Ligue 1 - preview 17. kola: Lyon chce přidat další výhru

20.12.2023, 11:40
Previews
Andy Pelmard vyhrává hlavičkový souboj (© AFP)

Kompletní 17. kolo nabízí středeční program Ligue 1. Vedoucí tým soutěže PSG přivítá FC Metz. OGC Nice bude hostit ve skvělé formě hrající RC Lens, kdežto AS Monaco se představí v Toulouse. Olympique Lyon se proti Nantes pokusí navázat třetí po sobě jdoucí výhrou, čímž by se mohl vyhoupnout nad sestupové pásmo...

Toulouse FC - AS Monaco

středa 21:00

Hráči AS můžou po víkendu zpytovat svědomí, protože propásli velkou možnost vystoupat vzhůru. Také TFC věřili, že se jim z duelu s Rennes podaří vydolovat víc.

Proti do té doby se víceméně trápícím Les Gones to měly být jasné tři body, které by knížecí klub díky zaváhání Nice vynesly na druhou příčku. Jenže branka zanedlouho čtyřiadvacetiletého Brazilce Jeffinha z 85. minuty rozhodla o tom, že si jeho tým připíše do tabulky třetí letošní vítězství, které jej posune na barážovou pozici.

"Ve fotbale se občas stane, že mančaft, který by si zasloužil vyhrát, prostě nevyhraje. Přes tuhle porážku je těžké se přenést, protože jsme si vytvořili spoustu šancí. Bohužel jsme je nedokázali proměnit. Myslím, že Lyon vlastně skóroval z jediné střely, která šla na naši branku. Tenhle zápas jsme mohli a měli vyhrát o tři nebo čtyři góly," hodnotil nepovedené klání Adi Hütter.

Jako trenér ovládnul nejvyšší rakouskou soutěž se Salzburgem, ovšem z německého Frankfurtu odešel rok před velkým triumfem v Evropské lize. Teď se zatím úspěšně snaží vrátit klub ze Stade Louis II zpátky na pozice zaručující start v Lize mistrů. Proti Toulouse nebudou moc vyběhnout na trávník Zakaria, Singo, Embolo, Camara, Matazo, Caio Henrique a Eliesse Ben Seghir, což není příjemné, zvlášť když se zatím střelecky nedaří Folarinu Balogunovi a v posledních týdnech zůstává za očekáváním také Wissam Ben Yedder, jenž si v minulé sezoně připsal na konto devatenáct tref a šest asistencí.

Carles Martínez Novell musí mít na opačné straně barikády jen slova chvály pro Thijse Dallingu, který v Ligue 1 skóroval pětkrát a platným hráčem byl i v rámci základní skupiny Evropské ligy, ze které se francouzskému celku podařilo postoupit do jarní fáze, kde bude prvním soupeře Benfica Lisabon, která v Lize mistrů skončila za Realem Sociedad a Interem Milán.

Španělský trenér, jenž během aktivní kariéry nastupoval na postu brankáře, avšak na nejvyšší úroveň to nedotáhnul, také nemá kompletní kádr. Oliver Zandén chybí v konečné nominaci na utkání, k dispozici pak nebude ani suspendovaný Vincent Sierro a zranění Zakaria Aboukhlal, Mikkel Desler a Niklas Schmidt. V bráně se ale fanoušci jistě mohou těšit na Guillaumea Restese, který mezi třemi tyčemi zatím předvádí tak výborné výkony, až se dostal až do hledáčku Bayernu Mnichov coby možná náhrada za sedmatřicetiletého Manuela Neuera.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Mawissa Elebi, Logan Costa, Nicolaisen, Suazo - César Gelabert, Spierings, Cásseres - Dönnum, Dallinga, Magri

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Matsima, Maripán, Salisu - Vanderson, Yous. Fofana, E. Diop, Jakobs - Minamino, Balogun, Golovin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.06 - 3.97 - 1.88

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Stade Brestois - FC Lorient

středa 21:00

Les Pirates zatím na podzim hrají nad očekávání, což znamená, že s největší pravděpodobností půjdou do vánoční přestávky na pohárové příčce. Zato u bretaňských sousedů zažívají zcela opačné pocity, neboť se nedaří opustit sestupové pásmo.

Ztráta na patnáctou příčku přitom zůstává minimální, nicméně nikdo nebude řešit, že kupříkladu prohry s Metami či Strasbourgem v minulém kole byly velmi těsné. Romain Faivre a nesmírně talentovaný Eli Junior Kroupi na všechno sami nestačí. A Bamba Dieng, který před rokem v Kataru zaznamenal jeden senegalský gól, aktuálně nepatří ke spolehlivým střelcům.

Přesto představuje jednadvacet přesných zásahů čtvrtou nejlepší statistiku ze všech osmnácti účastníků Ligue 1. Les Merlus čekají na vítězství sedm zápasů, přičemž v kolonce výher svítí po šestnácti kolech dvojka, jelikož se v říjnu a srpnu podařilo přehrát Rennes a Lille. Pro nejbližší klání patrně nebudou k dispozici Bakayoko, Kari, Mouyokolo, Kalulu a Boisgard.

Na opačném pólu budou Ericu Royovi scházet Achraf Dari, jenž s Marokem na loňském MS bral čtvrté místo, a také Jordan Amavi, u něhož je otázka, jestli se vůbec někdy dočká startu za reprezentační "áčko", suspendovaný je pak Escartin. Další absence šestapadesátiletý lodivod již řešit nemusí, tudíž na soupeře vyrukuje s obávaným ofenzivním triem ve složení Del Castillo - Mounié - Le Douaron.

První zmíněný si před týdnem připsal asistenci na gól Huga Magnettiho, kdežto ten druhý sám podtrhnul vítězství 2:0 na Stade de la Beaujoire v Nantes. Tím Brest potvrdil dobrou venkovní bilanci, kterou má lepší pouze PSG. Naopak Lorient si na soupeřových stadionech nepočíná příliš přesvědčivě, když ze sedmi pokusů vydoloval jen tři remízy.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Locko - Mah. Camara, Lees-Melou, Magnetti - Del Castillo, Mounié, Le Douaron

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - For. Mendy, Talbi, I. Touré, Ben. Mendy - Faivre, L. Abergel, B. Innocent, Ponceau - Tosin, B. Dieng

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.89 - 5.78

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Olympique Marseille

středa 21:00

Marseille před pár dny potvrdila, že její forma aktuálně vykazuje stoupající křivku, a na půdě Montpellieru samozřejmě nemíní zastavovat. Už je pevně usazená na příčkách zajišťující pro příští sezónu evropské poháry, před vánočními svátky přitom nechce o takové postavení nijak přicházet. Dokonce se může vecpat i do první čtyřky, ale musí věřit v zaváhání svých rivalů.

Konkrétně tedy Lille a Brestu, celků, jež jsou OM vzdálené na rozdíl dvou bodů. Předehnat můžou hosté jednoho z nich či oba, avšak jedině v případě tříbodového zisku ze Stade de la Mosson. A jak přiznal před utkáním hostující lodivod Gennaro Gattuso, jeho partu tam nečeká jednoduchý úkol. "Montpellier má tým, který vás děsí svými brejky,” varoval kabinu před největší zbraní oponenta.

Tak jako tak bude vstupovat jeho ekipa na okcitánské hřiště v roli favorita. Obecně totiž domácí v předešlých několika týdnech nezapisovali dobré výsledky, až minulou neděli utnuli svou šestizápasovou šňůru bez výhry, to když nejtěsnějším možným způsobem skolili venku Méty. Nutno podotknout, že po výkonnostní stránce v Lotrinsku rozhodně nezaostávali. A v duelu proti francouzskému gigantovi by tak mohli být notně povzbuzeni.

Je tomu každopádně již poměrně dávno, co se výběr La Paillade zaradoval ze skalpu Les Phocéens. Konkrétně hovoříme o listopadu roku 2018. Od té doby Marseille uhrála s Montpellierem v devíti případech v řadě, pokud tedy budeme počítat do statistik i Coupe de France, alespoň remízu. Také vzájemná bilance tak aktuálně hovoří v neprospěch mužstva trenéra Michela Der Zakariana.

Období rodinných idylek je před přechodem do nového roku doslova za dveřmi. Gattuso na každý pád vyzýval všechny hráče, aby se ještě soustředili na nynější práci. "Bude to totiž velmi těžké,” povídal. "Pokud začneme myslet na dárky, tatínka, maminku, děti a prarodiče, schytáme výprask. Soupeř nás může roztrhat. Nesmíme myslet na panettone a šampaňské, jinak dostaneme facku. Musíme dobře vědět, co nás čeká, být připraveni, ochotni se zapotit a vynaložit veškeré svoje úsilí.”

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - E. Tchato, Omeragic, Jullien, Estéve, Mincarelli Davin - Ferri, Savanier, Chotard - Mousa Tamari, Adams

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, Gigot, Balerdi - Clauss, Veretout, Kondogbia, Harit, Murillo - Aubameyang, I. Ndiaye

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.90 - 3.69 - 1.99

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Stade Reims - Le Havre AC

středa 21:00

Remeš prostřednictvím kouče Willa Stilla před několika týdny vlastně vyhlásila útok na místa zaručující kvalifikaci do evropských pohárů. A jakkoli svým ambicím rozhodně není daleko, podzimní část jasně ukázala, že boj to bude pro celek z Marne jistě nelehký. Před vánočními svátky si bude chtít napravit svou reputaci proti Le Havru, který přicestuje v dobré náladě.

Družina kouče Luky Elsnera si totiž před pár dny vyšlápla na velké vzezření jménem OGC Nice, které do střetu na Stade Océane inkasovalo v Ligue 1 pouhých šest branek. Rovnou třetinu dalších každopádně zapsali proti tomuto protivníkovi právě Les Ciel et Marine. Ti obecně prožívají klidný ročník bez zásadních výkyvů, lépe řečeno střed tabulky je pro nováčka soutěže postavením, které mu maximálně vyhovuje.

V minulých letech by něco takového platilo i na Remeš. Ta už nicméně nechce být v pozici toho, kdo chová své postavení kolem deváté, desáté příčky. Pauza jí zřejmě přijde maximálně vhod. Musí si odpočinout a především zapomenout na současnou negativní bilanci, která aktuálně činí čtyři porážky z pěti předchozích zápasů. "Děláme chyby, které nás velmi bolí,” hodnotil Still minulé, po výsledkové stránce nepovedené vystoupení v Lens. "Výkon mých hráčů byl jinak velmi dobrý. Udělali jsme pouze hrubice, které jsou pro nás vždycky hodně drahé. Trochu jako ty, které jsme dělali už na začátku ročníku. A také nám chybí efektivita."

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Okumu, De Smet - Richardson, Matusiwa, Teuma - Ito, Daramy, Nakamura

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Négo, Kuzjajev, A. Touré, Kechta - Bayo, Sabbi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.82 - 4.99

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Stade Rennes

středa 21:00

Clermont má v kalendářním roce 2023 svou poslední možnost, jak se vymanit ze sestupového pásma. Potřebuje na každý pád uspět v domácím utkání s Rennes, které obecně podzimní část v Ligue 1 nemůže hodnotit rovněž pozitivně. Oba celky prostě nedokážou nalézt dlouhodobě optimální pohodu. A vzhlížejí už pomalu k jarní fázi, v níž musejí věřit v lepší budoucnost.

V uplynulých pěti zápasech vydolovali domácí pouhé dva body. Na šestnáctou příčku ztrácejí jeden bod, na tu sedmnáctou dva, na šestnáctou, zcela bezpečnou, tři. Sumárně tak nejsou v žádné bezvýchodné situaci, rozhodně před sebou mají ještě spoustu příležitostí, jak se vyhnout přímému sestupu. Mimochodem ten se neslavně týká také ekipy trenéra Juliena Stéphana. Je zkrátka třeba říct si natvrdo, že ambiciózní bretaňský klub má k červeným místům blíže než k těm, o které by chtěl usilovat po celou dobu, tedy ty zaručující pohárovou Evropu.

Rennes v předešlém kole získalo jen plichtu v Toulouse, alespoň však přerušilo svou sérii tří porážek v řadě, pokud zahrneme do statistik i měření sil v Evropské lize. Clermont nestačil venku na Marseille, jeho kouč Pascal Gastien každopádně neviděl utkání v mnoha ohledech tak špatně. "Po přestávce jsme mohli vidět, že dokážeme konkurovat. Vytvářeli jsme si šance,” hodnotil. "Byli jsme ve druhé půli jinak nastaveni. Působili jsme jako jeden tým, hra byla plynulejší a soupeři jsme uměli zatopit.”

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Seidu, Pelmard, Caufriez, Neto Borges - J. Gastien, H. Keïta - Boutobba, Cham, Allevinah - Kyei

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Wooh, Belocian, Theate - G. Doué, Le Fée, Santamaría, Nagida - Blas, Gouiri, Terrier

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.14 - 3.11 - 2.58

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

OGC Nice - RC Lens

středa 21:00

Tenhle zápas představuje jakýsi šlágr posledního kola Ligue 1 v roce 2023. Nice v prosinci trochu ztratilo svůj elán a svou nezlomitelnost a v uplynulých třech kolech zapsalo vůbec první dvě porážky v této sezóně. Neztratit další body proti Lens přitom bezpochyby nebude žádným snadným úkolem. Hosté totiž neustále postupují kupředu po zpackaném začátku.

Loni slušně proháněli pozdějšího šampiona PSG, letos to však od samého startu nebyla na straně Les Sang et Or taková pohádka. Ba naopak se po sérii několika nezdarů začal dříve líbivý příběh měnit ve smutnou baladu, která stěží hledala pozitivní konec. Krizi každopádně parta trenéra Francka Haiseho přežila. Na francouzské nejvyšší scéně už zase bojuje o přední příčky, lépe řečeno aspoň o ty, jež ručí účast v pohárové Evropě pro následující ročník.

Ani v Lize mistrů se přitom Lens na podzim neprezentovalo nejhůře, v minulých letech evropskou frontou prakticky nijak nepolíbený celek nechal za sebou ve skupině ostřílenou Sevillu, a může se tak těšit na jaře z působení v Evropské lize. V předchozích sedmi utkáních padla ekipa ze severu Francie pouze jedinkrát, to když venku v milionářské soutěži utrpěla krutý debakl s favorizovaným Arsenalem.

Jestliže se u Lens situace konstantně zlepšuje, pak u domácích není před vánočními svátky vše úplně v pořádku. Minimálně to tedy naznačují nedávné dva neúspěchy z Nantes a z Le Havru. Hlavně sobotní střetnutí Nice opravdu hrubě nevyšlo. Z dosavadních šestnácti duelů obdrželo hned tři góly, tedy rovnou třetinu, právě v Normandii. "Po té bolestivé prohře musíme zvednout hlavy. Je potřeba se znovu správně nastavit, být jako tým bojovníků, kterým jsme vždy byli,” snažil se hodit za hlavu bezbodový výsledek domácí lodivod Francesco Farioli.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Rosario, Dante, Perraud - Sanson, Boudaoui, Claude-Maurice - Laborde, E. Guessand, Boga

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Chusanov, Medina, Haïdara - Aguilar, El Aynaoui, Abdul Samed, Frankowski - Sotoca, David Pereira da Costa - W. Saïd

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.23 - 3.40

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Nantes

středa 21:00

Les Gones začali sezonu strašidelně, nicméně zakončit podzimní část devítibodovým ziskem se tří zápasů by nepochybně pomohlo zvýšit sebevědomí. To se v případě borců oblékajících kanárkové dresy naopak spíše propadá, tak jako jejich pozice v tabulce.

Pierre Sage u trenérského kormidla na konci listopadu dočasně nahradil Fabia Grossa, který si v šatně údajně nezískal na svoji stranu všechny hráče, přestože v Marseille kvůli nepříjemnému zranění de facto trpěl za celý klub. Jeho čtyřiačtyřicetiletý nástupce přešel k prvnímu týmu od mládežnických výběrů a zatím má na kontě dvě porážky a stejný počet výher.

Tu poslední si připsal teď o víkendu, kdy se nejtěsnějším možným rozdílem a s velkou porcí od paní Štěstěny, povedlo přehrát AS Monaco. "Je skvělé, že se nám po dvou prohrách podařilo dvakrát vyhrát. To znamená, že jsme na správné cestě k našemu cíli, kterým je po změnách, jaké se v klubu udály, především setrvat v Ligue 1. Uvědomujeme se však, že v zápasech přetrvávají pasáže, kdy nemáme hru pod kontrolou. Proto musíme zůstat ostražití."

Navzdory nedobré situaci uvnitř celku, který na začátku století udával ve francouzském fotbale trendy, se vedení bude snažit přilákat opory zvučnějšího jména. Jednou takovou by měl být Benoît Badiashile, který aktuálně nastupuje pravidelně v Chelsea. Druhou představuje útočník Nantes Moses Simon, jemuž v létě končí smlouva a jenž se s největší pravděpodobností objeví v dresu Nigérie na lednovém Africkém poháru národů.

Bude tedy mít příležitost se proti potencionálnímu novému zaměstnavateli uvést v nejlepším možném světle, jelikož s ním nový trenér Jocelyn Gourvennec nepřekvapivě počítá do základní sestavy. V ní se stoprocentně neobjeví zranění Bastien Meupiyou a Ignatius Ganago, zatímco karetní trest do hry nepustí Ronaëla Pierra-Gabriela. Na lyonské straně nakonec nebude scházet Alexandre Lacazette, který byl lehce zraněný, objevil se totiž v konečné nominaci na tento střet. Skóroval mimochodem už šestkrát, z toho třikrát o minulém víkendu do sítě Toulouse. Bretaňská skvadra odešla z předchozích tří vzájemných klání neporažena, avšak současná nestálost formy z ní favorita nedělá.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - O'Brien, Lovren, Čaleta-Car - Clinton Mata, Caqueret, Tolisso, Tagliafico - Nuamah, Lacazette, Cherki

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Coco, Cömert, Castelletto, Merlin - Pedro Chirivella, Moutoussamy, M. Sissoko - Mollet, Mostafa Mohamed, Simon

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 4.02 - 4.83

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - Lille OSC

středa 21:00

Postavení v top čtyřce ligové tabulky Lille bezpochyby uspokojuje. Nově se, i díky novému formátu Ligy mistrů, postupuje z Ligue 1 do milionářské soutěže i ze čtvrté příčky, takže v tomto ohledu si celek ze severu Francie nemůže stěžovat. Že aktuálně patří k tomu lepšímu, co francouzská soutěž obecně nabízí, hodlá potvrdit také na závěr roku na půdě Štrasburku.

Na alsaský trávník se hostům pocestuje s rozhodně dobrým pocitem, o minulém víkendu totiž urvali bod s favorizovaným PSG. Sumárně je letos ekipa kouče Paula Fonsecy těžko k poražení, alespoň tedy takové tvrzení platí pro několik uplynulých týdnů. Včetně působení v Konferenční lize nepadly Dogy v patnácti po sobě jdoucích zápasech. A na každý pád by velmi nerady přerušovaly svou úctyhodnou sérii zrovna ve chvíli, kdy se blíží Vánoce. Svátky chtějí hráči LOSC zajisté trávit v pozitivní atmosféře a ne myslet na případný nejčerstvější nezdar.

Jenže i jejich soupeř je aktuálně ve slušném rozmaru, a nebude tak snadné proti němu uspět. Pro štrasburský celek je možná škoda, že zimní přestávka nastává v tuhle dobu, neboť po výhrách nad výběrem z Le Havru a v Lorientu se slušně nastartoval. Je pak otázkou, jestli se znovu povede rozjezd v novém roce. Každopádně mužstvo kouče Patricka Vieiry zabralo v pravý čas, po šňůře osmi střetnutí bez vítězství totiž najednou bylo šeredně blízko sestupovému pásmu. Teď už je ale Le Racing v horní polovině pořadí.

Příliš změn v sestavě domácí stratég asi podnikat nebude, v kontextu posledních dvou klání opravdu nemá důvod podnikat zásadní rošády, když je jeho tým solidně naladěný. Využít nicméně nebude moci pětici zraněných hráčů ve složení Thomas Delaine, Ismaël Doukouré, Karol Fila, Gerzino Nyamsi a Lebo Mothiba. Lille bude postrádat tři marody. Definitivně musel na operaci ramene Bafodé Diakité, mimo hru zůstává Ivan Cavaleiro, přičemž dlouhodobě je zdravotně indisponovaný Tiago Djaló.

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Guilbert, L. Perrin, A. Sylla, Senaya - I. Sissoko, Mwanga - Bakwa, Gameiro, H. Diarra - Emegha

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Gudmundsson - Bentaleb, André - Žegrova, Ang. Gomes, Cabella - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.77 - 3.42 - 2.13

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Metz

středa 21:00

Titul podzimního mistra PSG nikdo nesebere. I proto, že hlavně druhé Nice prožívalo během prosince slabší momenty, nemělo v závěrečných kolech podzimu problém uhájit své vedoucí postavení. Ke štědrovečerní večeři každopádně míní hráči největšího favorita Ligue 1 usedat s vítězným pocitem. A že po remíze s Lille po něm budou jistě prahnout v utkání s Métami.

Situaci na francouzské nejvyšší scéně mají Les Parisiens pod kontrolou. Samozřejmě že jakékoli jejich zaváhání vždy vzbudí spoustu otázek, proč se nevyhrálo, ve finále však, a to v kontextu současné situace, nemusí domácí minulá plichta ze severu Francie tolik vadit. Jak se říká z českých luhů a hájů, ani ekipa trenéra Luise Enriqueho zkrátka není kapela, aby stále vyhrávala.

V hlavní francouzské metropoli podnikli v průběhu léta velkou čistku. Zbavili se některých hlavně starších hráčů, nastavil se zcela nový koncept přivádění posil. Možná si v Paříži představovali především lepší představení v Lize mistrů, ale obecně se podzimní část opravdu nemůže hodnotit nějak negativně. Bezpochyby pak ne na domácí frontě, kde je, dle očekávání, vidět nadvláda, jaká je tomuto klubu z předešlých několika ročníků vlastní.

Aktuální první příčka zatím chlácholí Luise Enriqueho. Pořád je nicméně při pohledu na celkovou hru v mnoha ohledech nesvůj. "Stále jsme totiž jako tým na začátku naší cesty,” uvedl na tiskové konferenci. "Jsem však více než spokojený s dosavadní sezónou a s našimi výsledky. Cítíme se dobře i v souvislosti s těžkou skupinou v Lize mistrů. Jsme na čele Ligue 1 a rádi bychom na něm zůstali po zbytek ročníku. Pokud jde o to, zda budeme v únoru silnější, jak jsem několikrát říkal, opravdu si myslím, že se v následujících týdnech budeme zlepšovat. Jsem o tom plně přesvědčen.”

Roli favorita proti partě trenéra Lászla Bölöniho musí PSG bez příkras přijmout. Nováček je aktuálně jen pár bodů a příček od pásma sestupu, navíc nemá ideální formu, což potvrdil i hodně bezduchým výkonem z předchozího víkendu proti Montpellieru. "Abychom vyhrávali pravidelně, musíme se naučit hrát proti soupeřům s různými styly hry,” uvědomoval si domácí lodivod. "Bude to velmi těžký zápas. Méty sice často nedrží míč, o to víc je ovšem baví protiútoky.”

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Škriniar, L. Hernández - Zaïre-Emery, Ugarte, Vitinha - Kolo Muani, K. Mbappé, Lee

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, I. Traoré, Hérelle, Udol - N'Doram - Van Den Kerkhof, Jean-Jacques, Sabaly, Asoro - Elisor

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.71 - 20.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
16
11
4
1
39 : 13
37
2
OGC Nice
16
9
5
2
17 : 9
32
3
AS Monaco
16
9
3
4
31 : 21
30
4
Lille OSC
16
7
7
2
20 : 12
28
5
Stade Brestois
16
8
4
4
21 : 15
28
6
Olympique Marseille
16
7
5
4
24 : 17
26
7
RC Lens
16
7
5
4
21 : 15
26
8
Stade Reims
16
7
2
7
21 : 23
23
9
Racing Strasbourg
16
5
5
6
16 : 21
20
10
Le Havre AC
16
4
7
5
16 : 18
19
11
FC Nantes
16
5
3
8
19 : 27
18
12
Montpellier HSC
16
4
6
6
18 : 20
17
13
Stade Rennes
16
3
7
6
20 : 21
16
14
FC Metz
16
4
4
8
15 : 24
16
15
Toulouse FC
16
2
8
6
14 : 21
14
16
Olympique Lyon
16
3
4
9
15 : 27
13
17
FC Lorient
16
2
6
8
21 : 31
12
18
Clermont Foot
16
2
5
9
10 : 23
11

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele