Liga mistrů je jasný cíl, hlásí před začátkem sezony sparťanský záložník Sadílek

17.07., 08:28
Rozhovory
Lukáš Sadílek (© AC Sparta Praha)

Euro je minulostí a zraky fotbalových fanoušků, minimálně těch v Česku, se opět obrací k domácí soutěži. Nový ročník Chance Ligy začíná už v pátek a jako šampion posledních dvou let do něj vstupuje pražská Sparta. Ta bude kromě ligového hattricku útočit na účast v Lize mistrů, která se na Letné nehrála od roku 2005. Jak moc jiná bude Sparta po odchodech kapitána Krejčího a trenéra Priskeho? Co s týmem udělal nepovedený přípravný duel proti Bröndby? Jak se vybíral nový sparťanský kapitán? A jak prožíval nešťastnou situaci kolem bratra Michala před letošním Eurem? To všechno jsme probrali s osmadvacetiletým záložníkem Lukášem Sadílkem.

Fotbaloví fanoušci v Česku jsou před začátkem sezony zvědaví, jak si povede Sparta bez dvou klíčových postav posledních dvou let. Kapitán Ladislav Krejčí zamířil do španělské Girony, hlavní trenér Brian Priske zase do Feyenoordu Rotterdam. Jak v dnešní epizodě vypráví středopolař Lukáš Sadílek, který do Sparty přišel před dvěma lety, výkony týmu z Letné by to ovlivnit nemělo.

"Lars Friis byl hlavní trenér prakticky už loni, protože kompetence měli s Brianem hodně rozdělené, takže v tomhle ani v jeho chování žádnou změnu nepozoruji. No a s odchodem Krejdy se budeme muset vypořádat týmově a jeho osobu nahradit ve více lidech, kabina je na to připravená. Je to velký rozdíl oproti době, kdy jsem sem přišel a snad půl roku jsem nevycházel z domu, jaký byl na nás tlak a nám se vůbec nedařilo. Teď jsme ale úplně jinde a Liga mistrů je jasný cíl už letos," říká Sadílek.

V dnešní epizodě podcastu Livesport Daily jsme také řešili:

Zranění bratra Michala před Eurem.

Volbu nového kapitána ve Spartě.

Změny ve Slovácku, klubu jeho srdce.

Nový díl Livesport Daily najdete na oblíbených podcastových platformách - Spotify a Apple Podcasts.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Firkraag

To řekl krásně

Reagovat
Seydou Doumbia

Takhle by to měl říkat každý hráč a ne nějaké přizdisráčovské kecy.

Reagovat
Firkraag

Předtím tam byl titulek s chybou

Reagovat
Seydou Doumbia

co tam bylo?

Reagovat
thewall

Liga mistrů je jasný, ....

Reagovat
dantetomas

vole

Reagovat
Kejza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele