Legia Varšava narazí v EKL na Molde, Slovan na Sturm

18.12.2023, 14:41, aktualizováno 18.12.2023, 14:54
Aktuality
Trofej pro vítěze Konferenční ligy (© AFP)

Legia Varšava s českým útočníkem Tomášem Pekhartem v kádru se na jaře v úvodním kole vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy utká s norským Molde. Slovan Bratislava se záložníkem Jaromírem Zmrhalem narazí na Sturm Graz. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu.

Jediný český klub v soutěži Plzeň vstoupí do jarní části až o kolo později v osmifinále. Viktoria ve všech šesti zápasech ve skupině zvítězila a vyrovnala rekord West Hamu, který ovládl minulý ročník Konferenční ligy. Soupeře se Západočeši dozvědí až 23. února a vzejde z předchozího kola.

Na úvod vyřazovací části Konferenční ligy na sebe narazí osm týmů z druhých míst a stejný počet celků z třetích příček v Evropské lize. První zápasy jsou na programu ve čtvrtek 15. února, odvety pak o týden později. Začne na se hřištích týmů z Evropské ligy.

Plzeňský soupeř ve skupině Dinamo Záhřeb na úvod vyřazovací fáze změří síly s Betisem, který přešel do nižší Konferenční ligy z třetího místa ve skupině Evropské ligy. V ní skončil za vítěznými Rangers z Glasgow a druhou Spartou Praha.

Soupeř Slavie ze skupinové fáze Evropské ligy Servette Ženeva se utká s Ludogorcem Razgrad. Červenobílí ovládli tabulku a stejně jako Plzeň v Konferenční lize poznají soupeře pro osmifinále až 23. února. České kluby už za podzim dosáhly na nejvyšší bodový zisk v koeficientu za jednu sezonu od rozdělení federace a poprvé v samostatné historii prošly do jarní fáze ve třech.

Finále třetího ročníku Konferenční ligy se uskuteční 29. května v Aténách. V minulé sezoně se o vítěznou trofeje v pražském Edenu utkaly šampion West Ham a Fiorentina, předtím triumfoval AS Řím.

Los 2. kola Evropské konferenční ligy (první zápasy 15. února, odvety 22. února):
Sturm Graz - Slovan Bratislava (Zmrhal)
Servette - Ludogorec Razgrad
RU Saint-Gilloise - Frankfurt
Betis - Dinamo Záhřeb
Olympiakos Pireus - Ferencváros
Ajax - Bodö/Glimt
Molde - Legia Varšava (Pekhart)
Maccabi Haifa - Gent

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
O.Giroud

hlavne, že to nie je Olympiakos či Haifa.

Reagovat
Pablos

letos každej rakouskej tým seknutej o to lépe... takže držím palce

Reagovat
Coutinho10

pro Slovan asi nejlehčí možnej los

Reagovat
Petrinho17

Servette a Molde by bola lepšia voľba. Sturm je taký "zlatý stred" .

Reagovat
Coutinho10

Servette úplně kvalitu neukázalo proti Slavii, ale Molde bych nepodeceňoval, každopádně hratelný to mají, tak jsem zvědavej

Reagovat
Emmett Brown

Molde je silné. Najhratelnejšie bolo Servette

Reagovat
Imos

snad to dají

Reagovat
Cuntona

Zajímavý los Intertota. Pro Bodö, Dinamo a SG celkem smůla. Zbytek vypadá spíš na předkola pohárů.

Reagovat
Imos

Jsem zvědavej co dostane Plzeň, s tím klasickým českým štěstím bych čekal takový Frankfurt a nazdar

Reagovat
Elmas

Olympiakos - Ferencváros vypadá zajímavě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele