Liberec si pojistil Nigerijce Ghaliho smlouvou do roku 2027

27.08., 14:19
Aktuality
Ahmad Ghali (© FC Slovan Liberec)

Ahmad Ghali se s předstihem dohodl v Liberci na prodloužení smlouvy a hráčem Slovanu bude až do roku 2027. Původní kontrakt mu měl vypršet po aktuální sezoně.

Ghali momentálně nemůže za Liberec hrát, protože si od minulého týdne odpykává dvouměsíční trest za zranění protihráče při neúmyslném střetu. Severočeský klub o pokračování spolupráce se čtyřiadvacetiletým krajním univerzálem informoval na webu.

"Pro nás jde o důležitého hráče a nabídky, které na něj teď v létě přišly, odpovídaly tomu, že již neměl smlouvu na dlouho. Naším cílem je zajistit sportovní stabilitu klubu, ale také mít v hráčích zajímavý obchodní potenciál a finanční hodnotu, proto jsem rád, že se nám podařilo s Ahmadem dohodnout na nové smlouvě," uvedl generální ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Ghali přišel do Liberce na začátku roku 2022 z Trenčína, vloni smlouvu prodloužil poprvé. Za Slovan odehrál 58 soutěžních zápasů a vstřelil dva góly. V nové sezoně nastoupil do prvních pěti utkání jako hráč základní sestavy, v předminulém kole ale duel s Pardubicemi nedohrál kvůli červené kartě. Ghali v 68. minutě na mokrém terénu podklouzl a při nešťastném střetu zlomil nohu Janu Kalabiškovi. Od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace obdržel dvouměsíční zákaz startů.

"Hned, jak budu moct, odevzdám na hřišti pro tým maximum. Jsem nadšený a vděčný, že jsme se domluvili na nové smlouvě. Věřím, že spolu ještě dokážeme velké věci. Přeji si, aby Slovan uspěl v lize a hrál příští rok evropské poháry," řekl Ghali.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Pablos

Surovec

Reagovat
Calgary_CZ

Furt té blbosti nemůžu uvěřit.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Axelrose

Přesně.

Škoda že dva měsíce v civilu pomalu nedostaneš ani za úmyslné napadení

Je vidět, že disciplinární komise už je dal

Reagovat
cr7sux

zákaz hrát zápasy a basa jsou totiž to stejné

Reagovat
Axelrose

Není to to samé, to chápu. Ale tohle je prostě ústřel.

Kdyby to chtěl udělat, šel do skluzu, nakopl ho, prosím.

Ale když borec uklouzne, ještě na terénu na kterém by se z hlediska bezpečnosti ani pomalu nemělo hrát

Reagovat
cr7sux

Stejné se dá aplikovat třeba pro pachatele dopravní nehody. A stejně mimo "vip" pachatelů jsou obvykle následky citelné i když to je "nechtě". Bohužel, stalo se, život mu to nejspíš nezničí, Kalabiškovi kariéru to dost možná ukončí

Reagovat
Mass

Ne, nedá se to aplikovat. Maximálně se to dá přirovnat tak k jízdě na závodnim okruhu, kde někdo dostal smyk na mokru a přitom naboural do jiného auta, které se ho v tu chvíli snažilo předjet.

Stejně tak nemám rád hysterické prohlášení, že mu to "ukončí kariéru". Zlomenina lýtkové kosti ještě žádnému sportovci kariéru neukončila.

Reagovat
cr7sux

"Utržené vazy v kotníku, naštípnutá holenní kost, zlomenina lýtkové kosti" mi nepřijde jen zlomenina lýtkové kosti s tím přirovnáním k okruhu už by se asi dalo souhlasit

Reagovat
Witcher

Reagovat
$dolar$

Na podzim slabouckej. Na jare vybornej, Kovac s nim neumi pracovat.

Reagovat
GrimeBaller98

neni to wingback za me. On je neskutecnej smerem dopredu, na kridle byl vzdycky vybornej, ale to braneni je proste slabina

Reagovat
lampas

Reagovat
GrimeBaller98

Free Ghali! a Matzner s Rouckem do vezeni

Reagovat
Kucka

Nepadnou tam aspoň dvě repre pauzy, že by to nebylo tolik zápasů?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele