Ligue 1 - preview 16. kola: Podaří se PSG zapsat další výhru?

15.12.2023, 10:25, aktualizováno 17.12.2023, 09:03
Previews
Randal Kolo Muani (© AFP)

PSG se vítěznou sérií posunulo do čela Ligue 1 a další úspěch bude chtít přidat na půdě čtvrtého LOSC Lille. Marseille se pokusí další výhru zapsat proti poslednímu Clermontu. Krok ze sestupového pásma může udělat Lorient, stačí mu pouze zdolat Racing Štrasburk...

FC Nantes - Stade Brestois

neděle 13:00

Brest prožil jakousi menší výsledkovou krizi na přelomu října a listopadu, od té doby se ale dostal znovu do slušné pohody, kterou bude chtít potvrdit také v bitvě o Bretaňský poloostrov na půdě Nantes. Pakliže můžeme v Ligue 1 ukázat na někoho, kdo zásadně překvapuje, jsou to právě Piráti. A Nantes proti nim nečeká v derby bezpochyby vůbec jednoduchá pořízená.

Ne že by Kanárci prožívali vyloženě špatný ročník, před nedělním programem se nacházeli ve středu průběžného pořadí, jednoduše si na každý pád počíná lépe jejich lokální rival. Ten totiž okupuje příčky zajišťující postup do evropských pohárů. A v předešlých čtyřech kolech získal na své konto deset bodů, včetně těch tří z minulého klání v Métách. Svěřenci trenéra Jocelyna Gourvenneca naopak po výsledkové stránce nestačili před týdnem venku na favorizované PSG.

Hostující lodivod Éric Roy obecně nemá potřebu měnit úvodní jedenáctku. Logicky, jak se zkrátka říká, vítězná sestava se nemění. Přiznal každopádně, že není v tu chvíli lehké udržet pozitivní atmosféru v kabině. A protože o to se snaží primárně, naposledy v Lotrinsku svoje složení trochu promíchal. "Cílem je vytvořit tu takový kolektiv, aby se každý cítil potřebný. A to není nikdy snadné,” uvedl. "Když někdo nezačne od začátku, je nevyhnutelně zklamaný. Když nenastoupí vůbec, je to ještě horší! Je taktéž složitější tyhle hráče zapojit mezi ostatní, protože někteří to postupem času trochu vzdávají.”

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Coco, Cömert, Castelletto, Merlin - Pedro Chirivella, Douglas Augusto - M. Sissoko - Mollet, Mostafa Mohamed, Simon

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Mah. Camara, Lees-Melou, Magnetti - Del Castillo, Satriano, Le Douaron

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.15 - 2.82

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Rennes

neděle 15:00

TFC navzdory remíze se Saint-Gilloise uhájilo druhou příčku za Liverpoolem, ovšem teď potřebuje zabrat i ve francouzské nejvyšší soutěži, kde se dál pohybuje v těsné blízkosti sestupové zóny. Daleko k ní nemají ani Les Rouges et Noirs, kteří přitom obhajují čtvrtou příčku.

V loňském ročníku bychom našli pouze dva týmy, které dokázaly vsítit více branek. Ne že by v tom aktuálním svěřenci Juliena Stéphana v ofenzivní činnosti výrazně zaostávali, avšak letní pohyby v kádru si zatím vybírají svou daň. Naštěstí se podařilo v konkurenci Villarrealu, Panathinaikosu a Maccabi Haifa uhrát druhou pozici ve skupině F.

V Ligue 1 teď budou chtít odvrátit třetí porážku v řadě. Před týdnem proti Monaku nevyužili početní výhody a Benjamin Bourigeaud stačil v závěru jenom snížit. Celkově se jednalo už o šestou prohru, ač staronový kouč, jenž se "na místo činu" vrátil v polovině listopadu, když byl odvolán Bruno Génésio, nemusí řešit žádné početné absence.

Na opačném pólu nevypomůžou Zakaria Aboukhlal a vykartovaný Aron Dönnum. Toulouse si vítězstvím nad LASK Linz alespoň trochu spravilo chuť poté, co ho o víkendu v dresu do té doby posledního Lyonu hattrickem sestřelil Alexandre Lacazette. Naprázdno vyšel i Thijs Dallinga, jenž jinak skóroval už pětkrát a nebude chybět v základní sestavě ani proti Rennes.

Ještě jeden hráč úřadujícího vítěze Coupe de France si v týdnu vysloužil pozornost. Je jím osmnáctiletý gólman Guillaume Restes, který se zařadil na seznam možných nástupců Manuela Neuera v brance Bayernu Mnichov. Jeho schopností a vyzrálosti si povšimnul i Thierry Henry, který z něj udělal jedničku francouzské jednadvacítky. Bretaňský soupeř tedy ví, že jej v Okcitánii nečeká žádný snadný duel.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Logan Costa, Nicolaisen, Suazo - Sierro, Spierings, César Gelabert - Magri, Dallinga, Cissoko

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Assignon, Wooh, Belocian, Truffert - Santamaría - D. Doué, Le Fée, Matič, Terrier - Gouiri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.37 - 3.40 - 2.29

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

FC Lorient - Racing Strasbourg

neděle 15:00

Domácí zatím sesbírali dvanáct bodů, což v aktuální konstelaci stačí na předposlední příčku. Naopak Racing si před týdnem připsal na konto čtvrté vítězství, A to v kombinaci se třemi remízami stačí na střed tabulky.

V letošním roce převzala kontrolu nad klubem společnost BlueCo, která se rozhodla investovat do talentovaného mladí. Jenže to se dvakrát nezamlouvalo ani skalním příznivcům a příznivkyním. Patrick Vieira nabádal při osmizápasové sérii bez vítězství k trpělivosti, že lepší výsledky zkrátka přijdou na řadu. Zadařilo se 10. prosince proti Le Havru, čili mančaftu, který si po postupu jakožto nováček počíná velmi dobře.

"Práce s mladými hráči mě baví. Mají k fotbalu optimální přístup. Je nutné zařídit, aby porozuměli naší strategii a neustále se zlepšovali v některých dovednostech, které jim zatím tolik nešly. Je třeba trpělivosti, když se nedaří. A když se daří, neznamená to, že není třeba je usměrňovat. Teprve se v Ligue 1 rozkoukávají," nechal se slyšet Vieira, který nebude moct poslat na trávník Doucourého, Nyamsiho a Bastiana.

Les Merlus jsou bez výhry šest utkání. Naposledy nestačili na Marseille, která na Stade du Moustoir zvítězila 4:2, přestože deset minut dohrávala o deseti. Jediným pozitivem může pro kouče Régise Le Brise být fakt, že se střelecky poprvé dokázal prosadit Benjamin Mendy, jenž byl mimochodem před jedenácti měsíci zproštěn obvinění ze znásilnění.

Ještě sledovanějším hráčem v dresu bretaňského celku zůstává Eli Junior Kroupi. Sedmnáctiletý mladíček se ukazuje v nejlepším možném světle, a tak není divu, že klubový prezident Loïc Féry stál o to, aby prodloužil kontrakt do roku 2026. Což se tento týden stalo. "Chceme být u toho, jak se zlepšuje, a proto mu chceme dopřát velké herní vytížení. Je odchovancem naší akademie a chceme ho udržet tak dlouho, jak to jen bude možné," prohlásil Féry na adresu borce s dvaadvacítkou na dresu, jenž proti Štrasburku nebude chybět v základní sestavě, aby pokud možno přidal další branky ke svým současným čtyřem a dvěma asistencím.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - For. Mendy, Talbi, I. Touré, Ben. Mendy - Faivre, L. Abergel, B. Innocent, Ponceau - Tosin, B. Dieng

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Guilbert, L. Perrin, A. Sylla, Delaine - I. Sissoko, Mwanga - Angelo, Gameiro, H. Diarra - Emegha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.21 - 3.21

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

FC Metz - Montpellier HSC

neděle 15:00

Ten před týdnem rozhodla jediná branka, o kterou se čtvrt hodiny před koncem postaral Jérémy Le Douaron. Ligový nováček prohrál posedmé, přesto má v tabulce dvougólový náskok na nejbližšího soupeře z jihu Francie.

Šestnáct bodů po patnácti odehraných střetnutích lze brát jako dobré znamení, jelikož v případě postoupivšího klubu se pouze dvakrát stalo, aby se při dosažení takového počtu bodů v této fázi soutěže a po jejím dohrání poroučel znovu o patro níž. Nedá se ovšem tvrdit, že by pro tým Lászla Bölöniho bylo domácí prostředí výhodou.

Rumunský kouč měl každopádně velkou radost, že jeho svěřenec Lamine Camara ovládnul anketu o nejlepšího mladého hráče, který se narodil v Africe. Zanedlouho dvacetiletý záložník předváděl výborné výkony v dresu senegalských mládežnických reprezentací a v trikotu Mét nastoupil zatím do všech utkání Ligue 1 v tomto ročníku. Upřednostněn byl před svým krajanem a týmovým spoluhráčem Amarou Dioufem, jenž v patnácti letech na start mezi dospělými teprve čeká.

V dresu La Paillade se z mladíků jeví suverénně nejslibněji Khalil Fayad, avšak ještě více pozornosti si užívá Akor Adams, který se ve třiadvaceti letech prosadil zatím sedmkrát. Ovšem na gól čeká už od konce října, kdy se svými spoluhráči zatím naposledy slavil zisk tří bodů. Jeho ofenzivní parťák Musa Al-Tamari se trápí ještě o pět utkání déle.

Hostující trenér Michel Der Zakarian řeší početnější zranění, a tak není divu, že se mu nelíbí, že kvůli lednovým reprezentačním turnajům přijde o hráče, kteří se narodili v Asii a v Africe. "S tolika zraněními je to složité. Ostatní hráči si proto musejí uvědomit, že je platí klub, a proto by pro ně měl být prioritou," nechal se slyšet arménský lodivod před soupeřem, se kterým MHSC poslední tři partie neprohrál.

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, I. Traoré, Hérelle, Udol - L. Camara, Jean-Jacques - Van Den Kerkhof, Jallow, Sabaly - Elisor

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Omeragic, Jullien, Estéve - F. Sacko, Chotard, Ferri, Mincarelli Davin - Savanier - Mousa Tamari, Adams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.27 - 2.38

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Clermont Foot

neděle 17:05

Marseille začíná v Ligue 1 pravidelně sbírat body, pokud přitom zvládne i poslední dva duely tohoto roku, přičemž po papírové stránce nepředstavují ty proti Clermontu a v Montpellieru nejobtížnější zkoušky, mohla by se pevně usadit na místech zaručující pro příští ročník účast v evropských pohárech. V neděli odpoledne si hodlá rovněž spravit chuť po čtvrteční prohře.

Olympique totiž v souboji o první příčku ve skupině B v rámci Evropské ligy nestačil venku na Brighton, a bude muset o osmifinále této soutěže bojovat na jaře v play-off. Obecně je ale ve slušné pohodě, v předešlých třech ligových zápasech slavil třikrát v řadě výhru, když se podíváme na minulých deset utkání na všech frontách, napočítáme pouze dvě porážky. Jestli teď potvrdí roli favorita proti Les Lanciers, bodově se může dotáhnout na Lens, které bylo před nedělním programem na páté příčce.

Hosté od konce reprezentační přestávky z listopadu nevyhráli čtyřikrát po sobě, naposledy si každopádně připsali slušný výsledek, to když uhráli bod s ambiciózním Lille. Obecně ovšem prožívají těžkopádnou sezónu, i proto se nacházejí na spodních patrech tabulky. Dokonce po páteční nečekané výhře Lyonu na půdě Monaca spadli na samotné dno, z něhož se tak do vánočních svátků ještě pokusí vymanit také po následném mači s Rennes.

Domácí lodivod Gennaro Gattuso nebude moci počítat se svým stabilním pilířem pravé strany hřiště, tedy Jonathanem Claussem, který je vykartovaný, i nadále se na marodce nachází středopolař Valentin Rongier a mimo hru zůstává i útočník Joaquín Correa. Hostující lodivod Pascal Gastien taktéž hlásí tři absence, kvůli zdravotním problémům mu vypadl zkušený záložník Maxime Gonalons, chybět bude i další článek základní sestavy, tedy obránce Florent Ogier, a nepomůže ani Stan Berkani.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, Gigot, Balerdi - Murillo, Veretout, Kondogbia, Harit, Renan Lodi - Vítinha, Aubameyang

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Zeffane, Pelmard, Seidu, Neto Borges - Gonalons, H. Keïta - Allevinah, Cham, Rashani - Kyei

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.47 - 7.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Lille OSC - Paris Saint-Germain

neděle 20:45

Sobotní prohra Nice na půdě Le Havru hodila PSG do klínu titul podzimního mistra. Nynější čtyřbodový náskok již zkrátka nemůže celek z jihu Francie matematicky dotáhnout, alespoň tedy ne do vánočních svátků. Pochopitelně že hosté by ale své postavení na čele tabulky rádi ještě více ratifikovali. A poslední dvě vystoupení na půdě Lille pro ně dopadla velmi dobře.

Nejen proto budou Les Parisiens na Stade Pierre-Mauroy plnit roli favorita. V roce 2022 zavítali na tenhle stánek hned dvakrát a pokaždé se radovali z drtivého vítězství. V únoru o čtyři branky, v srpnu pak dokonce o šest. V obou zápasech byl každopádně na lavičce přítomný vždy jiný trenér. V prvém případě kormidloval bitevní křižník jménem PSG argentinský stratég Mauricio Pochettino, o pár měsíců později již Christophe Galtier.

Samozřejmě že v konkurenci obou pánů se nebude chtít zahanbit současný lodivod Luis Enrique, byť jeho družina byla v posledních týdnech pod velkým tlakem ve vodách Ligy mistrů, a mohla by tak být z tohoto pohledu vyčerpaná. Nakonec se jí s odřenýma ušima podařilo postoupit do osmifinále. Ale až ze druhé příčky ve skupině, lepší byl prostě při všech šesti plavbách Dortmund. Klíčové každopádně pro ekipu z hlavní francouzské metropole bylo, že ve středu doplula ke svému touženému cíli, tedy k účasti mezi šestnáctkou nejpevnějších lodí.

V Ligue 1 si zatím počíná současný francouzský vládce dle vlastních představ. Sice mu to především v první polovině podzimní části ročníku několikrát drhlo, přece však okupuje první příčku pořadí. A jasně vzkazuje všem možným nájezdníkům, že titul přenechávat nikomu nemíní. Určitě si pak nehodlá kazit náladu v závěrečných dvou duelech tohoto kalendářního roku. I když teď výběr LOSC po papírové stránce bezpochyby nebude představovat tu nejlehčí zkoušku, kterou francouzská nejvyšší soutěž může nabídnout.

Svěřenci trenéra Paula Fonsecy totiž obecně prožívají úspěšnou sezónu, okupují pozice na předních místech, v Konferenční lize prošli ze skupinové fáze dál. "Náš soupeř nebyl dlouho poražený,” připomínal pařížský stratég současnou bilanci Lille, která činí čtrnáct utkání v řadě napříč všemi frontami bez nalezení přemožitele. "Je to tým, který hraje podobně jako my. Má velmi dobrého trenéra, obdivuji styl, který praktikuje. Domácí můžou všem působit spoustu problémů. Hrají dobře s míčem i bez něj, mají velmi solidní obranu, ale jsou také agresivní. Je to jeden z nejlepších týmů v lize,” vysekl poklonu.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - Zhegrova, Bentaleb, André, Cabella - Ang. Gomes - Yazici

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Arnau Tenas - Hakimi, Škriniar, Danilo Pereira, L. Hernández - Vitinha, Ugarte, Zaïre-Emery - O. Dembélé, K. Mbappé, B. Barcola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.94 - 4.07 - 1.89

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Le Havre AC - OGC Nice

sobota 17:00

Čtyři body dělí Nice od vedoucího PSG. A jestli se míní ještě do konce kalendářního roku porvat o titul podzimního mistra, musí dobře zvládnout poslední dva zápasy, včetně toho nynějšího na půdě Le Havru. Nováček francouzské nejvyšší soutěže zatím může hodnotit své působení pozitivně, určitě by však velmi rád napravil předešlá dvě nepovedená vystoupení.

Prohrát doma s pařížským gigantem zajisté není žádnou ostudou. Nutno ale podotknout, že při následném souboji ve Štrasburku si malovali Les Ciel et Marine lepší výsledek. Na alsaském hřišti přitom drželi dlouhou dobu remízu, než přišel na řadu samotný závěr klání. "Je prostě škoda inkasovat takový gól v poslední vteřině,” čertil se na kabinu Luka Elsner, kouč Le Havru. "Začali jsme pořádně hrát až po přestávce. Kdybychom vše zjednodušili, dali si tři přihrávky v kuse, zvítězíme. My ještě navíc dostaneme branku po rohovém kopu,” utrousil.

Nice bude bezpochyby představovat ještě těžší překážku, než co soupeř, na nějž domácí narazili před týdnem. Ekipa trenéra Francesca Farioliho letos utrpěla jedinou porážku, naposledy potvrdila, že se nachází na předních místech zcela zaslouženě, to když skolila před vlastními fanoušky o postup do evropských pohárů usilující Remeš. I nadále mimochodem hosty zdobí především pevná defenzíva, pouhých šest obdržených branek je suverénně nejmenším číslem z celého pelotonu Ligue 1.

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Négo, Targhalline, A. Touré, Kechta - N. Alioui, Bayo

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Boudaoui, Ndayishimiye, Sanson - Moffi, Laborde, Boga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.15 - 3.06 - 2.18

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

RC Lens - Stade Reims

sobota 21:00

Lens v úterý zvládlo střetnutí Ligy mistrů proti Seville a potvrdilo svou účast v jarní části evropských pohárů. V posledních dvou ligových kolech kalendářního roku by se velmi rádo pevně usadilo na příčkách, jež zajišťují pohárovou Evropu i pro následující ročník, a ve svém předposledním vystoupení vyrukuje na svého přímého souseda z tabulky. Konkrétně Remeš.

Oba kluby se netají tím, že boj o vrchní příčky je pro ně hlavní prioritou. Do této chvíle si v Ligue 1 vedly totožně, co se bodového zisku týče, Les Sang et Or jsou v pořadí o stupínek výše jen díky lepšímu skóre. "Možná Remeš na konci loňské sezóny trochu přibrzdila, ale letos najela na stejnou vlnu, na které se vozila po většinu doby,” uvědomoval si domácí stratég Franck Haise, že jeho ekipu čeká náročná zkouška.

Hosté aktuálně nemají tu nejlepší formu, prohráli totiž třikrát z posledních čtyř případů. Určitě však i nadále patří k tomu lepšímu, co francouzská nejvyšší soutěž nabízí. Les rouges et blancs by rádi chtěli úspěšně zakončit svou práci alespoň kvalifikací do Konferenční ligy, a jak přitom nedávno vzkázal kouč Will Still, hodlá u toho být také. Zjevily se spekulace, že by se mohl stát novým trenérem Sunderlandu, kde hledají nového lodivoda, sám ovšem rezolutně odmítl, že by se na Ostrovy stěhoval.

Na svého kolegu mimochodem mohl Haise pět slova chvály. Jakkoli je Still stále velmi mladým trenérem, připomeňme, že je mu 31 let, šéf lavičky Lens k němu chová velký respekt. "Od té doby, co převzal Remeš, má tým, který vyzařuje spoustu charakteru,” povídal. "Moc se mi líbí, jak se prezentuje. Je autentický, i když být takový v tomhle prostředí není nikdy snadné. Už jsme spolu mluvili. A miluji jeho osobnost. Riskuje, nutí hráče k pohybu. Je mu něco málo přes 30 let, což je něco mimořádného. Až já skončím, budu ho sledovat. Protože on má před sebou ještě dlouhou kariéru.”

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Chusanov, Danso, Haïdara - Aguilar, Abdul Samed, El Aynaoui, Frankowski - Thomasson, Fulgini - W. Saïd

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Agbadou, Okumu, Abdelhamid - Foket, Richardson, Matusiwa, Teuma, De Smet - Ito, Daramy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.41 - 3.15

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AS Monaco - Olympique Lyon

pátek 21:00

Jindy by tenhle zápas představoval šlágr daného kola Ligue 1. Aktuální postavení Monaca v tabulce přitom nevylučuje takovou skutečnost, Lyon je na tom ovšem tak špatně, že se jedná o boj celků ze dvou opačných pólů pořadí. I proto, že se Olympique od startu ročníku velice trápí. Byť naposledy si přece napravil reputaci, poměrně snadno skolil Toulouse, a mohl by tak vzhlížet k lepším zítřkům.

Až v kole číslo patnáct, jen dva duely od vánočních svátků, se Les Gones propracovali k dvoucifernému bodovému zisku v rámci francouzské nejvyšší soutěže. Ani minulý sukces nad výběrem Le Téfécé je každopádně nevymanil ze samotné zádi pelotonu. "Po vítězství máte vždy dobré pocity. Potřebujeme ještě více výher, protože jsme ve špatné situaci. Tréninky po takovém výsledku jsou pokaždé mnohem lepší,” těšilo obránce Nicoláse Tagliafica.

Ten si moc dobře uvědomuje, že po jednom tříbodovém rezultátu nesmějí hosté usínat na vavřínech. Stále totiž můžeme konstatovat, že prožívají mizerný ročník. Místo pohybu kolem příček zajišťující vstup do pohárové Evropy pro následující sezónu usilují o holé přežití. "Nečekal jsem, že budeme v takovém postavení,” přiznával argentinský reprezentant. "Když jsem sem přestupoval, mluvili jsme o tom, že budeme mít zřejmě potíže kvůli postupu do Ligy mistrů. Bohužel jsme úplně jinde. Taková je realita. Musíme i nadále tvrdě pracovat, abychom se přes to všechno přenesli. Byl jsem připraven hrát o nejvyšší pozice, mám však zkušenosti i z jiných angažmá a tam jsme se také snažili vyhnout sestupu. Myslím, že i tahle minulost mi pomůže vyrovnat se se současným stavem.”

Monaco bude pro Lyon představovat jednu z nejtěžších zkoušek vůbec. Patří aktuálně k uskupení těch týmů, jež směle pokukují po čelních místech a po vstupu do milionářské soutěže. V patnácti dosavadních kláních knížecí výběr vyhrál devětkrát, doma ze sedmi případů šestkrát. Není zkrátka pochyb o tom, že favoritem tohoto střetnutí jsou Les Monégasques. "Že bychom se báli toho probuzení, které Lyon naposledy zaznamenal, to asi ne,” povídal monacký forvard Folarin Balogun. "Je na nás, abychom se na zápas soustředili, byli pokorní a získali tři body. Navzdory tomu, že je Lyon na posledním místě, má skvělý tým. Tabulka nemusí nutně odrážet jeho úroveň. V některých utkáních, které jsem viděl, měli prostě jen smůlu.”

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Singo, Maripán, Salisu - K. Diatta, Yous. Fofana, Zakaria, Jakobs - Minamino - Balogun, Ben Yedder

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - O'Brien, Lovren, Čaleta-Car - Clinton Mata, Caqueret, Tolisso, Tagliafico - Nuamah, Lacazette, Cherki

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 4.12 - 4.46

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
15
11
3
1
38 : 12
36
2
OGC Nice
15
9
5
1
16 : 6
32
3
AS Monaco
15
9
3
3
31 : 20
30
4
Lille OSC
15
7
6
2
19 : 11
27
5
Stade Brestois
15
7
4
4
19 : 15
25
6
Olympique Marseille
15
6
5
4
22 : 16
23
7
RC Lens
15
6
5
4
19 : 15
23
8
Stade Reims
15
7
2
6
21 : 21
23
9
FC Nantes
15
5
3
7
19 : 25
18
10
Racing Strasbourg
15
4
5
6
14 : 20
17
11
Le Havre AC
15
3
7
5
13 : 17
16
12
FC Metz
15
4
4
7
15 : 23
16
13
Stade Rennes
15
3
6
6
20 : 21
15
14
Montpellier HSC
15
3
6
6
17 : 20
14
15
Toulouse FC
15
2
7
6
14 : 21
13
16
FC Lorient
15
2
6
7
20 : 29
12
17
Clermont Foot
15
2
5
8
9 : 21
11
18
Olympique Lyon
15
2
4
9
14 : 27
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Langi

Necekam nic jineho nez neprohru Lyonu

Reagovat
Langi

Jinak Textor má asi poslední šanci to celé neposrat a Sage potvrdit minimálně do konce sezóny...to herní obrození je najednou docela vidět a jestli v hráčích někdo dokáže probudit to lyonské srdce, tak to určitě nebude Sampaoli...

Reagovat
Seydou Doumbia

Stejně čekám že tam ''pro jistotu'' v lednu šupnou toho Genesia

Reagovat
Langi

To je varianta dve…nic jineho snad nedopadne…Na druhou stranu, proc by Sage nemel dostat sanci? Aktualni prostredi zna lip, nez Genesio a vysledky udelal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak když se sezona neodaří nějak obstojně dohrát tak vždy vedení může říct ''přivedli jsme trenéra, který má renomé a zkušenosti z Ligue 1...takhle by to posral no name kouč z akademie, pro vedení je asi lepší ta první varianta...ale taky bych Sagemu dal šanci, ale vím jak to chodí no

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele