Liga mistrů zná všechny účastníky: Sparta a Slovan Bratislava ve čtvrtém koši

28.08., 23:55
Aktuality
Pohár pro vítěze Ligy mistrů (© AFP)

Liga mistrů po středečních odvetách posledního předkola zaplnila poslední čtyři místa v ligové fázi nového ročníku. Ten se poprvé bude hrát bez skupin, na všechny týmy čeká místo šesti zápasů hned osm, a to s osmi různými soupeři. Českou republiku bude reprezentovat pražská Sparta, Slovensko má po 14 letech svého zástupce v podobě Slovanu Bratislava.

Los Ligy mistrů

Program zápasů bude nalosován ve čtvrtek 29. srpna v 18:00.

Los začne devíti týmy z prvního koše podle klubového koeficientu. Jsou jimi Real Madrid, Manchester City, Bayern Mnichov, PSG, Liverpool, Inter Milán, Dortmund, Lipsko a Barcelona. Jak vysvětluje agentura SID, pomocí softwaru AELive budou každému z těchto devíti týmů během několika sekund náhodně přiděleni dva soupeři z košů jedna až čtyři a také bude okamžitě známo, ve kterých zápasech bude mít mužstvo výhodu domácího prostředí.

Proces pak bude pokračovat stejným způsobem s koši dva až čtyři. Pro automatizovaný software byla učiněna dvě omezení. Klubům nemůže být v ligové fázi přidělen soupeř z vlastní země. Navíc každý klub smí hrát maximálně se dvěma soupeři z jedné národní asociace. Kromě toho software proaktivně zkontroluje, že nemůže nastat tzv. "mrtvý bod" a že pro týmy, které budou vylosovány později, zůstávají i přes tato dvě omezení soupeři.

Rozdělení do košů

1. koš: Real Madrid, Manchester City, Bayern Mnichov, Paris St. Germain, Liverpool, Inter Milán, Dortmund, Lipsko, FC Barcelona.

2. koš: Leverkusen, Atlético Madrid, Atalanta Bergamo, Juventus Turín, Benfica Lisabon, Arsenal, FC Bruggy, Šachtar Doněck, AC Milán.

3. koš: Feyenoord Rotterdam, Sporting Lisabon, PSV Eindhoven, Dinamo Záhřeb, Salcburk, Lille, Crvena zvezda Bělehrad, Young Boys Bern, Celtic.

4. koš: Slovan Bratislava, Monako, Sparta Praha, Aston Villa, Boloňa, Girona, Stuttgart, Sturm Štýrský Hradec, Brest.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (304)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele