Ligue 1 - preview 3. kola: Lille vs. PSG

30.08., 08:40, aktualizováno 01.09., 09:08
Previews
Jonathan David (© AFP)

Atraktivní utkání je na programu rovněž ve Francii, Lille se dostalo do hlavní fáze Ligy mistrů a dnes bude měřit síly s dalším účastníkem milionářské soutěže z Paříže. AS Monaco hostí RC Lens, v akci bude i Rennes.

AS Monaco - RC Lens

neděle 15:00

Nedělní program francouzské nejvyšší soutěže otevře souboj dvou šestibodových celků. Plný počet bodů na svých kontech mají AS Monaco i RC Lens a minimálně jeden z nich zaznamená první ztrátu.

Knížecí celek doma přetlačil Saint-Étienne, minulý týden uspěl v Lyonu a před nedělním odpolednem bude mít výhodu v delší době na regeneraci. Na rozdíl od RC Lens měl jistou účast v základní skupině Ligy mistrů a nemusel absolvovat předkolo evropských pohárů. Místo toho hráči a fanoušci sledovali los milionářské soutěže a AS Monaco čekají duely proti Barceloně, Dinamu Záhřeb, Crvene Zvezdě, Boloni, Benfice, Arsenalu, Aston Ville a Interu Milán.

"Podle mého názoru je Lens jedním z nejlepších týmů v Ligue 1. Líbí se mi jeho styl hry a má kvalitní fotbalisty, po fyzické stránce se jedná o velmi silný tým," vysekl soupeři poklonu monacký trenér Adi Hütter.

"Teď možná vstřebávají zklamání z vyřazení, ale určitě se znovu poperou o další účast v evropských pohárech. Bude to pro nás velká výzva, navíc když se rovněž soupeři povedl start a má plný počet bodů. Chceme vyhrát a k tomu povede jenom velmi dobrý výkon," uvědomuje si kouč.

RC Lens si loni na podzim zahrál základní skupinu Ligy mistrů, na jaře absolvoval dva duely v Evropské lize a v uplynulých dnech bojoval o účast v letošní Konferenční lize. Soupeřem mu byl Panathinaikos a po domácí výhře 2:1 přišla čtvrteční odveta a v ní porážka 0:2. Svěřenci kormidelníka Willa Stilla se tak letos budou koncentrovat výhradně na francouzskou scénu.

Domácím bude chybět vykartovaný Camara, na marodce se nacházejí Coulibaly s Diopem a kabinu v závěru přestupního termínu opustili Chrislain Matsima (Augsburg) a Guillermo Maripán (Turín). Tým do boje už povede nový kapitán, pásku dostal záložník Denis Zakaria.

Kompletní nebude ani RC Lens - za červenou kartu pyká Machado a zdravotní šrámy léčí El Aynaoui s Cabotem. Dres navíc na poslední chvíli změnili Salis Abdul Samed (Sunderland), Massadio Haïdara (Brest), Ayanda Sishuba (Verona) a Stijn Spierings (Brondby).

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.80 - 3.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Angers SCO - OGC Nice

neděle 17:00

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.29 - 3.39 - 2.00

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Le Havre AC - AJ Auxerre

neděle 17:00

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.27 - 2.69

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Stade Reims - Stade Rennes

neděle 17:00

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.54 - 2.36

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Lille OSC - Paris Saint-Germain

neděle 20:45

Třetí kolo francouzské nejvyšší soutěže uzavřel souboj dvou účastníků hlavní fáze Ligy mistrů. PSG má na svém kontě dvě výhry, pro třetí si jede do Lille.

Domácí si na úvod sezony poradili s Remeší, Angers i Slavií, s níž svedli nakonec hodně vyrovnaný souboj v playoff o milionářskou Ligu mistrů. K pražské odvetě přistoupili hodně pasivně, po většinu duelu prohrávali a v nastavení mohli několikrát přijít o dvoubrankový náskok z domácího zápasu. Tlak Pražanů nakonec ustáli, mezi 36 nejlepších je posunula i porážka 1:2.

"Nečekali jsme, že budeme až tak trpět. Věděli jsme, co nás bude čekat, že to bude velká atletická bitva. Od začátku to tak bylo. K vidění byla spousta soubojů a my jsme v prvním poločase většinu z nich prohrávali. Velmi brzy jsme dostali gól, což byl nejhorší možný scénář. Ale byli jsme schopni se ve druhém poločase zvednout," hodnotil trenér Bruno Genesio.

"Více jsme drželi míč a povedlo se nám vyvarovat chybám. Zápas byl velmi náročný, bolelo to. Byli bychom rádi za jiný zápas, než byl dnes. Ale někdy je potřeba projít si vším. To hlavní se povedlo, kvalifikovali jsme se do Ligy mistrů a můžeme si dnešní večer vychutnat," dodal.

Dobrý vstup do ligové části sezony za sebou má rovněž PSG, úřadující mistr porazil Le Havre a minulý pátek nastřílel šest branek Montpellieru. Do Lille s ním už necestují španělští fotbalisté Carlos Soler (West Ham) a Juan Bernat (Villarreal), do Manchesteru United přestoupil Manuel Ugarte a defenzívu Leverkusenu vyztužil Nordi Mukiele.

"Lille známe velmi dobře. Loni hráli jeden z nejlepších fotbalů ve Francii a nyní se kvalifikovali do Ligy mistrů, očekáváme obrovsky náročný zápas, navíc na jejich půdě. Diváci bezpochyby uvidí jeden z nejhezčích zápasů sezony," láká fanoušky trenér PSG Luis Enrique.

"Lille dělá spoustu věcí velmi dobře, pokračuje v tom, co započalo už loni," dodal.

Do nominace Lille se po dva týdny starém zranění hlavy vrací záložník Angel Gomes, mimo hru naopak jsou Ismaily a Samuel Umititi a připravena podle všeho nebude nejnovější akvizice Mitchel Bakker. PSG pro změnu nepomohou Nuno Mendes a Matvej Safonov, oba jsou nemocní.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Lucas Chevalier - Alexsandro, Bafodé Diakité, Aïssa Mandi - Gabriel Gudmundsson, Aron Hakor Haraldsson, Benjamin André, Thomas Meunier - Osame Sahraoui, Edon Zhegrova - Jonathan David

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Gianluigi Donnarumma - Willian Pacho, Lucas Beraldo, Marquinhos, Achraf Hakimi - João Neves, Vitinha, Warren Zaïre-Emery - Bradley Barcola, Marco Asensio, Ousmane Dembélé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.07 - 3.95 - 1.89

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Stade Brestois - AS Saint-Étienne

sobota 17:00

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.92 - 4.83

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - FC Nantes

sobota 19:00

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.55 - 3.20

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Marseille

sobota 21:00

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.15 - 3.64 - 2.29

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Racing Strasbourg

pátek 20:45

Olympique Lyon zažívá hodně špatný vstup do sezony a ve třetím kole by chtěl konečně už bodovat. Může k tomu využít domácí prostředí Parc Olympique Lyonnais a trenér Pierre Sage věří, že se jeho chlapci právě proti Strasbourgu dočkají.

Útočná síla je pojem, který v Lyonu zatím nijak nerezonuje. Lyon se totiž v prvních dvou duelech Ligue 1 neprosadil střelecky ani jednou! A to se pak těžko vyhrává, takže se asi není moc čemu divit, že Lyon ještě neposbíral ve dvou duelech ani jeden bod. Nejeden fanoušek si asi bolestivě vybavil nedávné vzpomínky na minulou sezonu, jejíž start byl tím zdaleka nejhorším v celé klubové historii. Lyon před rokem urval jen tři body z prvních devíti zápasů!

Aby se to nestalo, vedení do kádru investovalo a opět vsadilo na trenéra Sageho, který tým převzal v listopadu minulého roku a dovedl ho téměř ze dna až ke konečnému šestému místu. To je samozřejmě pořád na míle daleko od vysněných a vytyčených cílů, ale po úvodní katastrofální části to byl přeci jen solidní výkon. Přes léto se navíc činilo i vedení a do kádru nalilo víc než 110 milionů eur! Jenže v prvním kole přišlo kruté vystřízlivění, když Lyon dostal tři branky od Rennes a následně prohrál 2:0 s Monakem.

Sage ale nyní nemůže počítat s kompletním kádrem, protože mu zcela jistě budou chybět zkušený bek Nicolas Tagliafico a také mladý talent Ernest Nuamah. Spoléhat se bude na útočnou posilu v podobě Georgese Mikautadzeho, jenž dal minule úctyhodných 13 branek. Hostům zase schází trio Miloš Luković, Dion Sahi a Thomas Delaine, které by se mělo kompletně vrátit až ve druhé polovině září.

Strasbourg ještě letos neprohrál a bude pro Lyon určitě náročným sokem. Nový trenér Liam Rosenior, který v létě nahradil Patricka Vieiru, dokázal vybojovat hned na úvod bod s Montpellierem a následně dokonce porazil Rennes. Domácí se v minulém kole trefili hned třikrát a zatím jim patří solidní šesté místo.

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Perri - Mata, Caleta-Car, Niakhate, Maitland-Niles - Matić, Caqueret - Benrahma, Fofana - Mikautadze, Lacazette

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Doue, Sow, Sylla - Bakwa, Santos, Doukouré, Wiley - Diarra - Moreira, Emegha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.75 - 3.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
2
2
0
0
10 : 1
6
2
Lille OSC
2
2
0
0
4 : 0
6
3
AS Monaco
2
2
0
0
3 : 0
6
RC Lens
2
2
0
0
3 : 0
6
5
Olympique Marseille
2
1
1
0
7 : 3
4
6
Racing Strasbourg
2
1
1
0
4 : 2
4
7
FC Nantes
2
1
1
0
2 : 0
4
8
Stade Rennes
2
1
0
1
4 : 3
3
9
Le Havre AC
2
1
0
1
3 : 4
3
10
AJ Auxerre
2
1
0
1
2 : 3
3
11
Toulouse FC
2
0
2
0
1 : 1
2
12
OGC Nice
2
0
1
1
2 : 3
1
13
Stade Reims
2
0
1
1
2 : 4
1
14
Montpellier HSC
2
0
1
1
1 : 7
1
15
Angers SCO
2
0
0
2
0 : 3
0
AS Saint-Étienne
2
0
0
2
0 : 3
0
17
Olympique Lyon
2
0
0
2
0 : 5
0
18
Stade Brestois
2
0
0
2
1 : 7
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Lyon zatím tragický, Strasburg jsem letos ještě neviděl, ale výhra s Rennes se určitě počítá. Co od toho zápasů čekat? Schopí se konečně Lyon a nebo to bude další blamáž? Ono nikdo ani neví, kdo tam ještě za 2 dny bude hrát, ale že by nějak Strasburg vypadal na papíře skvělé to taky ne.

Reagovat
LYON69

To je fakt,jsem zvedavy na nasi sestavu dnes vecer.Uz aby Mercato skoncilo aby bylo jasne kdo nam tustal nel by zustat Maxance,Cherki.Ma se ještě

podepsat Zaha z Galatasaray a Omari z Rennes

Reagovat
LYON69

Taky jsem si letos v poharu nepral ani Slavii ani Plzen

Reagovat
Seydou Doumbia

Plzen jsem si přál, Slávii ne. Počkat tak my z dluhu 65 mega uděláme zase 100? Když přišel nějaký týpek z Benátek + ti dva? Co to je

Reagovat
LYON69

Zaha na byt hostovani,aai nam ho pujcili a Besiktas a Fenerbachce

Reagovat
Seydou Doumbia

skvělý no, zaha je přesně ten egomaniak typu depay, jen mi příjde že už je vyčpělý a akorát bude líný na krok a rozhazovat rukama, něco jako sterling/sančo

Reagovat
LYON69

Dnešní sestava

Perri - Mata, Caleta-Car, Niakhaté - Maitland-Niles, Caqueret, Matic, Tolisso, Abner - Mikautadze, Lacazette (cap.) (3-5-2)

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to jsem zvědav jak to sage natrénoval, protože dost z těch hráčů není na tuto formaci zvyklou ne?

Reagovat
LYON69

taky to tak vypada 3-minuta a už zase prohráváme

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele