Ligu národů bereme velmi vážně, není čas na nějaké zkoušení, povídal s respektem Hašek

06.09., 18:16
Aktuality
Ivan Hašek (© Česká fotbalová reprezentace)

Trenér české reprezentace Ivan Hašek přikládá zápasům Ligy národů stejnou důležitost jako kvalifikaci o mistrovství světa, která začne v příštím roce. Řekl to na tiskové konferenci před sobotním úvodním duelem skupiny B1 v Gruzii. Kouč, který dnes slaví 61. narozeniny, považuje za naprosto klíčové, kdo vstřelí první gól.

Liga národů dává reprezentacím dodatečnou šanci zabojovat o účast na závěrečných turnajích. Ve čtvrtém ročníku čtyři vítězové skupin, kteří neuspějí v klasické kvalifikaci, projdou do play off o světový šampionát v roce 2026.

"Zápasy Ligy národů bereme velmi vážně, není čas na nějaké zkoušení. Jdeme do toho tak, že je to jedna z možností, jak zabojovat o postup na mistrovství světa, což je náš cíl. Chceme, abychom byli od prvního utkání koncentrovaní a tyto zápasy zvládli," řekl Hašek, jehož svěřenci se v zářijovém termínu ještě utkají v úterý doma s Ukrajinou.

S Gruzií v červnu remizovali 1:1 na mistrovství Evropy v Německu, kde na rozdíl od soupeře nepostoupili ze skupiny. "Gruzie dosáhla obrovského úspěchu, je vidět, že jejich realizační tým v čele s trenérem Willym Sagnolem odvádí skvělou práci," uvedl Hašek.

Na Euru musel jeho tým proti Gruzii dotahovat skóre. "Je jasné, že když chceme vyhrát, musíme být ofenzivní. Ale také víme, jaké má Gruzie kvalitní hráče na protiútoky, jak je velmi dobře organizovaná vzadu, jak tolik neotvírá hru. Vše závisí na tom, kdo dá první gól. Budeme se snažit, abychom to byli my," řekl Hašek, který převzal reprezentaci v lednu.

O sestavě už má jasno, měla by se blížit té ze vzájemného duelu na Euru. "Skládáme ji podle toho, v jaké jsou hráči formě, jak se prezentují na tréninku, jak zvládli v reprezentaci předchozí zápasy, zda jsou zdravotně v pořádku. Také ji skládáme podle soupeře, s jakými hráči by mohl mít problém a jakým z nich by vyhovoval. Je tam hodně proměnných. Máme představu o sestavě, ale asi víte, že ji teď neřeknu," uvedl Hašek.

V Tbilisi v posledních dnech silně pršelo. "Byl jsem se už podívat na hřišti a je připravené ve skvělém stavu. Nemyslím, si, že by průtrž mračen, která včera byla, nějakým způsobem ovlivnila hrací plochu. Ta je opravdu vynikající," řekl Hašek.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
kylo ren

A co EURO to jste taky brali vážně?

Reagovat
AjaxFans

je to šašek

Reagovat
Salfovic

Ne, tam se zkoušelo.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
PalibrkUros

Tomuhle nerozumim, LN nahradila přáteláky, tudíž prostor pro zkoušení by měl být právě tady

Reagovat
elChe

Tak pokud to dobrej vysledek v LN muze zajisti ucast v barazi MS, pokud zpackas kvaldu, tak asi moc experimentovat nebudes...

Reagovat
PalibrkUros

Chápu, že dobrej výsledek může pomoct. Neřikam to úplně odstřelit, ale zdá se mi, že buď jedna skupina lidí zapoměla proč se to zavedlo a druhá skupina zase tomu přikládá zbytečně velkou váhu. Takže za mě vyzkoušet něco překvapivého tady prostor je...

Reagovat
kattos

Ale zápasy kvaldy MS jsou více. Tady přecijenom něco vyzkoušís

Reagovat
Witcher

Teď musí dokázat že to teda na Euru byl zápas blbec a normálně takový hovna poráží s prstem v nose.

Reagovat
r.mrazik

Hlavně opatrně Ivane. Nechceš si to přeci pokazit po euru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele