Ligue 1 - preview 15. kola: Nice zpět na druhé místo?

08.12.2023, 08:40, aktualizováno 10.12.2023, 09:03
Previews
Fanoušci Nice (© AFP)

OGC Nice rozehraje nedělní menu proti Remeši, a jestliže zvítězí, vrátí se na druhé místo před AS Monaco. LOSC Lille bude chtít uspěl v Clermontu, zatímco Olympique Marseille se představí na půdě Lorientu. Lyon přivítá nováčka Toulouse, na které má ze dna tabulky šestibodové manko...

OGC Nice - Stade Reims

neděle 13:00

Když se bojuje o čelo tabulky, umí být jakékoli zaváhání, byť jen jedno jediné, opravdu velmi nekompromisní. Nice kvůli porážce na půdě Nantes aktuálně přišlo o druhou pozici v tabulce, poněvadž Monaco v sobotu dokázalo vyhrát v Rennes. Domácí se každopádně můžou vrátit na své místo zpátky. Do cesty se mu nyní postaví rovněž o přední příčky usilující Remeš.

Oba kluby v současné chvíli patří k tomu lepšímu, co Ligue 1 nabízí. Pro někoho možná překvapivě, vždyť oba jsou v průběžném pořadí výše než třeba Marseille, Rennes či trápící se Lyon, jež mají v každé sezóně vždy za cíl pohybovat se kolem těch fleků zajišťující evropské poháry. Na druhou stranu si za své dosavadní stabilní výkony zaslouží být tam, kde jsou. Řečí čísel dělí oba týmy šestibodový rozdíl.

Odlišně si přitom vedly v minulém kole. Zatímco parta trenéra Willa Stilla naplno uspěla v bitvě o Grand Est a porazila před vlastními fanoušky Štrasburk, Les Aiglons na Bretaňském poloostrově ve francouzské nejvyšší soutěži, na čtrnáctý pokus, poprvé v tomto ročníku nebodovali. "Musíme se zase odrazit zpět,” nepanikařil Francesco Farioli, kouč výběru z jihu Francie. "Ta prohra samozřejmě bolí. Ale stejně jako zapomínáme na vítězství, musíme překonat i tuhle ztrátu. Potřebujeme se pořád učit a zlepšovat se,” dodával při hodnocení.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Boudaoui, Ndayishimiye, Sanson - Moffi, Laborde, Boga

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Agbadou, Okumu, Abdelhamid - Busi, Matusiwa, De Smet - Richardson Teuma - Ito, Daramy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.42 - 4.39

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Le Havre AC

neděle 15:00

Ne, že by svěřenci Patricka Vieiry nesbírali body, protože to by jim patřila nižší než čtrnáctá příčka, avšak ta barážová zůstává nebezpečně blízko. Ani Les Ciel et marine k ní nemají daleko, nicméně jejich herní projev působí o poznání svěžejším dojem.

Hra Racingu v předchozích ročnících do jisté míry stála na formě Ludovica Ajorqueho a Habiba Dialla. Druhý jmenovaný využil svého dobrého období k přestupu do Saúdské Arábie, kde zatím ve třinácti duelech zaznamenal jedinou branku. Plnohodnotnou náhradu se přilákat nepodařilo, a tak není divu, že klub z francouzsko-německé hranice má na kontě třetí nejnižší počet vstřelených branek.

Kvůli nepřízni počasí dohrával Strasbourg utkání 12. kola proti Brestu ve čtvrek 7. prosince. Na gól Jérémyho Le Douarona dokázal odpovědět pouze Emanuel Emegha, a tak se čekání na tříbodový zisk prodloužilo na devět klání, tj. od 24. září. Takovouto "bilancí" se nemůže pochlubit žádný jiný ze zbylých sedmnácti účastníků Ligue 1.

Ničemu nepomáhá ani skutečnost, že kvůli zraněním budou scházet Gerzino Nyamsi, Karol Fila a Ismael Doucouré. Zato zmiňovaný dvacetiletý mladíček Emanuel Emegha pravděpodobně vytlačí ze základní sestavy zkušeného Leba Mothibu, jenž dosud také skóroval třikrát, nicméně na další přesný zásah čeká už od konce října.

Tým Luky Elsnera před týdnem nebodoval na domácím Stade Océane proti PSG, byť měl osmdesátiminutovou početní převahu, když byl v 10. minutě vyloučen Gianluigi Donnarumma, jenž místo míče zasáhnul Josuého Casimira. Jinak se v týdnu hodně mluvilo o mladičkém záložníkovi Guovi Noëlu Zohourim, který přitahuje pozornost AC Milán. A padlo také jméno sportovního řetele Mathieua Bodmera, jehož se pokusil zlákat trápící se Lyon. V táboře ligového nováčka panuje větší pohoda, což jistě budou hráči chtít potvrdit i na trávníku.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Senaya, L. Perrin, A. Sylla, Delaine - I. Sissoko, Mwanga - Bakwa, Gameiro, H. Diarra - Emegha

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Négo, Kuzjajev, A. Touré, Kechta - N. Alioui, Bayo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.06 - 3.41

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FC Metz - Stade Brestois

neděle 15:00

Les Pirates se sice během podzimu nevyvarovali zbytečným bodovým ztrátám, nicméně pořád mají sezonu výborně rozehranou. A Les Grenats za nimi coby ligový nováček o mnoho nezaostávají.

Přitom i pro tým Lászla Bölöniho platí, že nikdo z útočníků zatím nenašel formu, jaká by znamenala pravidelný přísun branek. Tak není divu, že ani před týdnem v Lille nikdo nedokázal skórovat. Naopak defenziva si vybrala špatné období pouze v nastaveném čase úvodního poločasu, ve kterém Alexandre Oukidja lovil ze sítě oba balony.

Rumunský trenér, který na lavičce vystřídal oblíbence fanoušků Frédérica Antonettiho (aktuálně bez angažmá), nadále postrádá Óscara Estupiñána, jenž po přestupu z anglického Hull City stihnul odehrát pouhých pět klání. Jinak má kouč k dispozici kompletní kádr, včetně Ablieho Jallowa a Cheikha Sabalyho, jenž před dvěma týdny proti Lorientu skóroval už v úvodní minutě.

V Brestu se v uplynulých týdenech řešily i nefotbalové věci, jelikož při odjezdu z Montpellieru, kde skvadra Erica Roye dokázala zvítězit, doletělo na autobus s fanoušky několik kamenů, které rozbily okna. Ve Francii bohužel nic neobvyklého, protože v živé paměti ještě zůstává zranění Fabia Grossa, které utrpěl, když tehdy ještě jeho Lyon cestoval do Marseille.

Čistě z fotbalového hlediska se ovšem Pirátům v současnosti daří. S výjimkou duelu s Monakem, který skončil zatím poslední porážkou a po kterém klubový prezident Denis Le Saint zpochybnit funkčnost VARu. Každopádně hráči Met se budou muset mít v neděli na pozoru především před Romainem Del Castillem, jenž dosud nasbíral pět gólů a tři asistence, což z něj po Mbappém a Minaminovi činí třetího nejproduktivnějšího borce.

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, I. Traoré, Hérelle, Udol - N'Doram, Jean-Jacques - Van Den Kerkhof, Jallow, Sabaly - Elisor

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Mah. Camara, Lees-Melou, Magnetti - Del Castillo, Mounié, Le Douaron

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.26 - 2.18

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Lille OSC

neděle 15:00

LOSC zatím neprohráli dvanáctkrát v řadě, díky čemuž se vyšplhali na čtvrtou příčku, jaká zaručuje účast v Lize mistrů, která se na severu Francie hrála po mistrovském ročníku 2020/2021. Kdežto Les Lanciers marně navazují na výkony z loňska, které skromný klub vynesly až na osmou příčku.

Stejně jako v zápase s Brestem, který tým prohrál 0:3, ani tentokrát neusedne na lavičku suspendovaný kouč Pascal Gastien, který byl během utkání s Lens vyloučen poté, co se předčasně do šaten poroučeli Elye Wahi a jeho svěřenec Alidu Seidu. Nedisciplinovanost přitom v regionu Auvergne-Rhône-Alpes není ojedinělou záležitostí.

Kvůli karetnímu trestu v zápase s Lille nebudou moct vyběhnout na trávník ani Maxime Gonalons, Maximiliano Caufriez a Cheick Oumar Konate. Zato výše zmíněný ghanský obránce, který byl součástí reprezentace svojí země i na loňském světovém šampionátu, by už měl být připraven nastoupit. Zrovna jako Muhammed Cham Saračević, jenž na rozdíl od kolegy Grejohna Kyeie místo v základu neztratil.

Na opačné straně barikády se rozpomněl na střílení gólů Jonathan David. Kanadský útočník bude usilovat o zářez ve třetím střetnutí v řadě. Proměněnou penaltou potvrdil výhru i proti Metám. Podle vlastních slov by se rád podruhé zapsal mezi střelce i v rámci Evropské konferenční ligy, kde jeho tým čeká ve čtvrtek poslední partie základní skupiny proti faerskému Klaksvíku.

LOSC bude potřebovat vyhrát, aby mělo jistotu osmifinále, protože dotírající Slovan Bratislava ztrácí pouhý bod. To však neznamená, že by se hráči oblékající barvy celku, za který minulosti nastupoval i české obránce David Rozehnal, na Clermont pečlivě nepřipravili, kór když jim v tabulce dýchá na záda jak lepšící se Lens,tak nevyzpytatelná Remeš.

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Pelmard, Seidu, Neto Borges - Zeffane, Magnin, H. Keïta, Allevinah - Cham, Rashani - Nicholson

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - André, Bentaleb - Zhegrova, Ang. Gomes, Cabella - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.88 - 3.63 - 1.83

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Toulouse FC

neděle 17:05

Šest bodů. Taková byla ztráta posledního Lyonu na patnácté Toulouse před nedělním programem. Právě tahle pozice je přitom ta, ze které se nekoná baráž ani se nepadá o patro níže. A domácí by zajisté velmi rádi našli v posledních třech kolech tohoto roku nástroje k tomu, aby se této metě co nejvíce přiblížili, či se na ni dokonce usadili. Tenhle střet je přitom v tomto ohledu velmi důležitý.

Po třech porážkách v řadě se situace Les Gones ještě více zhoršila. Hustá atmosféra by se v celém klubu nebo mezi fanoušky dala krájet. Dříve jeden z francouzských gigantů, který na začátku století získal sedm ligových titulů za sebou, působí velmi, velmi špatně. Sumárně urval na své konto pouhých sedm bodů, vykazuje jako jediný z celého pelotonu francouzské nejvyšší soutěže jednociferné číslo.

Už dvakrát vyměnil trenéra, po vyhazovu kouše Laurenta Blanca a Fabia Grossa se týmu ujal dočasně Pierre Sage, který by měl podle čerstvých zpráv francouzského sportovního deníku L'Équipe zůstat na lavičce až do vánočních svátků. Nahlas se hovoří o tom, že jsou na dobré cestě promluvy s Jorgem Sampaolim, jenž mimochodem ve Francii ještě nedávno vedl Marseille, oslovený byl také Bruno Génésio, který byl u kormidla OL mezi lety 2015 až 2019.

Současný lodivod Pierre Sage, vedoucí lyonské akademie, má za úkol připravit především pevnější půdu pod nohama pro svého nástupce. Aktuálně se musí pokusit setřást zklamání z hráčů poté, co jasně nestačili v Choc des Olympiques na hřišti OM. "Už se nemůžeme vracet k tomu, co bylo. Pokud není kabina takto nastavená, nemůže být připravená zvládnout situaci, v jaké jsme,” uvedl na předzápasové tiskovce Sage. "Musíme je k tomu všemu vést. Musejí pochopit, že je třeba rychle odstranit každý negativní prvek v našich hlavách. Je to moje role a mého personálu, abychom jim ukázali, že na tom, co je za námi, už nezáleží.”

Toulouse loni ovládlo Coupe de France, a vysloužilo si tak účast v hlavní fázi Evropské ligy. Jenže mužstvo, které není zvyklé na nabitější program, tříští síly na dvě fronty, což se zřejmě dost negativně podepisuje na celkových výsledcích. Svěřenci trenéra Carlese Martíneze Novella po duelu na Groupama Stadium podstoupí ve čtvrtek závěrečný mač na evropské scéně v Linci, již teď přitom mají jistotu, že si na jaře zahrají alespoň v Konferenční lize. "Tihle soupeři jsou teď pro nás aktuální. Marseille nebo Lille, to už prostě není naše liga,” naznačil Sage, že poměřovat kvality s těmi lepšími na domácí scéně není na pořadu dne.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Clinton Mata, Lovren, O'Brien, Tagliafico - Tolisso, Caqueret - Nuamah, Cherki, Diego Moreira - Lacazette

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Logan Costa, Nicolaisen, Suazo - Sierro, Spierings, Schmidt - Dönnum, Dallinga, Cissoko

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.81 - 4.13

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Marseille

neděle 20:45

Ani jeden z celků nemůže být se současnou sezónou spokojený. Lorient se po čtrnácti odehraných kolech nacházel na barážové šestnácté pozici, Marseille hluboko pod předními příčkami, o které se chtěla rvát dlouhodobě. Přece se ovšem situace na straně OM lepší, aktuálně má na svém kontě tři vítězství v řadě. A prodloužit tuhle šňůru pochopitelně hodlá rovněž na Bretaňském poloostrově.

Les Merlus jsou totiž ve srabu, v uplynulých pěti ligových duelech získali na své konto jen dva body. A že je situace vážná, lépe řečeno že by vánoční svátky mohli trávit na červených příčkách, naznačil i kouč Régis Le Bris. "Říkám to pokaždé, že naší hlavní výzvou je vybudovat si maximální příležitost k tomu, abychom vyhráli. Neexistují zápasy, ve kterých počítáme s úspěchem, a naopak ty, ve kterých ne,” vzkazoval. "Všechny jsou důležité. V každém utkání je šance zvítězit, ať už proti Marseille, Štrasburku nebo Brestu,” vyjmenoval následně oponenty, na něž ještě narazí Lorient do konce kalendářního roku.

Skolit hostující výběr bude představovat pro Le FCL náročný úkol. V současné chvíli je parta kouče Gennara Gattusa v opravdu dobrém rozmaru, určitě je ještě více povzbuzená o výsledek z nedávné dohrávky. Choc des Olympiques zvládli Les Phocéens hravě, Lyon skolili o tři branky. A pomalu a jistě mohou pokukovat po stabilním postavení kolem míst zaručující postup do evropských pohárů pro další ročník. "Když má váš soupeř stabilitu v herním systému, víte, na co přesně se připravit. Marseille hrála v předešlých třech kláních se třemi odlišnými formacemi a stejně vyhrála. V tom je její síla. Potřebujeme si tak v podstatě připravit tři vlastní varianty,” povídal Le Bris.

Nevalné výsledky Lorientu s sebou samozřejmě přinášejí otázky, zda se nakonec vedení klubu nerozhodne pro změnu na postu hlavního šéfa lavičky. A to i přesto, že ještě na jaře podepisoval Le Bris kontrakt až do roku 2027. "Mám strach pouze z toho, že to přijde na řadu už zítra nebo pozítří, že prostě nebude prostor k trpělivosti. Tým totiž potenciál má, jen si to musí sednout,” žádal vlastně všechny činovníky Les tangos et noirs a fanoušky především o čas.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - G. Kalulu, Laporte, Talbi, Le Goff - L. Abergel, B. Innocent - Faivre, Ponceau, Ben. Mendy - B. Dieng

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, Gigot, Balerdi - Clauss, Veretout, Ounahi, Harit, Renan Lodi - Vítinha, Aubameyang

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.88 - 3.83 - 1.78

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AS Monaco

sobota 17:00

Prvotní nástup trenéra Juliena Stéphana na lavičku Rennes byl zajisté velmi úspěšný, klub z Bretaňského poloostrova slavil výhru nad Remeší a v Evropské lize nad Maccabi Haifa, ale následně mu byl poněkud sražený hřebínek na půdě Marseille. Při sobotním odpoledni čeká na SRFC další nepříjemná zkouška, vyzve totiž Monaco, které může poskočit na druhé místo.

Hosté každopádně mohou počítat s tímto umístěním jenom v případě tříbodového výsledku z Roazhon Parku a navíc pouze dočasně, neboť aktuálně druhé OGC bude mít v neděli k dispozici duel proti Remeši. "Rennes má jeden z nejlepších týmů ve Francii. Navzdory tomu, že naposledy nestačilo venku na Marseille, se mu daří dobře,” uvedl před utkáním hostující kouč Adi Hütter. "Stéphan po svém příchodu znovu zavedl systém se třemi obránci. Náš soupeř rychle přechází dopředu, má vlastně trochu podobný styl jako my. Nesmíme dělat stejné chyby jako v minulosti, jinak si z toho uděláme těžký zápas.”

Les Monégasques, kteří jsou letos bez pohárové Evropy díky zpackanému závěru loňského ročníku, nyní směle pokukují minimálně po pozicích v top čtyřce. Postup do Ligy mistrů je vlastně jejich hlavním cílem, jakkoli by se asi nezlobili, kdyby se jim povedlo urvat kteroukoli příčku zajišťující kvalifikaci na evropskou scénu. Do Rennes pocestují rozhodně povzbuzeni o předešlou výhru nad Montpellierem, kterou si napravili reputaci po remíze s Le Havrem a porážce v Paříži.

Stéphanova ekipa má po průběhu této sezóny bezpochyby co napravovat. Aktuálně je usazená ve spodní polovině pořadí, alespoň by přitom chtěla z dlouhodobého hlediska atakovat místa znamenající účast v Konferenční lize. Vlastně má však aktuálně blíže k sestupovému pásmu. "Jenže takhle já nemůžu přemýšlet,” uvedl domácí lodivod. "My prostě musíme pokračovat v práci, nabídnout hráčům ty nejlepší podmínky, aby získali sebevědomí. Potřebují být v plném nasazení, být agresivní, abychom dosáhli na takové výsledky, které by měly být v souladu s naší úrovní,” dodával.

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Omari, Belocian, Theate - Bourigeaud, Santamaría, Le Fée, Truffert - Blas, Kalimuendo, Terrier

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Singo, Maripán, Magassa - Vanderson, Yous. Fofana, Zakaria, Jakobs - Minamino, Golovin - Balogun

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.81 - 3.67 - 2.51

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Nantes

sobota 21:00

Moc pozitivní zprávy hlásí PSG nejen před nynějším kláním s Nantes, ale především před tím následujícím v Lize mistrů na půdě Dortmundu. Marodku totiž opustili dva klíčoví hráči, jak kapitán Marquinhos, tak záložník Warren Zaïre-Emery by se měli zjevit v nominaci na utkání Ligue 1 proti celku z Bretaňského poloostrova. A potvrzovat budou domácí vedení v tabulce.

U pařížského stopera se vlastně návrat chystal zhruba na tuto dobu, u sedmnáctiletého středopolaře je však tak brzké zapojení do sportovního dění velkým překvapením. Očekávalo se totiž, že si nezahraje do konce kalendářního roku poté, co si při plnění povinností na reprezentační úrovni pochroumal kotník. Mimo hru tak kvůli zdravotním problémům zůstávají Pařížanům už jen náhradní gólmani Keylor Navas, Alexandre Letellier a Sergio Rico, dlouhodobě indisponovaní Presnel Kimpembe a Nuno Mendes a teprve čerstvý absentér Fabián Ruiz.

I kdyby Les Parisiens nezvládli tenhle duel, asi by se pro ně svět nezbořil. Mají aktuálně dostatečný náskok na druhé Nice, konkrétně čtyřbodový, a pokud vyloženě závěr roku nepokazí, na čele by se měli udržet tak jako tak. Daleko důležitější střetnutí podstoupí ve středu v Severním Porýní-Vestfálsku. A jestliže odtamtud oznámili po zápase v DFB-Pokalu hned čtyři nová zranění, pak PSG má opravdu velkou radost, jak se celá situace za uplynulých několik dnů v jeho prospěch vyvinula.

Základní jedenáctka domácích by neměla mít proti Nantes větší trhliny. A propos, pouze se musí vyřešit post brankářské jedničky, neboť byl za inkasovanou červenou kartu z minulého klání na půdě Le Havru suspendovaný Gianluigi Donnarumma. Nahradil ho před týdnem Arnau Tenas, a nutno připomenout, že velmi zdárně, takže kouč Luis Enrique by tuto pozici měl obsadit znovu právě barcelonským odchovancem. Ten mimochodem do Paříže přišel teprve tohle léto, naposledy si zapsal opravdu poměrně nečekaný debut.

Kanárci v předešlém kole nepřímo pomohli právě současnému lídrovi francouzské nejvyšší soutěže, neboť jako první v sezóně uměli najít recept na druhé Nice. Vítězství nad do té doby neporaženým OGC bylo o to překvapivější, že předtím mužstvo La Maison Jaune získalo ze čtyř ligových kol jediný bod. Ale evidentně mu prospěla výměna kouče, Jocelyn Gourvennec si zkrátka na lavičce nemohl představovat lepší premiéru.

PSG bude pro hosty představovat po papírové stránce ještě těžší zkoušku, obejít se přitom budou muset bez čtveřice hráčů, včetně kapitána Pedra Chirivelly a Ignatiuse Ganaga, jež rozhodně patří do užšího výběru. Oba pak doplňují na listině zraněných ještě Fabien Centonze a teenager Bastien Meupiyou, ti však rozhodně nejsou klíčovými prvky sestavy klubu z Pays de la Loire.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Arnau Tenas - Hakimi, Danilo Pereira, Škriniar, L. Hernández - Vitinha, Ugarte, Lee - O. Dembélé, Marco Asensio, K. Mbappé

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Coco, Cömert, Castelletto, Merlin - M. Sissoko, Moutoussamy, Douglas Augusto - Mollet, Mostafa Mohamed, Simon

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.12 - 11.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - RC Lens

pátek 21:00

Lens se postupně šplhá pořadím nahoru na ty příčky, na které bylo z minulé sezóny zvyklé, lépe řečeno teď se dá říci, že určitě patří k tomu lepšímu, co Ligue 1 aktuálně nabízí. Pozice vicemistra, již loni získala, je přece vzdálená na větší rozdíl, není však natolik daleko, aby se o ni v budoucnu ještě nemohlo poprat. V páteční předehrávce zavítá na půdu Montpellieru.

Pryč jsou neúspěšné časy ze začátku ročníku. Les Sang et Or v posledních týdnech najeli na stabilní vlnu a vezou se po ní k lepším zítřkům. Ani na evropské scéně si nepočínají úplně špatně na to, že rozhodně nepatřili v několika uplynulých letech k pravidelným účastníkům. Ačkoli se jich už Liga mistrů na jaře týkat nebude, mají dobře nakročeno alespoň k účasti v Evropské lize, pokud tedy udrží současné třetí místo ve skupině B.

Montpellier naopak zdárné období neprožívá. V uplynulých pěti ligových kolech urval na své konto pouhé dva body, jen ten nejmírnější odstup ho dělí od pásma sestupu, přesněji řečeno od barážového fleku. A svěřenci kouče Michela Der Zakariana tak budou mít do vánočních svátků za cíl se mu vzdálit, co nejvíce to půjde. Čekají je mimochodem ještě duely na hřišti Mét a na samotný konec pak ten proti Marseille.

Domácí mají na marodce poměrně hodně jmen, konkrétně se jedná o šestici hráčů, a to ve složení Théo Sainte-Luce, Léo Leroy, Wahbi Khazri a Arnaud Nordin, přičemž Issiaga Sylla s Tanguyem Coulibalym podstupují rekonvalescenci. K dispozici nebude Der Zakarianovi ani suspendovaný Boubakar Kouyaté. Hostující lodivod Franck Haise postrádá celkem pět hráčů, vykartovaný je Florian Sotoca, zranění jsou Deiver Machado, Jimmy Cabot a Ayanda Sishuba, rehabilitaci pak podstupuje Wuilker Faríňez.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Omeragic, Jullien, Estéve - Ferri, Chotard - Mousa Tamari, Savanier, Fayad - Adams

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Aguilar, N. Mendy, El Aynaoui, Frankowski - Thomasson, Fulgini - Wahi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.79 - 3.59 - 2.06

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
14
10
3
1
36 : 11
33
2
OGC Nice
14
8
5
1
14 : 5
29
3
AS Monaco
14
8
3
3
29 : 19
27
4
Lille OSC
14
7
5
2
19 : 11
26
5
Stade Reims
14
7
2
5
20 : 19
23
6
RC Lens
14
6
4
4
19 : 15
22
7
Stade Brestois
14
6
4
4
18 : 15
22
8
Olympique Marseille
14
5
5
4
18 : 14
20
9
FC Nantes
14
5
3
6
18 : 23
18
10
Le Havre AC
14
3
7
4
12 : 15
16
11
FC Metz
14
4
4
6
15 : 22
16
12
Stade Rennes
14
3
6
5
19 : 19
15
13
Racing Strasbourg
14
3
5
6
12 : 19
14
14
Montpellier HSC
14
3
5
6
17 : 20
13
15
Toulouse FC
14
2
7
5
14 : 18
13
16
FC Lorient
14
2
6
6
18 : 25
12
17
Clermont Foot
14
2
4
8
9 : 21
10
18
Olympique Lyon
14
1
4
9
11 : 27
7

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

Lyon nemit O’Briena, tak ma jeste o pulku bodu min

Reagovat
Langi

Po hodne dlouhe dobe kvalitni vykon Lyonu doplneny o spetku stesti…dneska jsem videl tym, ktery to chce zlomit a zachranit se…konecne pusobili na hristi jako parta…

Jen takhle to muzou dat…co si budeme, nezachranit se ve spolecnosti stejne na hovno hrajiciho Lorientu, Clermontu a Toulouse by byl fakt pruser…ta ztrata je tam navic minimalni

Reagovat
Seydou Doumbia

Konečně Laca začíná hrát jako loni, perfektní výběr místa a proměnování šanci v nich.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele