koreu, kdy šla Itálie do 10 lidí a ještě ji rozhodčí zařezával a Gigi byl jeden z největších kliďasů. A takových příkladů mám řadu. Motta v mých očích není hráč pro špičkový tým - Juve, Inter, AC, AS - je to hráč pro týmy - Janov, Sampdoria, Lazio, Udine. Nic víc, nic míň. Jinak já jsem taky neřekl, že jsme lepší. Vím, že máme srovnatelné kádry a také vím, že jasně jste před námi v obraně.

Reagovat
Jajinek

Já teda Mottu nesledoval moc v Barce, ale co je v Calciu, tak mi jako vyloženě problémový nepřijde. Nebo na základě čeho ještě tak soudíš? Je to rapl, ale to je Maicon taky. Jinak souhlas, v obraně lehce vedeme, záloha srovnatelná, útok taky ( to jen díky tomu, že hraje Eto´o jak hraje, jinak bychom měli asi my navrh , ale to bych řekl i u Diega a vaší zálohy) a perspektivita kádru na straně vaší.

Reagovat
smazaný uživatel

a co my ? když už si tady měříme ptáky

Reagovat
smazaný uživatel

... Vy, jste Vy ... to žádný komentář snad ani nepotřebuje

Reagovat
Jajinek

AC má nejlepšího stopera ligy, dle mého subjektivního názoru i nejlepšího útočníka. Obranu máme lepší, ale jen díky krajům, stopeři OK. I když se Marco rozehrál tak váš útok sráží druhý hroťák ,ale s námi momentálně směle srovnatelné. Vaše záloha se mi líbí, s příchodem Beckse a udržení formy Dinha ste na tom z top 3 nejlépe.

Co ty na to?

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je ten nejlepší stoper ligy??? A jestli myslíš Alessandra, tak nevím nevím, už dlouho ne.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

OKay

Reagovat
Jajinek

Já třeba hodnotil zatím letošní výkony, myslím že letos ční i nad Lúciem, Samuelem, Chiellinim, Cannavarem a Gambou.

Reagovat
smazaný uživatel

O Cannavarovi nemůže být řeč, ten letos hraje velký kulový. Pro mě patří na vrchol, na statistiky zase až tak nekoukám, Chiellini a Criscito. Chilli je podle mě nejlepší stoper, protože bez něho jsme ve středu tabulky. A na kraji Domenico, to jak lítá po lajně je srovnatelný snad jen s Maiconem.

Reagovat
smazaný uživatel

letos je jednička Nesta, pak Samuel, pak Chiellini, Lúcio, Gamba atd.

Reagovat
Jajinek

taky bych to tak viděl

Reagovat
smazaný uživatel

V Barce co vím, tak Motta byl neviditelný a neškrtl si. Po tom co se přesunul do Calcia jakoby se po něm zem slehla a jeho výkony šly nahoru s hrou lonšké Janovské jízdy. Ale mě irituje jeho postoj ke hře, jakým stylem ztrácí balony atp. Ten výstup proti Gigimu mě jen potvrdil, že jako hráč stojí za prd. Jinak perspektiva je na naší straně a rozhodně by byla ještě víc, kdybychom si nenechali hloupě utéct Criscita. Jeden hráč moc neudělá, ale te kluk bude za 5 let nejlepší levonohým hráčem na levém bekovi na světě.

Reagovat
Jajinek

Já spíš myslel, jestli Mottu považuješ za problémového na základě něčeho jiného , než potyčky proti Juve...?

Reagovat
smazaný uživatel

Tím problémovým jsem asi hooodně přestřelil přiznávám, když vezmu jako problémové chování. Když vezmu jako problémové herní přizpůsobení, tak je na tom bídně. Barca a Inter, jedny největší klubů na světě. Ale jemu dělá problémy se v nich prosadit. Jak jsem řekl, pro mě hráč pro Janov, Sampdorii, Lazio nebo Udine, na víc nemá. Podobně to vidím s naším Melem, kterého jsme neměli kupovat, zatím toho moc nepředvedl. Ukáže čas, stejně tak jako u Vašeho Motty, ale ani jednomu moc nevěřím.

Reagovat
Jajinek

Tak Melo má podle mě na víc než Motta, ale nad Mottou bych hůl rozhodně nelámal.

Reagovat
smazaný uživatel

Melo je pro mě taky problémový hráč, když to vezmu po té fotbalové stránce. Protože on kolik ztratí míčů, to je neskutečný. Na druhou stranu, kupu jich vybojuje, ale tluče se to právě s tím, kolik jich ztrácí a to by nemělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

preklep

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co bysme dali za cuchu a dejana? maximalne tak sadu treninkovejch balonu, nic vic, jen si je nechte! Tu kvalitu Vaseho kadru sem videl v sobotu, tim to pro me hasne. A jestli vyhraje inter scudetto tak jen diky tomu ze se jim zas v rozhodujicich zapasech na konci piskne penalta!! interista pezzo di merda

Reagovat
Jajinek

Jedno ušmudlané vítězství po super akci Marchisia a co se hned děje...to s Cambiassem a Dejanem komentovat ani nebudu, stejně tak tu penaltu...všichni, kdo Clacio aspon tochu sledují vědí, jak to je...

Reagovat
smazaný uživatel

to je jedine dobre ze to vsichni vedi proc je inter ted nahore. Za me jen doufam ze se to brzo zmeni

Reagovat
Mr.Jindros

Je fakt, že pokud někomu nevěřim dobrou přestupovou politiku (a obnovu kádru), tak je to vedení Interu. Jejich vedení je pateticky špatný, těch utopených peněz... Problém je, že za a) Juve nemá vedení o tolik lepší b) AC nemá prachy. Myslim, že si teď Inter nahraje nějaká Scudetta, ale pokud se něco nezmění, tak o něm nemusí být zase na 20 let slyšet.

Reagovat
Jajinek

to souhlas, já také tvrdím, že kádr mátě rozhodně perpektivnější a myslím, že kdo si tady něco přečetl z mích přípěvků ví, že jaký mám názor na Maria. Mě jde jen o to, že po vaší výhře najednou začínají kolovat hlasy, jak máte ten kádr lepší než my a že za nás hrají samí dědci na baterky, což přeci rozhodně není pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já třeba se neohlízím moc na ten zápas s Juve. I když Motta mě nadzvedl slušně. To, že říkám jak nemá zase až tak dobré hráče, je ze zápasů LM - Barca a Kazaň. Dále pak ze zápasů Serie A, kdy s těží dokopete balonu za brankovou čáru a mnohdy Vám pomůže přízeň rozhodčích.

Reagovat
Jajinek

letos nás sudí spiše řežou a nepomáhají nám o nic víc, než třeba vám nebo AC, spíše naopak...ale sudí tady rozebírat nebudeme, s tím já nidky nechci začínat, to je laciné.

Reagovat
Jajinek

Jinak v LM je to tragédie, ale v lize nás ještě letos ani jeden tým nepřehrál a skóre i počet bodů hovoří za vše, a že by nám fanoušci Juve mohli v lize něco říkat....co tedy nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak k tomuhle přistupuju v celosvětovém měřítku. V LM je dlouhodobě, ačkoliv trošku s podivem, z Calcia AC Milan. My jsme doplatili na neexistující calciopoli, o to se chci jen lehce otřít rozebírat nebudu, jinak bych už moc slušných slov k Interu, respektive k vedení, neřekl. Celé Calcio doplácí na jakousi taktickou zastaralost. Mourinho neumí přijít s ničím novým, u nás v Juve jakoby hráči byli "posraní" z úspěchu. A nahoru šla teď Fiorentina, uvidíme jak se jí povede dál. Každopádně mě úplně nejvíc dokáže, s prominutím, nasrat, když ty vyjebané anglické kluby přehrávají ty naše.

Reagovat
Jajinek

Mou sice někdy zvrže co může, ale tu ligu jsme si zatím dávali v pohodě, sbíráme povinné body a prohráli jen 2x, a ani v jednom případě nás soupeř nepřehrál, vyhrál těsně a po strašné holomajzně z obou stran, z čehož mi vychází, že kdybychom hráli dobře, mohli jsme i ty dva zápasy vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Nám zase chybí trošku víc morálky, kázně a méně nervozity a stresu. Kvalita tam je, ale hráči jako by měli se vstupem na trávník strach. Nevím, takový z toho mám pocit.

Reagovat
smazaný uživatel

neexistující Calciopoli? fakt nemám chuť tady rozpoutat další story o Moggim a spol. ale to si asi děláš prdel, ne? Nech těch keců a bude klid, soustřeďme se na kádry a ne blbosti

Reagovat
Jajinek

taky jsi to mohl přejít...

Reagovat
smazaný uživatel

Budu se sousředit na kádry, protože zvracet nad panem Morattim se mi tu opravdu nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě k němu - nevím, proč narážíš na neschopnost našeho vedení, já bych řekl, že je daleko kvalitnější a fundovanější, než to vaše. Moratti je velký Interista, pro klub toho udělal neskutečnbě hodně, je to klíčová osobnost týmu, spolu s tátou pilíř naší historie. Je to skvělý manažer a výborný stratég, to že se nechytily některé jím vysněné posily není jeho vina.

Branca, coby šéf sportovního úseku patří k naprosté špici Calcia, také bývalý hráč klubu, Interista, zkrátka ideální muž na svou práci. Lele Oriali - taktéž bývalý Interista, mistr světa 82, persona veliká, znalec, kvalitní člověk, úspěšný manažer. Paolillo - výborný manažer, loajální Interista, perfektně vede organizaci i chod klubu. Beppe Baresi - asistent a osobnost klubových záležitostí - taky velký Interista, expert, slušný chlap... Nevím ,proč naše vedení shazovat

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, naše vedení je nezkušené, bohužel jsme museli začít od nuly. Neschazuji celé Vaše vedení. "Poskokové" jsou mi celkem volní. Ale pokud ty odsuzuješ Moggiho, tak stejnou úctu kterou chováš k těmu, mohu já chovat k Morattimu, tedy úctu ve smyslu zhnusenosti.

Reagovat
Jajinek

Baresi a Branca, ty mám hodně rád ...ale s důvěrou v prezidneta si nejsem až tak jistej. On je sice velkej Interista, ale dělá voloviny a neuvážené věci, nekdy si nevidí do pusy. A z minulosti má spíše více toho zadrbaného, než toho, co se mu povedlo.

Reagovat
smazaný uživatel

já je mám taky moc rád, tak samo i Orialiho. Je nepopíratelným faktem, že Moratti toho posral celkem dost, hlavně z hlediska přestupů, kdy si vytrucoval Recobu a další a dopadlo to, jak dopadlo, ale jeho přínos pro nás vidím ryze pozitivní. On je ten, který nás zase vyvedl z krize, on s námi žije od dob svého táty z 50 let, je to krev a duše Interu, už taky Il Presidentissimo jako táta, takže já ho budu mít navždy rád. A propos - třeba s tím Moggim se tohle vůbec nedá rovnat. Moggi je hovado, zloděj a podvodník. Moratti možná (možná ne) taky, ale aelspoň dělá práci pro svůj milovaný klub, ne pro svou peněženku jako Moggi s Giraudem. Dodnbes mě mrzí, jak se s nima zk-rvil Bettega - takovej attacante...! Massima bych když už srovnával s Berlusconim, to je podobný, Moggi je proti nim nula . Právě proto já si i přes ty kecy a podrazy vážím Berlusconiho jako věrného tifosa rossoneri, aspoň sebou "něco nese", ne jako Moggi...

Reagovat
Jajinek

Vše o tom, jak nás vyvedl z krize atd atd je pravda, ale poslední léta hodně zadrbával a bez dobrých sportovních ředitelů a poradců to mohl zadrbat úplně. Jeho úsudku v posledních letech prostě nevěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak..., Moratti sice pro Inter dýchá, ale dá se říct, že když něco zařídil "na vlastní triko", dopadlo to v drtivý většině špatně. vydupal si hráče a ten zklamal, navíc byl často přeplácenej (Recoba, Adriano a hromada dalších). vyházel oknem stovky milionů, to zkrátka není dobrá vizitka. když to nechá na Brancovi a spol., dopadá to zpravidla lépe..., Moratti pro mě není dobrej činovník, co se týče fotbalovýho hlediska.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsou to spojené nádoby, on tam ani není od toho, aby ten klub řídil po sportovní stránce, na to máme právě Brancu a spol., takže bych Massima nijak nevinil, ačkoli pár jeho kiksů je nezpochybnitelných...

Reagovat
smazaný uživatel

proboha, člověk přijde unmavený domů a o se zase dočte za nesmyslů . Nám, že pomáhají sudí? Viděl jsi v sobotu Derby? Sleduješ Calckio pravidelně? Pokud ano, tak bych na tvém místě jen pokorně držel ústa!

Kádr - brankáři - letos pro vás, Julio má slabé období, loni chytal lépe než Gigi. Obrana - jednoznačně my, není o čem. Záloha - stejná úroveň, možná o trochu my. Javier je stále extratřída, kecy o "pomalejším" Zanettim jsou k smíchu. Jen pro příklad - z hráčů Juve bys našel sotva někoho, kdo se mu ve stálosti a kvalitě výkonů vyrovný. Cuchu - nemáte srovnatelnou alternativu, Melo nic, Sissoko je jiný typ, Poulsen je slabší. Zbytek zálohy - řekněme vyrovnaný. Trequartista - Wes je furt zraněný, Diego ostateně taky, takže zatím brzo soudit, zatím říkám - stejná kvalita. Útok - nebýt Sammy v tragické formě, byli bycho mna tom o dost lépe, takto je to vyrovanané. Milito, Sammy, Mario - Alex, náladovej Amauri, Žakinta, občas Tréza. U nás k tomu ti šaškové jako Quaresma atd., takže klid. Kádr máte celkově slabší a nevyzrálejší, pakliže nebude Scudetto naše, bude to dílo naší vlastní blbosti.

Mario - je to děsnej fracek a vůl, ale má talent a já nad ním i přes desítky výhrad hůl nelámu.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom srovnání hráčů se téměř nelíšíme. Ale jestli chceš stavět tvrzení o připískávání rozhodčích na tom, že Vám třeba uškodil v tom Derby, tak bys měl zavřít ústa ty. Pochybil na obou stranách.

Reagovat
smazaný uživatel

já něco na něčem stavím? No prosímtě, já jen podotkl, že na místě Juventina bych si nedovolil absolutně kohokoli jiného napadat z přízně sudích, už vůbec pak ne po minulém kole, a už vůbec pak ne když k tomu ani nemám pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

"Nám, že pomáhají sudí? Viděl jsi v sobotu Derby?" ... Z těchto slov jsem vycházel. Z nich jsem pochopil, že bys mohl mít výhrady třeba k tomu, že první gol ze standartky mohl být ofsajdu nebo že Vám neodpískal penaltu. Stejně tak to bylo i z druhé strany. Pokud jsem to špatně pochopil, tak se omlouvám.

Reagovat
smazaný uživatel

sice jsi to pochopil špatně, já z toho nevycházel, leč pouze použil jako nejbližší příklad. Nicméně, ano, váš první gól padl z vymyšlené standartky a nám nebyla odpískána jasná penalta, kterou uznalo hned několik Juventinů i zde. Nechci to zase rozvádět, nám taky odpustil redku pro Žulu, jen pro úplnost...

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, stejně taky jako u Vás byla sporná penalta, z našeho pohledu tam taky nebyly nejčistší zákroky z Vaší strany ve vápně. Takže podle mě, tenhle zápas, ačkoliv měl možná spoustu křivd na konečném výčtu, byly smazány právě proto, že váha byla u obou týmů stejná.

Reagovat
smazaný uživatel

byť stále mám pár výhrad, tímto bych toto téma ukončil...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Javier i Dejan mají opět excelentní sezonu, nevím ,co se ti na nich nelíbí. Všimnul jsem si, že jen proto, že třeba Javčovi už je 36 je čím dál populárnější plácnout takovou obligátní pseudopravdu, že ztrácí rychlost a není jako dřív, to samý třeba Dejan. Nezáleží na věku, ale výkonech a třeba právě u Juve nevidím letos záložníka srovnatelného s Javierem či Dejanem. Diego toho nahrál málo, Melo je tragéd (zatím), Momo je řezník, ne fotbalista, Poulsen jak kdy...

Reagovat
smazaný uživatel

Srovnatelného? Vím že teď budu hrát trošku na kdyby, na ktré se nehraje, ale jen to zmíním. Kdyby se Claudio nezranil, tak v těch všech zápase, v kterých pro zranění nehrál, tak by zářil jako proti Vám teď v sobotu. Jinak Javier je pomalý. Co jsem viděl ten zápas, tak z jeho strany tam moc zapojení do útoku nebylo a spíše se držel v zádu. Navíc se mi zdá polevuje. Jako kapitán, by si měl pohlídat, co jeho spoluhráči dělají. Zlatan si srovnali, ale proč nejsou schopní si už druhým rokem srovnat Balotelliho?.... Jinak s ostatním výčtem naší zálohy více méně souhlasím, je to zkrátka nevyvratitelná skutečnosti.

Reagovat
Jajinek

javier není pomalý, to že se nezapojoval od útočení bylo dáno tím, že zbytečně držel pozici vzadu a nechtěl riskovat....

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, v poslední době jsem ho neviděl moc útočit. Ale OK, už ho nechám být

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak. On ani v sezoně na záložníkovi nechodí tak dopředu, protože někdo to za toho střeleného Maicona musí držet, jinak by to byl jeden velký průvan a chaos. Javier svoým přehledem, kvalitou, klidem a zkušenostmi naprosto nepostradatelně drží celou zálohu s obranou po kupě. Neumím si to bez něj představit, což dokládá i ten úžasný fakt o více než 100 zápasech v lize bez přestávky a nějakých 3 (už si nejsem jistej) letech v kuse v základu bez jediné pauzy...

Reagovat
Jajinek

chystám pod stromeček souhrný článek celého podzimu, a vzhledem k tomu, že jsem napsal článek o každém zápase Interu v této sezóně, můžu známky i zprůměrovat. A Dejan mi zatím číselně vychází jako třetí nej hráč podzimu, za Samuelem a Militem.

Reagovat
smazaný uživatel

Milito OK, klíčový hráč, bez jeho golů by jste byli těžko tam kde jste, ale Samuel? Tomu se trošku divím.

Reagovat
Jajinek

Kromě slabšího Palerma zatím výborný, pevný, nebezpečný dopředu, nechybuje. Ale jak říkám, jedná se o průměrné známky.

Reagovat
smazaný uživatel

Bez tak to bude zajímavé srovnání

Reagovat
smazaný uživatel

, jsem rád, že se v drtivé většině názorů tak shodneme

Reagovat
Jajinek

No nic, musím se jít učit, zítra mám zápočet ze správy a zatím sedím akorát tady...

Reagovat
smazaný uživatel

Btw Vašim hráčům nenadávám. Jen říkám svůj subjektivní názor na pány Mr. Sunara a Mottu. Takové hlupáky si nezaslouží ani klub jakým je Inter. Navíc, jak říkáš že nikdo nenadává na naše hráče, nikdo nemá záminku jim nadávat. Protože jediné co jim lze vytknout je to, že nepodávají takové výsledky, na které mají. Možná jim chybí troška víc odhodlání, ale u žádného z nich nevidím tak nevhodné výstupy jako u těch prvně jmenovaných interistů.

Reagovat
Jajinek

tak Zlatan co byl u nás, tak byl skoro bezproblémový. Jen proti Laziu doma na něj pískali fanoušci, kvůli jednomu vyjádření, a on je pak uzemnil gólem. Jinak byl klid. Maximálně si pamatuju ještě v první sezóně v Interu červenou právě na Laziu za řeči, nic jiného.

Reagovat
Tomanatura

Hlavně kvůli těm jeho kecům o Barceloně ho zkritizoval SAnton, jinak s ním moc problémů nebylo. No, vlastně loni po oslavě titulu s ním byli problémy na hřišti, když chtěl vystřídat.

Reagovat
smazaný uživatel

to přece nikdo nemůže brát vážně..., Balotelliho chování je přes čáru, tak proč by nemohly být přes čáru i reakce na něj ? vyletěl nahoru ve stejnou dobu jako Pato a když porovnáme jejich chování a koneckonců i výkony, je to jak nebe a dudy. ten fracek ještě nedokázal zhola nic, přitom těžce překonává Zlatana ve frajeřinkách. mimochodem Ibrovi jsem to promíjel, páč za jeho slovy stály činy.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
DelPiero137

Opat pekny clanok a podakovanie autorovi. Bude aj 4. pokracovanie z 90 rokov?

Nieco okolo Schillaciho, Baggia, Kohlera, Mollera, Vialliho, Condeho, Di Livia by som si tiez precital. Hlavne zaciatky 90 rokov ked vyhrali 2xUEFA :) aj ked vtedy dominovalo AC...

Reagovat
smazaný uživatel

pokračování nebude, tímto tohle období skončilo. 90. léta jsou o něčem jiném, článek zatím nemám, uvidíme...

Reagovat
JuveIt

Vynikající článek!!! U toho konce jsem se málem rozberečel FORZA JUVE!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

krasny clanek.. opet diky

Reagovat
smazaný uživatel

není zač

Reagovat
smazaný uživatel

moc hezky tenhle posledni byl ze vsech clanku nejlepsi... gratulace robertocarlos patri ti muj respekt...

Reagovat
smazaný uživatel

tante grazie

Reagovat
smazaný uživatel

di niente

Reagovat
smazaný uživatel

molto bello, amigo

Reagovat
Tsigi

100 pro dnešní postup italských týmů

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

konecne neco chytryho... vzdycky je "100 pro Repku" nebo takova sracka

Reagovat
Tsigi

tak původně jsem tam měl 100 pro zítřejší vypadnutí Interu, ale řekl jsem si, že něco budu vymýšlet až postoupí AC

Reagovat
smazaný uživatel

taky to nepreju Interu, ale budu neco rikat az postoupi Juve... radsi at postoupi Inter a Juve taky nez aby oba vypadli...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jajinek

( i když to slovo dnešní mě rmoutí, bez něj by to bylo hezčí)

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

popis bruselské tragédie je neskutečná sračka, ono to bylo zcela jinak, ale to by se do květnatého slohu zdejšího středoškoláka asi moc nehodilo

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem si říkal ,že můj ocásek tu dlouho nebyl vidět. Proč sem lezeš, když nemáš co říct? Zase mindráčky, dědo, viď

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele