Ligový výbor zvolil sedmičlennou disciplinární komisi, je v ní i Poborský

23.07., 16:35
Aktuality
Karel Poborský a Theodoros Zagorakis (© AFP)

Ligový výbor jednomyslně schválil nové složení disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA). Předsedu Jiřího Matznera, který výboru návrh předložil, doplní šest dalších členů. Mezi nimi je i bývalý dlouholetý reprezentant Karel Poborský. LFA o nové podobě disciplinární komise informovala v tiskové zprávě.

Advokát Matzner se stal předsedou minulý týden, kdy po 11 letech ve funkci vypršel mandát Richardu Bačkovi. Dnes ligový výbor, ve kterém je pět zástupců klubů nejvyšší soutěže a dva z druhé ligy, schválil finální podobu komise. V ní nechybí ani dvaapadesátiletý Poborský, jenž má 118 startů za reprezentaci a před třemi lety se neúspěšně ucházel o pozici předsedy fotbalového svazu.

"Při výběru nových členů disciplinární komise jsem kladl důraz, aby vedle odborníků v oblasti práva byl součástí i některý z bývalých hráčů. Proto jsem velice rád, že došlo k domluvě s legendou české reprezentace Karlem Poborským, který přinese do rozhodování pohled aktéra, který celou řadu momentů zažil přímo z pozice aktivního hráče," řekl Matzner.

Kromě něj a Poborského budou v komisi ještě Jiří Kunášek, Josef Oplt, Lukáš Bohuslav, Josef Hlinka a Tomáš Capoušek. První zasedání je čeká už ve čtvrtek, kdy se budou zabývat událostmi úvodního kola první i druhé ligy.

"Jsem zároveň velice poctěn, že moji nabídku přijali vybraní odborníci a experti z oblasti advokacie a soudnictví, kteří mají za sebou celou řadu výrazných kariérních úspěchů. Nepochybuji o tom, že v tomto složení dokážeme při rozhodování na poli disciplinární komise LFA plnit principy, které jsem jasně definoval již při svém jmenování: objektivita, odstup, nadhled a férovost," dodal předseda komise.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
fabec1222

A teď se z něj stane stejnej kokot, jako ze Šmicera

Reagovat
eder

Ale ne...

Reagovat
Grupma

Nabízí se to, no.

Reagovat
kilobyte

Šmicer byl kokot vždycky. Ten vždycky hladil po srsti, aby byl se všemi za dobře.

Reagovat
jsemdement

Se zas rika jak tam jsou vodbornici ale ja tam klasicky nejsem, proste proc si to delat jednodussi. Ale je fakt, ze bych je tam vsechny vypral za ty hovna co delaj nezajima a to by asi neslo budto bych tam zustal sam jako kral nebo bych tam zustal sam jako lev nic jinyho.

Reagovat
delfin

Proč by to nešlo, bojíš se toho?

Reagovat
Martin2626

Znám pouze Poborskýho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele